Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία

Η πύλη «Γαλλία» σχετίζεται με τη συγκεκριμένη βικιεπιχείρηση.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Παρουσίαση της Βικιεπιχείρησης Γαλλία

Σημαία της Γαλλίας.
Καλώς ήλθατε στη Βικιεπιχείρηση Γαλλία. Αυτή η σελίδα και οι υποσελίδες της περιέχουν προτάσεις για δημιουργία νέων λημμάτων αλλά και βελτίωση των υφιστάμενων σχετικά με την Γαλλία. Αν θα θέλατε να βοηθήσετε, παρακαλούμε να γράψετε το όνομα σας στη συνέχεια. Τα σημαντικά επιτεύγματα της επιχείρησης βρίσκονται στα ορόσημα της επιχείρησης. Η επιχείρηση αριθμεί 59 λήμματα! Μπορείτε να βρείτε τα λήμμα της επιχείρησης στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία/Λήμματα.

Σκοπός

Η Βικιεπιχείρηση Γαλλία είναι μια Βικιεπιχείρηση με πρώτιστο σκοπό τη δημιουργία και οργάνωση λημμάτων σχετικά με την Γαλλία, ώστε τα λήμματα να είναι καλά δομημένα και γραμμένα. Επιπρόσθετα, έχει ως στόχο κάποια από τα λήμματα αυτά, ενδεχομένως να συμπεριληφθούν στα Αξιόλογα λήμματα. Ακόμη, στόχος είναι η ευκολία πρόσβασης σε λήμματα σχετικά με την Γαλλία.

Στόχοι

Μπορείτε να γράψετε λήμματα:

 1. για πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και συνοικίες της Γαλλίας
 2. για την γεωγραφία της Γαλλίας (ποταμοί, βουνά, περιφέρειες, νομοί κτλ.)
 3. για τις μεταφορές στην Γαλλία (Δρόμοι, σιδηρόδρομοι, αυτοκινητόδρομοι κτλ.)
 4. για διάφορες προσωπικότητες της Γαλλίας
 5. για τον γαλλικό πολιτισμό
 6. για την ιστορία της Γαλλίας

Μπορείτε να βελτιώσετε λήμματα:

 1. ώστε να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα που προτείνονται στην ενότητα Εγχειρίδιο προτύπων που ακολουθεί (βλέπε και Κατηγορία:Γαλλία-επέκταση)
 2. ώστε να γίνουν αξιόλογα λήμματα

Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε λήμματα:

 1. ώστε η εύρεση τους η πρόσβαση σε αυτά να είναι είναι εύκολη (βλέπε Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία/Κατηγορία)

Μέλη

Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τα συμμετέχοντα μέλη εδώ. Η συμμετοχή στη Βικιεπιχείρηση Γαλλία είναι εύκολη: Απλά προσθέστε το όνομα χρήστη σας στο τέλος της λίστας. Όταν ενταχθείτε, θα πρέπει να παρακολουθείτε τη σελίδα αυτή. Με αυτό τον τρόπο θα είστε ενήμεροι για συζητήσεις σχετικά με τη Βικιεπιχείρηση Γαλλία στη σελίδα συζήτησης.

Μπορείτε να προωθήσετε την Επιχείρηση Γαλλία , βάζοντας στη σελίδα χρήστη σας το πρότυπο
{{Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία /Πρότυπο}} ώστε να εμφανιστεί το κουτί:

WikiProject France Αυτός ο χρήστης συμμετέχει στη Βικιεπιχείρηση Γαλλία.


Ακόμη, όταν συνεισφέρετε σε ένα λήμμα σχετικό με την Γαλλία, είναι επιθυμητό στη συζήτηση του λήμματος να προσθέτετε το {{Επιχείρηση Γαλλία }} . (Απλά αντιγράψτε-επικολλήστε τη φράση μαζί με την παράμετρο στο πάνω μέρος της σελίδας συζήτησης του λήμματος). Το πρότυπο αυτό να προσθέτετε μόνο σε σελίδες συζήτησης λημμάτων σχτικών με την Γαλλία, όχι σε σελίδες συζήτησης προτύπων, υποσελίδων και κατηγοριών.

Προαιρετικά μπορείτε να κατατάξετε ένα λήμμα βάσει των κριτηρίων ποιότητας και σπουδαιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Γαλλία. Επίσης μπορείτε δηλώσετε την υποεπιχείρηση, αν ανήκει σε κάποια, στην οποία ανήκει το λήμμα. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Γαλλία .

Τα μέλη της επιχείρησης μπορούν να γίνουν μέλη και στις υποεπιχειρήσεις της αρεσκείας τους. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία /Υποεπιχειρήσεις.

Μπορείτε να καλωσορίσετε τα νέα μέλη της επιχείρησης με το πρότυπο Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία /Καλωσόρισμα, προσθέτοντας απλά την παράμετρο {{subst:Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία /Καλωσόρισμα}}~~~~ στη σελίδα συζήτησης του χρήστη.

Αποτίμηση λημμάτων

Όλα τα λήμματα της Επιχείρησης Γαλλία βρίσκονται στην Κατηγορία:Λήμματα Επιχείρησης Γαλλία (σελίδες συζήτησης). Τα λήμματα της επιχείρησης μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία/Λήμματα σε αλφαβητική σειρά και ανά σειρά δημιουργίας.

Δημιουργία λημμάτων

Κατηγορίες

Πληροφορίες σχετικά σε ποια κατηγορία πρέπει να τοποθετηθούν τα λήμματα:

Πρότυπα

Υπάρχουν πολυάριθμα πρότυπα σχετικά με την Γαλλία, πως να τα βρείτε και πως να τα χρησιμοποιήσετε:

Εγκυκλοπαιδικότητα

Πώς να ξέρετε αν ένα λήμματα θεωρείται εγκυκλοπαιδικό και έχει θέση στην ελληνική Βικιπαίδεια:

Αποτίμηση λημμάτων

Μπορείτε να χαρακτηρίσετε τα σχετικά με την Γαλλία λήμματα ως προς τη Σπουδαιότητα και την Ποιότητα τους. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε Πρότυπο:Επιχείρηση Γαλλία.

Αξιόλογα λήμματα

Τα ακόλουθα λήμματα που υποστηρίζονται από τη Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία έχουν χαρακτηριστεί ως αξιόλογα λήμματα. Τα λήμμα αυτά έχουν παρουσιαστεί στην κύρια σελίδα.

Υποψήφια αξιόλογα

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τα σχετικά με την Γαλλία λήμματα τα οποία είναι υποψήφια ως αξιόλογα λήμματα.

Ανοιχτά έργα

Νέα λήμματα

Για τη λίστα σχετικά με τα ποδοσφαιρικά λήμματα που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, ανατρέξτε:

Επιθυμητά λήμματα

 • Ακολουθήστε το σύνδεσμο Επιθυμητά λήμματα για να μεταβείτε στη σελίδα με τα επιθυμητά λήμματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Λήμματα υπό κρίση

Κριτική λημμάτων

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα σχετικά με την Γαλλία λήμματα τα οποία είναι σε διαδικασία κριτικής λήμματος.

Διαγραφή λημμάτων

Σημαντικό
Εάν προτίθεστε να προτείνεται ένα σχετικό με την Γαλλία λήμμα για διαγραφή (μόνο λήμματα, όχι πρότυπα ή κατηγορίες) ακολουθείστε τις ακόλουθες εναλλακτικές επιλογές:
 • Αν το λήμμα πληροί τα κριτήρια για γρήγορη διαγραφή τοποθετείστε το {{διαγραφή|αιτιολογία}} και κάποιος από τους διαχειριστές θα το διαγράψει (εφόσον συμφωνεί).
 • Αν η διαγραφή είναι αμφισβητούμενη προσθέστε {{subst:σγδ}} και ακολουθείστε τις οδηγίες από τη σχετική σελίδα. Η πρόταση για διαγραφή θα συζητηθεί στη σχετική σελίδα.
 • Όταν προτείνεται ένα λήμμα για διαγραφή, θεωρείται ευγενικό να ενημερώσετε το δημιουργό του λήμματος για την απόφαση σας, ώστε να έχει την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσει υπέρ της διατήρησης του λήμματος αν το επιθυμεί. Η ενημέρωση του δημιουργού δεν είναι υποχρεωτική. (Πληροφορίες για την προαιρετική ενημέρωση του δημιουργού υπάρχουν εδώ).
 • Ο κατάλογος με τα λήμματα της επιχείρησης που προτάθηκαν ή είναι προτεινόμενα για διαγραφή παρουσιάζονται στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γαλλία/Προτάσεις διαγραφής.

Προτάσεις Συγχώνευσης λημμάτων