Α.Σ. Άνω Μερά Μυκόνου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Α.Σ. Άνω Μερά
ΌνομαΑθλητικός Σύλλογος Άνω Μεράς Μυκόνου
Ίδρυση1989
Διάλυση2020
Χρώματα          Μπλε, Λευκό

Ο Αθλητικός Σύλλογος Άνω Μεράς Μυκόνου ήταν ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα τον οικισμό της Άνω Μεράς στο νησί της Μυκόνου. Είχε χρώματα το μπλε και το λευκό και ως έδρα χρησιμοποιούσε το Γήπεδο Άνω Μεράς.[1]

O σύλλογος ιδρύθηκε το 1989 και συμμετείχε αμέσως στις διοργανώσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων. Τη σεζόν 2011-12 κατέκτησε το πρωτάθλημα Κυκλάδων και κέρδισε την άνοδο στη Δ' Εθνική κατηγορία. Συμμετείχε στον 9ο όμιλο, όμως τερμάτισε στην προτελευταία θέση και υποβιβάστηκε. Κατέκτησε εκ νέου το πρωτάθλημα στις Κυκλάδες τη σεζόν 2018-19 και πήρε την άνοδο για τη Γ' Εθνική. Συμμετείχε στον 5ο όμιλο, όπου τερμάτισε στη 10η θέση και παρέμεινε στην κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2020, οι διοικούντες της Άνω Μεράς και του Α.Ο. Μυκόνου αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο σωματείων, με σκοπό τη δημιουργία μίας πιο ανταγωνιστικής ομάδας στο νησί που θα διατηρηθεί στις ανώτερες κατηγορίες της χώρας. Η Α.Ε. Μυκόνου, όπως ονομάστηκε ο νέος σύλλογος, πήρε τη θέση της Άνω Μεράς στη Γ' Εθνική, ενώ δημιουργήθηκε και μία δεύτερη ομάδα (Α.Ε. Μυκόνου Β') που πήρε τη θέση του Α.Ο. Μυκόνου στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η Άνω Μερά διατηρούσε και γυναικείο τμήμα, το οποίο αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Τίτλοι - διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Α.Σ. Άνω Μεράστο epskyklades.gr

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]