Γίνεται Με Καθρέφτες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
They Do it with Mirrors
Συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι
Χώρα ΗΠΑ
Γλώσσα Αγγλικά
Εκδότης Dodd, Mead and Company
Ημερομηνία έκδοσης 1952
Έπεται του Mrs McGinty's Dead
Προηγείται του Unfinished Portrait

Το Γίνεται με καθρέφτες είναι ένα έργο της Αγκάθα Κρίστι και πρωτοεκδόθηκε στις ΗΠΑ από την Dodd, Mead and Company το 1952 υπό τον τίτλο Φόνος με καθρέφτες[1][2] και στο ΗΒ από το Collins Crime Club στις 17 Νοεμβρίου το ίδιο έτος[3] υπό τον αυθεντικό τίτλο της Κρίστι. Η έκδοση των ΗΠΑ κυκλοφόρησε με τιμή 2,50 δολαρίων[2]και η έκδοση του ΗΒ με τιμή δέκα σελίνια και έξι πένες(10/6)[3]. Tο βιβλίο παρουσιάζει την ντετέκτιβ Μις Μαρπλ.

Περίληψη πλοκής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καθώς ανοίγει η ιστορία, η Τζέην Μαρπλ επισκέπτεται την παλιά της φίλη Ρουθ βαν Ράυντοκ. Η Μις Μαρπλ, Ρουθ, και η αδελφή της Ρουθ Κάρρυ Λουίζ ήταν φίλες στο ίδιο σχολείο στην Ιταλία όταν ήταν κορίτσια. Η Ρουθ ανησυχεί ότι κάτι πηγαίνει λάθος στο Στόνυγκεϊτς, τη βικτωριανή κατοικία όπου ζει η Κάρρυ Λουίζ με τον σύζυγο της Λούις Σέρροκολντ. Δεν μπορεί να βρει κανέναν πραγματικό λόγο γι' αυτές τις ανησυχίες, αλλά φοβάται ότι η Κάρρυ Λουίζ βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Ρουθ ζητά από τη Μις Μαρπλ να την επισκεφθεί και να μάθει τι συμβαίνει.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. John Cooper and B.A. Pyke. Detective Fiction - the collector's guide: Second Edition (Pages 82 and 87) Scholar Press. 1994. ISBN 0-85967-991-8
  2. 2,0 2,1 American Tribute to Agatha Christie
  3. 3,0 3,1 Chris Peers, Ralph Spurrier and Jamie Sturgeon. Collins Crime Club – A checklist of First Editions. Dragonby Press (Second Edition) March 1999 (Page 15)