Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
 
===Κωνσταντίνος Κατακουζηνός===
Ο Κωνσταντίνος είναι επίκουρος καθηγητής της έδρας της βυζαντινολογίας στο [[Πανεπιστήμιο Αθηνών]], υπέρμαχοςεσωστρεφής, τωνσυντηρητικός, ηθικώνηθικολόγος, αξιώνγκρινιάρης και φανατικόςθαυμαστής της βυζαντινής ιδεολογίαςιστοριας. ΑσχολείταιΚατα συνεχώςτη καιδιάρκεια αδιαλείπτωςτης σειράς ασχολείται με τη διατριβήσυγγραφή του,και πουτην ονομάζεταιέκδοση της διατριβής του «Το Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο», την οποία θεωρεί αριστούργημα, ενώκάτι οιπου άλλοιδεν τηνσυμμερίζονται κοροϊδεύουνοι υπόλοιποι. ΕίναιΕπιπλέον ένας εσωστρεφής, γκρινιάρης καιείναι γεμάτος φοβίες και εμμονές άνθρωπος πουκαι βρίσκεται σε διαρκείς συγκρούσεις με τον περίγυρό του και δε συμπαθεί κανένα. ΕίναιΠαρουσιάζεται γόνοςως τωνοικονομικά επιχειρηματιών,ευκατάστατος. ΙωάννηΣε καιένα Μαρίαςεπεισόδιο Κατακουζηνού,αναφέρεται οιοτι οποίοιείναι έχουνγόνος πεθάνειτων καιεπιχειρηματιών, είναιΙωάννη οικονομικάκαι ευκατάστατοςΜαρίας Κατακουζηνού.
 
Συχνό χαρακτηριστικό του είναι η αδυναμία του να καταλάβει [[αργκό|αργκοτικές]] εκφράσεις, αλλά και η συνήθειά του να χρησιμοποιεί εκφράσεις χρησιμοποιώντας [[Καθαρεύουσα]] ("Δεν μου καίγεται ίλος, λαϊκιστί 'καρφί'").
 
===Ελένη Βλαχάκη===
Η Ελένη είναι σερβιτόρα σε μπαρ, και απο τα νιάτα της ήταν επαναστάτρια. Είναι κόρη του Ιωάννη (που ήταν κηπουρός στο νεοκλασσικό) και της Φωφούς Βλαχάκη και από πολύ μικρή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών. Είναι συνήθως άφραγκη, τεμπέλα, αθυρόστομη αλλά ενίοτε ψυχόπονη. Παρουσιάζεται ως αμελής στη δουλειά της προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση του μπάρμαν Νικόλα. Μια απο τις συνήθειές της είναι να μιλάει με στόμα γεμάτο.
Η Ελένη είναι σερβιτόρα σε μπαρ, πρώην φρικιό και νυν «έξω καρδιά». Πάντα άφραγκη, είναι φιλική με όλους -εκτός από τον Κωνσταντίνο- και δεν αρνείται σε κανέναν τη βοήθειά της. Παρόλα αυτά είναι τεμπέλα, αθυρόστομη και καμιά φορά ενοχλητική. Αρκετές φορές, αργεί να πάει στο μπαρ ή φεύγει νωρίτερα από αυτό ή αργεί να σερβίρει τους πελάτες ή να πλύνει ποτήρια, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση του Νικόλα, που είναι ο μπάρμαν. Είναι κόρη του Ιωάννη (που ήταν κηπουρός στο νεοκλασσικό) και της Φωφούς Βλαχάκη (το μόνο κοινό πράγμα που έχει με τον Κωνσταντίνο είναι το όνομα του πατέρα) και από πολύ μικρή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών.
 
===Μάνθος Φουστάνος===
ΠαιδικόςΈχει φίλος του Κωνσταντίνου, με τον οποίο γνωρίζονται από το σχολείο, γόνος του Βασίλη Φουστάνουέντονη και τηςασταθή Τατιάνας,σεξουαλική βιομηχάνου χαρτιού. Θεωρεί πως είναι γόης, είναι ανεξέλεγκτος εραστήςζωή και διατηρεί δεσμόκρυφούς δεσμούς με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα,. χωρίςΟι φυσικάμακροχρόνιοι ηδεσμοί κάθετου μίαπου ναεμφανιζονται ξέρειστη γιασειρά, τουςείναι δεσμούςοι τουΠέγκυ, μεΦιόνα, άλλεςΛίλα γυναίκεςκαι Τζοάνα. ΟιΑναφέρει μακροχρόνιοισυχνά δεσμοίτο τουασημί είναιαυτοκίνητο μεμάρκας την[[Porsche]] Πέγκυ,ως τηπροσόν. Φιόνα, τη Λίλα και τη Τζοάνα. Άλλες περιστασιακές σχέσεις του είναι η Μιράντα (παντρεμένη), η Έλλη (δικηγόρος της Ελένης), η Ρόζμαρι (γαλλίδα), η Συλβάνα (ιταλίδα), η Χέλγκα (γερμανίδα), η Αννέττα (χρηματίστρια) Ζώζα(δεν εμφανίζεται), η Νταίζη (δεν εμφανίζεται), η Αννέττα (χρηματίστρια) κ.α. Πάντα οδηγεί ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας [[Porsche]]. Ο Μάνθος κάνει επανειλημμένως προτάσεις στην Ελένη να συνάψουν σχέση και η Ελένη πάντα αρνείται. Σε κάθε επεισόδιο λέειπροσφωνεί την ατάκακάθε μία '''«έλα μοναδική μου αγάπη!»''' απευθυνόμενος στις σχέσεις του. Όταν η Πέγκυ ανακαλύπτει άλλες γυναίκες κοντά του, ο Μάνθος της λέει οτι είναι σχέσεις του Κωνσταντίνου, εκβιάζοντάς τον πως δεν θα αφήσει τους διάφορους εκδότες, γνωστούς του πατέρα του να εκδώσουν την διατριβή του Κωνσταντίνου αν τον αποκαλύψει. Αποφεύγει αρραβώνα ή/και γάμο με κάθε μέσο και με όλες τις σχέσεις του παρά τις πιέσεις που δέχεται κατά καιρούς. Κοροϊδεύει τις ερωμένες του ότι δήθεν πηγαίνει επαγγελματικά ταξίδια όταν στην πραγματικότητα συναντάται με άλλες γυναίκες. Αθλητικά, είναι μεγάλος οπαδός του [[Παναθηναϊκός|Παναθηναϊκού]]. Πολιτικά, είναι φανατικος οπαδός του [[ΠΑΣΟΚ]].
 
Όποτε κάποιος δεσμός του ανακαλύπτει κάτι ύποπτο, συνηθίζει να κατηγορεί τον Κωνσταντίνο, ισχυριζόμενος οτί απλά δανείζει το διαμέρισμά του στο φίλο του.
 
===Πέγκυ Καρρά===
Το πραγματικό της όνομα είναι Παναγιώτα Καραχισαρίδου αλλά δε θέλει να ακούγεται.
Φίλη, συνάδελφος της Ελένης και άνεργη ηθοποιός (οι απόψεις για το ταλέντο της διίστανται). Νομίζει πως κάποια στιγμή θα γίνει σταρ. Το πραγματικό της όνομα είναι Παναγιώτα Καραχισαρίδου αλλά δε θέλει ούτε να το ακούει. Παντού και πάντα χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό της όνομα. Είναι μια από τις γυναίκες που έχουν σχέση με το Μάνθο και δε γνωρίζει τίποτα για τους άλλους δεσμούς του. Νομίζει πως η σχέση της με το Μάνθο είναι η τέλεια σχέση και πως ο Μάνθος της είναι πιστός. Πάντα βοηθάει την Ελένη όταν εκείνη χρειάζεται βοήθεια και, όπως και η Ελένη, δεν είναι πάντα συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της στη δουλειά. Έχει παίξει σε μια τηλεοπτική διαφήμιση σερβιέτας και νομίζει οτι ο κόσμος την αναγνωρίζει από τη διαφήμιση αυτή. Συχνότατα πηγαίνει σε διάφορους σκηνοθέτες και τους παρακαλεί να την πάρουν στις παραστάσεις και φυσικα εκείνοι αρνιούνται. Μεγάλο της όνειρο είναι να παίξει στις Βάκχες του Ευριπίδη στο Ηρώδειο, πράγμα πού φαίνεται να αργεί, παρόλα αυτά πιστεύει οτι είναι μια σταρ του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Συνηθίζει να παίζει το μονόλογο '''«Σκύλες της Λύσσας»''' σε γνωστούς και φίλους, για να αποδείξει το ταλέντο της. Μένει στο σπίτι της μητέρας της, η οποία δεν εμφανίζεται στο έργο.
Συνάδελφος της Ελένης και άνεργη ηθοποιός που μόνες δραστηριότητες στο ενεργητικό της περιλαμβάνουν μια τηλεοπτική διαφήμιση σερβιέτας και διάφορες οντισιόν (συνήθως αποτυχημένες). Ενίοτε αναφέρει τη διαφήμιση και νομίζει οτι ο κόσμος την αναγνωρίζει από τη αυτή και πιστεύει πως ήδη έχει αρχίσει η καριέρα της σταρ. Συνηθίζει να παίζει μονολόγους όπως το "Σκύλες της Λύσσας" σε γνωστούς και φίλους, για να αποδείξει το ταλέντο της.
 
Είναι μια από τις γυναίκες που έχουν σχέση με το Μάνθο και δε γνωρίζει τίποτα για τους άλλους δεσμούς του. αν και συνήθως καχύποπτη, νομίζει πως ο Μάνθος είναι πιστός και η τέλεια σχέση. Πάντα βοηθάει την Ελένη όταν εκείνη χρειάζεται βοήθεια και, όπως και η Ελένη, δεν είναι πάντα συνεπής στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
 
===Ματίνα Μανταρινάκη===
Γειτόνισσα του Κωνσταντίνου και της Ελένης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να παντρευτεί. Η Ματίνα είναι μια καλόκαρδη, αγαθή και σεμνή νέα κοπέλα και καλή μαγείρισσα που πάντα φέρνει στην Ελένη φαγητό. Εκφράζει γενικώς μια μιζέρια και ηττοπάθεια: εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία χωρίς φιλοδοξίες ή όνειρα με μοναδικό σύντροφο τον ηλικιωμένο πατέρα της που πάσχει από [[νόσος Αλτσχάιμερ|Αλτσχάιμερ]] (εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο) και εμμονές, ενώ περιγράφει τον εαυτό της ως "ταπεινό ασήμαντο μυρμηγκάκι". Νομίζει πως περνάει απαρατήρητη και πως θα καταντήσει γεροντοκόρη επειδή δε την πλησιάζει ποτέ άντρας. Αν και έχει προσπαθήσει να πλησιάσει αρκετούς άντρες (ανάμεσα σε αυτούς ο Κωνσταντίνος και ο Νικόλας), ποτέ δεν έχει βρει ανταπόκριση. Ειδικά με τον Κωνσταντίνο, δε χάνει ευκαιρία να τον παροτρύνει να γίνουν ζευγάρι. Η Ματίνα κλαίει συχνά γιατί η κατάστασή της όσον αφορά τους άντρες έχει φτάσει προ πολλού στο απροχώρητο. Πολλές φορές οι αναζητήσεις της για γκόμενο, οδηγούν σε μπελάδες όλη την παρέα.
 
Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο η Ματίνα καταλήγει να κλαίει απο διάφορες απογοητεύσεις.
 
===Νικόλας Βαρθακούλιας===
Ο Νικόλας είναι ο μπάρμαν στο μπαρ εργάζονται ως σερβιτόρες η Ελένη και η Πέγκυ. Οδηγεί μια μηχανή μάρκας [[Harley Davidson]] και νομίζει, όπως και ο Μάνθος, ότι είναι γόης. Έχει τις κατακτήσεις του και κάποιες συντομότατες περιστασιακές σχέσεις (όπως με τη δικηγόρο της Ελένης). Αγανακτεί με την Ελένη και την Πέγκυ που συχνά αυτές δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στη δουλειά και τον αφήνουν να τα βγάλει μόνος του πέρα. Η Ματίνα τον προσεγγίζει συχνά αλλά φυσικά εκείνος δεν ανταποκρίνεται. Κατά τη διάρκεια της σειράς αντιμετωπίζει πολλές φορές οικονομικές δυσχέρειες, λόγω των εξόδων της πανάκριβης μηχανής του. Είναι ψηφοφόρος και οπαδός του [[Δημήτρης Τσοβόλας|Δημήτρη Τσοβόλα]] και του [[ΔΗΚΚΙ]].
 
Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο αγανακτεί με την Ελένη και την Πέγκυ που συχνά αυτές δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στη δουλειά και τον αφήνουν να τα βγάλει μόνος του πέρα.
 
==Διανομή==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης