Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αθηνά Μιχαηλίδου (πολιτικός)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αθηνά Μιχαηλίδου
Υπουργός Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
1 Μαρτίου 2023
ΠρόεδροςΝίκος Χριστοδουλίδης
ΠροκάτοχοςΠρόδρομος Προδρόμου
Προσωπικά στοιχεία
ΥπηκοότηταΚύπρος
Παιδιά2
ΚατοικίαΛευκωσία, Κύπρος
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου
Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ
Επάγγελμαεκπαιδευτικός
πολιτικός
ΘρήσκευμαΧριστιανή Ορθόδοξη

H Αθηνά Μιχαηλίδου είναι Ελληνοκύπρια πολιτικός, εκπαιδευτικός και Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Βιογραφικά Στοιχεία

[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Αθηνά Μιχαηλίδου κατάγεται από την επαρχία Κερύνειας.

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Κύπρου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής με εξειδίκευση στην Εκπαιδευτική Έρευνα και Αξιολόγηση από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Εργάσθηκε αρχικά ως εκπαιδευτικός και στη συνέχεια ως Καθηγήτρια Παιδαγωγικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, όπου εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών σε Προϊσταμένη του Τομέα Έρευνας και Αξιολόγησης, Προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης καθώς και Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Έχει διατελέσει συντονίστρια της διατμηματικής επιτροπής για την ισότητα των φύλων στο Υπουργείο Παιδείας και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και μέλος ευρωπαϊκών ομάδων εμπειρογνωμόνων για την εκπαίδευση. Διδάσκει σε πολλά προγράμματα επαγγελματικής μάθησης εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε θέματα επαγγελματικής μάθησης των εκπαιδευτικών, ισότητας στην εκπαίδευση, καθώς και του ρόλου του εκπαιδευτικού στην καινοτομία και την έρευνα. Έχει εργαστεί ως συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με ερευνητικά ενδιαφέροντα που άπτονται θεμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης και εισαγωγής καινοτομιών στην εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Από τις 7 Ιουλίου 2022 , με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, διορίστηκε ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Πολιτισμού[1].

Aνέλαβε καθήκοντα Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας την 1η Μαρτίου 2023[2].

Είναι διαζευγμένη και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη.