Το λήμμα παραθέτει τις πηγές του αόριστα, χωρίς παραπομπές.Βοηθήστε συνδέοντας το κείμενο με τις πηγές χρησιμοποιώντας παραπομπές, ώστε να είναι επαληθεύσιμο.
Το πρότυπο τοποθετήθηκε χωρίς ημερομηνία. Για τη σημερινή ημερομηνία χρησιμοποιήστε: {{χωρίς παραπομπές|7|07|2022}}
Οι Σοβιετικοί συνεχίζουν να κυριαρχούν χωρίς να συναντούν ιδιαίτερα προβλήματα, έχοντας για μπροστάρηδες τον θηριώδη «χιονάνθρωπο» (όπως τον αποκαλούσαν) λόγω των σωματικών χαρακτηριστικών που θύμιζαν πρωτόγονο άνθρωπο, Γιαν Κρούμινς, ύψους 2,20 μέτρων και βάρους 141 κιλών, τον ύψους 2,08 μ. Αλεξάντερ Πετρόφ και τον MVP ύψους 2,04 μ. Βίκτορ Ζουμπκόφ. Αυτό ήταν και το καλύτερα οργανωμένο Ευρωμπάσκετ της παλιάς εποχής. Οι Τσεχοσλοβάκοι, οι Ούγγροι και οι Βούλγαροι συνεχίζουν να έχουν αρκετά καλές ομάδες. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Ραντιβόι Κόρατς με 28,1 πόντους μ.ο.
Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου οδηγήθηκαν στην Β' Φάση των 8 καλύτερων ομάδων. Χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων και από αυτούς τους ομίλους, οι δύο πρώτες προκρίνονταν στα ημιτελικά. Οι υπόλοιπες οδηγούνταν σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.
Οι υπόλοιπες ομάδες της Α' Φάσης δημιούργησαν τρεις ομίλους (των τριών ομάδων αντίστοιχα) για να οδηγηθούν στη συνέχεια σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-17.
Οι δύο καλύτερες ομάδες των ομίλων δημιούργησαν έναν τελευταίο όμιλο. Στην τελική βαθμολογία συμπεριλήφθηκε και ο μεταξύ τους αγώνας από τον προηγούμενο γύρο. Χωρίς αγώνες νοκ-άουτ, η τελική κατάταξη των ομάδων ήταν αυτή που καθόρισε τα μετάλλια.
Ομοίως και για τις θέσεις 5 ως 8, οι ομάδες που κατέλαβαν τς θέσεις 3 και 4 στον προηγούμενο γύρο, δημιούργησαν έναν γκρουπ, από το οποίο προέκυψε η τελική κατάταξη.