Κατάλογος έργων της Αγκάθα Κρίστι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Μυθιστορήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Τίτλος Άρχικός
Τίτλος
Επιθεωρητές
1920 Κουκουβάγια σε Καπνοδόχο The Mysterious Affair at Styles Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1922 Μια Σκιά στην Ομίχλη The Secret Adversary Tόμμυ και Τούπενς
1923 Έγκλημα στο Γκολφ The Murder on the Links Hρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
1924 Ξενοδοχείο Μετροπόλιταν Poirot Investigates Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1924 Τα 5 Δάχτυλα του Σατανά The Man in the Brown Suit Άννα Μπέντιγκφελντ
Συνταγματάρχης Ρέις
1925 Ο Δρόμος των Ονείρων The Road of Dreams
1925 Κρυφός Αντίπαλος The Secret of Chimneys Άντονι Κέιντ
Επιθεωρητής Μπατλ
1926 Ποιος Σκότωσε τον Ακρόυντ; The Murder of Roger Ackroyd Hρακλής Πουαρό
1927 Οι Μεγάλοι Τέσσερις The Big Four Hρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1928 Το Μυστήριο του Γαλάζιου Τρένου The Mystery of the Blue Train Ηρακλής Πουαρό
1929 Τα Επτά Ρολόγια The Seven Dials Mystery Ίλην "Μπάντλ" Μπρεντ
Επιθεωρητής Μπατλ
1929 Σύντροφοι Στο Έγκλημα Partners in Crime Tόμμυ και Τούπενς
1930 Ο Μυστηριώδης Μίστερ Κουίν The Mysterious Mr Quin Μίστερ Κουίν
1930 Το Ψωμί του Γίγαντα Giant's Bread
1930 Ο Παραβάτης της 7ης Εντολής The Murder at the Vicarage Mις Μαρπλ
1931 Ένα Μήνυμα για Φόνο The Sittaford Mystery Έμιλυ Τρέφιουσις
Ε΅πιθεωρητής Νάρρακοτ
1932 Σφήκα σε Ψάθινο Καπέλο Peril at End House Hρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1932 Κάθε Τρίτη κι Ένα Έγκλημα The Thirteen Problems Mις Μαρπλ
1933 Στοίχημα με το Διάβολο Lord Edgware Dies Hρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1933 Κύκνειο Άσμα μιας Σοπράνο The Hound of Death
1934 Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές
επίσης Φόνος στο βαγόνι του Καλαί
Murder on the Orient Express Hercule Poirot
1934 Unfinished Portrait Unfinished Portrait
1934 Οκτώ Κόκκοι Μορφίνης Why Didn't They ask Evans? Μπόμπι Τζόουνς
Φράνκι Ντέρβεντ
1935 Θάνατος υπό Δοκιμήν Three-act Tragedy Ηρακλής Πουαρό
1935 Για Γάμο ή για Κηδεία Death in the Clouds Hρακλής Πυοαρό
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1936 Η Υπογραφή του Δολοφόνου The ABC Murders Hρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1936 Μια Κραυγή Αγωνίας Murder in Mesopotamia Hρακλής Πουαρό
1936 Ο Μπαλαντέρ του Θανάτου Cards on the Table Hρακλής Πουαρό
Συνταγματάρχης Ρέις
Επιθεωρητής Μπατλ
Aριάδνη Όλιβερ
1937 Σιωπηλός Μάρτυς Dumb Witness Hρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
1937 Έγκλημα στο Νείλο Death on the Nile Hρακλής Πουαρό
Συνταγματάρχης Ρέις
1938 Ραντεβού με το Θάνατο Appointment with Death Hρακλής Πουαρό
1938 Εφιαλτικά Χριστούγεννα Hercule Poirot's Christmas Hρακλής Πουαρό
1939 Ο Φόνος είναι Εύκολος
επίσης Eύκολο να Σκοτώσεις
Murder is Easy Επιθεωρητής Μπατλ
1939 Δέκα Μικροί Νέγροι
επίσης Δέκα Μικροί Ινδιάνοι
επίσης Και Μετά Δεν Υπήρχε Κανείς
Ten Little Niggers
1940 Το Θλιμμένο Κυπαρίσσι Sad Cypress Hρακλής Πουαρό
1940 Μια Σφαίρα στο Κρανίο One, Two, Buckle my Show Hρακλής Πουαρό
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1941 Το Τσίμπημα της Καρφίτσας Evil Under the Sun Hρακλής Πουαρό
1941 Το Κυνήγι των Κατασκόπων M or N? Tόμμυ και Τούπενς
1942 Ένα Πτώμα στη Βιβλιοθήκη The Body in the Library Mις Μαρπλ
1942 Πέντε Μικρά Γουρουνάκια
επίσης Φόνος Αναδρομικά
Five Little Pigs Hρακλής Πουαρό
1942 Δηλητήριο σε Μικρές Δόσεις The Moving Finger Mις Μαρπλ
1944 Ένα Σχέδιο Δολοφονίας Towards Zero Επιθεωρητής Μπατλ
Επιθεωρητής Τζέιμς Λιτς
1944 Τ' Άστρα Μιλούν για Θάνατο Death Comes as the End Χόρι
1945 Οι Έξι Ύποπτοι Sparkling Cyanide Συνταγματάρχης Ρέις
1946 Τραγικό Ιντερμέτζο The Hollow Hρακλής Πουαρό
1948 Το Κρυφό Αγκάθι There is a Tide Hρακλής Πουαρό
1949 Η Σοφίτα με τις Αράχνες Crooked House Τσαρλς Χέιγουορντ
1950 Πρόσκληση σε Φόνο A Murder is Announced Mις μαρπλ
1951 Ραντεβού στη Βαγδάτη They Came to Baghdad Βικτόρια Τζόουνς
1952 Στίγμα στο Πρόσωπο Mrs McGinty's Dead Hρακλής Πουαρό
Aριάδνη Όλιβερ
1952 Οι δύο Όψεις Ενός Εγκλήματος They do it With Mirrors Mις Μαρπλ
1953 Ο Σατανάς με την Πλερέζα After the Funeral Hρακλής Πουαρό
1953 Ένα Άλλοθι για Τρία Εγκλήματα A Pocket Full of Rye Mις Μαρπλ
1954 Ταξίδι προς το Άγνωστο Destination Unknown
1955 Το Σύμπλεγμα του Κάιν Hickory Dickory Dock Hρακλής Πουαρό
1956 Το Πέτρινο Φέρετρο Dead Man's Folly Hρακλής Πουαρό
Αριάδνη Όλιβερ
1957 Ο Φόνος δεν Είναι Παιχνίδι 4:50 From Paddington Mις Μαρπλ
1958 Η Δοκιμασία της Αθωότητας Ordeal by Innocence
1959 Στον Αστερισμό της Παρθένου Cat Among the Pigeons Hρακλής Πουαρό
1961 Φόνοι υπό Εχεμύθειαν The Pale Horse Επιθεωρητής Λεζούν
Aριάδνη Όλιβερ
1962 Διπλό Είδωλο στο Σπασμένο Καθρέφτη The Mirror Crack'd from Side to Side Mις Μαρπλ
1963 Στην Κόψη του Φεγγαριού The Clocks Hρακλής Πουαρό
1964 Το Σπίτι με τους Ιβίσκους A Caribbean Mystery Mις Μαρπλ
1965 Ξενοδοχείο Μπέρτραμ At Bertram's Hotel Mις Μαρπλ
1966 Το Χαμόγελο της Μεδουσας Third Girl Hρακλής Πουαρό
Aριάδνη Όλιβερ
1967 Ατέλειωτη Νύχτα Endless Night
1968 Οι Άγγελοι δεν Φλυαρούν By the Pricking of my Thumbs Tόμμυ και Τούπενς
1969 Το Πάρτυ Hallowe'en Party Hρακλής Πουαρό
Aριάδνη Όλιβερ
1970 Ταξιδιώτης για τη Φραγκφούρτη Passenger to Frankfurt
1971 Nέμεσις Nemesis Mις Μαρπλ
1972 Οι Ελέφαντες Θυμούνται Elephants can Remember Ηρακλής Πουαρό
Aριάδνη Όλιβερ
1973 Η Πύλη του Πεπρωμένου Postern of Fate Tόμμυ και Τούπενς
1975 Αυλαία
τελευταία υπόθεση του Πουαρό,
γραμμένο τέσσερις δεκαετίες νωρίτερα
Curtain: Poirot's Last Case Hρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
1976 Ρετρό στην Ομίχλη Sleeping Murder Mις Μαρπλ