Τζόυς Ευείδη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Τζόυς Ευείδη
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΤζόυς Χαρίκλεια Ευείδη
22 Οκτωβρίου 1961 (1961-10-22) (59 ετών)
Μόντρεαλ, Καναδάς
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΕκπαίδευσηΔραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Αξιοσημείωτο έργοΤο καφέ της Χαράς,
Οι Μεν και οι Δεν,
Το ρετιρέ
Εν ενεργεία1985 — σήμερα

Η Τζόυς Ευείδη (Μόντρεαλ, 22 Οκτωβρίου 1961) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από γονείς Έλληνες μετανάστες και πέρασε εκεί τα παιδικά της χρόνια. Μετά την ενηλικίωσή της, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε το 1985, όπου συμμετείχε σε κάποιες σειρές της ΕΡΤ. Το 1987 πρωταγωνίστησε σε μια παραγωγή της Κρατικής Τηλεόρασης για παιδιά, με τίτλο Του Κουτιού τα Παραμύθια, μαζί με αξιόλογους ηθοποιούς, όπως η Έφη Παπαθεοδώρου, ο Τάσος Κωστής και ο Παύλος Χαϊκάλης. Την ίδια χρονιά έκανε ένα guest στο 9ο επεισόδιο της σειράς Το κανάλι της Βαγγελίτσας, συνολικής διάρκειας 13 επεισοδίων.

Το 1989, με την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη σειρά Οι Αυθαίρετοι, ενώ ένα χρόνο αργότερα συμμετείχε σε μερικά επεισόδια της επιτυχημένης σειράς Οι Τρεις Χάριτες. Το διάστημα 1990 - 1992 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στην κωμική σειρά του MEGA, Το ρετιρέ, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία. Τη σεζόν 1992 - 1993 πρωταγωνίστησε σε άλλη μια παραγωγή της ΕΡΤ, τη σειρά Εξ αδιαιρέτου, μαζί με τους Βάνα Παρθενιάδου, Αλέξανδρο Μυλωνά και Νίκο Αλεξίου. Η σειρά δεν είχε τα αναμενόμενα νούμερα τηλεθέασης και μπορεί να θεωρείται συχνά ότι ήταν μια σειρά «πρόγονος» του Κωνσταντίνου και Ελένης (το σενάριο υπέγραφε πάλι η Άννα Χατζησοφιά), δεν κατάφερε όμως να αγαπηθεί από τον κόσμο και πλέον, οι περισσότεροι θεωρούν το Κωνσταντίνου και Ελένης, μια από τις καλύτερες ελληνικές σειρές όλων των εποχών.

Η Τζόυς μάλιστα, είχε εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο αυτής της σειράς (σε σενάριο των Ρώμα - Χατζησοφιά), ίσως διότι λίγα χρόνια πριν, από το 1993 έως το 1996, πρωταγωνιστούσε στην επίσης κορυφαία σειρά Οι Μεν Και Οι Δεν, μαζί με τον Χάρη Ρώμα, την Άννα Κουρή και τον Στέλιο Μάινα. Και αυτή η σειρά θεωρείται από τις καλύτερες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης και μάλιστα έφτασε συνολικά τα 110 επεισόδια. Σημαντική δουλειά για την Τζόυς αποτέλεσε και Το καφέ της Χαράς του 2003 - 2006. Απο το 2013 έως το 2017 συμμετείχε στο Μπρούσκο. Το 2020 παίζει στο 4ο κύκλο του Καφέ της Χαράς.

Έργο

Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1988 Λιποτάκτης
1989 Τρελλάδικο πολυτελείας
2001 Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο Τζένη
2003 Οξυγόνο Τζία
2005 Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος
2011 Μια φορά και ένα μωρό
2014 Στα καλά καθούμενα Ερατώ
2017 Re-action

Βιντεοταινίες

Έτος Τίτλος
1986 Δυναστεία αλά ελληνικά
1987 Το γαϊτανάκι του έρωτα

Η Βαγγελίτσα κατάσκοπος

1988 Ληστές και ασφαλιστές

Μια τρελή τρελή ζωντοχήρα

Βαγγελίτσα πάρ.... τη γκλίτσα

Άλλος Χαβάη... άλλος πληρώνει Νο 3

1989 Γλυκιά σαν τίγρης

Δυο φορές ψεύτης

Επικίνδυνος έρωτας:

Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Απρίλη

Τηλεοπτικές σειρές

Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1985 Καπνισμένος ουρανός ΕΡΤ2 1 επεισόδιο
1986 Φρουτοπία ΕΡΤ παρουσιάστρια (φωνή) 2 επεισόδια
1986-1987 Τα παραμύθια του Ευγένιου Χρυσοβελόνη ΕΡΤ2 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1987 Του Κουτιού τα Παραμύθια ΕΤ1 Βασικό Καστ
1988 Το κανάλι της Βαγγελίτσας ΕΤ2 Τζένη Πορτορίκο Χαλβατζή 1 επεισόδιο
1989 Σταύρωση χωρίς ανάσταση ΕΤ1 Λόλα 1 επεισόδιο
1990 Οι τρεις Χάριτες MEGA φωνή στο διαφημιστικό Επεισόδιο: "Η θεία Όλγα ξέρει"
MEGA Χαρούλα Επεισόδιο: "Και τη μία και την άλλη"
1990-1992 Το ρετιρέ MEGA Ειρήνη Σοφιανού Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1991 Οι Αυθαίρετοι MEGA Άννα Καλαμπόκα 1 επεισόδιο
1992-1993 Εξ αδιαιρέτου ΕΤ1 Μαρία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1993 Το δις εξαμαρτείν MEGA Νανά 1 επεισόδιο
1993-1996 Οι Μεν Και Οι Δεν ΑΝΤ1 Νανά Κουρούπα Σταμάτη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1994 Μάνα είναι μόνο μία MEGA Κίμπερλι Επεισόδιο: "Kimberly go home"
Ανατομία ενός εγκλήματος ΑΝΤ1 Δήμητρα Επεισόδιο: "Δηλητήριο"
1995 Εμείς κι Εμείς MEGA Τζόυς Επεισόδιο: "Η επιστροφή της νεαράς κυρίας"
1996 Ντόλτσε Βίτα MEGA Φανή 1 επεισόδιο
1997 Εκείνες κι εγώ ΑΝΤ1 Μιράντα Επεισόδιο: "Ένα σου και ένα μου"
Ασυνήθεις ύποπτοι MEGA Μαρία 1 επεισόδιο
1997-1999 Το καρέ της ντάμας MEGA Γιάννα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999 Κωνσταντίνου και Ελένης ΑΝΤ1 Τζόυς Ευείδη Επεισόδιο: "Η φάρμα των ζώων"
Δύο Ξένοι MEGA Λίτσα 1 επεισόδιο
2000-2001 Ου Μοιχεύσεις ALPHA Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Βρες τη φράση! MEGA Η Ίδια Παρουσιάστρια
2002 Δέκα λεπτά κήρυγμα MEGA Καίτη 2 επεισόδια
Λίφτινγκ ΑΝΤ1 Τζάνις Τζαβάρα 2 επεισόδια
2003 Μαμά και γιός ΝΕΤ Επεισόδιο: "Κυριακάτικη Βόλτα"
2003-2006 Το καφέ της Χαράς ΑΝΤ1 Σταυρούλα Πώποτα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Αλεξία Επεισόδιο: "Η Καλή Πεθερά"
2005 Η Νταντά MEGA Νίνα Δέλιου 1 επεισόδιο
2006 Safe Sex TV Stories MEGA Ζωή Επεισόδιο: "Η θεία από το Αϊντάχο"
2006-2007 Πόσο γλυκά με σκοτώνεις ANT1 Δάφνη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Αντριάννα Ασημακοπούλου Επεισόδιο: "Η Πατρινιά Πεθερά"
Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον ANT1 Άννι 1 επεισόδιο
Safe Sex TV Stories MEGA Χριστίνα Επεισόδιο: "Το αμάρτημα της μητρός μου"
2007-2008 Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας ANT1 Κική Κάβουρα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Ξένια Επεισόδιο: "Emo αγάπη μου"
Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Γιάννα Δασκαλάκη Επεισόδιο: "Η Πεθερά από τον άλλο κόσμο"
Λόλα ANT1 Όλγα Σχίζα 1 επεισόδιο
2009 Τα Χρυσά Κορίτσια ΕΤ1 1 επεισόδιο
Όλα στον αέρα MEGA Αγία Ευγλωττία Επεισόδιο: "Και τώρα τι κάνουμε;"
2013-2017 Μπρούσκο ANT1 Κωνσταντίνα Ελευθερίου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2017-2018 Φόρτσα Πατρίδα ΕΡΤ1 Τζόυς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2019-2021 Το καφέ της Χαράς ANT1 Σταυρούλα Πώποτα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020 Η τούρτα της μαμάς ΕΡΤ1 Λίτσα Επεισόδιο: "25 Δεκεμβρίου 2020"

Θεατρικές παραστάσεις

Έτος Τίτλος Συνεργάτες Χώρος
1990-1991 Άρτζι Μπούρτζι και Ελλάς Αντώνης Καφετζόπουλος

Μίνα Αδαμάκη

Γιώργος Κιμούλης

Θέατρο Πάρκ
1991-1992 Φιέστα και Άστα Αντώνης Καφετζόπουλος

Μίνα Αδαμάκη

Θάνος Καληώρας

Θέατρο Βέμπο
1992(καλοκαίρι) Εκτός Ελέγχου Γρηγόρης Βαλτινός

Ρένια Λουιζίδου

Γιάννης Βούρος

Θέατρο Αμιράλ
1992-1993 Καρδιά Σκύλου Γιώργος Κιμούλης

Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Νικολέττα Βλαβιανού

Θέατρο Αμόρε
1994-1995 Ράφτης κυριών Σπύρος Παπαδόπουλος

Χάρης Ρώμας

Άννα Κουρή

Θέατρο Γκλόρια
1995-1996 Μπαμ και κάτω Χάρης Ρώμας

Άννα Κουρή

Στέλιος Μάινας

Θέατρο Διάνα
1996-1998 Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα Ντίνα Κώνστα

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Μίνα Αδαμάκη

Θέατρο Πειραιώς 131
1999-2000 Καινούργια ζωή Έλενα Ακρίτα

Παύλος Χαϊκάλης

Θέατρο Μελίνα
2002-2004 Σεσουάρ για δολοφόνους Χρήστος Σιμαρδάνης

Άβα Γαλανοπούλου

Θέατρο Αποθήκη
2004-2005 Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της Γιάννης Μπέζος

Ναταλία Τσαλίκη

Θέατρο Προσκήνιο
2005-2006 Σύζηγος Αλλεργιογόνου Νένα Μεντή

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Βίκυ Σταυροπούλου

Θέατρο Εμπορικόν
2006-2007 Ξενοδοχείο ο Παράδεισος Γιάννης Μπέζος

Ναταλία Τσαλίκη

Στέλιος Μάινας

Θέατρο Πόρτα
2007-2011 Συμπέθεροι από τα Τίρανα Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Βίκυ Σταυροπούλου

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Παύλος Κοντογιαννίδης

Θέατρο Λαμπέτη
2011-2012 Ράους Ελένη Γερασιμίδου

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Βασιλική Ανδρίτσου

Θέατρο Πειραιώς 131
2012(καλοκαίρι) Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει Παύλος Χαϊκάλης

Ρένια Λουιζίδου

Έρση Μαλικένζου

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
2012-2013 Η σεξουαλική ζωή του ζεύγους Παπαχαραλάμπους Γιάννης Ζουγανέλης

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Θέατρο Χώρα
2013-2016 Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε Κάτια Δανδουλάκη

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Ελένη Κρίτα

Τάσος Κωστής

Τάσος Χαλκιάς

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
2016-2017 Ο Άη Βασίλης είναι σκέτη λέρα Χρήστος Σιμαρδάνης

Άννα Κουρή

Κώστας Ευριπιώτης

Θέατρο Βέμπο
2017-2018 Μπαμπά μήν ξαναπεθάνεις Παρασκευή Αλέξανδρος Ρήγας

Σοφία Μουτίδου

Βασιλική Ανδρίτσου

Θέατρο Ριάλτο <<Αλέκος Αλεξανδράκης>>
2018(καλοκαίρι) Μόλις Χώρισα Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Κώστας Κάππας

Θωμαΐς Ανδρούτσου

Μαρία Κωνσταντάκη

Περιοδεία
2018-2019 Διπλή Ταρίφα Μάριος Αθανασίου

Σπύρος Πούλης

Χάρης Γρηγορόπουλος

Θέατρο Αθηνά
2019-2021 Φεγγάρι από χαρτί Μάξιμος Μουμούρης

Άρης Πλασκασοβίτης

Εθνικό Θέατρο

Τηλεοπτικό θέατρο

Έτος Τίτλος Κανάλι
1992 Φιέστα κι άστα ΑΝΤ1
1993 Εκτός ελέγχου ΑΝΤ1
1995 Ράφτης κυριών ΑΝΤ1
1996 Μπαμ και κάτω ΑΝΤ1
1998 Καινούργια ζωή Star
2001 Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα Star