Κατάλογος έργων του Frans Hals Museum

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων του Frans Hals Museum του Χάαρλεμ


1. Έργα Φρανς Χαλς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Frans Hals - Jacobus Zaffius - WGA11047.jpg Jacobus Zaffius 1611
Frans Hals - Banket van de officieren van de Sint-Joris-Doelen.jpg Το συμπόσιο των αξιωματικών του λόχου Εθνοφρουράς του Αγίου Γεωργίου το 1616 1616
Frans Hals - Theodorus Schrevelius - WGA11054.jpg Theodorus Schrevelius 1617
WLANL - legalizefreedom - Banket van de officieren van de Cluveniersdoelen, 1627.jpg Το συμπόσιο των αξιωματικών του λόχου Εθνοφρουράς του Αγίου Αδριανού το 1627 1627
Frans Hals 013.jpg Το συμπόσιο των αξιωματικών του λόχου Εθνοφρουράς του Αγίου Γεωργίου το 1627 1627
Frans Hals - portrait of Pieter Jacobsz Olycan at bust length OS-2004-39.JPG Pieter Jacobsz.Olycan 1630-1635
Frans Hals - Cornelia Claesdr Vooght - WGA11112.jpg Cornelia Claesdr Vooght 1631 (ζεύγος πινάκων με το επόμενο)
Frans Hals - Nicolaes Woutersz van der Meer - WGA11111.jpg Nicolaes Woutersz van der Meer 1631 (ζεύγος πινάκων με το προηγούμενο)
WLANL - legalizefreedom - Vergadering van officieren en onderofficieren van de Cluveniersschutterij.jpg Οι αξιωματικοί του λόχου Εθνοφρουράς του Αγίου Αδριανού το 1633 1633
Frans Hals - A young woman with a glass and flagon.jpg Γυναίκα με ποτήρι και κανάτα περίπου 1635 δάνειο διαρκείας στο Frans Halsmuseum
από ιδιωτική συλλογή
Frans Hals 020.jpg Οι αξιωματικοί του λόχου Εθνοφρουράς του Αγίου Γεωργίου το 1639 1639
Frans Hals - Regents of the St Elizabeth Hospital of Haarlem - WGA11139.jpg Οι επίτροποι του Νοσοκοκομείου της Αγίας Ελισάβετ στο Χάαρλεμ το 1641 1641
Frans Hals - Portrait of a young man with folded arms - c.1644.JPG Νέος άντρας με ενωμένα χέρια 1644 δάνειο διαρκείας στο Frans Halsmuseum
από ιδιωτική συλλογή
Frans Hals - Portrait of a woman with diadem cap and gloves.jpg Προσωπογραφία μιας άγνωστης γυναίκας με γάντια 1645-1650 δάνειο διαρκείας στο Frans Halsmuseum
από ιδιωτική συλλογή
Frans Hals - Regents of the Old Men's Almshouse - WGA11182.jpg Οι επίτροποι του Γηροκομείου του Χάαρλεμ 1664
Frans Hals - De regentessen van het oudemannenhuis.jpg Αι επίτροποι του Γηροκομείου του Χάαρλεμ 1664


2. Έργα άλλων ζωγράφων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
Master of Alkmaar - Scenes from the Life of Joachim and Anna - WGA14369.jpg Δάσκαλος του Αλκμάαρ Σκηνές από την ζωή του Ιωακείμ και της Άννας 1500
WLANL - Pachango - Frans Hals Museum - Groepsportret van Jeruzalemvaarders.jpg Γιαν φαν Σκόρελ Δώδεκα μέλη της Αδελφότητας «Προσκυνητές της Ιερουσαλήμ» του Χάαρλεμ 1528-30
Triumphal procession of Bacchus, by Maerten van Heemskerck.jpg Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ Θριαμβική πομπή του Βάκχου 1537
The Adoration of the Magi by Maarten van Heemskerck Frans Hals Museum OS I-136b.jpg Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ Η προσκύνηση των Μάγων 1546
The Adoration of the Shepherds by Maarten van Heemskerck Frans Hals Museum OS I-136a.jpg Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ Η προσκύνηση των ποιμένων 1546
Maarten van Heemskerck 019 interior 01.jpg Μάαρτεν φαν Χέιμσκερκ Τρίπτυχο με το Ίδε ο Άνθρωπος 1559
Karel van Mander - Adoration of the Shepherds 1598.jpg Κάρελ φαν Μάντερ Η προσκύνηση των ποιμένων 1598
Hendrick Goltzius - Hercules and Cacus - WGA09726.jpg Χέντρικ Χόλτζιους Ηρακλής και Κάκος 1613
Hendrick Goltzius - Minerva - WGA09728.jpg Χέντρικ Χόλτζιους Η Αθηνά ως προσωποποίηση της σοφίας 1611
WLANL - hajeka - Mercurius.jpg Χέντρικ Χόλτζιους Ο Ερμής ως προσωποποίηση της ζωγραφικής 1611
WLANL - legalizefreedom - De bruiloft van Peleus en Thetis.jpg Κορνέλις φαν Χάαρλεμ Οι γάμοι του Πηλέα και της Θέτιδας 1593
Cornelis Cornelisz. van Haarlem - Massacre of the Innocents - WGA05256.jpg Κορνέλις φαν Χάαρλεμ Η σφαγή των Αθώων 1591
Cornelis Cornelisz van Haarlem - Een monnik en een begijn - 1590.jpg Κορνέλις φαν Χάαρλεμ Μοναχός και μοναχή 1591
Cornelis van Haarlem - Banket van de officieren van de St. Jorisdoelen.jpg Κορνέλις φαν Χάαρλεμ Συμπόσιο βαθμοφόρων των Μουσκετοφόρων της Πολιτοφυλακής του Χάαρλεμ 1599
Cornelis Cornelisz van Haarlem - Banket van korporaalschap van Jonge Jan Adriaensz van Veen - Haarlem Cloveniers schutterij 1583.jpg Κορνέλις φαν Χάαρλεμ Συμπόσιο των Πολιτοφυλάκων του Αγίου Γεωργίου του Χάαρλεμ 1583
WLANL - legalizefreedom - Spreekwoorden.jpg Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος Φλαμανδικές παροιμίες 1625
Hendrik Gerritsz Pot 1630 cluveniersdoelen haarlem.jpg Χέντρικ Ποτ Βαθμοφόροι των Πολιτοφυλάκων του Αγίου Αδριανού 1630
Esaias van de Velde 010.jpg Εσάιας φαν ντε Φέλντε Εξοχική γιορτή 1619
Dirck Hals - Music-Making Company on a Terrace - WGA11038.jpg Ντιρκ Χαλς Μουσική κομπανία 1620-1625
Willem Claesz. Heda 006.jpg Βίλλεμ Κλες Χέντα Νεκρή φύση 1640
Willem Claesz. Heda - Still-Life with Pie, Silver Ewer and Crab - WGA11248.jpg Βίλλεμ Κλες Χέντα Νεκρή φύση με πίτα, ασημένια κανάτα και κάβουρα 1658
Pieter de Molijn - De plundering van een dorp.jpg Πίτερ ντε Μολάιν Λεηλασία ενός χωριού
Jan van Goyen - IJsvermaak bij een dorp.jpg Γιαν φαν Χόγιεν Παγοδρόμοι στο χωριό 1625
Jan van Goyen - River Landscape with a Town in the Background.jpg Γιαν φαν Χόγιεν Τοπίο με ποτάμι και πόλη στο βάθος 1649
Pieter Jansz. Saenredam - Interior of the Church of St Anne in Haarlem - WGA20628.jpg Πίτερ Σένρενταμ Εσωτερικό της Αγίας Άννας στο Χάαρλεμ 1652
The Queen of Sheba before the temple of Solomon in Jerusalem, by Salomon de Bray (1597-1664).jpg Σάλομον ντε Μπράι Η βασίλισσα του Σαβά προ του Ναού του Σολομώντος 1657
Jan Brueghel the Younger, Satire on Tulip Mania, c. 1640.jpg Γιαν Μπρίγκελ ο νεότερος Σάτιρα της τουλιπομανίας 1640
Salomon Jacobsz van Ruysdael - River View with Ferry and Bastion.jpg Σάλομον φαν Ράουσντελ Ποτάμι με πορθμείο και οχύρωση 1664
Adriaen Van Ostade - Le Buveur.jpg Άντριεν φαν Οστάντε Ο πότης 1665-1670
Jan MIense Molenaer - Gezelschap voor de herberg `De Kroon'.jpg Γιαν Μίνσε Μόλενερ Μπροστά στην ταβέρνα «Η Κορώνα» 1630
Jan Miense Molenaer - Family Making Music - WGA16098.jpg Γιαν Μίνσε Μόλενερ Οικογενειακό κοντσέρτο 1635
Cornelis Holsteyn - Venus and Amor Mourning the Death of Adonis - WGA11631.jpg Κορνέλις Χόλσταϊν Η Αφροδίτη και ο Έρως θρηνούν τον Άδωνι 1655
Sweerts, Michael - The Drawing Class - 1656-58.jpg Μίχιελ Σβέιρτς Μάθημα σχεδίου 1656-58
Philips Wouwerman - Halte bij de hoefsmid.jpg Φίλιπς Βάουβερμαν Στάση στου πεταλωτή 1666
Nicolaes Pietersz. Berchem - The City Wall of Haarlem in the Winter.jpg Νικολάες Πίτερσον Μπέρχεμ Τα τείχη του Χάαρλεμ τον χειμώνα 1647
Nicolaes Berchem - Berglandschap met herders en vee bij een doorwaadbare plaats.jpg Νικολάες Πίτερσον Μπέρχεμ Βοσκοί στο πέρασμα του ποταμού 1655-60
Allaert van Everdingen - View of Haarlem from the Noorder Buiten Spaarne.jpg Άλλερτ φαν Έφερντινγκεν Άποψη του Χάαρλεμ
Interior with Peasants Eating and Drinking by Jan Steen Frans Hals Museum os 2011-4.jpg Γιαν Στέιν Εσωτερικό με χωρικούς στο τραπέζι 1650
Jan Steen - Boerenkermis.jpg Γιαν Στέιν Χωριάτικη γιορτή 1668-70
Bray, Jan de Regents of the Children's Orphanage in Haarlem.jpg Γιαν ντε Μπράι Επίτροποι του ορφανοτροφείου του Χάαρλεμ 1663
Jan de Bray - Tending Children at the Orphanage in Haarlem - WGA03131.jpg Γιαν ντε Μπράι Φροντίδα των παιδιών στο ορφανοτροφείο του Χάαρλεμ 1663
Jacob van Ruisdael - Road in the Dunes - FHM.jpg Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Δρόμος στους αμμόλοφους 1648
Job Adriaensz. Berckheyde - Interior of the St Bavo in Haarlem - WGA01934.jpg Γιομπ Άντριενσον Μπερκχέυντε Εσωτερικό του Αγίου Μπάβο στο Χάαρλεμ 1668
Gerrit Berckheyde - The Fish Market in Haarlem looking towards the Town Hall.jpg Χέρριτ Μπερκχέυντε Η ψαραγορά του Χάαρλεμ 1692
Berkheyde-Haarlem.jpg Χέρριτ Μπερκχέυντε Η Μεγάλη Πλατεία του Χάαρλεμ με τον Άγιο Μπάβο 1696