Βινίσιους και Τομ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Βινίσιους και ο Tom (πορτογαλικά: Vinicius e Tom ή μερικές φορές Vinícius e Tom ) είναι οι επίσημες μασκότ των 2016 Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Δημιουργήθηκε στο Σάο Πάολο της εταιρείας animation Birdo. Οι μασκότ αποκαλύφθηκαν στο κοινό, χωρίς ονόματα, στις 23 Νοεμβρίου 2014. Τα ονόματα του Vinicius και του Tom που αποκαλύφθηκαν αργότερα ήταν το το όνομά των δημιουργών του τραγουδιού «The Girl from Ipanema", ως αποτέλεσμα της δημόσιας ψηφοφορίας τριών εβδομάδων που έληξε στις 14 Δεκεμβρίου 2014.

Ο σχεδιασμός της Βινίσιους, της Ολυμπιακής μασκότ, αντιπροσωπεύει την άγρια ζωή της Βραζιλίας, συνδυάζοντας τις πτυχές της γάτας, του πιθήκου και του πουλιού. Ο σχεδιασμός του Τομ, της Παραολυμπιακής μασκότ, αντιπροσωπεύει τη ζωή των φυτών της Βραζιλίας. Η Mediaκή συμμετοχή των μασκότ περιλαμβάνει μια σειρά κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους δύο λεπτών με την υποστήριξη της Cartoon Network της Λατινική Αμερική και διάφορα εμπορεύματα. Οι μασκότ έλαβε ανάμικτες αντιδράσεις από τους κριτικούς, μερικοί επαινώντας την εμφάνισή τους, ενώ άλλοι αποκαλώντας τους «παράξενη εμφάνιση».

Βινίσιους[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Βινίσιους, η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2016, εκπροσωπεί όλων των ειδών τα ζώα της Βραζιλίας, ενώ ταιριάζει και με τα χρώματα της σημαίας. Συνδυάζει την ευελιξία της γάτας, την κυριαρχία των πιθήκωνκαι τη χάρη των πουλιών.