Εθνική Ελπίδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Εθνική Ελπίδα
Ethniki elpida.jpg
Ιδρυτής Γιώργος Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Γεώργιος Παπαδόπουλος
Αντιπρόεδρος Σπυρίδων Περδικάρης
Ίδρυση 5 Ιουλίου 2010
Έδρα 20ης Οκτωβρίου 31, Γιαννιτσά
Ιδεολογία Εθνικισμός
Συντηρητισμός
Μοναρχία
Πολιτική θέση Δεξιά
Ακροδεξιά
Επίσημα χρώματα Μπλε
Κοινοβούλιο
0 / 300
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
0 / 21
Περιφέρειες
0 / 703
Ιστοσελίδα
http://www.ethnikielpida.gr/
Πολιτικό σύστημα Ελλάδας
Πολιτικά κόμματα
Εκλογές

Το κόμμα Εθνική Ελπίδα, είναι ένα ελληνικό, φιλοβασιλικό και μετριοπαθές εθνικιστικό πολιτικό κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε από τον σημερινό πρόεδρό του Γεώργιο Παπαδόπουλο τον Ιούλιο του 2010. Κύριος στόχος του κόμματος είναι η επαναφορά της Βασιλευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄, στον θρόνο της Ελλάδας. Έλαβε πρώτη φορά μέρος σε εκλογές στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, πήρε την 18η θέση, 0,07% και 4.303 ψήφους ενώ στις εθνικές εκλογές του Ιανουάριου του 2015 απορρίφθηκε για δεύτερη φορά η συμμετοχή του κόμματος και στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 απορρίφθηκε για τρίτη φορά η συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές.

Ιδεολογικός προσανατολισμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιδεολογική διακήρυξη του κόμματος κάνει λόγο, για «ένα νέο πανελλαδικό πατριωτικό μέτωπο που θα εκφράζει όλους τους Έλληνες απ’ όλες τις τάσεις». Αναφέρεται δε, ότι στόχος είναι η σφυρηλάτηση «ενός μαζικού δημοκρατικού εθνικού ρεύματος», ο πυρήνας του οποίου θα είναι «η προάσπισις των εθνικών και λαϊκών δικαίων».

Στα εθνικά θέματα υιοθετείται σκληρή γραμμή, με την άρνηση ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., την μη «εκχώρηση» του ονόματος Μακεδονία στην ΠΓΔΜ, ενώ γίνεται λόγος και για «αλύτρωτο ελληνισμό». Το ίδιο σκληρή είναι η θέση και στο μεταναστευτικό, όπου οι λαθραίοι μετανάστες χαρακτηρίζονται «έποικοι» και προτείνουν την επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους.

Συμμετοχή σε Εθνικές Εκλογές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η αίτηση της Εθνικής Ελπίδας απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο για συμμετοχή της στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Στις εκλογές του Ιουνίου 2012, το κόμμα συμμετείχε και απέσπασε ποσοστό 0,07%, με 4.303 ψήφους. Στις εθνικές εκλογές του Ιανουάριου του 2015 απορρίφθηκε για δεύτερη φορά η συμμετοχή του κόμματος σε εθνικές εκλογές, ενώ στις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 απορρίφθηκε για τρίτη φορά η συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]