Βικιπαίδεια:Πρεσβευτές της Βικιπαίδειας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Η Βικιπαίδεια στην εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Εγχειρήματα Πρεσβευτές της Βικιπαίδειας Οδηγίες για διδάσκοντες Συχνές Ερωτήσεις

Πρεσβευτές της Βικιπαίδειας είναι οι βικιπαιδιστές (είτε είναι δάσκαλοι, μαθητές, καθηγητές, βιβλιοθηκονόμοι, μεταπτυχιακοί / προπτυχιακοί φοιτητές, ερευνητές ή και βικιπαιδιστές που δε συνδέονται με τη εκπαίδευση) που προσφέρουν τεχνική, οργανωτική και πάσης άλλης φύσεως βοήθεια στους καθηγητές και τους σπουδαστές που συμμετέχουν σε Εκπαιδευτικά Εγχειρήματα. Έχουν άμεση επικοινωνία με τους συμμετέχοντες σε αυτά και αναλαμβάνουν την υποστήριξή τους είτε επί τόπου είτε δικτυακά καθ' όλη την διάρκειά τους.

Αν είστε Βικιπαιδιστής και θέλετε να συνεισφέρετε στο πρόγραμμα Η Βικιπαίδεια στην εκπαίδευση, είτε είστε μαθητής / φοιτητής / εργαζόμενος σε εκπαιδευτικό ίδρυμα / καθηγητής είτε θέλετε να βοηθήσετε σαν συνεργάτης καθηγητών μέσα ή έξω από τη Βικιπαίδεια, βάλτε το όνομά σας παρακάτω, καθώς επίσης και με ποιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε:

 • Ογκόλιθος (συζήτηση) 20:25, 6 Ιουλίου 2012 (UTC)
 •  ManosHacker - Μπορώ να βοηθήσω και στην εκπαίδευση εκπαιδευτών και εκπαιδεύοντας νέους συντάκτες. 09:16, 8 Ιουλίου 2012 (UTC)
 • Γλαύκος ρίχτο 18:59, 12 Ιουλίου 2012 (UTC) - Είμαι στη διάθεση της κοινότητας να βοηθήσω οργανωτικά, τεχνικά και σε πρώτη φάση ως online τεχνικός βοηθός σε ομάδες μαθητών/φοιτητών που ήδη χρησιμοποιούν τη Βικιπαίδεια ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Θα στηρίξω επίσης το επίσημο πρόγραμμα του WMF, αν και όποτε αυτό υλοποιηθεί, χωρίς απαραίτητα να φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά που έχει στις ΗΠΑ ή άλλες χώρες.
 • --Ttzavarasσυζήτηση 19:06, 12 Ιουλίου 2012 (UTC) Ήδη έχει τρέξει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο προΐσταμαι πρόγραμμα δράσης με τους μαθητές ως συντάκτες και επιμελητές λημμάτων στη ΒΠ. Προτίθεμαι να το συνεχίσω και την επόμενη σχολική χρονιά και να προσπαθήσω να το επεκτείνω, παρέχοντας όποια βοήθεια χρειαστεί, και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
 • Sotkil (συζήτηση) 11:44, 14 Ιουλίου 2012 (UTC) Μπορώ να βοηθήσω στην εκπαίδευση νέων συντακτών
 • Vrlab (συζήτηση) 18:25, 22 Ιουλίου 2012 (UTC) Χρησιμοποιώ τη Βικιπαίδεια σε εργασίες φοιτητών στο Πάντειο πανεπιστήμιο από το 2011. Μπορώ να βοηθήσω την Ελληνική κοινότητα οργανωτικά στο στήσιμο ενός επίσημου κοινοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της Βικιπαίδεια στην εκπαίδευση. Μέχρι τότε χαίρομαι να μοιράζομαι την εμπειρία που έχω αποκτήσει με μεμονωμένους καθηγητές που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τη Βικιπαίδεια στη διδασκαλία τους.
 • --Saintfevrier (συζήτηση) 20:53, 31 Ιουλίου 2012 (UTC) Η δημιουργία λημμάτων στη Βικιπαίδεια από μαθητές αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διδακτικής μου προσέγγισης στα μαθήματα που διδάσκω και τα εκπαιδευτικά προγράμματα (περιβαλλοντικά, πολιτιστικά κ.α.) που συντονίζω στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου. Είμαι στη διάθεση της κοινότητας για online υποστήριξη σε καθηγητές που θα θελήσουν να εντάξουν τη Βικιπαίδεια στα μαθήματά τους, καθώς και "on-campus" υποστήριξη σε μαθητές/σπουδαστές/καθηγητές Α'θμιας - Β'θμιας - ΜεταΒ'θμιας (ΙΕΚ) - Γ'θμιας (ΤΕΙ) Εκπ/σης που διαμένουν στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.
 • --Vsvlachos Στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνική Νομοθεσία για Μηχανικούς Πληροφορικής, ο υπεύθυνος καθηγητής σε συνεργασία με φοιτητές του συνέταξαν πλήρες Βικιβιβλίο με τίτλο Τεχνική Νομοθεσία Για Μηχανικούς Πληροφορικής, το οποίο χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του μαθήματος. Παρόμοια προσέγγιση θα ακολουθηθεί και σε άλλα μαθήματα του τμήματος. Μπορούμε να συνδράμουμε στην διοργάνωση σχετικών ημερίδων και εκδηλώσεων στο ΤΕΙ Λάρισας για την ανάπτυξη παρόμοιων πρωτοβουλιών από συναδέλφους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να εισαγάγουν την Βικιπαίδεια στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα θα δοθούν πτυχιακές εργασίες σε σπουδαστές με αντικείμενο τη Βικιπαίδεια.
 • --Focal Point 21:35, 5 Αυγούστου 2012 (UTC) Βοήθησα στη δημιουργία των σελίδων για τη Βικιπαίδεια στην Εκπαίδευση και θα συνεχίσω να βοηθώ σε οργανωτικά θέματα. Θα μπορώ να αφιερώσω κάποιες ώρες σε βοήθεια μέσα από τη Βικιπαίδεια (υποστήριξη online) στη χρήση της.
 • Xaris333 (συζήτηση) 17:46, 8 Αυγούστου 2012 (UTC)
 • --Lemur12 - Θα συνεισφέρω σε λήμματα Γεωγραφίας κυρίως μέσω των μαθητών και μαθητριών, όπως και σε επιλεγμένα λήμματα του Βικιλεξικού.
 • --→Geilamir (συζήτηση) 08:26, 10 Δεκεμβρίου 2012 (UTC) Για κάθε είδους βοήθεια (τεχνική, σχετικά με την πολτική, κτλ)