Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Κυκλάδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων.

Το δυναμικό της ΕΠΣ (2020–21)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Νησί Κατηγορία
Α.Σ. Σαντορίνης 2020 Αθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης 2020 2020 Θήρα Β' Εθνική - Νότιος Όμιλος
Α.Ε. Μυκόνου Αθλητική Ένωση Μυκόνου 2020 Μύκονος Γ' Εθνική - 6ος Όμιλος
Πανναξιακός Α.Ο. Πανναξιακός Αθλητικός Όμιλος 1960 Νάξος Γ' Εθνική - 6ος Όμιλος
Α.Ο. Άνω Σύρου Αθλητικός Όμιλος Άνω Σύρου 1939 Σύρος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Α.Π.Ο. Ελλάς Σύρου Αθλητικός Προοδευτικός Όμιλος "Ελλάς" Σύρου 1929 Σύρος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Αίας Σύρου Αίας Σύρου 2004 Σύρος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Π.Α.Σ. Τήνου Παντηνιακό Αθλητικό Σωματείο Τήνου 2014 Τήνος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 1ος Όμιλος
Α.Ε. Πάρου Αθλητική Ένωση Πάρου 2020 Πάρος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Ο. Σερίφου Αθλητικός Όμιλος Σερίφου 1984 Σέριφος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Π.Σ. Κύθνου Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κύθνου 2017 Κύθνος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Σ. Παμμηλιακός Παμμηλιακός Αθλητικός Σύλλογος 1960 Μήλος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Σ. Πανσιφναϊκός Πανσιφναϊκός Αθλητικός Σύλλογος 2006 Σίφνος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 2ος Όμιλος
Α.Μ.Σ. Φιλωτίου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου Νάξου "Ο ΖΕΥΣ" 1952 Νάξος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 3ος Όμιλος
Α.Ο. Αστέρας Τραγαίας Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Τραγαίας Νάξου Νάξος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 3ος Όμιλος
Α.Ο. Καρτεράδος Αθλητικός Όμιλος Καρτεράδος 1994 Θήρα Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 3ος Όμιλος
Α.Ο. Πύργου Αθλητικός Όμιλος Πύργου Θήρας 1993 Θήρα Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 3ος Όμιλος
Α.Σ. Ίου Αθλητικός Σύλλογος Ίου 2000 Ίος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 3ος Όμιλος
Π.Α.Σ. Νάξου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Νάξου 2006 Νάξος Α' Ε.Π.Σ.Κ. - 3ος Όμιλος

Ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ανα νησί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακολουθεί λίστα με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που μετείχαν ή μετέχουν σήμερα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων ή στα τοπικά πρωταθλήματα των νησιών:

Άνδρος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Ο. Άνδρου Αθλητικός Όμιλος Άνδρου Συμμετείχε στο εναρκτήριο πρωτάθλημα (1980-81) της ΕΠΣΚ. Δεν διατηρεί πλέον τμήμα ποδοσφαίρου.
Α.Ο. Υδρούσα Αθλητικός Όμιλος Υδρούσας 1983 Δεν υφίσταται σήμερα
Α.Σ.Ν. Αστέρας Κορθίου Αθλητικός Σύλλογος Νέων Αστέρας Κορθίου 1995 Δεν υφίσταται σήμερα
Ανδριακός Ο.Φ. Ανδριακός Όμιλος Φιλάθλων 1931 Διατηρεί μόνο τμήματα μικρών κατηγοριών πλέον
Θήρα
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Ο. Θήρα '05 Αθλητικός Όμιλος "Θήρα '05" 2005 Δεν υφίσταται σήμερα.
Α.Ο. Καρτεράδος Αθλητικός Όμιλος Καρτεράδος 1994 Αγωνίζεται στον 3ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.
Α.Ο. Λάβα Αθλητικός Όμιλος Λάβα Εμπορείου Σαντορίνης Διατηρεί μόνο τμήματα μικρών κατηγοριών
Α.Ο. Πύργου Αθλητικός Όμιλος Πύργου Θήρας 1993 Αγωνίζεται στον 3ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.
Α.Σ. Θύελλα Καμαρίου Αθλητικό Σωματείο Θύελλα Καμαρίου 1970 Συγχωνεύτηκε με τον Πανθηραϊκό Α.Ο. το 2020 και δημιούργησαν τον Α.Σ. Σαντορίνης 2020.
Α.Σ. Σαντορίνης 2020 Αθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης 2020 2020 Προέκυψε από συγχώνευση των Α.Σ. Θύελλα Καμαρίου και Πανθηραϊκού Α.Ο.. Αγωνίζεται στη Β' Εθνική Κατηγορία.
Πανθηραϊκός Α.Ο. Πανθηραϊκός Αθλητικός Όμιλος 1970 Συγχωνεύτηκε με τη Θύελλα Καμαρίου το 2020 και δημιούργησαν τον Α.Σ. Σαντορίνης 2020.
Πανιώνιος Σαντορίνης Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σαντορίνης 1990 Το τμήμα ποδοσφαίρου απορροφήθηκε από τη Θύελλα Καμαρίου. Ο σύλλογος μετονομάστηκε σε Α.Ε. Σαντορίνης.
Ίος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Σ. Ίου Αθλητικός Σύλλογος Ίου 2000 Πρώην "ΚΕΜΑΣ Ίος" (έως το 2009). Αγωνίζεται στον 3ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.
Κέα
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Σ. Κέας Αρισταίος Αθλητικός Σύλλογος Κέας "Αρισταίος" 2007 Δεν διατηρεί πλέον τμήμα ποδοσφαίρου
Κύθνος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Π.Σ. Κύθνου Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κύθνου 2017 Αγωνίζεται στον 2ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ
Μήλος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Σ. Παμμηλιακός Παμμηλιακός Αθλητικός Σύλλογος 1960 Αγωνίζεται στον 2ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ
Α.Σ.Π.Μ. Ιέραξ 1960 Αθλητικό Σωματείο Πλακών Μήλου "Ο Ιέραξ" 1960 1960 Διατηρεί μόνο τμήματα μικρών κατηγοριών
Μύκονος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Ε. Μυκόνου Αθλητική Ένωση Μυκόνου 2020 Προέκυψε από συγχώνευση των Α.Ο. Μυκόνου και Α.Σ. Άνω Μερά Μυκόνου. Αγωνίζεται στη Γ' Εθνική Κατηγορία.
Α.Ο. Μυκόνου Αθλητικός Όμιλος Μυκόνου 1981 Συγχωνεύτηκε με την Α.Σ. Άνω Μερά Μυκόνου το 2020 και δημιούργησαν την Α.Ε. Μυκόνου
Α.Σ. Άνω Μερά Μυκόνου Αθλητικός Σύλλογος Άνω Μεράς Μυκόνου 1989 Συγχωνεύτηκε με τον Α.Ο. Μυκόνου το 2020 και δημιούργησαν την Α.Ε. Μυκόνου
Απόλλων Μυκόνου Απόλλων Μυκόνου Διατηρούσε μόνο τμήματα μικρών κατηγοριών
Νάξος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Ε. Νάξου Ολυμπιακός Αθλητική Ένωση Νάξου "Ολυμπιακός" 2010 Διατηρούσε μόνο τμήματα μικρών κατηγοριών. Δεν υφίσταται σήμερα.
Α.Μ.Σ. Φιλωτίου Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου Νάξου "Ο ΖΕΥΣ" 1952 Συμμετείχε στο εναρκτήριο πρωτάθλημα (1980-81) της ΕΠΣΚ. Αγωνίζεται στον 3ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.
Α.Ο. Αστέρας Τραγαίας Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Τραγαίας Νάξου Αγωνίζεται στον 3ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.
Α.Ο. Κορωνίδας Αθλητικός Όμιλος Κορωνίδας Δεν υφίσταται σήμερα
Α.Π.Ο. Αναγέννηση Νάξου Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος Αναγέννηση Νάξου 1980 Πρώην Αγερσανί Νάξου που μετείχε στη Γ' Εθνική το 1998-2000. Δεν υφίσταται σήμερα.
Αριάδνη Νάξου Αριάδνη Νάξου Δεν υφίσταται σήμερα.
Π.Α.Σ. Νάξου Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Νάξου 2006 Αγωνίζεται στον 3ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.[1]
Πανναξιακός Α.Ο. Πανναξιακός Αθλητικός Όμιλος 1960 Αγωνίζεται στη Γ' Εθνική Κατηγορία.
Πάρος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Ε. Πάρου Αθλητική Ένωση Πάρου 2020 Προέκυψε από συγχώνευση των Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκού, Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέα, Α.Ο. Πάρου και Μ.Ε.Α.Σ. Αστέρα Μαρμάρων
Α.Μ.Ε.Σ. Μαρπησσαϊκός Αθλητικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαρπησσαϊκός 1963 Συμμετείχε στη συγχώνευση για τη δημιουργία της Α.Ε. Πάρου το 2020
Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας Πάρου Αθλητικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νηρέας Πάρου 1959 Συμμετείχε στη συγχώνευση για τη δημιουργία της Α.Ε. Πάρου το 2020
Α.Ο. Πάρου Αθλητικός Όμιλος Πάρου 1990 Πρώην "Άρης Πάρου" (δεκαετία '30) και "Αρχίλοχος Πάρου". Συμμετείχε στη συγχώνευση για τη δημιουργία της Α.Ε. Πάρου.
Μ.Ε.Α.Σ. Αστέρας Μαρμάρων Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Μαρμάρων 1978 Συμμετείχε στη συγχώνευση για τη δημιουργία της Α.Ε. Πάρου το 2020
Σέριφος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Ο. Σερίφου Αθλητικός Όμιλος Σερίφου 1984 Αγωνίζεται στον 2ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ
Σίφνος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Σ. Πανσιφναϊκός Πανσιφναϊκός Αθλητικός Σύλλογος 2006 Αγωνίζεται στον 2ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ
Σύρος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Ο. Άνω Σύρου Αθλητικός Όμιλος Άνω Σύρου 1939 Αγωνίζεται στον 1ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.
Α.Ο. Άρης Σύρου Α.Ο. Άρης Σύρου 1928 Συγχωνεύτηκε με την Ελλάς Σύρου το 1968 και δημιούργησαν τον Α.Ο. Σύρου. Επανιδρύθηκε το 1987 χωρίς τμήμα ποδοσφαίρου.
Α.Ο. Αστέρας Σύρου Αθλητικός Όμιλος "Αστήρ" Σύρου 1971 Συμμετείχε στο εναρκτήριο πρωτάθλημα (1980-81) της ΕΠΣΚ. Δεν υφίσταται σήμερα.
Α.Ο. Βάρης Αθλητικός Όμιλος Βάρης Σύρου Δεν υφίσταται σήμερα.
Α.Ο. Βήσσας Σύρου Αθλητικός Όμιλος Βήσσας Σύρου Διατηρούσε μόνο τμήματα μικρών κατηγοριών. Δεν υφίσταται σήμερα.
Α.Ο. Πάγου Αθλητικός Όμιλος Πάγου Σύρου 1983 Δεν συμμετέχει σε διοργανώσεις.
Α.Ο. Σύρου Αθλητικός Όμιλος Σύρου 1968 Προέκυψε από συγχώνευση των Άρη και Ελλάδας Σύρου και έχει αγωνιστεί στη Β' Εθνική το 1973-1975. Δεν υφίσταται σήμερα.
Α.Ο. Φοίνικας Σύρου Αθλητικός Όμιλος Φοίνικας Σύρου 1980 Δεν διατηρεί πλέον τμήμα ποδοσφαίρου.
Α.Π. Σύρος 2002 Ακαδημία Ποδοσφαίρου "Σύρος 2002" 2002 Διατηρεί μόνο τμήματα μικρών κατηγοριών πλέον
Α.Π.Ο. Ελλάς Σύρου Αθλητικός Προοδευτικός Όμιλος "Ελλάς" Σύρου 1929 Συγχωνεύτηκε με τον Άρη Σύρου το 1968 και δημιούργησαν τον Α.Ο. Σύρου. Επανιδρύθηκε το 1976.
Αίας Σύρου Αίας Σύρου 2004 Πρώην Νέοι Ολυμπιακού Σύρου. Αγωνίζεται στον 1ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.
Κανονιέρηδες Σύρου Κανονιέρηδες Σύρου Διατηρεί μόνο τμήματα μικρών κατηγοριών
Τήνος
Ομάδα Πλήρες όνομα Έτος ίδρυσης Κατάσταση
Α.Ε. Στενής Αθλητική Ένωση Στενής Τήνου Συγχωνεύτηκε με τον Α.Ο. Τήνου το 2014 και δημιούργησαν τον Π.Α.Σ. Τήνου
Α.Ο. Αίολος Τήνου Αθλητικός Όμιλος Αίολος Τήνου Αναφέρεται από το 1932.[2] Δεν υφίσταται σήμερα.
Α.Ο. Παντηνιακός Παντηνιακός Αθλητικός Όμιλος Αναφέρεται από το 1932[3], ενώ συμμετείχε και στο εναρκτήριο πρωτάθλημα (1980-81) της ΕΠΣΚ. Δεν υφίσταται σήμερα.
Α.Ο. Τήνου Αθλητικός Όμιλος Τήνου Πρώην Α.Ε. Τήνου. Συγχωνεύτηκε με την Α.Ε. Στενής το 2014 και δημιούργησαν τον Π.Α.Σ. Τήνου
Ερμής Τήνου Ερμής Τήνου Συμμετείχε στο εναρκτήριο πρωτάθλημα (1980-81) της ΕΠΣΚ. Δεν υφίσταται σήμερα.
Π.Α.Σ. Τήνου Παντηνιακό Αθλητικό Σωματείο Τήνου 2014 Προέκυψε από συγχώνευση των Α.Ε. Στενής και Α.Ο. Τήνου.[4] Αγωνίζεται στον 1ο Όμιλο της Α' Κατηγορίας ΕΠΣΚ.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Ιστορία ΠΑΣ Νάξου» στο pasnaksou.blogspot.gr
  2. Το Μάιο του 1932 αναφέρεται ως πρωταθλήτρια Τήνου και είχε κλείσει φιλικό αγώνα με την Ένωση Ερμουπόλεως για τις 8 Μαΐου που ματαιώθηκε λόγω μη αφίξης της συριανής ομάδας. Αθλητικός Τύπος, 25/5/1932, ψ.σ. 209.
  3. Στις 15/5/1932 υποδέχτηκε την Ένωση Ερμουπόλεως από την οποία ηττήθηκε 8-1. Αθλητικός Τύπος, 25/5/1932, ψ.σ. 209
  4. Και εγένετο ο "Π.Α.Σ.Τήνου" στο sportcyclades.gr

Περαιτέρω μελέτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]