Κατάλογος έργων της Αγκάθα Κρίστι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Η Αγγλίδα συγγραφέας Άγκαθα Κρίστι έχει γράψει έναν αριθμό μυθιστορημάτων, διηγημάτων, αισθηματικών μυθιστορημάτων, θεατρικών έργων, καθώς και δύο αυτοβιογραφικά έργα. Ακολουθούν πίνακες με αυτά.

Το δωμάτιο του ξενοδοχείου "Pera Palace" της Κωνσταντινούπολης όπου η Κρίστι έγραψε το «Έγκλημα στο Οριάν εξπρές»

Μυθιστορήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Πρωτότυπος τίτλος Ελληνικός τίτλος Την υπόθεση ερευνούν
1920 The Mysterious Affair at Styles Η μυστηριώδης υπόθεση Στάιλς εκδ. Ερμείας
Κουκουβάγια σε καπνοδόχο εκδ. Λυχνάρι

Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάιλς εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χέιστινγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1922 The Secret Adversary Μια σκιά στην ομίχλη εκδ. Λυχνάρι
Ο παράξενος αντίπαλος εκδ. Ερμείας

Ο μυστικός αντίπαλος εκδ. Ψυχογιός

Tόμι και Τάπενς
1923 The Murder on the Links Έγκλημα στο Γκολφ εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Ψυχογιός Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χέιστινγκς
1924 The Man in the Brown Suit Τα 5 δάχτυλα του Σατανά εκδ. Λυχνάρι
Το μυστήριο του Μιλ Χάουζ εκδ. Ερμείας

Ο άντρας με το καφέ κοστούμι εκδ. Ψυχογιός

Αν Μπέντιγκφελντ
Συνταγματάρχης Ρέις
1925 The Secret of Chimneys Κρυφός αντίπαλος εκδ. Λυχνάρι

Το μυστικό του Τσίμνεϊς εκδ. Ψυχογιός

Άντονι Κέιντ
Επιθεωρητής Μπατλ
1926 The Murder of Roger Ackroyd Ποιός σκότωσε τον Ρότζερ Ακρόυντ εκδ. Καλοκάθης
Ο φόνος του Ρότζερ Ακρόυντ εκδ. Άγρα
Ποιός σκότωσε τον Ακρόυντ εκδ. Λυχνάρι

Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1927 The Big Four Οι Μεγάλοι Τέσσερις εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Ψυχογιός
Η μεγάλη τετράδα του εγκλήματος εκδ. Καλοκάθης
Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χέιστινγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1928 The Mystery of the Blue Train Το μυστήριο του Γαλάζιου Τρένου εκδ. Λυχνάρι

Το μυστήριο του Μπλε Τρένου εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1929 The Seven Dials Mystery Τα επτά ρολόγια εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Λυχνάρι

Το μυστήριο των εφτά ρολογιών εκδ. Ψυχογιός

Ίλην "Μπάντλ" Μπρεντ
Επιθεωρητής Μπατλ
1930 The Murder at the Vicarage Φόνος στο πρεσβυτέριο εκδ. Ερμείας, εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Ψυχογιός
Ο Παραβάτης της 7ης Εντολής, εκδ. Λυχνάρι
Μις Μαρπλ
1931 The Sittaford Mystery Το μυστήριο του Σίτταφορντ εκδ. Ερμείας, εκδ. Καλοκάθης
Ένα μήνυμα για φόνο εκδ. Λυχνάρι

Το μυστήριο του Σίταφορντ εκδ. Ψυχογιός

Έμιλυ Τρέφιουσις
Επιθεωρητής Νάρακοτ
1932 Peril at End House Κίνδυνος στο Εντ Χάουζ εκδ. Καλοκάθης
Σφήκα σε ψάθινο καπέλο εκδ. Λυχνάρι

Θανάσιμος κίνδυνος εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χέιστινγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1933 Lord Edgware Dies Στοίχημα με το Διάβολο εκδ. Λυχνάρι
Ο θάνατος του λόρδου Έντγκαρ εκδ. Καλοκάθης
Ο λόρδος Έντγκουερ πεθαίνει εκδ. Ερμείας

Ο θάνατος του λόρδου Έτζγουερ εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χέιστινγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1934 Murder on the Orient Express Έγκλημα στο Όριεντ εξπρές εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Μίνωας
Δολοφονία στο Orient Express εκδ. Ερμείας
Έγκλημα στο εξπρές Οριάν εκδ. Λυχνάρι

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1934 Why Didn't They ask Evans? Οκτώ κόκκοι μορφίνης εκδ. Λυχνάρι
Γιατί δεν ρώτησαν τον Έβανς εκδ. Καλοκάθης

Γιατί δε φώναξαν την Έβανς; εκδ. Ψυχογιός

Μπόμπι Τζόουνς
Φράνκι Ντέρβεντ
1935 Three Act Tragedy Τραγωδία σε τρεις πράξεις, εκδ. Ερμείας, εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Ψυχογιός
Θάνατος υπό δοκιμήν, εκδ. Λυχνάρι
Ηρακλής Πουαρό
1935 Death in the Clouds Για γάμο ή για κηδεία εκδ. Λυχνάρι

Θάνατος στα σύννεφα εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1936 The ABC Murders Φόνοι κατ΄ αλφαβητική σειρά εκδ. Ερμείας
Η υπογραφή του δολοφόνου εκδ. Λυχνάρι

Φόνοι με αλφαβητική σειρά εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χέιστινγκς
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1936 Murder in Mesopotamia Έγκλημα στη Μεσοποταμία εκδ. Ερμείας, εκδ. Καλοκάθης
Μια κραυγή αγωνίας εκδ. Λυχνάρι

Φόνος στη Μεσοποταμία εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1936 Cards on the Table Ο Μπαλαντέρ του θανάτου εκδ. Λυχνάρι
Χαρτιά στο τραπέζι εκδ. Ερμείας

Με ανοιχτά χαρτιά εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
Συνταγματάρχης Ρέις
Επιθεωρητής Μπατλ
Αριάδνη Όλιβερ
1937 Dumb Witness Σιωπηλός μάρτυς εκδ. Λυχνάρι

Σιωπηλός μάρτυρας εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χέιστινγκς
1937 Death on the Nile Έγκλημα στον Νείλο εκδ. Μίνωας, εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Ψυχογιός Ηρακλής Πουαρό
Συνταγματάρχης Ρέις
1938 Appointment with Death Ραντεβού με το θάνατο εκδ. Λυχνάρι Ηρακλής Πουαρό
1938 Hercule Poirot's Christmas Εφιαλτικά Χριστούγεννα εκδ. Λυχνάρι
Έγκλημα τα Χριστούγεννα εκδ. Λιβάνης-Το Κλειδί
Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό εκδ. Ερμείας, εκδ. Ψυχογιός
Ηρακλής Πουαρό
1939 Murder is Easy Ο Φόνος είναι εύκολος εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Ψυχογιός Επιθεωρητής Μπατλ
1939 Ten Little Niggers Δέκα μικροί νέγροι εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Α.Α.ΛΙΒΑΝΗ
Δέκα μικροί ινδιάνοι εκδ. Ερμείας

Και δεν έμεινε κανένας εκδ. Ψυχογιός

1940 Sad Cypress Το θλιμμένο κυπαρίσσι εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Λυχνάρι Ηρακλής Πουαρό
1940 One, Two, Buckle my Shoe Μια σφαίρα στο κρανίο εκδ. Λυχνάρι

Ο γρίφος του παπουτσιού με την αγκράφα εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
Αρχιεπιθεωρητής Τζαπ
1941 Evil Under the Sun Το τσίμπημα της καρφίτσας εκδ. Λυχνάρι
Έγκλημα στον ήλιο εκδ. Ερμείας

Έγκλημα κάτω από τον ήλιο εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1941 N or M? Το κυνήγι των κατασκόπων εκδ. Λυχνάρι

Ν ή Μ; εκδ. Ψυχογιός

Τόμι και Τάπενς
1942 The Body in the Library Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκη εκδ. Ερμείας, εκδ. Καλοκάθης

Το πτώμα στη βιβλιοθήκη εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ
1942 Five Little Pigs Πέντε μικρά γουρουνάκια εκδ. Ερμείας, εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Ψυχογιός Ηρακλής Πουαρό
1942 The Moving Finger Το κινούμενο δάχτυλο εκδ. Καλοκάθης
Δηλητήριο σε μικρές δόσεις εκδ. Λυχνάρι
Η μαύρη πένα εκδ. Ερμείας

Η φαρμακερή πένα εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ
1944 Towards Zero Ένα σχέδιο δολοφονίας εκδ. Λυχνάρι

Προς το μηδέν εκδ. Ψυχογιός

Επιθεωρητής Μπατλ
Επιθεωρητής Τζέιμς Λιτς
1944 Death Comes as the End Τ΄ άστρα μιλούν για θάνατο εκδ. Λυχνάρι
Ο θάνατος έρχεται στο τέλος εκδ. Ερμείας
Ο θάνατος έβαλε τελεία εκδ. Ψυχογιός
Χόρι
1945 Sparkling Cyanide Οι έξι ύποπτοι:Στα γενέθλια της Ρόζμαρυ Συνταγματάρχης Ρέις
1946 The Hollow Τραγικό Ιντερμέτζο εκδ. Λυχνάρι

Έγκλημα στη βίλα Χόλλοου εκδ. Καλοκάθης

Ηρακλής Πουαρό
1948 Taken at the Flood Το Κρυφό Αγκάθι εκδ. Λυχνάρι

Στην πλημμυρίδα της ζωής εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1949 Crooked House Η σοφίτα με τις αράχνες εκδ. Λυχνάρι

Δέκα ύποπτοι για φόνο εκδ. Ψυχογιός

Τσαρλς Χέιγουορντ
1950 A Murder is Announced Πρόσκληση σε Φόνο εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Ψυχογιός
Ένα έγκλημα ανακοινώνεται εκδ. Καλοκάθης
Μις Μαρπλ
1951 They Came to Baghdad Ραντεβού στη Βαγδάτη:γνωριμία στο πάρκο εκδ. Λυχνάρι Βικτόρια Τζόουνς
1952 Mrs McGinty's Dead Στίγμα στο πρόσωπο εκδ. «Λυχνάρι» Ηρακλής Πουαρό
Αριάδνη Όλιβερ
1952 They do it With Mirrors Οι δύο όψεις ενός εγκλήματος εκδ. Λυχνάρι

Το τέχνασμα με τον καθρέφτη εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ
1953 After the Funeral Μετά την Κηδεία εκδ. Καλοκάθης
Ο Σατανάς με την πλερέζα εκδ. Λυχνάρι
Ηρακλής Πουαρό
1953 A Pocket Full of Rye Ένα άλλοθι για τρία εγκλήματα εκδ. Λυχνάρι

Σίκαλη στην τσέπη εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ
1954 Destination Unknown Ταξίδι προς το άγνωστο:Μοιραία συνάντηση
1955 Hickory Dickory Dock Το σύμπλεγμα του Κάιν εκδ. Λυχνάρι

Θάνατος κλέφτης εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1956 Dead Man's Folly Το πέτρινο φέρετρο εκδ. Λυχνάρι Ηρακλής Πουαρό
Αριάδνη Όλιβερ
1957 4:50 From Paddington Ο φόνος δεν είναι παιχνίδι εκδ. Λυχνάρι

Το τρένο των 16:50 εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ
1958 Ordeal by Innocence Η δοκιμασία της αθωότητας εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Ψυχογιός Άρθουρ Κάλγκαρι
1959 Cat Among the Pigeons Στον αστερισμό της Παρθένου εκδ. Λυχνάρι

Γάτα ανάμεσα σε περιστέρια εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1961 The Pale Horse Φόνοι υπό εχεμύθειαν εκδ. Λυχνάρι

Ο Ωχρός Ίππος εκδ. Ψυχογιός

Επιθεωρητής Λεζούν
Αριάδνη Όλιβερ
1962 The Mirror Crack'd from Side to Side Διπλό είδωλο στο σπασμένο καθρέφτη εκδ. Λυχνάρι

Ο καθρέφτης ράγισε εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ
1963 The Clocks Στην κόψη του φεγγαριού εκδ. Λυχνάρι

Τα ρολόγια εκδ. Ψυχογιός

Ηρακλής Πουαρό
1964 A Caribbean Mystery Το σπίτι με τους ιβίσκους εκδ. Λυχνάρι

Μυστήριο στην Καραϊβική εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ
1965 At Bertram's Hotel Ξενοδοχείο Μπέρτραμ εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Ψυχογιός Μις Μαρπλ
1966 Third Girl Το χαμόγελο της Μέδουσας εκδ. Λυχνάρι Ηρακλής Πουαρό
Αριάδνη Όλιβερ
1967 Endless Night Η προφητεία της τσιγγάνας εκδ. Λυχνάρι

Ατέλειωτη νύχτα εκδ. Ψυχογιός

1968 By the Pricking of My Thumbs Οι άγγελοι δεν φλυαρούν εκδ. Λυχνάρι

Η εξαφάνιση της γηραιάς κυρίας εκδ. Ψυχογιός

Τόμι και Τάπενς
1969 Hallowe'en Party Το πάρτυ εκδ. Λυχνάρι Ηρακλής Πουαρό
Αριάδνη Όλιβερ
1970 Passenger to Frankfurt Ταξιδιώτης για τη Φραγκφούρτη εκδ. Λυχνάρι

Επιβάτης για Φρανκφούρτη εκδ. Ψυχογιός

1971 Nemesis Nέμεσις εκδ. Λυχνάρι

Νέμεση εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ
1972 Elephants Can Remember Οι ελέφαντες θυμούνται εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Ψυχογιός Ηρακλής Πουαρό
Αριάδνη Όλιβερ
1973 Postern of Fate Η Πύλη του Πεπρωμένου εκδ. Λυχνάρι, εκδ. Ψυχογιός Τόμι και Τάπενς
1975 Curtain: Poirot's Last Case Αυλαία εκδ. Λυχνάρι Ηρακλής Πουαρό
Άρθουρ Χάστιγκς
1976 Sleeping Murder Ρετρό στην ομίχλη εκδ. Λυχνάρι

Η ξεχασμένη δολοφονία εκδ. Ψυχογιός

Μις Μαρπλ

Συλλογές διηγημάτων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Πρωτότυπος τίτλος Ελληνικός τίτλος Στη συλλογή περιλαμβάνονται τα διηγήματα
1924 Poirot Investigates Ξενοδοχείο Μετροπόλιταν εκδ. Λυχνάρι
Οι έρευνες του Πουαρώ εκδ. Ερμείας
Ο Ηρακλής Πουαρό ερευνά εκδ. Καλοκάθης

Ο Πουαρό ερευνά εκδ. Ψυχογιός

1) The Adventure of The "Western Star" (Η περιπέτεια του "Δυτικού Άστρου")
2) The Tragedy at Marsdon Manor (Τραγωδία στην Έπαυλη Μάρσντον)
3) The Adventure of the Cheap Flat (Η περιπέτεια του φτηνού διαμερίσματος)
4) The Mystery of Hunter's Lodge (Το μυστήριο του Χάντερς Λοτζ)
5) The Million Dollar Bond Robbery (Η κλοπή των ομολόγων του ενός εκατομμυρίου)
6) The Adventure of the Egyptian Tomb (Η περιπέτεια του αιγυπτιακού τάφου
7) The Jewel Robbery at the Grand Metropolitan (Η ληστεία κοσμημάτων στο Γκραντ Μετροπόλιταν)
8) The Kidnapped Prime Minister (Ο απαχθείς πρωθυπουργός)
9) The Disappearance of Mr. Davenheim (Η εξαφάνιση του κυρίου Ντάβενχαϊμ)
10) The Adventure of the Italian Nobleman (Η περιπέτεια του Ιταλού ευγενούς)
11) The Case of the Missing Will (Η υπόθεση της χαμένης διαθήκης)
1929 Partners in Crime Σύντροφοι στο έγκλημα εκδ. Λυχνάρι
Κυνηγώντας το έγκλημα εκδ. Ερμείας

Συνέταιροι στο έγκλημα εκδ. Ψυχογιός

1) A Fairy in the Flat (Μια νεράιδα στο διαμέρισμα)

2) A Pot of Tea (Μια τσαγιέρα)
3) The Affair of the Pink Pearl (Η υπόθεση του ροζ μαργαριταριού)
4) The Adventure of the Sinister Stranger (Η περιπέτεια με τον καταχθόνιο ξένο)
5) Finessing the King (Με μεταμφίεση βασιλιά)

6) The Gentleman Dressed in Newspaper (Ο κύριος που ντύθηκε εφημερίδα)
7) The Case of the Missing Lady (Η υπόθεση της αγνοούμενης κυρίας)
8) Blindman’s Buff (Η τυφλόμυγα)
9) The Man in the Mist (Άνθρωπος στην ομίχλη)
10) The Crackler (Ο θροϊστής)
11) The Sunningdale Mystery (Το μυστήριο του Σάνιντεϊλ)
12) The House of Lurking Death (Το σπίτι όπου ελλοχεύει ο θάνατος)
13) The Unbreakable Alibi (Το ακλόνητο άλλοθι)
14) The Clergyman’s Daughter (Η κόρη του κληρικού)

15) The Red House (Το Κόκκινο Σπίτι)
16) The Ambassador’s Boots (Οι μπότες του κυρίου Πρέσβη)
17) The Man Who Was No. 16 (Ο άνθρωπος νο 16)

1930 The Mysterious Mr Quin Ο μυστηριώδης κύριος Κουίν εκδ. Ερμείας, εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Ψυχογιός
Ο μυστηριώδης μίστερ Κουήν εκδ. Λυχνάρι
1) The Coming of Mr. Quin (Η άφιξη του κυρίου Κουίν)
2) The Shadow on the Glass

3) At the Bells and Motley
4) The Sign in the Sky
5) The Soul of the Croupier
6) The Man from the Sea (Ο άντρας απ' τη θάλασσα)
7) The Voice in the Dark
8) The Face of Helen
9) The Dead Harlequin
10) The Bird with the Broken Wing
11) The World’s End
12) Harlequin’s Lane

1932 The Thirteen Problems Η λέσχη της Τρίτης εκδ. Ερμείας
Κάθε Τρίτη κι ένα έγκλημα εκδ. Λυχνάρι

Τα δεκατρία προβλήματα εκδ. Ψυχογιός

1) The Tuesday Night Club (Η λέσχη της Τρίτης)
2) The Idol House of Astarte (Ο οίκος του ειδώλου της Αστάρτης)
3) Ingots of Gold (Ράβδοι χρυσού)
4) The Blood-Stained Pavement (Το ματωμένο πλακόστρωτο)
5) Motive v. Opportunity (Κίνητρο εναντίον ευκαιρίας)
6) The Thumb Mark of St. Peter (Οι δαχτυλιές του Αγίου Πέτρου)
7) The Blue Geranium (Το γαλάζιο γεράνι)
8) The Companion (Η βοηθός)

9) The Four Suspects (Οι τέσσερις ύποπτοι)
10) A Christmas Tragedy (Τραγωδία τα Χριστούγεννα)
11) The Herb of Death (Το βότανο του θανάτου)
12) The Affair at the Bungalow (Η υπόθεση στο μπάνγκαλοου)
13) Death by Drowning (Θάνατος από πνιγμό)

1933 The Hound of Death Κύκνειο άσμα μιας σοπράνο εκδ. «Λυχνάρι» 1) The Hound of Death
2) The Red Signal
3) The Fourth Man
4) The Gypsy
5) The Lamp
6) Wireless
7) The Witness for the Prosecution
8) The Mystery of the Blue Jar
9) The Strange Case of Sir Arthur Carmichael
10) The Call of Wings
11) The Last Seance
12) SOS
1934 Parker Pyne Investigates Οι 12 υποθέσεις του μίστερ Πυν εκδ. Λυχνάρι

Ο Πάρκερ Πάιν ερευνά εκδ. Ψυχογιός

1) The Case of the Middle-aged Wife (Η υπόθεση της μεσόκοπης συζύγου)
2) The Case of the Discontented Soldier (Η υπόθεση του δυσαρεστημένου στρατιωτικού)
3) The Case of the Distressed Lady (Η υπόθεση της ταραγμένης κυρίας)
4) The Case of the Discontented Husband (Η υπόθεση του δυσαρεστημένου συζύγου)
5) The Case of the City Clerk (Η υπόθεση του υπαλλήλου)
6) The Case of the Rich Woman (Η υπόθεση της πλούσιας κυρίας)
7) Have You Got Everything You Want? (Έχεις όλα όσα θέλεις;)
8) The Gate of Baghdad (Η Πύλη της Βαγδάτης)
9) The House at Shiraz (Το σπίτι στο Σιράζ)
10) The Pearl of Price (Το πολύτιμο μαργαριτάρι)
11) Death on the Nile (Έγκλημα στον Νείλο)
12) The Oracle at Delphi (Το Μαντείο των Δελφών)

13) Problem at Pollensa Bay (Πρόβλημα στην Πολένσα)

14) Mysterious Disappearance (Μυστηριώδης εξαφάνιση)

1937 Murder in the Mews Φονικό στη Ρόδο εκδ. Λυχνάρι
Ο καθρέφτης του πεθαμένου εκδ. Ερμείας
Στάχτη στα μάτια εκδ. Λυχνάρι
1) Murder in the Mews
2) The Incredible Theft
3) Dead Man's Mirror[1]
4) Triangle at Rhode
1947 The Labours of Hercules Οι άθλοι του Ηρακλή Πουαρώ εκδ. Α.Α. ΛΙΒΑΝΗΣ
Οι άθλοι του Ηρακλέους εκδ. Λυχνάρι
Οι άθλοι του Ηρακλή εκδ. Καλοκάθης, εκδ. Ψυχογιός
1) The Nemean Lion (Το Λιοντάρι της Νεμέας)

2) The Lernaean Hydra (Η Λερναία Ύδρα)

3) The Arcadian Deer (Το Ελάφι της Αρκαδίας)

4) The Erymanthian Boar (Ο Ερυμάνθιος Κάπρος)

5) The Augean Stables (Οι Στάβλοι του Αυγεία)

6) The Stymphalean Birds (Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες)

7) The Cretan Bull (Ο Ταύρος της Κρήτης)

8) The Horses of Diomedes (Τα Άλογα του Διομήδη)

9) The Girdle of Hippolyta (Η Ζώνη της Ιππολύτης)
10) The Flock of Geryon (Το Κοπάδι του Γηρυόνη)
11) The Apples of the Hesperides (Τα Μήλα των Εσπερίδων)
12) The Capture of Cerberus (Η Αιχμαλώτιση του Κέρβερου)

1948 The Witness for the Prosecution and Other Stories Μάρτυς κατηγορίας και άλλα διηγήματα
Μάρτυς κατηγορίας: Ο θρίαμβος του κακού εκδ. «Λυχνάρι»
"Accident"
"The Fourth Man"
"The Mystery of the Blue Jar"
"The Mystery of the Spanish Shawl" (ή "Mr. Eastwood's Adventure")
"Philomel Cottage"
"The Red Signal"
"The Second Gong"
"Sing a Song of Sixpence"
"S.O.S."
"Where There's a Will" (ή "Wireless")
"The Witness for the Prosecution"
1960 The Adventure of the Christmas Pudding Το κλειδί του μυστηρίου εκδ. Λυχνάρι

Η περιπέτεια της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας εκδ. Ψυχογιός

1) The Adventure of the Christmas Pudding (Η περιπέτεια της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας)
2) The Mystery of the Spanish Chest (Το μυστήριο της ισπανικής κασέλας)
3) The Underdog (Το κλειδί του μυστηρίου)
4) Four and Twenty Blackbirds (Είκοσι τέσσερα κοτσύφια)
5) The Dream (Το όνειρο)
6) Greenshaw's Folly (Το Αρχοντικό των Γκρίνσο)
1974 Poirot's Early Cases Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό εκδ. Λυχνάρι

Οι πρώτες υποθέσεις του Πουαρό εκδ. Ψυχογιός

1) The Affair at the Victory Ball (Το μυστήριο στον Χορό Μεταμφιεσμένων)
2) The Adventure of the Clapham Cook (Η περιπέτεια της μαγείρισσας από το Κλάπαμ)
3) The Cornish Mystery (Το μυστήριο της Κορνουάλης)
4) The Adventure of Johnnie Waverly (Η περιπέτεια του Τζόνι Γουέβερλι)
5) The Double Clue (Το διπλό στοιχείο)
6) The King of Clubs (Ο Ρήγας Σπαθί)
7) The Lemesurier Inheritance (Η κληρονομιά Λεμεσουριέ)
8) The Lost Mine (Το χαμένο ορυχείο)
9) The Plymouth Express (Το Πλίμουθ Εξπρές)

10) The Chocolate Box (Το κουτί με τα σοκολατάκια)

11) The Submarine Plans (Τα σχέδια του υποβρυχίου)
12) The Third-Floor Flat (Το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου)
13) Double Sin (Διπλό αμάρτημα)
14) The Market Basing Mystery (Το μυστήριο του Μάρκετ Μπέισιν)
15) Wasps’ Nest (Η σφηκοφωλιά)
16) The Veiled Lady (Η πεπλοφόρος κυρία)
17) Problem at Sea (Πρόβλημα εν πλω)
18) How Does Your Garden Grow? (Πώς μεγαλώνει ο κήπος σου;)

1979 Miss Marple's Final Cases and Two Other Stories Σκοτεινές υποθέσεις 1) Sanctuary
2) Strange Jest
3) Tape-Measure Murder
4) The Case of the Caretaker
5) The Case of the Perfect Maid
6) Miss Marple Tells a Story
7) The Dressmaker's Doll (Η κούκλα της μοδίστρας)
8) In a Glass Darkly (Αμυδρά, σαν μέσα σε καθρέφτη)
1991 Problem at Pollensa Bay and Other Stories (8) Κίτρινες ίριδες και άλλες ιστορίες εκδ. «Λυχνάρι» (7)
Στο μυαλό της αλεπούς εκδ. «Λυχνάρι» (3)
"Problem at Pollensa Bay" (Πρόβλημα στον κόλπο της Πολένσα)[2]
"The Second Gong"(Το δεύτερο γκονγκ)
"Yellow Iris" (Κίτρινες ίριδες)
"The Harlequin Tea Set" (Σερβίτσιο τσαγιού "Αρλεκίνος")
"The Regatta Mystery" (Μυστήριο στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες)
"The Love Detectives" (Από μηχανής...διάβολος)
"Next to a Dog"
"Magnolia Blossom" (Ανθός Μανόλιας)

Μυθιστορήματα με το ψευδώνυμο Mary Westmacott[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Πρωτότυπος τίτλος Ελληνικός τίτλος
1930 Giant's Bread Το Θηρίο στο Πιάνο εκδ. Διόπτρα
1934 Unfinished Portrait Ημιτελές Πορτρέτο εκδ. Διόπτρα
1944 Absent in the Spring Ανοιξιάτικη Απουσία εκδ. Διόπτρα
1948 The Rose and the Yew Tree Η Στιγμή του Ρόδου εκδ. Διόπτρα
1952 A Daughter's a Daughter Ο Δεύτερος Γάμος εκδ. Διόπτρα
1956 The Burden Το Βάρος της Αγάπης εκδ. Διόπτρα

Θεατρικά έργα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φωτογραφία από την κινηματογραφική μεταφορά των «Δέκα μικρών νέγρων», 1945, παραγωγής 20th Century Fox
Έτος πρώτης
παράστασης
Πρωτότυπος τίτλος Έτος έκδοσης Σημειώσεις
1930 Black Coffee
Πικρός καφέςδιασκευή σε μυθιστορηματική μορφή από τον Τσαρλς Όσμπορν εκδ. «Λυχνάρι»
1934
1943 Ten Little Niggers 1944 Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά της
1945 Appointment with Death 1945 Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά της
1945 Murder on the Nile 1948 Ομοίως
1951 The Hollow 1952 Ομοίως
1952 The Mousetrap 1954 Πρώτη παράσταση στην Ελλάδα το 1963
με τον θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ
[εκκρεμεί παραπομπή]
1953 Witness for the Prosecution 1954 Πρώτη παράσταση στην Ελλάδα, το 1956 από τον θίασο της Κατερίνας
1954 Spider's Web 1957 Πρώτη παράσταση στην Ελλάδα, 1957 και πάλι από τον θίασο Κατερίνας[εκκρεμεί παραπομπή]
1956 Towards Zero 1957 Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά της
1958 Verdict 1958
1958 The Unexpected Guest 1958
1960 Go Back for Murder 1960 Βασισμένο στο μυθιστόρημα "Πέντε μικρά γουρουνάκια"
1962 Rule of Three 1963 Περιλαμβάνει τα μονόπρακτα: "Afternoon at the Sea-side"
"The Patient"
"The Rats"
1971 Fiddlers Three
1979 Akhnaton 1973 Πρώτη παράσταση στην Νέα Υόρκη
με τίτλο "Akhnaton and Nefertiti"
2006 Chimneys 1931 Βασισμένο στο διήγημα του 1931,
"The Secret of Chimneys"

Διάφορα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος
έκδοσης
Πρωτότυπος τίτλος Ελληνικός τίτλος Είδος
1924 The Road of Dreams ποιητική συλλογή
1931 The Floating Admiral Ο πλωτός ναύαρχος (εκδ. Άγρα, 2003) Αστυνομικό μυθιστόρημα, συλλογικό έργο του "en:Detection Club" της Αγγλίας. 12 κεφάλαια από 12 συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων ανάμεσά τους και η Αγκάθα Κρίστι [3]
1946 Come, Tell Me How You Live Περιπέτεια στη Συρία εκδ. «Λυχνάρι»
Σελίδες αυτοβιογραφίας εκδ. «Λιβάνης-Το Κλειδί»
αυτοβιογραφικό κείμενο, περιγραφή της ζωής της στην Συρία και στο Ιράκ, κατά την διάρκεια των εκεί ανασκαφών του αρχαιολόγου συζύγου της
1965 Star Over Bethlehem θρησκευτικού περιεχομένου ποιήματα και σύντομες ιστορίες
1973 Poems ποιητική συλλογή
1973 The Times of London Anthology of Detective Stories επιμελήθηκε την έκδοση
1977 An Autobiography Μια αυτοβιογραφία εκδ. Λυχνάρι 2002, εκδ. Ψυχογιός 2018 Αυτοβιογραφία
1983 The Scoop and Behind the Screen συλλογικό έργο, διηγήματα των μελών του Detection Club της περιόδου 1930-1931
που μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά. Περιέχονται και τα διηγήματα της Αγκάθα Κρίστι Something is Missing και The Strange Behaviour of Mr. Potts.
2012 The Grand Tour: Around the World with the Queen of Mystery η αλληλογραφία της

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Το διήγημα κυκλοφορεί και αυτόνομα με τίτλο «Στάχτη στα μάτια»
  2. οι ελληνικοί τίτλοι υπάρχουν σε όσα διηγήματα περιλαμβάνει η ελληνική έκδοση της συλλογής, που δεν ταυτίζεται πάντα με την πρωτότυπη έκδοση
  3. http://www.biblionet.gr/book/29893/%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF/%CE%9F_%CF%80%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82_%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]