Κατάλογος έργων των Gallerie Nazionali di Arte Antica di Roma

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων των Gallerie Nazionali di Arte Antica di Roma.

Οι Gallerie Nazionali di Arte Antica di Roma (Εθνικές Πινακοθήκες Παλαιάς Τέχνης της Ρώμης) εκθέτουν τις συλλογές τους σε δύο μέγαρα, το Palazzo Barberini (πρωτίστως) και το Palazzo Corsini. Όπου πρόκειται για το Palazzo Corsini, γίνεται μνεία στις παρατηρήσεις.

Ιταλοί ζωγράφοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
1 Bonaventura Berlinghieri. Painted Cross. 286x187cm. 1260-70. Palazzo Barberini, Rome..jpg Μποναβεντούρα Μπερλινγκιέρι Εσταυρωμένος 1260-70
Giovanni da rimini, storie della vita di cristo, 1305 circa, 52,5 x 34,5 cm, Galleria Nazionale d'Arte Antica, Roma.jpg Τζοβάννι ντα Ρίμινι
(γνωστός και ως Giovanni Baronzio)
Ιστορίες της ζωής του Χριστού 1305
Angelico, giudizio universale, 1450-55, palazzo barberini roma.jpg Φρα Αντζέλικο Δευτέρα Παρουσία 1450-55
Fra Filippo Lippi 011.jpg Φιλίππο Λίππι Ευαγγελισμός με δύο δωρητές 1440
Fra Filippo Lippi - Madonna with Child (Tarquinia Madonna) - WGA13173.jpg Φιλίππο Λίππι Παρθένος και Βρέφος (Madonna Tarquinia) 1437 Palazzo Corsini
Antoniazzo Romano - Nativity with Sts Lawrence and Andrew - WGA00767.jpg Αντονιάτσο Ρομάνο Η Γέννηση με τους Αγίους Λαυρέντιο και Ανδρέα 1480-85
Filippino Lippi 015.jpg Φιλιππίνο Λίππι Παρθένος και Βρέφος
Piero di Cosimo 027.jpg Πιέρο ντι Κόζιμο Μαρία Μαγδαληνή 1500-1510
Bartolomeo veneto gentleman.jpg Μπαρτολομέο Βένετο Προσωπογραφία ευγενούς 1512
Sodoma 001b.jpg Σοντόμα Οι τρεις Μοίρες 1525
Sodoma 004.jpg Σοντόμα Η αρπαγή των Σαβίνων 1525
Sodoma - The Mystic Marriage of St Catherine - WGA21552.jpg Σοντόμα Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1540
Lorenzo Lotto - Mystic Marriage of St Catherine - WGA13686.jpg Λορέντσο Λόττο Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1524
Domenico Beccafumi 057.jpg Ντομένικο Μπεκκαφούμι Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
Fornarina.jpg Ραφαήλ La Fornarina 1518-19 υπογραφή στο βραχιόλι : RAPHAEL URBINAS
Andrea del Sarto - Holy Family (Barberini) - WGA00405.jpg Αντρέα ντελ Σάρτο Η Αγία Οικογένεια Μπαρμπερίνι 1528
Titian - Venus and Adonis - WGA22906.jpg Τιτσιάνο Αφροδίτη και Άδωνις 1555
Giulio Romano.jpg Τζούλιο Ρομάνο Παρθένος και Βρέφος 1523
Angelo Bronzino - portrait of Stefano Colonna.jpg Άνιολο Μπροντσίνο Stefano Colonna 1546
Jacopo Tintoretto - Christ and the Woman Taken in Adultery - WGA22436.jpg Τιντορέττο Ο Χριστός και η μοιχαλίς 1546-48
Bartolomeo Passerotti - The Butcher's Shop - WGA17071.jpg Μπαρτολομέο Πασσερόττι Το χασάπικο 1585
Bartolomeo Passerotti - The Fishmonger's Shop - WGA17072.jpg Μπαρτολομέο Πασσερόττι Το ψαράδικο 1585
Annibale Carracci Adoration of the Shepherds Roma.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Η προσκύνηση των ποιμένων
Annibale Carracci - Triptych - WGA04452.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι Τρίπτυχο με την Pietà 1604-1605
Annibale Carracci - Triptych - WGA04453.jpg Αννίμπαλε Καρράτσι το προηγούμενο τρίπτυχο κλειστό : Οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Ραφαήλ
Caravaggio - Giuditta che taglia la testa a Oloferne (1598-1599).jpg Καραβάτζο Η Ιουδήθ αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη 1599
Michelangelo Caravaggio 065.jpg Καραβάτζο Νάρκισσος 1594-96
Saint Francis in Prayer-Caravaggio (c.1606).jpg Καραβάτζο Ο Άγιος Φραγκίσκος σε διαλογισμό 1606
Michelangelo Merisi da Caravaggio - St John the Baptist - WGA04154.jpg Καραβάτζο Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής Palazzo Corsini
Guido Reni - St Mary Magdalene - WGA19307.jpg Γκουίντο Ρένι Μαρία Μαγδαληνή 1633
Reni, Guido - Salome with the Head of John the Baptist - 1630-1635.jpg Γκουίντο Ρένι Η Σαλώμη με το κεφάλι του Βαπτιστή 1630-35 Palazzo Corsini
Carlo Saraceni - Saint Cecilia and the Angel - WGA20829.jpg Κάρλο Σαρατσένι Η Αγία Καικιλία και ο άγγελος 1610
Bernardo Strozzi - The Charity of St Lawrence - WGA21906.jpg Μπερνάρντο Στρότσι Η φιλευσπλαχνία του Αγίου Λαυρεντίου 1615-20
Guercino Allegoria pittura scultura.jpg Γκουερτσίνο Αλληγορία της ζωγραφικής και της γλυπτικής 1637
Guercino Flagellazione.jpg Γκουερτσίνο Η Μαστίγωση 1657
Guercino Saul Davide.jpg Γκουερτσίνο Σαούλ και Δαβίδ 1646
Et-in-Arcadia-ego.jpg Γκουερτσίνο Et in Arcadia ego 1618
Cortona Triumph of Divine Providence 01b.jpg Πιέτρο ντα Κορτόνα Ο θρίαμβος της Θείας Προνοίας 1633-39 τοιχογραφία οροφής στην κεντρική αίθουσα του ανακτόρου
Gianlorenzo Bernini - David with the Head of Goliath - WGA01969.jpg Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Ο Δαβίδ με το κεφάλι του Γολιάθ 1625
Gian Lorenzo Bernini - Portrait d'Urbain VIII.jpg Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Ουρβανός Η΄ (Maffeo Vincenzo Barberini) 1625
Gianlorenzo bernini, busto di urbano VIII 01.JPG Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Ουρβανός Η΄
Gianlorenzo bernini, busto di antonio barberini.JPG Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Ο καρδινάλιος Antonio Barberini
Andrea sacchi, allegoria della divina sapienza, 1629-33, 01.JPG Αντρέα Σάκκι Αλληγορία της Θείας Σοφίας 1629-33 τοιχογραφία σε αίθουσα του ανακτόρου
Madonna with child and angels.jpg Σασσοφερράτο Παρθένος και Βρέφος με αγγέλους 1674 Palazzo Corsini
Mattia Preti 007.jpg Ματτία Πρέτι Ο Αινείας, ο Αγχίσης και ο Ασκάνιος εγκαταλείπουν την Τροία
Salvator Rosa - A Friar Tempted by Demons - WGA20043.jpg Σαλβατόρ Ρόζα Πειρασμός μοναχού από δαίμονες 1660-65
Luca Giordano - Crates.jpg Λούκα Τζορντάνο Ο φιλόσοφος Κράτης
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - The Piazzetta - WGA03897.jpg Καναλέττο Η Piazzetta di San Marco
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - Piazza San Marco, Looking toward San Geminiano - WGA03909.jpg Καναλέττο Η πλατεία του Αγίου Μάρκου από την Βασιλική 1675 Palazzo Corsini
- η εκκλησία στο βάθος έχει κατεδαφιστεί
Giovanni Antonio Canal, il Canaletto - The Rialto Bridge from the South - WGA03910.jpg Καναλέττο Η γέφυρα του Ριάλτο από τον νότο 1735 Palazzo Corsini

Ζωγράφοι άλλων χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Quentin Massys- Erasmus of Rotterdam.JPG Κουέντιν Μασσάις Έρασμος 1517
Hans Holbein d. J. - Portrait of Henry VIII - WGA11564.jpg Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας 1540
El Greco - Adoration of the Shepherds - WGA10515.jpg Ελ Γκρέκο Η προσκύνηση των ποιμένων 1596-1600
El Greco - Baptism of Christ - WGA10516.jpg Ελ Γκρέκο Η Βάπτιση 1596-1600
Peter Paul Rubens - The Martyrdom of St Sebastian - WGA20185.jpg Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού 1608 Palazzo Corsini
Hendrick ter Brugghen - The Concert - WGA22175.jpg Χέντρικ τερ Μπρούγκεν Το κοντσέρτο 1629
Simon Vouet - Allegory of Peace - WGA25361.jpg Σιμόν Βουέ Αλληγορία της ειρήνης 1627
Vouet, Simon - The Fortune Teller.jpg Σιμόν Βουέ Η μάντισσα 1617
Valentin de Boulogne - The Judgment of Solomon - WGA24248.jpg Βαλεντίν ντε Μπουλόν Η κρίση του Σολομώντα 1620
José de Ribera 064.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Αφροδίτη και Άδωνις 1637 Palazzo Corsini
La negación de San Pedro.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Η άρνηση του Αγίου Πέτρου 1616 Palazzo Corsini
Gregorythegreat.jpg Χοσέ ντε Ριμπέρα Άγιος Γρηγόριος ο Μέγας 1614
Bacchanale d'enfants - Nicolas Poussin - Palazzo Barberini.jpg Νικολά Πουσσέν Βακχικό των παιδιών 1626
Triomphe d'Ovide - Poussin - Palazzo Corsini.jpg Νικολά Πουσσέν Ο θρίαμβος του Οβιδίου 1625 Palazzo Corsini
2alexand.jpg Γιόχαν Χάινριχ Σαίνφελντ Ο Αλέξανδρος προ του τάφου του Αχιλλέα 1635
Samson nad Delilah.jpg Ματτίας Στομ Σαμψών και Δαλιδά