Βικιπαίδεια:AutoWikiBrowser

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο AutoWikiBrowser, συνήθως αναφέρεται ως AWB, είναι ένας ημιαυτόματος επεξεργαστής, ειδικευμένος στο MediaWiki και την Βικιπαίδεια, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για την πλατφόρμα των Microsoft Windows 2000/XP/Vista/7. Είναι σχεδιασμένος για να εκτελεί επεξεργασίες ρουτίνας πιο γρήγορα και πιο απλά από ό,τι με τη συνηθισμένη χειροκίνητη επεξεργασία.

Στην πραγματικότητα είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος φυλλομετρητής ο οποίος ανοίγει μια καινούρια σελίδα κάθε φορά που η προηγούμενη σώζεται. Με το άνοιγμα κάθε σελίδας προτείνει μια σειρά αλλαγών, κυρίως μορφοποίησης, σύμφωνα με τον οδηγό μορφοποίησης της Βικιπαίδειας.

Ο κώδικας είναι γραμμένος σε γλώσσα C#, με το εργαλείο προγραμματισμού "Microsoft Visual C# Express Edition" που διατίθεται δωρεάν. Ο κώδικας βρίσκεται στα αποθετήρια του sourceforge.net.

Κανόνες χρήσης[επεξεργασία κώδικα]

  • Είστε υπεύθυνοι για κάθε επεξεργασία που γίνεται. Μην θυσιάζετε την ποιότητα για την ταχύτητα και βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τις αλλαγές.
  • Συμμορφώνεστε με όλες τις οδηγίες της Βικιπαίδειας, τις πολιτικές και τις κοινές πρακτικές.
  • Μην κάνετε αμφιλεγόμενες επεξεργασίες με αυτό. Ζητήστε συναίνεση για αλλαγές που θα μπορούσαν να είναι αμφιλεγόμενες σε κατάλληλο χώρο, την Αγορά, Βικιεπιχείρηση, κλπ. Το "να είσαι τολμηρός" δεν είναι δικαιολογία για μαζική επεξεργασία που στερείται αποδεδειγμένη συναίνεση. Σε περίπτωση αμφισβήτησης, η ευθύνη βαρύνει τον χειριστή AWB να αποδείξει ή να επιτύχει συναίνεση για τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνει σε μεγάλη κλίμακα.
  • Μην κάνετε ασήμαντες ή επουσιώδεις αλλαγές. Μια επεξεργασία που δεν έχει αισθητή επίδραση στην εμφανιζόμενη σελίδα θεωρείται γενικά μια ασήμαντη επεξεργασία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ή αν άλλοι συντάκτες έχουν αντιρρήσεις για τις αλλαγές στη βάση αυτού του κανόνα, επιδιώξετε τη συναίνεση σε κατάλληλο χώρο πριν κάνετε περαιτέρω επεξεργασίες.

Η επανειλημμένη παραβίαση των κανόνων αυτών θα μπορούσε να οδηγήσει, χωρίς προειδοποίηση, στο λογισμικό σας να απενεργοποιηθεί.

Για να χρησιμοποιήσετε το AutoWikiBrowser θα πρέπει να κάνετε αίτημα στη Συζήτηση Βικιπαίδεια:AutoWikiBrowser/CheckPage. Όταν το όνομα χρήστη σας προστεθεί στη σελίδα ελέγχου, τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AutoWikiBrowser στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Ο καθένας μπορεί να εγγραφεί, αλλά μόνο αν ένας διαχειριστής εγκρίνει την εγγραφή. Ως γενικός κανόνας, μόνο χρήστες με πάνω από 250 μη αυτόματες επεξεργασίες ή 500 συνολικές επεξεργασίες σε λήμματα μπορούν να εγγραφούν. Λογαριασμοί διαχειριστών μπορούν αυτόματα να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό, ακόμη και χωρίς εγγραφή.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση εδώ. Βεβαιωθείτε ότι πατήσατε το σωστό κουμπί "download" στη σελίδα του Sourceforge, καθώς μπορεί να είναι πάνω από ένα. Το σωστό κουμπί είναι πράσινο και μέσα σε κουτί που περιέχει την περιγραφή, ακριβώς πάνω από τα screenshots.