Καίτη Λιβανού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Καίτη Λιβανού
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Καίτη Λιβανού (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΑικατερίνη Κοντοπίδου
Γέννηση27 Δεκεμβρίου 1969 (1969-12-27) (54 ετών)
Νάξος
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδίστρια
Περίοδος ακμής1993
Οικογένεια
Τέκνα1

Η Καίτη Λιβανού (πραγματικό όνομα: Αικατερίνη Κοντοπίδου) (Νάξος, 27 Δεκεμβρίου 1969) είναι Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο. Από μικρό παιδί γαλουχήθηκε με τις παραδόσεις και τα έθιμα του νησιού. Η ίδια από το δημοτικό άρχισε να ψέλνει στην εκκλησία του χωριού της, ενώ παίρνει και τα πρώτα μάθημα βυζαντινής μουσικής. Στα 25 χρόνια της καριέρας της η Καίτη Λιβανού έχει πραγματοποιήσει πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού δημοτικού και νησιωτικού τραγουδιού μας: Πίτσα Παπαδοπούλου, Ζαφείρης Μελάς, Νίκος Νομικός, Μάκης Χριστοδουλόπουλος Βασίλης Τερλέγκας, Χαρούλα Λαμπράκη, Δημήτρης Κοντολάζος, Τζένη Βάνου, Τόλης Βοσκόπουλος, Αθηναϊκή Κομπανία, Μιχάλης Δημητριάδης, Αλέκος Κιτσάκης, Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιάννης Κωνσταντίνου και άλλους.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία δίπλα στο Μανώλη Μπαρμπεράκη. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά ήταν τι 1994 από μεγάλη δισκογραφική εταιρεία τι SONY BMG. Της εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους Σταμάτης Χατζόπουλος, ο Θανάσης Περιστεράκης, και ο Μανώλης Μπαρμπεράκης. Το 1997 έρχεται μια νέα συνεργασία στο δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Απάνεμο Λιμάνι» με δημιουργούς το Γιάννης Φακίρης και Νίκος Νικολαΐδης. Η τρίτη δισκογραφική δουλειά το 2001 με τίτλο «Του Πελάγους Και Της Αγάπης» με νησιωτικά παραδοσιακά τραγούδια με την υπογραφή του Νίκου Οικονομίδη. Ακολουθεί μια μεγάλη πανελλοδική επιτυχία το 2004 από το δίσκο «Τα Μηνύματα» με το τραγούδι «Αναπάντητες» του Ματθαίος Γιαννούλης, στον ίδιο δίσκο συμμετέχουν ο Θανάσης Περιστεράκης, ο Αντώνης Κοντόπουλος, ο Λευτέρης Βαζαίος, και ο Βαγγέλης Σίμος. Επί 11 εβδομάδες η κυκλοφορία του δίσκου ήταν στον επίσημο κατάλογο της IFPI στην πρώτη δεκάδα. Η επόμενη δισκογραφική δουλειά με τραγούδια των Φακίρη Νικολαΐδη και φιλική συμμετοχή του Βασίλη Τερλέγκα ήταν με τίτλο «Κάτι Τρέχει». Επόμενη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σύστησε Με». Ακολουθεί το CD: «Η Καίτη Λιβανού τραγουδάει Σταμάτη Χατζόπουλο» που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και γίνεται χρυσό. Τώρα βρίσκεται στο στούντιο ολοκληρώνοντας νέα δισκογραφική δουλειά με τραγούδια του Μάνου Κοντοπίδη.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Νίκο Οικονομίδη και καρπός της συνεργασίας αυτής υπήρξε η δισκογραφική δουλειά του" Πελάγου και της αγάπης"όπου ερμήνευσε παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια, μία δουλειά που αγαπήθηκε πολύ από τους Έλληνες ομογενείς και της ανοιξε το δρόμο να ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού . Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει και το τραγούδι "Αναπάντητες"του Ματθαίου Γιαννούλη βρίσκει πανελλαδική απήχηση και βρισκόταν στις πρώτες θέσεις στον επίσημο κατάλογο της IFPI για 8 εβδομάδες. Τίτλος του cd "Μηνύματα" που κυκλοφόρησε από την Spot music Υπογράφουν τη δισκογραφική αυτή δουλειά ο Ματθαίος Γιαννούλης ,Θανάσης Περιστεράκης ,Βαγγέλης Σίμος ,Αντώνης Κονιτόπουλος και Λευτέρης Βαζαίος Στη συνέχεια συμμετείχε στο cd "Τα νησιωτικα" που κυκλοφόρησε από την FM records με παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια. Ακολουθεί το CD "Τα μουσικά μηνύματα του χθες και του σήμερα "που κυκλοφόρησε από το περιοδικό Πίστα Η επόμενη δισκογραφική δουλειά ήταν με τίτλο" Τέτοια να μου λες" που κυκλοφόρησε με το περιοδικό" Μουσικές νότες" Επόμενο cd ήταν από την Alpha records με τίτλο "Κάτι Τρέχει" των Φακίρη -Νικολαΐδη και φιλική συμμετοχή του Βασίλη Τερλέγκα

Το CD" Σύστησέ με" ήταν η επόμενη δισκογραφική δουλειά με νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια που κυκλοφόρησε από την Cronos music και το περιοδικό Δημοτικό γλέντι Το πρώτο κέντρο που τραγούδησε στην Αθήνα η Καίτη Λιβάνου ήταν ο "Γλάρος" μαζί με το Σταμάτη χατζόπουλο το 1993, ακολούθησαν το κέντρο "Φίλοι"οπου είχε την τιμή να είναι δίπλα στον Βαγγέλη Περπινιάδη Συνέχισε τις εμφανίσεις στο "Μαρακές" με τον Τόλη Βοσκόπουλο ,στην" Πειραιώτισσα", "Κοκκινιώτισσα",,στις "Αμπάρες"με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο και τον επόμενο χειμώνα με τον Γιάννη Κωνσταντίνου Στο "Μon Senier" με την Αθηναϊκή Κομπανία, στο "Χάνι"με τη Λιζέτα Νικολάου στην" Όαση" με τον Γιώργο Σαρρή, στο "Χρυσό Ελάφι" με την Χαρούλα Λαμπράκη στο "Αvaton" με τον Βασίλη Τερλέγκα στο "Box "με τον Χάρη Κωστόπουλο στο "Stork" με την Τζένη Βάνου,στον "Μπάμπη στη Κηφισιά" με το Δημήτρη Κοντολάζο,στο "Can-Can" με την Πίτσα Παπαδοπούλου, στο "Carvel" με τον Τριαντάφυλλο, στο κέντρο "Miraz"στη Θεσσαλονίκη με τον Ζαφείρη Μελά ,στο" Μον Ρεπό"με τον Νικο Νομικο, στο" Κονέ"με τον Μιχάλη Δημητριάδη ,στο" Ηπειρωτικο σαλόνι"με τον Αλέκο Κιτσάκη στο θέατρο "Χυτήριο" ,στο θέατρο "Παλλάς", στη μουσική σκηνή "Hollywood" ενώ έκανε εμφανίσεις με την ορχήστρα της σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.

Στα 29 χρόνια πορείας της η Καίτη Λιβανου συνεργάστηκε δισκογραφικά και σε live εμφανίσεις με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Γιώργος Κόρος,ο Πετρολούκας Χαλκιάς,ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Λευτέρης Ζέρβας και ο Μανώλης Καραντίνης ενώ έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους νησιώτες καλλιτέχνες. Το 2014 η καλλιτεχνική πορεία της Καίτης Λιβανού συνεχίστηκε με τη συνεργασία της με τον Σταμάτη χατζόπουλο στο CD με τίτλο "Η Καίτη Λιβανου τραγουδάει Σταμάτη Χατζόπουλο", Κυκλοφορεί με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και γίνεται χρυσό Ακολουθεί cd με παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια από τον όμιλο MAD που κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε χώρες του εξωτερικού. 2018 και Καίτη Λιβανου δέχεται πρόταση από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος να κυκλοφορήσει το cd "Νησιώτικο γλέντι με την Καίτη Λιβανου" Ετσι το Πάσχα του 2019 κυκλοφορεί το CD με την εφημερίδα, παραγωγή της Ορφέας group με μουσική επιμέλεια και ενορχήστρωση από το Νίκο Δρακάκη Σε αυτό το CD συμμετέχει ο Λευτέρης Βαζαίος σε ένα ντουέτο με την Καίτη Λιβανου με τίτλο "Ξανά μαζι" Απο τις πωλήσεις της εφημερίδαςτο cd έγινε χρυσό.

Ακολουθούν τραγούδια σε στίχους του Μάνου Κοντοπίδη ενώ τις μουσικές έχουν γράψει ο Νίκος Δρακάκης ο Γιάννης Ανδρής και ο Μάνος Γιαννούλης 2020 κυκλοφορεί το νέο τραγούδι της Καίτης Λιβανού με τίτλο"Δε μου αξίζει αυτό που ζω" όπου της το εμπιστεύτηκε ο κορυφαίος συνθέτης της χώρας μας Χρήστος Νικολόπουλος ενώ οι στίχοι ανήκουν στον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη Μετά το "Δε μου αξίζει αυτό που ζω "η Καίτη Λιβανού επιστρέφει με το τραγούδι "Κατάληψη" τη μουσική του οποίου έχει γράψει και πάλι ο Χρήστος Νικολόπουλος. Οι στίχοι του τραγουδιού φέρουν την υπογραφή του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη ενω η ενορχήστρωση έχει γίνει από το Γιάννη Κουρκουμέλη. Ο Χρήστος Νικολόπουλος σε συνέντευξη του τόνισε"

προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Καίτη Λιβανού είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

Δισκογραφια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1994: Αίνιγμα
  • 1997: Απάνεμο Λιμάνι
  • 2002: Σταματήστε Μουσική
  • 2002: Γύρισε Πίσω
  • 2006: Κάτι Τρέχει
  • 2006: Τέτοια Να Μου Λες
  • 2013: Σύστησέ Με
  • 2014: Η Καίτη Λιβανού τραγουδάει Σταμάτη Χατζόπουλο

Συλλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2002: Του Πελάγου Και Της Αγάπης
  • 2012: Τα Νησιώτικα: Greek Island Songs
  • 2019: Νησιώτικο Γλέντι

Άλμπουμ Συναυλιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2019: Νησιώτικο Γλέντι Με Την Καίτη Λιβανού Live

Singles & EPs[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2015: Σαν Το Λευκό Το Κρίνο
  • 2016: Η Ιθακη Μου
  • 2016: Ότι Μου Χρωστάει Η Ζωή
  • 2016: Θα Το Παλέψω
  • 2017: Άντε Γεία Μας
  • 2020: Δε Μου Αξίζει Αυτό Που Ζω
  • 2021: Κατάληψη
  • 2021: Γύρω Ερημιά
  • 2021: Χαραυγές
  • 2022: Δεύτερη Ζωή
  • 2022: Υπόστεγο

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]