Κατάλογος εκλεκτορικών ψήφων ανά πολιτεία ΗΠΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η ακόλουθη είναι μια λίστα εκλεκτορικών ψήφων κατά πολιτεία των ΗΠΑ. Ο αριθμός των εκλεκτορικών ψήφων που κατανέμεται σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ εξαρτάται από το αποτέλεσμα της Απογραφής που διεξάγεται κάθε 10 έτη. Όμως δεν υπήρξε ανακατανομή μετά την Απογραφή του 1920.

Χρονολογικός πίνακας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πολιτεία 2020, 2016, 2012 2008, 2004 2000, 1996, 1992 1988, 1984 1980, 1976, 1972 1968, 1964 1960 1956, 1952 1948, 1944 1940, 1936, 1932 1928, 1924, 1920, 1916, 1912 1908 1904 1900, 1896 1892 1888, 1884 1880, 1876 1872 1868 1864 1860 1856, 1852 1848 1844 1840, 1836 1832 1828, 1824 1820 1816 1812 1808, 1804 1800, 1796 1792 1788
Αλαμπάμα 9 9 9 9 9 10 11 11 11 11 12 11 11 11 11 10 10 10 8 9 9 9 9 7 7 5 3
Αλάσκα 3 3 3 3 3 3 3
Αριζόνα 11 10 8 7 6 5 4 4 4 3 3
Αρκάνσας 6 6 6 6 6 6 8 8 9 9 9 9 9 8 8 7 6 6 5 4 4 3 3 3
Καλιφόρνια 55 55 54 47 45 40 32 32 25 22 13 10 10 9 9 8 6 6 5 5 4 4
Κολοράντο 9 9 8 8 7 6 6 6 6 6 6 5 5 4 4 3 3
Κονέκτικατ 7 7 8 8 8 8 8 8 8 8 7 7 7 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 8 8 8 9 9 9 9 18 18 14
Ντέλαγουερ 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 3 6 6 6
Π.Κ. 3 3 3 3 3 3
Φλόριντα 29 27 25 21 17 14 10 10 8 7 6 5 5 4 4 4 4 4 3 3 3 3
Τζόρτζια 16 15 13 12 12 12 12 12 12 12 14 13 13 13 13 12 11 11 9 10 10 10 10 11 11 9 8 8 8 6 8 8 10
Χαβάη 4 4 4 4 4 4 3
Αϊντάχο 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 3 3 3 3
Ιλινόι 20 21 22 24 26 26 27 27 28 29 29 27 27 24 24 22 21 21 16 16 11 11 9 9 5 5 3 9
Ιντιάνα 11 11 12 12 13 13 13 13 13 14 15 15 15 15 15 15 15 15 13 13 13 13 12 12 9 9 5 3 3
Αϊόβα 6 7 7 8 8 9 10 10 10 11 13 13 13 13 13 13 11 11 8 8 4 4 4
Κάνσας 6 6 6 7 7 7 8 8 8 9 10 8 8 10 10 9 5 5 3 3
Κεντάκι 8 8 8 9 9 9 10 10 11 11 13 13 13 13 13 13 12 12 6 11 12 12 12 12 15 15 14 12 12 12 8 8 8
Λουιζιάνα 8 9 9 10 10 10 10 10 10 10 10 9 9 8 8 8 8 8 7 6 6 6 6 5 5 5 3 3 3
Μέιν 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 6 6 6 6 6 6 7 7 7 7 8 8 9 9 10 10 9 3
Μέριλαντ 10 10 10 10 10 10 9 9 8 8 8 8 8 6 6 8 8 8 7 7 8 8 8 8 10 10 11 11 11 11 11 20 20 16
Μασαχουσέτη 11 12 12 13 14 14 16 16 16 17 18 16 16 15 15 14 13 13 12 12 13 13 12 12 14 14 15 15 22 22 19 32 32 20
Μίσιγκαν 16 17 18 20 21 21 20 20 19 19 15 14 14 14 14 13 11 11 8 8 6 6 5 5 3
Μινεσότα 10 10 10 10 10 10 11 11 11 11 12 11 11 9 9 7 5 5 4 4 4
Μισισίπι 6 6 7 7 7 7 8 8 9 9 10 10 10 9 9 9 8 8 7 7 6 6 4 4 3 3
Μιζούρι 10 11 11 11 12 12 13 13 15 15 18 18 18 17 17 16 15 15 11 11 9 9 7 7 4 4 3 3
Μοντάνα 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 3 3 3 3
Νεμπράσκα 5 5 5 5 5 5 6 6 6 7 8 8 8 8 8 5 3 3 3
Νεβάδα 6 5 4 4 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
Νιου Χάμσαϊρ 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 6 6 7 7 8 8 8 8 7 12 12 10
Νιου Τζέρσεϊ 14 15 15 16 17 17 16 16 16 16 14 12 12 10 10 9 9 9 7 7 7 7 7 7 8 8 8 8 8 8 8 14 14 12
Νέο Μεξικό 5 5 5 5 4 4 4 4 4 3 3
Νέα Υόρκη 29 31 33 36 41 43 45 45 47 47 45 39 39 36 36 36 35 35 33 33 35 35 36 36 42 42 36 29 29 29 19 24 24 16
Βόρεια Καρολίνα 15 15 14 13 13 13 14 14 14 13 12 12 12 11 11 11 10 10 9 10 10 11 11 15 15 15 15 15 15 14 24 24
Βόρεια Ντακότα 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 5 4 4 3 3
Οχάιο 18 20 21 23 25 26 25 25 25 26 24 23 23 23 23 23 22 22 21 21 23 23 23 23 21 21 16 8 8 8 3
Οκλαχόμα 7 7 8 8 8 8 8 8 10 11 10 7
Όρεγκον 7 7 7 7 6 6 6 6 6 5 5 4 4 4 4 3 3 3 3 3 3
Πενσιλβάνια 20 21 23 25 27 29 32 32 35 36 38 34 34 32 32 30 29 29 26 26 27 27 26 26 30 30 28 25 25 25 20 30 30 20
Ρόουντ Άιλαντ 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 8 8
Νότια Καρολίνα 9 8 8 8 8 8 8 8 8 8 9 9 9 8 8 9 7 7 6 8 8 9 9 11 11 11 11 11 11 10 16 16 14
Νότια Ντακότα 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 4
Τενεσσί 11 11 11 11 10 11 11 11 12 11 12 12 12 12 12 12 12 12 10 12 12 13 13 15 15 11 9 8 8 5 6
Τέξας 38 34 32 29 26 25 24 24 23 23 20 18 18 15 15 13 8 8 4 4 4
Γιούτα 6 5 5 5 4 4 4 4 4 4 4 3 3 3
Βέρμοντ 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 5 5 5 5 5 5 6 6 7 7 7 8 8 8 6 8 8
Βιρτζίνια 13 13 13 12 12 12 12 12 11 11 12 12 12 12 12 12 11 11 15 15 17 17 23 23 24 25 25 25 24 42 42 24
Ουάσινγκτον 12 11 11 10 9 9 9 9 8 8 7 5 5 4 4
Δυτική Βιρτζίνια 5 5 5 6 6 7 8 8 8 8 8 7 7 6 6 6 5 5 5 5
Ουισκόνσιν 10 10 11 11 11 12 12 12 12 12 13 13 13 12 12 11 10 10 8 8 5 5 4
Ουαϊόμινγκ 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
Total electors 538 537 531 483 476 447 444 401 369 366 294 234 303 296 290 275 294 288 261 235 221 218 176 276 270 162

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]