Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ιθαγένεια»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
1.821 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 5 έτη
μ (→‎Παραπομπές: clean up, αντικατέστησε: {{reflist}} → {{παραπομπές}} με τη χρήση AWB)
 
===Ιθαγένεια και υπηκοότητα===
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ= νομικός όρος που εμπεριέχει και εθνικότητα(ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΌ ΚΑΙ ΕΘΙΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ) ,
 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ....ουσιαστικά=ο'υτε και αφαιρείται εκουσίως και ακουσίως συνιδεισιακά.
 
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ= νομικός όρος που εμπεριέχει εναγωνίως αίτημα πολίτη , για πολιτογράφηση και ένεκα αυτού απόκτηση αστικών δικαιωμάτων σε μιά χώρα. - πέρα των πολιτικών .ΔΕΝ ΑΙΤΕΙΤΑΙ ο πολιτης ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΟΥ -ΑΝ ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΣΕ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ ΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΥ.
 
ΠΟΛΙΤΟΦΡΑΦΗΣΗ = ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ σε ολα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΕΙ.
 
ΣΥΝΕΠΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟ ΗΘΟΣ
 
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΛΟΔΑΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΣΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΙΔΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΥΝ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ
 
Οι δύο λέξεις είναι ταυτόσημες και χρησιμοποιούνται εξίσου στην καθημερινότητα, απλά στα επίσημα κείμενα προτιμάται η ιθαγένεια για λόγους [[Πολιτική ορθότητα|πολιτικής ορθότητας]]. Η υπηκοότητα έχει συνδεθεί με τις [[Απόλυτη μοναρχία|απόλυτες μοναρχίες]], όταν ο λαός όφειλε υπακοή στον «ελέω Θεού» μονάρχη - για τον ίδιο λόγο προτιμάται ο όρος ''πολίτης'' από τον ''υπήκοο''.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης