Γάμος αλά ελληνικά 2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γάμος αλά ελληνικά 2
My Big Fat Greek Wedding 2
Κινηματογραφική αφίσα της ταινίας.
ΣκηνοθεσίαΚερκ Τζόουνς
ΠαραγωγήΓκάρι Γκόετζμαν
Τομ Χανκς
Ρίτα Ουίλσον
ΣενάριοΝία Βαρντάλος
ΠρωταγωνιστέςΝία Βαρντάλος
Τζον Κόρμπετ
Μάικλ Κονσταντάιν
Λέινι Καζάν
Αντρέα Μάρτιν
Έλενα Καμπούρις
ΜουσικήΚρίστοφερ Λέρεντζ
ΦωτογραφίαΤζιμ Ντενό
ΜοντάζΜάρκους Συζέφσκι
Εταιρεία παραγωγής
ΔιανομήUniversal Pictures
Πρώτη προβολή25 Μαρτίου 2016
Διάρκεια93΄[1]
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες
ΓλώσσαΑγγλική
Ελληνική
Προϋπολογισμός$18 εκατομμύρια[2]
Ακαθάριστα έσοδα$78.8 εκατομμύρια[3]

Το Γάμος αλά ελληνικά 2 (αγγλικά: My Big Fat Greek Wedding 2) είναι αμερικανική αισθηματική - κωμική ταινία του 2016, σε σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς και σενάριο Νία Βαρντάλος. Πρωταγωνιστούν οι Νία Βαρντάλος, Τζον Κόρμπετ, Μάικλ Κονσταντάιν, Λέινι Καζάν, Αντρέα Μάρτιν, Ίαν Γκόμεζ και Έλενα Καμπούρις. Πρόκειται για το σίκουελ της ταινίας του 2002 Γάμος...αλά ελληνικά. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου 2015 στο Τορόντο.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου 2016 από τη Universal Pictures. Απέφερε τζίρο $88,9 εκατομμύρια παγκοσμίως ενώ κόστισε μόλις $18 εκατομμύρια.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ζωή της Τούλας Πορτοκάλος-Μίλερ είναι χάλια. Το ταξιδιωτικό πρακτορείο και τα στεγνοκαθαριστήρια έκλεισαν λόγω της ύφεσης. Η μόνη επιχείρηση που εξακολουθεί να λειτουργεί είναι το εστιατόριο της οικογένειας, το οποίο διευθύνει ακόμα ο πατέρας της, Γκας. Ο σύζυγός της, Ίαν, είναι ο διευθυντής στο λύκειο όπου φοιτά η κόρη τους, Πάρις. Η Πάρις, η οποία κάνει αίτηση για το κολέγιο, νιώθει να πνίγεται από τον στενό έλεγχο που κάνουν οι γονείς της, οι οποίοι επεμβαίνουν συνεχώς στην ζωή της. Απελπισμένη για ανεξαρτησία και ιδιωτικότητα, στέλνει αιτήσεις σε κολέγια σε όλη την χώρα. Ο γάμος του Ίαν και της Τούλας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω της εμμονής της Τούλας να εμπλέκεται στην ζωή της Πάρις και να "διορθώνει" ό,τι πηγαίνει στραβά στην οικογένεια.

Εν τω μεταξύ, ο Γκας έχει πείσει τον εαυτό του ότι είναι άμεσος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θέλει να εγγραφεί σε μια ιστοσελίδα με γενεαλογικά δέντρα για επιβεβαίωση. Κατά την αποστολή των αρχείων της οικογένειάς του, ο Γκας ανακαλύπτει ότι το πιστοποιητικό του γάμου του με την Μαρία δεν υπογράφηκε ποτέ από τον ιερέα, κάτι που τεχνικά ακυρώνει τον γάμο τους. Ο τωρινός ιερέας δεν επιτρέπεται να υπογράψει αυτό το πιστοποιητικό γάμου αλλά συμφωνεί να πραγματοποιήσει μια νέα τελετή. Ο Γκας επιμένει ότι πρέπει να παντρευτεί ξανά με την Μαρία μετά από πενήντα χρόνια αλλά η Μαρία θέλει να της κάνει επίσημη πρόταση γάμου. Ο Γκας αρνείται, εξοργίζοντας την Μαρία, η οποία με την σειρά της αρνείται να προχωρήσει με την τελετή του γάμου. Στο μεταξύ, ενώ η Τούλα και ο Ίαν έχουν βγει ραντεβού για να αναζωπυρώσουν την σχέση τους, η οικογένεια τοyς πιάνει να φιλιούνται στο αυτοκίνητό τους έξω από το σπίτι τους. Ο Γκας εισάγεται στο νοσοκομείο και η Μαρία αρνείται να πάει να τον δει, δηλώνοντας ότι δεν είναι η σύζυγός του. Ο Γκας τότε την παρακαλά να τον παντρευτεί και αυτή την φορά η Μαρία δέχεται.

Η Μαρία θέλει έναν γάμο υπερπαραγωγή και προσλαμβάνει κάποιον για να της σχεδιάσει τον γάμο, ωστόσο αυτός κλείνει το μαγαζί του αφού οι απαιτήσεις της οικογένειας είναι παράλογες. Ολόκληρη η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών του Ίαν, Ρόντνεϊ και Χάριετ, αλλά και του συνεργάτη του Άγγελου, Πάτρικ, επιθυμούν να γίνει πραγματικότητα αυτός ο γάμος. Ο Νικ παροτρύνει τον Άγγελο να πει στους γονείς του, Βούλα και Τάκη, ότι ο Πάτρικ είναι ο σύντροφος του Άγγελου. Ο αδερφός του Γκας, ο Πάνος, φτάνει ως έκπληξη από την Ελλάδα.

Η Πάρις έχει γίνει δεκτή στο Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν στο Σικάγο και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη. Επιλέγει το Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν για να ικανοποιήσει τη μητέρα της αλλά η γιαγιά της την πείθει ότι πρέπει να πάει στη Νέα Υόρκη. Η Πάρις ζητάει από τον Μπένετ, ένα αγόρι με το οποίο είναι ερωτευμένη, να τη συνοδεύσει στον χορό των αποφοίτων. Ο Μπένετ είναι και αυτός Έλληνας, με μια επίσης τρελή ελληνική οικογένεια. Ο χορός των αποφοίτων τυχαίνει να είναι το ίδιο βράδυ με τον γάμο του Γκας και της Μαρίας. Η Τούλα λέει στην Πάρις ότι μπορεί να πάει στον χορό εάν πρώτα παρακολουθήσει την τελετή του γάμου. Στον δρόμο προς την εκκλησία, ο Γκας, ο Πάνος και ο Τάκης φτάνουν μεθυσμένοι αφού έχουν πρώτα καταναλώσει αρκετά ποτήρια ούζο. Η Μαρία ξεσπά σε κλάματα αφού βλέπει ότι ο Γκας ενεργεί με ανόητο τρόπο και αισθάνεται ότι αυτός δεν παίρνει σοβαρά τον γάμο. Ο Πάνος λέει στην Μαρία ότι ο Γκας τού έχει εκμυστηρευτεί την αγάπη του για την ίδια και έτσι η τελετή του γάμου συνεχίζεται. Παρακολουθώντας τον Γκας και την Μαρία να ανταλλάσσουν τους όρκους τους, ο Ίαν και η Τούλα ανανεώνουν τους δικούς τους όρκους γάμου σε μια ιδιωτική τελετή. Στον χορό των αποφοίτων, η Πάρις και ο Μπένετ δίνουν το πρώτο τους φίλί ενώ χορεύουν.

Στο τραπέζι του γάμου, ο Γκας διαβάζει μια επιστολή από την ιστοσελίδα με τα γενεαλογικά δέντρα, που επιβεβαιώνει ότι είναι άμεσος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, ο Ίαν διαπιστώνει ότι η Τούλα πλαστογράφησε την επιστολή για να κάνει τον πατέρα της ευτυχισμένο. Η ταινία ολοκληρώνεται με ολόκληρη την οικογένεια να αφήνει την Πάρις στη φοιτητική της εστία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Νία Βαρντάλος ... ως Τούλα Πορτοκάλος-Μίλερ
  • Τζον Κόρμπετ ... ως Ίαν Μίλερ, ο σύζυγος της Τούλας. Στην πρώτη ταινία εργαζόταν ως καθηγητής αγγλικών σε ένα γυμνάσιο. Στην δεύτερη ταινία εργάζεται ως διευθυντής στο ίδιο σχολείο.
  • Έλενα Καμπούρις ... ως Πάρις Μίλερ, η 18χρονη κόρη της Τούλας και του Ίαν,
  • Λέινι Καζάν ... ως Μαρία Πορτοκάλος, σύζυγος του Γκας και μητέρα της Τούλας.
  • Μάικλ Κονσταντάιν ... ως Κώστας "Γκας" Πορτοκάλος, ο αρκετά πεισματάρης πατέρας της Τούλας, ο οποίος συνέχεια πιέζει τους συγγενείς του να παντρευτούν παρόλο που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την ηλικία γάμου.
  • Αντρέα Μάρτιν ... ως θεία Βούλα, αδελφή της Μαρίας και θεία της Τούλας. Η Βούλα φαίνεται πως γεμίζει το κενό που άφησε το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το να αποκτά ένα σχεδόν εξωφρενικό ενδιαφέρον για τις υποθέσεις της οικογένειας. Έχει την τάση να αναφέρει στους άλλους εξωφρενικές ιστορίες για την κατάσταση της υγείας της και για την ερωτική της ζωή με τον σύζυγό της Τάκη, ενοχλώντας υπερβολικά την Τούλα.
  • Λούις Μάντιλορ ... ως Νικ Πορτοκάλος, ο αδελφός της Τούλας. Εργαζόταν στην κουζίνα στο εστιατόριο του πατέρα του και ζούσε ως εργένης στην πρώτη ταινία. Στην δεύτερη ταινία, είναι παντρεμένος και έχει τέσσερις γιους.
  • Τζία Καρίντις... ως ξαδέρφη Νίκη, η κόρη της Βούλας, η ξαδέλφη και καλύτερη φίλη της Τούλας και νονά της Πάρις (και του Ίαν). Μετά το κλείσιμο του στεγνοκαθαριστηρίου, η Νίκη πήγε σε μια ιδιωτική σχολή για αισθητικούς και άνοιξε ινστιτούτο ομορφιάς.
  • Τζέρι Μεντιτσίνο ... ως θείος Τάκης, ο σύζυγος της Βούλας και ο πατέρας του Άγγελου και της Νίκης.
  • Τζόι Φατόνε ... ως ξάδερφος Άγγελος, ο γιος της Βούλας και ο ξάδερφος της Τούλας. Εργάζεται σε μικρές επιχειρήσεις με τον "συνεργάτη" του, τον Πάτρικ. Η οικογένεια του Πάτρικ σύντομα μαθαίνει ότι ο ίδιος είναι κάτι παραπάνω από συνεργάτης του Άγγελου.
  • Μπες Μέισλερ ... ως μάνα-γιαγιά, η γιαγιά της Τούλας και η μητέρα του Κώστα. Μοιάζει να έχει γίνει πιο εκκεντρική, αλλά συνάμα αγαπητή ηλικιωμένη Ελληνίδα, που δεν μπερδεύει πλέον την οικογένειά της με Τούρκους.
  • Σταυρούλα Λογοθέτις, ως Αθηνά Πορτοκάλος, η αδερφή της Τούλας. Στην πρώτη ταινία είχε τρεις γιους, οι οποίοι προφανώς μεγάλωσαν στην δεύτερη ταινία, όπου η ίδια έχει αποκτήσει δυο ακόμα παιδιά.
  • Ίαν Γκόμεζ ... ως Μάικ, ο καλύτερος φίλος του Ίαν. Στην πρώτη ταινία εργαζόταν ως καθηγητής στο ίδιο σχολείο με τον Ίαν. Στην δεύτερη ταινία εργάζεται ως αστυνομικός για το αστυνομικό τμήμα του Σικάγο και είναι παντρεμένος με μια ξαδέρφη της Τούλας, την οποία συνάντησε στον γάμο της Τούλας και του Ίαν στην πρώτη ταινία.
  • Μαρκ Μαργκόλις ... ως Πάνος Πορτοκάλος, ο αδελφός του Γκας από την Ελλάδα.
  • Τζον Στάμος ... ως Τζορτζ, δεύτερος Έλληνας που τώρα εργάζεται ως παρουσιαστής ειδήσεων στην αμερικανική τηλεόραση.
  • Ρίτα Ουίλσον ... ως Άννα, η σύζυγος του Τζορτζ.
  • Άλεξ Γουλφ ... ως Μπένετ, ο Έλληνας με τον οποίο είναι ερωτευμένη η Πάρις.
  • Μπρους Γκρέϊ ... ως Ρόντνεϊ Μίλερ, ο πατέρας του Ίαν.
  • Φιόνα Ρέϊντ ... ως Χέριετ Μίλερ, η μητέρα του Ίαν.
  • Τζέιν Ίστγουντ ... ως κυρία Γουάιτ, η γειτόνισσα της οικογένειας Πορτοκάλος, η οποία συνηθίζει να κάνει παράπονα για τα αρχαία που έχει η οικογένεια Πορτοκάλος στον κήπο.
  • Κάθυ Γκρήνγουντ ... ως Μάρτζ, γειτόνισσα και πρώην συμμαθήτρια της Τούλας. Μαζί με την κυρία Γουάιτ, κοροϊδεύει την οικογένεια Πορτοκάλος σε όλη την ταινία επειδή είναι μια θορυβώδης και περίεργη οικογένεια.
  • Ρομπ Ριγκλ ... ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Νορθουέστερν.
  • Άσλεϊ Ρέϊνς ... ως σχεδιάστρια γάμων.
  • Τζεφ Γουάιτ ... ως Πάτρικ, ο συνεργάτης και ο μετέπειτα εραστής του Άγγελου.

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε μια συνέντευξη του 2009 για την ταινία Έρωτας αλά ελληνικά, η Βαρντάλος είχε ερωτηθεί για το αν θα υπάρξει ένα σίκουελ της ρομαντικής ταινίας Γάμος... αλά ελληνικά του 2002. Εκείνη απάντησε πως υπάρχει αυτή η σκέψη στο μυαλό της και ότι είχε αρχίσει να γράφει το σενάριο, υπονοώντας ότι και αυτή η ταινία θα διαδραματίζεται στην Ελλάδα.[4]

Τον Νοέμβριο του 2012, ρωτήθηκε ξανά σε μια συνέντευξη και απάντησε :

«Βασικά, ναι. Και είναι τώρα πραγματικά η σωστή στιγμή για αυτό. Με το πέρας των χρόνων, άκουγα από όλους για το σίκουελ, αλλά και το πώς θα πρέπει να είναι. Ακόμα, και άνθρωποι, στα Starbucks, θα μου λέγανε. "Λοιπόν, άσε με να σου πω μία ιδέα, για το πώς θα πρέπει να είναι. Ε, λοιπόν, εγώ απλά προσπαθώ να πιω τον καφέ μου". Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν το σκέφτηκα. Αλλά, εγώ και ο Τζόν (Κόρμπετ), κάναμε από κοινού μία συνέντευξη, και γελάσαμε τόσο πολύ. Αυτό με έκανε να σκέφτώ, ότι τώρα είναι η ώρα. Από την άλλη, μου είπε κι αυτός: "Έλα λοιπόν, γράψε κάτι, εντάξει;" Και τώρα σκέφτομαι ότι όντως θα το κάνω. Έχουμε τόσο καλή χημεία μαζί. Και έχουμε τόσο καλή χημεία επείδη ποτέ δεν το κάναμε. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη χημεία μιας σκηνής. Πρέπει να είναι σίγουρος ότι οι ηθοποιοί σου δεν το κάνουν εκτός σκηνής. Γιατί, αν δεν το κάνουν, τότε θα το κάνουν μπροστά στην κάμερα».[5]

Στις 27 Μαΐου 2014, πολλές πηγές από τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωναν ότι ετοιμαζόταν ένα σίκουελ.[6] Η Βαρντάλος, αργότερα, επιβεβαίωσε μέσω Twitter την πληροφορία και ότι έχει ήδη γράψει και το σενάριο της ταινίας.[7] Έτσι, η Universal Pictures ανέλαβε τη διανομή της ταινίας στις ΗΠΑ, στις 11 Νοεμβρίου 2014, και ο Κερκ Τζόουνς ανέλαβε τη σκηνοθεσία, σε σενάριο της Βαρντάλος, η οποία και πρωταγωνίστησε.[8]

Γυρίσματα

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 10 Μαΐου 2015 στο Τορόντο και ολοκληρώθηκαν στις 28 Ιουνίου του ίδιου έτους.[9][10][11]

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Μάιο του 2015, η Universal ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους για τις 25 Μαρτίου 2016.[12]

Home media[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία Γάμος αλα ελληνικά 2 κυκλοφόρησε σε DVD και Blu-ray στις 21 Ιουνίου 2016.

Αποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Box office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία εισέπραξε $59,7 εκατομμύρια στη Βόρεια Αμερική και $29,2 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, λαμβάνοντας παγκοσμίως $78,8 εκατομμύρια, με τον προϋπολογισμό της να ανέρχεται στα $18 εκατομμύρια και η ταινία να γίνεται τεράστια επιτυχία.

Στην πρώτη εβδομάδα προβολής, η ταινία εισέπραξε $15 εκατομμύρια από 3.133 κινηματογράφους.[13] Εισέπραξε $7.2 εκατομμύρια την πρώτη ημέρα και $17,9 εκατομμύρια την πρώτη εβδομάδα, τερματίζοντας τρίτη στο Box Office, πίσω από το Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης ($166 εκατομμύρια) και το Zootopia ($24 εκατομμύρια).[14] Τη δεύτερη εβδομάδα προβολής, η ταινία εισέπραξε $11,2 εκατομμύρια (πτώση 37,2%) αλλά παραμένοντας τρίτη, πίσω από τις προαναφερθείσες ταινίες ($51,3 εκατομμύρια η πρώτη και $19,3 εκατομμύρια η δεύτερη ταινία, στην δεύτερη εβδομάδα προβολής).[15]

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία, κατά κύριο λόγο, έλαβε αρνητικές κριτικές. Στο Rotten Tomatoes, η βαθμολογία της έφτασε τα 28%, βασισμένη σε 163 κριτικές, με έναν μέσω όρο βαθμολογίας 4.6/10. Το σάιτ έγραψε: «Η ταινία είναι τόσο γλυκιά και αβλαβής όσο και η πρώτη, όμως τα αλά sitcom αστεία και τα στερεότυπα δεν ταιριάζουν, σε μία ιστορία με σκοπό».[16] Το Metacritic τής έδωσε 37 στα 100, βασισμένο σε 32 κριτικές, συγκεντρώνοντας γενικά δυσμενή σχόλια.[17] Ψηφίζοντας στο CinemaScore, το κοινό έδωσε στην ταινία έναν μέσο όρο "Α-", σε μια κλίμακα "Α+" έως "F".[14]

Πιθανή συνέχεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα τέλη του Ιουνίου 2016, η Βαρντάλος υπονόησε ότι υπάρχει πιθανότητα για τρίτη ταινία, αναφέροντας ότι παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα γραπτό σενάριο, η ίδια έχει μια ιδέα για το πώς ενδέχεται να συνεχιστεί η ταινία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «MY BIG FAT GREEK WEDDING 2 (12A)». British Board of Film Classification. 2 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2016. 
  2. D'Alessandro, Anthony· Tartaglione, Nancy. «'Batman V. Superman' Targets Second-Best Pre-Summer Global Opening With $350M». Deadline. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2016. 
  3. «My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)». Box Office Mojo. Ανακτήθηκε στις 18 Απριλίου 2016. 
  4. «Is a 'Big Fat Greek Wedding' Sequel in the Works?». ExtraTV.com. 14 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 30 Μαΐου 2015. 
  5. «Nia Vardalos: 'My Big Fat Greek Wedding' Star Talks Chemistry, Motherhood And Plans For A Sequel». The Huffington Post. 12 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 30 Μαΐου 2015. 
  6. Kit, Borys (May 27, 2014). «Nia Vardalos, Playtone Reuniting for 'My Big Fat Greek Wedding' Sequel». hollywoodreporter.com. http://www.hollywoodreporter.com/news/my-big-fat-greek-wedding-707365. Ανακτήθηκε στις May 22, 2015. 
  7. «Nia Vardalos on Twitter». twitter.com. Ανακτήθηκε στις 22 Μαΐου 2015. 
  8. McNary, Dave (November 11, 2014). «‘My Big Fat Greek Wedding 2′ Heading for Universal With ‘Nanny McPhee’ Director». variety.com. http://variety.com/2014/film/news/my-big-fat-greek-wedding-2-universal-1201353051/. Ανακτήθηκε στις May 22, 2015. 
  9. Bennett, Anita (June 28, 2015). «Nia Vardalos’ ‘My Big Fat Greek Wedding 2’ Wraps Production». thewrap.com. http://www.thewrap.com/nia-vardalos-my-big-fat-greek-wedding-2-wraps-production/. Ανακτήθηκε στις July 3, 2015. 
  10. «‘My Big Fat Greek Wedding 2′ filming now in Toronto». onlocationvacations.com. May 26, 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2015-05-28. https://web.archive.org/web/20150528231643/http://onlocationvacations.com/2015/05/26/my-big-fat-greek-wedding-2-filming-now-in-toronto/. Ανακτήθηκε στις May 29, 2015. 
  11. DAILYMAIL.COM REPORTER (17 Ιουνίου 2015). «John Stamos is in good spirits while all smiles on My Big Fat Greek Wedding 2 set... as he is back to work after DUI arrest». Daily Mail. 
  12. McNary, Dave (May 21, 2015). «‘My Big Fat Greek Wedding 2′ Set for March 25 Against ‘Batman v Superman’». variety.com. http://variety.com/2015/film/news/my-big-fat-greek-wedding-2-set-for-march-25-against-batman-v-superman-1201503019/. Ανακτήθηκε στις May 22, 2015. 
  13. «'Batman V. Superman' Targets Second-Best Pre-Summer Global Opening With $350». Deadline.com. 
  14. 14,0 14,1 «'Batman V Superman' Looks To Punch Out 'Hunger Games' For Best Pre-Summer Debut With $157M-$170M». Deadline.com. 
  15. «'Batman V Superman's Knock-Down, Drag-Out Fight With The Box Office: 2nd Weekend At $52M+, -68%». deadline.com. 
  16. «My Big Fat Greek Wedding 2 (2016)». Rotten Tomatoes. Ανακτήθηκε στις 13 Απριλίου 2016. 
  17. «My Big Fat Greek Wedding 2 reviews». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 28 Μαρτίου 2016. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]