Κατάλογος έργων της Αγκάθα Κρίστι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Κύριο λήμμα: Αγκάθα Κρίστι
Η Κρίστι με τον δεύτερο σύζυγό της, αρχαιολόγο Μαξ Μάλλοουαν
Το δωμάτιο του ξενοδοχείου "Pera Palace" της Κωνσταντινούπολης όπου η Κρίστι έγραψε το «Έγκλημα στο Οριάν εξπρές»

Μυθιστορήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Πρωτότυπος τίτλος Ελληνικός τίτλος Την υπόθεση ερευνούν
1920 The Mysterious Affair at Styles Η μυστηριώδης υπόθεση Στάιλς εκδ. «Ερμείας»
Κουκουβάγια σε καπνοδόχο εκδ.«Λυχνάρι»
Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1922 The Secret Adversary Μια σκιά στην ομίχλη:οι τυχοδιώκτες του Πικαντίλυ εκδ. «Λυχνάρι»
Ο παράξενος αντίπαλος εκδ. «Ερμείας»
Tόμμυ και Τούπενς
1923 The Murder on the Links Έγκλημα στο Γκολφ εκδ. «Καλοκάθης» , εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
1924 The Man in the Brown Suit Τα 5 δάχτυλα του Σατανά εκδ. «Λυχνάρι»
Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ εκδ. «Ερμείας»
Άννα Μπέντιγκφελντ
Συνταγματάρχης Ρέις
1925 The Secret of Chimneys Κρυφός αντίπαλος εκδ. «Λυχνάρι» Άντονι Κέιντ
Επιθεωρητής Μπατλ
1926 The Murder of Roger Ackroyd Ποιός σκότωσε τον Ρότζερ Ακρόυντ εκδ. «Καλοκάθης»
Ο φόνος του Ρότζερ Ακρόυντ εκδ. «Άγρα»
Ποιός σκότωσε τον Ακρόυντ εκδ. «Λυχνάρι»
Ηρακλής Πουαρό
1927 The Big Four Οι Μεγάλοι Τέσσερις εκδ. «Λυχνάρι»
Η μεγάλη τετράδα του εγκλήματος εκδ. «Καλοκάθης»
Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1928 The Mystery of the Blue Train Το μυστήριο του γαλάζιου τρένου εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
1929 The Seven Dials Mystery Τα επτά ρολόγια εκδ. «Καλοκάθης» ,εκδ. «Λυχνάρι» Ίλην "Μπάντλ" Μπρεντ
Επιθεωρητής Μπατλ
1930 The Murder at the Vicarage Φόνος στο πρεσβυτέριο, εκδ. «Ερμείας» και εκδ. «Καλοκάθη»
Ο Παραβάτης της 7ης Εντολής, εκδ. «Λυχνάρι»
Μις Μαρπλ
1931 The Sittaford Mystery Το μυστήριο του Σίτταφορντ, εκδ. «Ερμείας», εκδ. «Καλοκάθης»
Ένα μήνυμα για φόνο:μήνυμα από το υπερπέραν, εκδ. «Λυχνάρι»
Έμιλυ Τρέφιουσις
Επιθεωρητής Νάρρακοτ
1932 Peril at End House Κίνδυνος στο Εντ Χάουζ εκδ. «Καλοκάθης»
Σφήκα σε ψάθινο καπέλο εκδ. «Λυχνάρι»
Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1933 Lord Edgware Dies Στοίχημα με το Διάβολο εκδ. «Λυχνάρι»
Ο θάνατος του λόρδου Έντγκαρ εκδ.«Καλοκάθης»
Ο λόρδος Έντγκουερ πεθαίνει εκδ. «Ερμείας»
Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1934 Murder on the Orient Express Έγκλημα στο Όριεντ εξπρές εκδ. «Καλοκάθης» και εκδ. «Μίνωας»
Δολοφονία στο Orient Express εκδ. «Ερμείας»
Έγκλημα στο εξπρές Οριάν εκδ. «Λυχνάρι»
Ηρακλής Πουαρό
1934 Why Didn't They ask Evans? Οκτώ κόκκοι μορφίνης εκδ. «Λυχνάρι»
Γιατί δεν ρώτησαν τον Έβανς εκδ. «Καλοκάθης»
Μπόμπι Τζόουνς
Φράνκι Ντέρβεντ
1935 Three Act Tragedy Τραγωδία σε τρεις πράξεις, εκδ. «Ερμείας», εκδ. «Καλοκάθης»
Θάνατος υπό δοκιμήν, εκδ. «Λυχνάρι»
Ηρακλής Πουαρό
1935 Death in the Clouds Για γάμο ή για κηδεία εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1936 The A.B.C. Murders Φόνοι κατ΄ αλφαβητική σειρά, εκδ. «Ερμείας»
Η υπογραφή του δολοφόνου, εκδ. «Λυχνάρι»
Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1936 Murder in Mesopotamia Έγκλημα στη Μεσοποταμία εκδ. «Ερμείας» και εκδ. «Καλοκάθης»
Μια κραυγή αγωνίας εκδ. «Λυχνάρι»
Ηρακλής Πουαρό
1936 Cards on the Table Ο Μπαλαντέρ του θανάτου, εκδ. «Λυχνάρι»
Χαρτιά στο τραπέζι, εκδ. «Ερμείας»
Ηρακλής Πουαρό
Συνταγματάρχης Ρέις
Επιθεωρητής Μπατλ
Aριάδνη Όλιβερ
1937 Dumb Witness Σιωπηλός μάρτυς εκδ. «Λυχνάρι» Hρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
1937 Death on the Nile Έγκλημα στον Νείλο εκδ. «Μίνωας», εκδ. «Καλοκάθης», εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Συνταγματάρχης Ρέις
1938 Appointment with Death Ραντεβού με το θάνατο εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
1938 Hercule Poirot's Christmas Εφιαλτικά Χριστούγεννα εκδ. «Λυχνάρι»
Έγκλημα τα Χριστούγεννα εκδ. «Λιβάνης-Το Κλειδί»
Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό εκδ.«Ερμείας»
Ηρακλής Πουαρό
1939 Murder is Easy Ο Φόνος είναι εύκολος εκδ. «Λυχνάρι», εκδ. «Καλοκάθης» Επιθεωρητής Μπατλ
1939 Ten Little Niggers Δέκα μικροί νέγροι εκδ. «Καλοκάθη» και εκδ. «Α.Α.Λιβάνης»
Δέκα μικροί ινδιάνοι εκδ. «Ερμείας»
1940 Sad Cypress Το θλιμμένο κυπαρίσσι εκδ. «Καλοκάθης», εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
1940 One, Two, Buckle my Shoe Μια σφαίρα στο κρανίο εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1941 Evil Under the Sun Το τσίμπημα της καρφίτσας εκδ. «Λυχνάρι»
Έγκλημα στον ήλιο εκδ. «Ερμείας»
Ηρακλής Πουαρό
1941 N or M ? Το κυνήγι των κατασκόπων εκδ. «Λυχνάρι» Tόμμυ και Τούπενς
1942 The Body in the Library Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη εκδ. «Ερμείας» και εκδ. «Καλοκάθης» Μις Μαρπλ
1942 Five Little Pigs Πέντε μικρά γουρουνάκια (εκδ. «Ερμείας»)
Τα πέντε μικρά γουρουνάκια (εκδ. «Λυχνάρι»)
Ηρακλής Πουαρό
1942 The Moving Finger Το κινούμενο δάχτυλο εκδ. «Καλοκάθης»
Δηλητήριο σε μικρές δόσεις εκδ. «Λυχνάρι»
Η μαύρη πένα εκδ. «Ερμείας»
Mις Μαρπλ
1944 Towards Zero Ένα σχέδιο δολοφονίας εκδ. «Λυχνάρι» Επιθεωρητής Μπατλ
Επιθεωρητής Τζέιμς Λιτς
1944 Death Comes as the End Τ΄ άστρα μιλούν για θάνατο εκδ. «Λυχνάρι»
Ο θάνατος έρχεται στο τέλος εκδ. «Ερμείας»(
Χόρι
1945 Sparkling Cyanide Οι έξι ύποπτοι:Στα γενέθλια της Ρόζμαρυ Συνταγματάρχης Ρέις
1946 The Hollow Τραγικό Ιντερμέτζο εκδ. «Λυχνάρι», Έγκλημα στη βίλα Χόλλου εκδ. «Καλοκάθης» Hρακλής Πουαρό
1948 Taken at the Flood Το κρυφό αγκάθι εκδ. «Λυχνάρι» Hρακλής Πουαρό
1949 Crooked House Η σοφίτα με τις αράχνες εκδ. «Λυχνάρι» Τσαρλς Χέιγουορντ
1950 A Murder is Announced Πρόσκληση σε Φόνο εκδ. «Λυχνάρι»
Ένα έγκλημα ανακοινώνεται εκδ. «Καλοκάθης»
Μις Μαρπλ
1951 They Came to Baghdad Ραντεβού στη Βαγδάτη:γνωριμία στο πάρκο εκδ. «Λυχνάρι» Βικτόρια Τζόουνς
1952 Mrs McGinty's Dead Στίγμα στο πρόσωπο εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Aριάδνη Όλιβερ
1952 They do it With Mirrors Οι δύο όψεις ενός εγκλήματος Μις Μαρπλ
1953 After the Funeral Μετά την Κηδεία εκδ. «Καλοκάθης»
Ο Σατανάς με την πλερέζα εκδ. «Λυχνάρι»
Ηρακλής Πουαρό
1953 A Pocket Full of Rye Ένα Άλλοθι για Τρία Εγκλήματα Μις Μαρπλ
1954 Destination Unknown Ταξίδι προς το άγνωστο:Μοιραία συνάντηση
1955 Hickory Dickory Dock Το σύμπλεγμα του Κάιν εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
1956 Dead Man's Folly Το πέτρινο φέρετρο εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Αριάδνη Όλιβερ
1957 4:50 From Paddington Ο φόνος δεν είναι παιχνίδι εκδ. «Λυχνάρι» Μις Μαρπλ
1958 Ordeal by Innocence Η δοκιμασία της αθωότητας:Αθώος εκ προμελέτης εκδ. «Λυχνάρι»
1959 Cat Among the Pigeons Στον αστερισμό της Παρθένου εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
1961 The Pale Horse Φόνοι υπό εχεμύθειαν εκδ. «Λυχνάρι» Επιθεωρητής Λεζούν
Aριάδνη Όλιβερ
1962 The Mirror Crack'd from Side to Side Διπλό είδωλο στο σπασμένο καθρέφτη εκδ. «Λυχνάρι» Μις Μαρπλ
1963 The Clocks Στην κόψη του φεγγαριού εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
1964 A Caribbean Mystery
(Ένα μυστήριο της Καραϊβικής)
Το σπίτι με τους ιβίσκους εκδ. «Λυχνάρι» Μις Μαρπλ
1965 At Bertram's Hotel (Στο ξενοδοχείο του Μπέρτραμ) Ξενοδοχείο Μπέρτραμ εκδ. «Λυχνάρι» Μις Μαρπλ
1966 Third Girl
(Τρίτο κορίτσι)
Το χαμόγελο της Μέδουσας εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Aριάδνη Όλιβερ
1967 Endless Night Ατέλειωτη νύχτα:η προφητεία της τσιγγάνας εκδ. «Λυχνάρι»
1968 By the Pricking of my Thumbs Οι άγγελοι δεν φλυαρούν εκδ. «Λυχνάρι» Tόμμυ και Τούπενς
1969 Hallowe'en Party Το πάρτυ εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Aριάδνη Όλιβερ
1970 Passenger to Frankfurt Ταξιδιώτης για τη Φραγκφούρτη:ο θρίαμβος των κατασκόπων εκδ. «Λυχνάρι»
1971 Nemesis Nέμεσις εκδ. «Λυχνάρι» Μις Μαρπλ
1972 Elephants can Remember Οι ελέφαντες θυμούνται εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Aριάδνη Όλιβερ
1973 Postern of Fate Η Πύλη του Πεπρωμένου:Οι τυχοδιώκτες του Πικαντίλλυ εκδ. «Λυχνάρι» Tόμμυ και Τούπενς
1975 Curtain: Poirot's Last Case Αυλαία εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
1976 Sleeping Murder Ρετρό στην ομίχλη εκδ. «Λυχνάρι»
Μις Μαρπλ
2014 Hercule Poirot and the Greenshore Folly[1] - Ηρακλής Πουαρό
Αριάδνη Όλιβερ

Συλλογές διηγημάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Πρωτότυπος τίτλος Ελληνικός τίτλος Στη συλλογή περιλαμβάνονται τα διηγήματα
1924 Poirot Investigates Ξενοδοχείο Μετροπόλιταν εκδ. «Λυχνάρι»
Οι έρευνες του Πουαρώ εκδ. «Ερμείας»
Ο Ηρακλής Πουαρό ερευνά εκδ. «Καλοκάθης»
"The Adventure of 'The Western Star'"
"The Tragedy at Marsdon Manor"
"The Adventure of the Cheap Flat"
"The Mystery of Hunter's Lodge"
"The Million Dollar Bond Robbery"
"The Adventure of the Egyptian Tomb"
"The Jewel Robbery at the Grand Metropolitan"
"The Kidnapped Prime Minister"
"The Disappearance of Mr. Davenheim"
"The Adventure of the Italian Nobleman"
"The Case of the Missing Will"
1929 Partners in Crime Σύντροφοι στο έγκλημα:οι τυχοδιώκτες του Πικαντίλυ εκδ. «Λυχνάρι»
Κυνηγώντας το έγκλημα εκδ. «Ερμείας»
"A Fairy in the Flat"

"A Pot of Tea"
"The Affair of the Pink Pearl"
"The Adventure of the Sinister Stranger"
"Finessing the King/The Gentleman Dressed in Newspaper"
"The Case of the Missing Lady"
"Blindman’s Buff"
"The Man in the Mist"
"The Crackler"
"The Sunningdale Mystery"
"The House of Lurking Death"
"The Unbreakable Alibi"
"The Clergyman’s Daughter/The Red House"
"The Ambassador’s Boots"
"The Man Who Was No. 16"

1930 The Mysterious Mr Quin Ο μυστηριώδης κύριος Κουίν εκδ. «Ερμείας», εκδ. «Καλοκάθης»
Ο μυστηριώδης μίστερ Κουίν εκδ. «Λυχνάρι»
"The Coming of Mr. Quin"
"The Shadow on the Glass"

"At the 'Bells and Motley'"
"The Sign in the Sky"
"The Soul of the Croupier"
"The Man from the Sea"
"The Voice in the Dark"
"The Face of Helen"
"The Dead Harlequin"
"The Bird with the Broken Wing"
"The World’s End"
"Harlequin’s Lane"

1932 The Thirteen Problems
The Tuesday Club Murders (Η.Π.Α)
Η λέσχη της Τρίτης εκδ. «Ερμείας»
Κάθε Τρίτη κι ένα έγκλημα εκδ. «Λυχνάρι»
"The Tuesday Night Club"
"The Idol House of Astarte"
"Ingots of Gold"
"The Blood-Stained Pavement"
"Motive v. Opportunity"
"The Thumb Mark of St. Peter"
"The Blue Geranium"
"The Companion"
"The Four Suspects"
"A Christmas Tragedy"
"The Herb of Death"
"The Affair at the Bungalow"
"Death by Drowning"
1933 The Hound of Death Κύκνειο άσμα μιας σοπράνο εκδ. «Λυχνάρι» "The Hound of Death"
The Red Signal"
"The Fourth Man"
"The Gypsy"
"The Lamp"
"Wireless"
"The Witness for the Prosecution"
"The Mystery of the Blue Jar"
"The Strange Case of Sir Arthur Carmichael"
"The Call of Wings"
"The Last Seance"
"SOS"
1934 Parker Pyne Investigates Οι 12 υποθέσεις του μίστερ Πυν:γραφείο πάσης φύσεως ερευνών "The Case of the Middle-aged Wife"
"The Case of the Discontented Soldier"
"The Case of the Distressed Lady"
"The Case of the Discontented Husband"
"The Case of the City Clerk"
"The Case of the Rich Woman"
"Have You Got Everything You Want?"
"The Gate of Baghdad"
"The House at Shiraz"
"The Pearl of Price"
"Death on the Nile"
"The Oracle at Delphi"
1937 Murder in the Mews 4 Poirot Stories
Dead Man's Mirror (Η.Π.Α)
Φονικό στη Ρόδο εκδ. «Λυχνάρι»
Ο καθρέφτης του πεθαμένου εκδ. «Ερμείας»
Στάχτη στα μάτια εκδ. «Λυχνάρι»
"Murder in the Mews"
"The Incredible Theft"
"Dead Man's Mirror"[2]
"Triangle at Rhode"
1947 The Labours of Hercules Οι άθλοι του Ηρακλή Πουαρώ εκδ. «Α.Α.Λιβάνης»
Οι άθλοι του Ηρακλέους εκδ. «Λυχνάρι»
Οι άθλοι του Ηρακλή εκδ. «Καλοκάθης»
"The Lernaean Hydra"
"The Girdle of Hippolyta"
"The Stymphalean Birds"
"The Cretan Bull"
"The Erymanthian Boar"
The Apples of the Hesperides
"The Arcadian Deer"
"The Flock of Geryon"
"The Capture of Cerberus"
1948 The Witness for the Prosecution and Other Stories Μάρτυς κατηγορίας και άλλα διηγήματα
Μάρτυς κατηγορίας: Ο θρίαμβος του κακού εκδ. «Λυχνάρι»
"Accident"
"The Fourth Man"
"The Mystery of the Blue Jar"
"The Mystery of the Spanish Shawl" (ή "Mr. Eastwood's Adventure")
"Philomel Cottage"
"The Red Signal"
"The Second Gong"
"Sing a Song of Sixpence"
"S.O.S."
"Where There's a Will" (ή "Wireless")
"The Witness for the Prosecution"
1950 Three Blind Mice and Other Stories (Η.Π.Α) - "Strange Jest"
"The Tape-Measure Murder"
"The Case of the Perfect Maid"
"The Case of the Caretaker"
"The Third Floor Flat"
"The Adventure of Johnny Waverly"
"Four-and-Twenty Blackbirds"
"The Love Detectives"
1960 The Adventure of the Christmas Pudding and a Selection of Entrées (6) Το κλειδί του μυστηρίου εκδ. «Λυχνάρι» (5) "The Adventure of the Christmas Pudding" (Η περίπτωση της Χριστουγεννιάτικης πουτίγκας)
"The Mystery of the Spanish Chest" (Το μυστήριο της ισπανικής κασέλας)
"The Under Dog" (Ο αποδιοπομπαίος)
"Four and Twenty Blackbirds" (Είκοσι και τέσσερα βατόμουρα)
"The Dream" (Το όνειρο)
"Greenshaw's Folly"
1974 Poirot's Early Cases Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό εκδ. «Λυχνάρι» "The Affair at the Victory Ball"
"The Adventure of the Clapham Cook"
"The Cornish Mystery"
"The Adventure of Johnnie Waverly"
"The Double Clue"
"The King of Clubs"
"The Lemesurier Inheritance"
"The Plymouth Express"
"The Submarine Plans"
"The Third-Floor Flat"
"Double Sin"
"The Market Basing Mystery"
"Wasps’ Nest"
"The Veiled Lady"
"Problem at Sea"
Regatta Mystery
"How Does Your Garden Grow?"
1979 Miss Marple's Final Cases and Two Other Stories Σκοτεινές υποθέσεις "Sanctuary"
"Strange Jest"
"Tape-Measure Murder"
"The Case of the Caretaker"
"The Case of the Perfect Maid"
"Miss Marple Tells a Story"
"The Dressmaker's Doll"
"In a Glass Darkly"
1991 Problem at Pollensa Bay and Other Stories (8) Κίτρινες ίριδες και άλλες ιστορίες εκδ. «Λυχνάρι» (7)
Στο μυαλό της αλεπούς εκδ. «Λυχνάρι» (3)
"Problem at Pollensa Bay" (Πρόβλημα στον κόλπο της Πολένσα)[3]
"The Second Gong"(Το δεύτερο γκονγκ)
"Yellow Iris" (Κίτρινες ίριδες)
"The Harlequin Tea Set" (Σερβίτσιο τσαγιού "Αρλεκίνος")
"The Regatta Mystery" (Μυστήριο στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες)
"The Love Detectives" (Από μηχανής...διάβολος)
"Next to a Dog"
"Magnolia Blossom" (Ανθός Μανόλιας)


Μυθιστορήματα με το ψευδώνυμο Mary Westmacott[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Πρωτότυπος τίτλος
(και μετάφραση)
Ελληνικός τίτλος
1930 Giant's Bread
(Το ψωμί του γίγαντα)
1934 Unfinished Portrait
( Ημιτελές πορτραίτο)
1944 Absent in the Spring
(Απών την Άνοιξη)
1948 The Rose and the Yew Tree
(Το Ρόδο και το Έλατο)
Η Ιζαμπέλ που φοβόταν τον θάνατο
1952 A Daughter's a Daughter
(Μια Κόρη είναι μια Κόρη)
1956 The Burden
(Το Φορτίο)

Θεατρικά έργα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φωτογραφία από την κινηματογραφική μεταφορά των «Δέκα μικρών νέγρων», 1945,παραγωγής 20th Century Fox)
Έτος πρώτης
παράστασης
Πρωτότυπος τίτλος
ελληνικός τίτλος
Έτος έκδοσης Σημειώσεις
1930 Black Coffee
Πικρός καφέςδιασκευή σε μυθιστορηματική μορφή από τον Τσαρλς Όσμπορν εκδ. «Λυχνάρι»
1934
1943 Ten Little Niggers
Δέκα μικροί νέγροι εκδ. «Δωδώνη»
1944 Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά της
1945 Appointment with Death
Ραντεβού με τον θάνατο
1945 Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά της
1945 Murder on the Nile
Έγκλημα στον Νείλο
1948 Ομοίως
1951 The Hollow
Τραγικό ιντερμέτζο
1952 Ομοίως
1952 The Mousetrap
Η ποντικοπαγίδα εκδ. «Αιγόκερως»
1954 Πρώτη παράσταση στην Ελλάδα το 1963
με τον θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ
[4]
1953 Witness for the Prosecution
Μάρτυρας κατηγορίας εκδ. «Δωδώνη»
1954 Πρώτη παράσταση στην Ελλάδα, το 1956 από τον θίασο της Κατερίνας
1954 Spider's Web
Ο ιστός της αράχνηςδιασκευή σε μυθιστορηματική μορφή από τον Τσαρλς Όσμπορν εκδ. «Λυχνάρι»
1957 Πρώτη παράσταση στην Ελλάδα, 1957 και πάλι από τον θίασο Κατερίνας[5]
1956 Towards Zero
Ένα σχέδιο δολοφονίας
1957 Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα
1958 Verdict
Η ετυμηγορία
1958
1958 The Unexpected Guest
Απρόσκλητος επισκέπτης διασκευή σε μυθιστόρημα από τον Τσαρλς Όσμπορν εκδ. «Λυχνάρι»
1958
1960 Go Back for Murder
1960 Βασισμένο στο μυθιστόρημα «Πέντε μικρά γουρανάκια»
1962 Rule of Three
1963 Περιλαμβάνει τα μονόπρακτα: "Afternoon at the Sea-side"
"The Patient"
"The Rats"
1971 Fiddlers Three
1979 Akhnaton
1973 Πρώτη παράσταση στην Νέα Υόρκη
με τίτλο "Akhnaton and Nefertiti"
2006 Chimneys
1931 Βασισμένο στο διήγημα του 1931,
"The Secret of Chimneys"

Διάφορα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Πρωτότυπος τίτλος Ελληνικός τίτλος Είδος
1924 The Road of Dreams ποιητική συλλογή
1931 The Floating Admiral Ο πλωτός ναύαρχος (εκδ. Άγρα, 2003) Αστυνομικό μυθιστόρημα, συλλογικό έργο του "en:Detection Club" της Αγγλίας. 12 κεφάλαια από 12 συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων ανάμεσά τους και η Αγκάθα Κρίστι [6]
1946 Come, Tell Me How You Live Περιπέτεια στη Συρία εκδ. «Λυχνάρι»
Σελίδες αυτοβιογραφίας εκδ. «Λιβάνης-Το Κλειδί»
αυτοβιογραφικό κείμενο, περιγραφή της ζωής της στην Συρία και στο Ιράκ, κατά την διάρκεια των εκεί ανασκαφών του αρχαιολόγου συζύγου της
1965 Star Over Bethlehem θρησκευτικού περιεχομένου ποιήματα και σύντομες ιστορίες
1973 Poems ποιητική συλλογή
1973 The Times of London Anthology of Detective Stories επιμελήθηκε την έκδοση
1977 Agatha Christie: An Autobiography Αγκάθα Κρίστι: Η αυτοβιογραφία μου, εκδ. «Λυχνάρι», 2002
1983 The Scoop and Behind the Screen συλλογικό έργο, διηγήματα των μελών του Detection Club της περιόδου 1930-1931
που μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά. Περιέχονται και τα διηγήματα της Αγκάθα Κρίστι Something is Missing και The Strange Behaviour of Mr. Potts.
2012 The Grand Tour: Around the World with the Queen of Mystery η αλληλογραφία της

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. http://www.agathachristie.com/stories/hercule-poirot-and-the-greenshore-folly
  2. Το διήγημα κυκλοφορεί και αυτόνομα με τίτλο «Στάχτη στα μάτια»
  3. οι ελληνικοί τίτλοι υπάρχουν σε όσα διηγήματα περιλαμβάνει η ελληνική έκδοση της συλλογής, που δεν ταυτίζεται πάντα με την πρωτότυπη έκδοση
  4. http://www.kulturosupa.gr/theatromania/pontikopagida-radio-5029/
  5. https://crimefictionclubgr.wordpress.com/2013/11/15/astynomika-erga-sto-theatro/
  6. http://www.biblionet.gr/book/29893/%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF/%CE%9F_%CF%80%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82_%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82