Συζήτηση χρήστη:Badseed/Αρχείο 2

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

ΝΟΜΟΣ 2121 4-3-93 Φ.Ε.Κ 25-4-3-93 ο οποίος Δημοσιεύτικε στην Εφημερίδα της Κυβέρνισης το 1993 Με υπογραφή του τέος Πρωθυπουργού Εξοχώτου κ. Κ. Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης, ψηφισμένος νόμος κατά την ισχύουσα διάταξη τη Βουλή των Ελλήνων παμψηφεί, Νομιμη νομεθετική εξουσία της Ελλάδος, της οποίας όπως αναφέρεται στην Ισχύουσα νομοθεσία τα πεπραγμένα εν κράτος Ελλάδι, τω νόμω αυτης υπάγωσιν και οι πολίτες αυτής υπακουωντες εως όφειλον.


Στο Αρθρο 2 Παράγραφος 2 αναφέρει


Στο Ονομα του Ελληνικού Λαού(...)


2. Νοούνται επίσης ως έργα οι μεταφράσεις, οι διασκευές, οι προσαρμογές, οι αντιγραφές και οι άλλες μετατροπές έργων ή εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης, ιστορικών πηγών, καθώς και οι συλλογές έργων ή συλλογές εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης ή απλών γεγονότων και στοιχείων, καταγραφή και αντιγραφή κάθε ιστορικού στοιχείου, όπως οι εγκυκλοπαίδειες και οι ανθολογίες και οι βάσεις δεδομένων και τα ιστορικά η πληροφοριακά κείμενα, στα οποία επιτρέπεται κάθε διασκευή, προσαρμογή αντιγραφή, κ.ε. κάθε δημόσιας ή ιδιωτικής πηγής τα αποία είναι Περιουσία της Ελλάδος και των Ελλήνων και πολιτιστική κληρονομιά αυτών.(...)

Το Αρθρο Βαρθολομιό είναι Αντιγραφή από Βαση δεδομένων και παραλληλα ιστορική καταγραφή, απο ιδιωτική πηγή . Το άρθρο μου ανήκει στον Ελληνικό Λαό και ειναι περιουσια ΑΥτου και μόνο Αυτου.

Ελπίζω να σας βοήθησα. Αυτός ειναι ο νόμος περι των κειμένων που αφορουν Δημόσια κληρονομιά.

Στο Ονομα του Ελληνικού Λαού[επεξεργασία κώδικα]

Συμφωνα με το Ν2121/4-3-93 και σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία

ΖΗΤΩ

Την ΑΜΕΣΗ Αφαίρεση του παρακάτω τμήματος πό το αρθρο μου

Το άρθρο πιθανόν να παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, σύντομα θα διαγραφεί. Παρακαλούμε δείτε τη σχετική συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του άρθρου.


ΔΙΟΤΙ


Συμφωνα με τον νόμο η επισήμανση αυτή για το αρθρο μου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και η υπαρξή του σε δημόσια περιουσία θεωρήται ΑΔΙΚΗΜΑ διότι διαστρευλώνει την ένοια της Δημόσιας κληρονομιάς και διώκειται ποινικά.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και όσους εν ρητώ δικαιωματί μου θέλω προσθέσει,


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ

Εκ του Δικηγορικού Γραφείου Ελένης Καπτάκη.


Ευχαριστώώώώώώ.--Meditnukos 22:33, 28 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σωστά μετέφρασες. Ο όρος αρνητισμός αναφέρεται ακριβώς σε αυτές τις έννοιες. Δες άρθρο της Βαρίκα στον Ιό Αρνητισμός και Βαρβαρότητα--ΗΠΣΤΓ 22:57, 29 Ιουνίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Χαίρε ώ υπέρτατε Badseed, ο καταργών την Αγορά και υπέρτατε απαντητή αποριών. Με έφτιαξες απογευματιάτικα :) ... --FocalPoint Συζήτηση 15:17, 1 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Είναι καλό να το ελέγχουμε καμιά φορά. Σήμερα είναι καλή μέρα για τέτοιου είδους δουλειές. --theKay 07:57, 4 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ακόμη περιμένω... :p --theKay 00:14, 6 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ συνεργάτη της Βικιπαίδειας,

Θα ήθελα να ρίξεις μία ματιά στο Συζήτηση:Γραμμομόριο και αφού είσαι και διαχειριστής θα μπορούσες ίσως να βοηθήσεις να επανέλθει ο κανονικός τίτλος του άρθρου.

Σε ευχαριστώ --Ntozis 22:39, 6 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μάλλον δάγκωσα κάποιον; Δεν το κατάλαβα πάντως. Θυμάμαι ένα άρθρο μιας λέξης, οπότε έβαλα ένα delete. Τέλος πάντως για να το λες, θα το προσέξω.--FocalPoint Συζήτηση 17:34, 7 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Φίλε Βadseed,

Ο μελλοντικός Ηγεμών

Έχεις πολλές φορές παρέμβει στην Livepedia, με τρόπο που δείχνει έντονη διάθεση για προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Βικιπαίδειας.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός του αν είναι δίκαιες οι παρεμβάσεις σου σε «ξένα χωράφια» (θα δεχτώ ότι είναι) και στο κατά πόσο εσύ θα εξοργιζόσουν αν κάποιος έκανε το ίδιο στο «δικό σου σπίτι».

Θέλω να κάνω μερικές γενικότερες επισημάνσεις.

Πρέπει να είσαι πιο ανεκτικός με την Live γιατί, ότι και να κάνει λάθος, δεν παύει να είναι μια «ελληνόκτητη» εγκυκλοπαίδεια.

Δεν μου φαίνεται τόσο σωστό εσύ ένας Έλληνας (με pank παρελθόν) να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα ενός Αμερικάνικου κολοσσού όπως μετεξελίσσεται η Wikipedia.

Γιατί ας μην γελιόμαστε, φίλε Badseed. Αυτή την στιγμή αυτό που γίνεται, παγκοσμίως, μέσω του συγκροτήματος της Wikimedia, που εποπτεύει τις απανταχού Wikipedias, είναι μία ιδιόμορφη «ιδιοποίηση» της παγκόσμιας γνώσης, κουλτούρας, κοινωνικής ζωής και του παγκόσμιου πολιτισμού, γενικότερα.

Θα μπορούσα να παρομοιάσω, αρκετά εύστοχα μάλιστα, την τωρινή κατάσταση με εκείνη που έγινε τον 17ο αιώνα στα σκλαβοπάζαρα της Χρυσής Ακτής (Γκάνα) της Αφρικής. Εκεί, τότε, λευκοί δουλέμποροι αγόραζαν χιλιάδες μαύρους ανώνυμους σκλάβους για να καλλιεργήσουν (με την μυϊκή τους ενέργεια), χάριν των Άγγλων, Γάλλων, Ισπανών και Πορτογάλων αποικιοκρατών, τις απέραντες φυτείες της νεοανακαλυφθείσας Αμερικής.

Αντίστοιχα, τώρα η «μετα-αποικιακή εταιρεία» Wikimedia (αντίστοιχη της αγγλικής εταιρείας Ανατολικών Ιδιών) εκμεταλλεύεται τον ενθουσιασμό και την όρεξη των χιλιάδων ανώνυμων wikiers, και χρησιμοποιώντας την ψυχική και νοητική ενέργεια τους, συγκεντρώνει τον Παγκόσμιο Πολιτισμό, μέσα στις απέραντες ηλεκτρονικές “φυτείες” του Web (και μάλιστα, τζάμπα! Μεγάλε Jimbo, είσαι απίθανος}.

Και μην παρασύρεσαι, φίλε Badseed, από το ελληνικοποιημένο όνομα της Βικιπαίδειας. Η ουσία, όπως ξέρεις πολύ καλά, βρίσκεται στο www.el.wikipedia. org. Επομένως η Βικιπαίδεια είναι απλά ένα παράρτημα του γιγάντιου Αμερικάνικου ιστότοπου. Τα παραρτήματα αφήνονται, σε όλες τις χώρες, να παίρνουν τοπικόγλωσσα ονόματα για να μην δίνουν στόχο και να παραπλανούν πιο εύκολα τους συμμετέχοντες.

Και κάτι ακόμα. Σήμερα η Wikipedia, μετά το Google και το Yahoo, είναι ο τρίτος περισσότερο επισκέψιμος ιστότοπος στο Διαδίκτυο. Σήμερα ο Jimmy Wales, μετά το «στημένο λάθος» κατά του συνεργάτη του Bush, έχει αποκτήσει την απαιτούμενη υποστήριξη των Αμερικανών δημοκρατικών και την παγκόσμια δημοτικότητα του αντίπαλου των συντηρητικών. Μην αμφιβάλλεις λοιπόν για το αύριο. Στις επόμενες εκλογές οι άνθρωποι του Jimmy Wales, μαζί με εκείνους του Google και του Yahoo, θα είναι στο Αμερικανικό Κογκρέσο και στις μεθεπόμενες ο Jimbo, ενδεχομένως, θέσει υποψηφιότητα και για πρόεδρος.

Και τότε λοιπόν, φίλε Badssed, πως θα νοιώσεις; Όταν ξέρεις ότι και συ έδωσες μια «χείρα βοήθειας» στον Ηγεμόνα. Και μην έχεις αμφιβολίες για τις προθέσεις του Jimbo. H προσπάθεια διοχέτευσης-πώλησης της Wikipedia σε DVD, στον Τρίτο Κόσμο θα είναι εντελώς ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στις «εκπλήξεις» που θα ακολουθήσουν τις αμερικάνικες εκλογές, στο προσεχές μέλλον. Ο Jimbo είναι αρκετά νέος και έχει πολλά όνειρα στα σκαριά.

Είναι κάπως παράλογο, λοιπόν, φίλε Badseed, από την μια πλευρά να διαμαρτυρόμαστε για τον Αμερικάνικο ιπεριαλισμό και καπιταλισμό και από την άλλη να αγοράζουμε αμερικάνικα αεροπλάνα, να τρώμε στα McDonalds και να γράφουμε στην αμερικάνικη Wikipedia, ρίχνοντας «νερό στο μύλο της Αυτοκρατορίας».

Γι αυτό λοιπόν σου προτείνω να μην είσαι τόσο άτεγκος με την «παράγκα» της Livepedia.

Άσε που αν εσύ και οι άλλοι μεγάλοι πιονέροι του βικιπαιδισμού στην Ελλάδα (το Geraki, ο γίγας Καλογερόπουλος, ο Dada, ο Diderot και πολλοί άλλοι που δεν θυμάμαι τώρα) ερχόσασταν στην Livepedia, θα μετατρέπατε την «παράγκα» σε «βίλλα» και τον Δαβίδ σε Γολιάθ. (Αν, και όποτε, το αποφασίσετε οι θέσεις σας περιμένουν).

Και τελειώνω με την παραίνεση «Μην ταΐζεις άλλο τον Jimbo, αμερικάνικο ντόνατς, δώσε του, ελληνικό σουβλάκι».

Υ.Γ. Θα έβαζα το κείμενο αυτό στην «Αγορά» αλλά νομίζω ότι είναι αντιδεολογικό και μάλλον θα προκαλούσε δικαιολογημένες αντιδράσεις. Το βάζω όμως στις δυό σελίδες σου εδώ και στην livepedia.

Φιλικά,

--IonnKorr 16:22, 8 Ιουλ. 2006 (EEST)

Και για πότε υπολογίζετε, αγαπητέ IonnKorr, την έλευση του Αντιχρίστου; Ρωτάω γιατί έχω κάτι μετοχούλες στο Χ.Α.Α. και, όπως καταλαβαίνετε, θέλω να είμαι πληροφορημένος εγκαίρως...

Ελευθερώστε όμως, παρακαλώ πολύ, τα πνευματικά δικαιώματα για το παραπάνω κειμενάκι. Θα κάνει θραύση στην Ανεγκυκλοπαίδεια! Pretty pleaaaase? --Diderot 13:46, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μόλις 172 εκ. και 300 cc εγκέφαλος δε δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό γίγας IonnKorr, πέραν όμως της διάθεσης για χιούμορ θα έπρεπε να γνωρίζεις έως τώρα με πόσο σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι χρήστες της Βικιπαίδειας τον Γουέιλς, τον όποιον Γουέιλς αλλά και φυσικά τη Magenta και την κάθε Magenta. Η ουσία βρίσκεται στο ότι προσφέρεται ένα όχημα για δουλειά και αυτό το όχημα λέγεται wiki, μάλιστα το ιδιαίτερο wiki της Wikimedia που και εσείς χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν ένα σωρό συζητήσεις επί του θέματος στα αρχεία της Αγοράς που θα ήταν καλό να μελετήσεις, για να κατανοήσεις ποιος ήταν και είναι ο προβληματισμός μας. Το περιοριστικό γεγονός ότι ο server βρίσκεται σε αμερικανικό έδαφος -γιατί εκεί πιθανώς αναφέρεσαι- δε σημαίνει απολύτως τίποτα, μια και αρκετοί χρήστες και εκδότες της Βικιπαίδειας είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Θα συμβούλευα να πράξετε το ίδιο με τη Magenta. Οι εταιρίες, οι όποιες εταιρίες, είναι ενδεχόμενο και πιθανό να αλλάξουν πολιτική, αλλά το υλικό που εκδόθηκε υπό το καθεστώς μιας συγκεκριμένης άδειας όχι. Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το φαινόμενο και είναι σχετικά ανεδαφική η τοποθέτησή σου. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι μάλλον απευθύνεσαι σε λάθος άνθρωπο--ΗΠΣΤΓ 20:33, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Κε Δημήτρη η σελίδα σας έγινε long train. Παρακαλώ για την άμεση διευθέτηση αυτού του κατεπείγοντος και εξαιρετικά ενοχλητικού για την αισθητική μου θέματος. Υπόδειγμα σελίδος συζήτησης μπορείτε να αναζητήσετε εις την ημετέραν σελίδαν πτυελοδοχείον. Ευχαριστώ--ΗΠΣΤΓ 20:33, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μετακινήσεις νησιών[επεξεργασία κώδικα]

Δες [εδώ]. Ο κατάλογος αυτός ήταν χάλια, τα λινκς έδειχναν σε άσχετα μέρη. Προσπάθησα να τον κάνω να συμφωνεί με τις διοικητικές διαιρέσεις. Ακόμη δε συμφωνεί πλήρως, έχω να κάνω δουλειά. Αφού έφτιαξα ότι νόμιζα στον κατάλογο, κούνησα και όλα τα νησιά σε τίτλους που να ταιριάζουν. Τα γούστα βέβαια διαφέρουν.--FocalPoint Συζήτηση 18:32, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Είναι θέμα μονοσήμαντης αντιστοίχισης. Ο πράγματι άκομψος αυτός τρόπος, εξασφαλίζει αυτή την αντιστοίχιση σε όλες τις περιπτώσεις. Για να μην έχουμε δε τη Σαντορίνη Κυκλάδων, εφόσον δεν υπάρχει άλλη Σαντορίνη, ένα απλό redirect κλείνει την τρύπα στον κατάλογο. Τα redirects είναι τσάμπα. Σκέψου ότι για τη μονοσήμαντη αντιστοίχιση, έφαγα κάποια ώρα στο excel. Αλλιώς θα έπρεπε να γίνει βελονιά-βελονιά για κάθε ένα νησί, όταν θα φτιαχνόταν (ζήσε Μάη μου ...), με πολύ-πολύ μεγαλύτερη επένδυση χρόνου όχι μόνο ενός αλλά πολλών ατόμων. Η ίδια λογική με τις διοικητικές διαιρέσεις. Φυσικά δεν είναι αναγκαίο να σου αρέσει το αποτέλεσμα, συμφωνώ είναι άκομψο, αλλά αποτελεσματικό.--FocalPoint Συζήτηση 18:54, 8 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Κοσμολογία καλεί SOS[επεξεργασία κώδικα]

δες αγορα

Ίσα-ίσα, που οι θάνατοι στρατευμένων είναι ένα λίγο "σκοτεινό" κεφάλαιο

Όχι ρε φίλε, μην το λές, τι σε κάνει να το λές αυτό :)) Σκοτεινό είναι τα κεφάλαια για την αγορά όπλων. Οι θάνάτοι είναι Χαρώνια μαυρίλα :)) Project2501a 20:45, 9 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Διαγραφές ανακατευθύνσεων[επεξεργασία κώδικα]

Μολονότι συμφωνώ να διαγράφονται ανακατευθύνσεις που οδηγούν σε stubs (και έχουν φτιαχτεί μαζικά) και παραπλανητικές ανακατευθύνσεις, το βρίσκω λάθος να σβήνονται ανακατευθύνσεις που οδηγούν σε "κανονικά" άρθρα και είναι πιθανό να εισαχθούν σε μια αναζήτηση. Για παράδειγμα, πολλοί θα ψάξουν το ποντικός αντί ποντίκι, και μερικοί τουλάχιστον θα δώσουν "Πασόκ" ψάχνοντας για το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει κάποιος καλός λόγος να μην βρουν αυτό που ψάχνουν; --Diderot 21:13, 9 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Έφαγα όλη τη μέρα να κάνω αυτή τη δουλειά και νοιώθω πολύ άσχημα που χωρίς καμμία εξήγηση έγινε αυτό. Δεν βλέπω το λόγο να συνεχίσω να βοηθάω εδώ μέσα --Fs 21:19, 9 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Ούτε κι εγώ. --Diderot 21:22, 9 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το πρότυπο "Υποψήφιο" που μπαίνει;[επεξεργασία κώδικα]

Το πρότυπο για τα υποψήφια άρθρα τοποθετείται στη σελίδα του άρθρου ή στη σελίδα συζήτησής του; --Dead3y3 Συζήτηση 09:48, 10 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εσύ αν είχες μαγαζί με πεϊνιρλί θα το θεωρούσες διαφήμιση να σου λένε ότι μαζεύει κάγκουρες, με βάση και τον ορισμό που έδωσε; Καλά έκανες και το έσβησες φυσικά, αλλά για μεγάλη διαφήμιση δεν το έκοψα...--Αρχίδαμος 22:40, 10 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Eyxaristo para poli gia thn taktopiish tou grapsimo mou.Theloume na sinandame perissoteres grafies sxetika me thn Tourkia.

περί μεταφράσεων[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Badseed. Επειδή ενδιαφέρομαι να μεταφράσω κάποια άρθρα από την αγγλική wiki, έχω ένα ας πούμε πρακτικό πρόβλημα. Στο τέλος όταν βάζω τα link για τις άλλες γλώσσες, το κάνω με το χέρι. Αλλά το χειρότερο είναι ότι με το χέρι προσθέτω το ελληνικό link σε όλες τις ξένες σελίδες. Υπάρχει κάποιος αυτοματισμός για να το αποφύγω αυτό; Thanx!

Odd 01:16, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Odd δυστυχώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ αυτοματισμός. Σβήσε και συ το ελληνικό interwiki (αυτό που έχει el: από μπροστά) και σιγά το πράγμα. Κάθε τόσο περνάει ένα ρομπότ και τα φτιάχνει (τα interwiki), αλλά εγώ δεν τα εμπιστεύομαι και τόσο αυτά τα μηχανήματα του διαόλου. Είμαι και δεξιός βλέπεις... --theKay 01:25, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Τί εννοείς να σβήσω το ελληνικό interwiki; Μα εγώ το ρποσθέτω στα ξένα άρθρα για να υπάρχει σύνδεση με το ελληνικό άρθρο... <offtopic>Επίσης αισθάνομαι σαν να έχω χάσει επισόδεια.. Δεξιός;;;</offtopic> Το bot είναι αξιοπίστο; Γιατί σε ένα λήμμα λόγω βαρεμάρας το χα αφήσει χωρίς interwikis' αλλά δεν προσθέθηκαν μόνα τους. Τα πρόσθεσα manually σήμερα. Odd 01:51, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εννοούσα να σβήνεις το ελληνικό σε περίπτωση που αντιγράφεις (τα interwiki στο ελληνικό άρθρο) από αντίστοιχο άρθρο ξενόγλωσσης wikipediaς. --theKay 01:57, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω ότι αυτή είναι δουλεία bot δεν χρειάζεται να την κάνεις--213.5.32.203 01:20, 13 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σαμαέλ Αούν Βεόρ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ που ανέλαβες το θέμα. Συγγνώμη αν το θεώρησα γρήγορη διαγραφή, ήμουν λίγο τσαντισμένος εκείνη τη στιγμή. Το ίδιο άρθρο ακριβώς έχει γραφτεί και στο Wikiquote (ο σύνδεσμος είναι στη σελίδα συζήτησης του άρθρου εδώ): έχω βάλει δα και εκεί, αλλά νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση είναι δικαιολογημένη: δεν περιέχει ρήσεις, αλλά είναι απλό κείμενο.--Dead3y3 Συζήτηση 18:56, 14 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον ο 87.203.160.166 αφού συνεχίζει τα δικά του.--Αν δεν καώ εγώ αν δεν καείς εσύ πως θα γίνουν τα σκοτάδια φως. 23:44, 14 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Διαγραφή άρθρων και εικόνων που παραβιάζουν copyright, κ.λπ.[επεξεργασία κώδικα]

Λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να βοηθήσω στην διαγραφή άρθρων και εικόνων που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα ή είναι διπλά ή είναι κακογραμμένα, κ.λπ. Αλλά νομίζω πως μια ματιά και μόνον αρκεί για να δείτε εσείς οι διαχειριστές της Βικιπαίδειας μερικές κραυγαλέες περιπτώσεις που αξίζουν διαγραφή... Φιλικά, --Flashdart2 18:39, 15 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δες Συζήτηση χρήστη:Dai#IRC

Κέρματα ευρώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Είμαι νέος, δεν το ήξερα! Θα το εφαρμόσω...

Να τον ξαναδιάβασεις αμέσως! :) (Παρόλο που δεν είμαι ειδική στον κλάδο, επιμένω, αλλά δέχομαι και αντιπροτάσεις!) Και δυστυχώς δεν είναι nice, διανύω μη δημιουργική φάση (περισσότερα προτείνω για διαγραφή παρά γράφω), να σαι καλά όμως! --Ευγενία 14:54, 17 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Οκ, πάσο, άλλο πράγμα! Reiser και Καλαιτζής κάπου έχουν πέσει στο διάβα μου, θα το κοιτάξω. Όσο για το Ντρεντ, θα πρέπει να ξαναψάξω στα Μπλεκ του αδερφού μου...! ξανακοίτα κι εκείνη τη συλλογή του μπαμπά σου, και τον Κόρτο! Καλό βράδυ,  :)-- Ευγενία 15:18, 17 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Άγιος Αθανάσιος[επεξεργασία κώδικα]

Δεν έφτιαξα εγώ τη σελίδα, τη βρήκα έτοιμη στο λήμμα "Άγιος Αθανάσιος" και τη μετακίνησα στο "Άγιος Αθανάσιος Θεσσαλονίκης" και σουλούπωσα λίγο το κείμενο. Και στο λήμμα "Άγιος Αθανάσιος" συνέδεσα τον άγιο.

Έχεις δίκιο για το θέμα copyright, αλλά πώς μπορείς να ελέγξεις σε αυτή την περίπτωση αν είναι κλεμμένο;

Κύριλλος και Μεθόδιος[επεξεργασία κώδικα]

Συγχώνευσα τα περιεχόμενα των λημμάτων "Άγιος Κύριλλος" και "Άγιος Μεθόδιος" στο λήμμα "Κύριλλος και Μεθόδιος". Μπορείς να διαγράψεις τα δύο παλιά και να παραμείνουν ως ανακατεύθυνση στο νέο;

Περιεχόμενα[επεξεργασία κώδικα]

Επίσης έχω ένα πρόβλημα με τον πίνακα περιεχομένων. Ενώ δημιουργώ κατηγορίες μέσα στο άρθρο (δες "Κύριλλος και Μεθόδιος") δεν σχηματίζεται πίνακας περιεχομένων στην κορυφή (το ίδιο και στο "Ξενοφών Ζολώτας"). Γιατί;

Διαγραφή εικόνας[επεξεργασία κώδικα]

Αν μπορείτε κάποιος ας διαγράψει αυτήν εδώ γιατί αποδεικνύεται δεν είναι σίγουρο ποιός έχει το copyright. Μάλλον είναι η dreamworks όπως η ταινία αλλά τέλος πάντων, και στην αγγλική το σβήσανε. Έβαλα μια άλλη στο Θώρα Μπιρτς που είναι ξεκάθα ότι είναι απλά σκηνή ταινίας. --fs 02:25, 19 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

ME SIGXORIS!

  • ZITISA EK TWN PROTERWN SIGNWMI...
  • DEN PROKALW, AGANAKTW ME TETOIA ATOMA!!!
  • SIGNWMI KAI PALI.

--Antonis Iwannou 12:35, 20 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Επαναφορά του αρχικού τίτλου[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Badseed

Θα ήθελα να επαναφέρω το άρθρο που τώρα έγινε "κακώς" Γραμμομόριο στον αρχικό και σωστό του τίτλο Μολ (μονάδα μέτρησης). Δυστυχώς δεν βρήκα πώς γίνεται. Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τον τρόπο?

Ευχαριστώ --Ntozis 08:40, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το θέμα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μπορώ να το επαναφέρω στον αρχικό του τίτλο όπως θα ήθελα. Μου βγάζει δηλαδή ότι αυτός ο τίτλος ήδη χρησιμοποιείται και επιλέξτε κάποιον άλλο! --Ntozis 11:36, 21 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πρόβλημα με επιφόρτωση[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Mad! Έχω πρόβλημα με την εικόνα ApollonFans.jpg. Προσπαθώ να επιφορτώσω μια καλύτερη εκδοχή της εικόνας απο την ίδια πηγή. Αλλά όχι μόνο η εικόνα αποθηκεύεται πιξελιασμένη, αλλά η λεπτομερής περιγραφή που προσπαθώ να δώσω εξαφανίζεται και στην θέση της υπάρχει η προηγούμενη περιγραφή. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις; Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. --Dead3y3 Συζήτηση 22:49, 22 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

(Μεταφορά σχολίου από τη σελίδα του χρήστη Dead3y3). Ίσως κάποιο πρόβλημα στη δική σου σύνδεση ή στο διακομιστή του wiki. Παρεμπιπτόντως, για την εύλογη χρηση, όσο πιο μικρές οι εικόνες τόσο το καλύτερο, 140τόσο Κ εικόνα παραείναι. Από την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι η εύλογη χρήση δικαιολογείται για τις δυο εικόνες. Τεσπά, αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Θα διαγράψω τις υπόλοιπες εκδόσεις που ανέβασες και θα κρατήσω την τελευταία - Badseed απάντηση 23:07, 22 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Bloody thanks, Bad. Jolly good! --Dead3y3 Συζήτηση 23:20, 22 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Οι εικόνες ήταν από site φιλάθλων, οπότε υπέθεσα εύλογη χρήση. Αυτό για την περίπτωση που όντως είναι κατοχυρωμένες, επειδή δεν ανέφερε πνευματικά δικαιώματα. --Dead3y3 Συζήτηση 23:20, 22 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Προφανώς με τόσους σπόρους που έχει το καρπούζι ένοιωσες συγγενής Κακέσπόρε και ενθουσιάστηκες...--FocalPoint Συζήτηση 22:14, 23 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μμμ...εσείς με γιουρτάκι την βγάζετε απόψε; ΧΑΧΑΧΑ! --Dead3y3 Συζήτηση 21:28, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εντάξει, πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν κάπως χοντροκομμένο. --Dead3y3 Συζήτηση 22:17, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μια και είχες γράψει το Ο μικρός Κθούλου, ρίξε μια ματιά γιατί έκανα τη συγχώνευση με το Σάββας Μαυρίδης (παλιά ψηφοφορία υπέρ της συγχώνευσης). Τσίαρςςςς --Dada 22:03, 24 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ο Αρχίδαμος μετά την επιτυχία του

Ένα μήνα να συνηθίσω τη μπύρα προσπαθούσα, εννοείται. Να ευθυγραμμίσω τα γ... τα κουτάκια το ένα κάτω απ'το άλλο ήταν παιχνιδάκι.--Αρχίδαμος 00:32, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Έτσι έχω και τη χαρά της δημιουργίας. Άμα μέχρι το Σεπτέμβριο δεν τα είχα καταφέρει, θα ρωτούσα. Ευχαριστώ για την προσφορά πάντως. Το παιδί Amstel δεν το βγάζω, τον παππού Augustiner τον λένε. Τη φωτό την έβγαλα για σπάσιμο στη Ντέμι Μουρ, εμένα δηλαδή τι έχει η κοιλιά μου, μικρότερη είναι;--Αρχίδαμος 00:52, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γιατί όχι.

Έχω πάντως πρόβλημα, δεν ξέρω πως να μεταφράσω περιεκτικά τα discount securities, έτσι ώστε να κρατήσω το ίδιο μοτίβο με τις κατηγορίες των ομολόγων και να φτιάξω ξεχωριστό άρθρο για το κάθε είδος, (Alkiviadis 11:27, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)).[απάντηση]

Ο Εξαποδώ στη ΒΠ[επεξεργασία κώδικα]

Ρίξε μια ματιά στα Συζήτηση: Εκκλησία της Ελλάδος και Συζήτηση: Χριστιανικές εκκλησίες στην Ελλάδα. Έχει γίνει κάποιο μπάχαλο με μετακινήσεις και ανακατευθύνσεις, υποψιάζομαι σκοτεινές δυνάμεις. Μετακίνηση δε γίνεται, γιατί πρέπει να υπάρχει ανακατεύθυνση. Ζητούμενο είναι τα 2 άρθρα Εκκλησία της Ελλάδοςκαι Χριστιανικές εκκλησίες στην Ελλάδα να έχουν το καθένα τη συζήτησή του στο αυτό όνομα. Θα κάνω αγιασμό, αλλά κοίτα κι εσύ--Αρχίδαμος 22:12, 26 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Βασικά για της Στροφάδες έχεις απόλυτο δίκιο, απλά δεν πρόσεξα το σήμα κάτω κάτω.Όμως για τον "Ρ" έχω την εντύπωση ότι αναφέρει στις πρώτες σελ. ένα κάπως διαφορετικό και πιο "ελέυθερο" πλαίσιο, αν το βρώ θα το επισυνάψω αλλά ρίξε και συ μια ματιά αν θές.

Την καλησπέρα μου στην παρέα[επεξεργασία κώδικα]

Καλώς σας (ξανα)βρίσκω. Είχα καιρό να φανώ είναι η αλήθεια. Ας πούμε, wikibreak. Χαζεύω κάμποση ώρα τριγύρω... Παρατηρώ βελτιώσεις και καλούδια_συγχαρητήρια. Και όλοι οι φίλοι, παρόντες. Ελπίζω να βρω λίγο περισσότερο χρόνο και να επανέλθω δριμύτερος :)--aspiotis 23:14, 28 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Φίλε Βadseed,

[[Image:GatesBilly04-wik.jpg|thumb|Billy Gates| Ο Μελλοντικός "Κοσμοκράτωρ" (Σε μία ατυχή στιγμή, σε δεξίωση, όπου του έρριξαν τούρτα).]] [[Image:GatesBilly03-wik.jpg|thumb|Το μελλοντικό Παγκόσμιο Χαρτονόμισμα]] Μετά την χθεσινή αεροπορική επιδρομή σου στα ανυπεράσπιστα εδάφη της DeadPedia και τις, «χειρουργικού τύπου», συστάσεις σου (θα τις παρομοίαζα, εύστοχα και χωρίς παρεξήγηση, με τις εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ισραήλ στον Λίβανο), θα προσπαθήσω να ψελλίσω μίαν απάντηση.

Δεν θα σταθώ στο γεγονός του αν είναι δίκαιες και σωστές οι παρεμβάσεις σου καθώς και οι συστάσεις που αφειδώς παρέχεις (θα δεχτώ και πάλι ότι είναι).

Κατάλαβα, βέβαια, τι θέλεις να πεις και τις καλές προθέσεις σου, αλλά θα γίνω υπερβολικός και θα σταθώ μόνον σε ένα σημείο τους.

Αναφέρεις το γεγονός ότι η Deadpedia «έκλεψε» ένα άρθρο περί της Χρυσάνθης Παλάζη από το site της Microsoft.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω κατά πόσο η Microsoft μπορεί να κατοχυρώσει οποιοδήποτε copyright για την διατύπωση μιάς αναφοράς στην δράση μιας Ελληνίδας δασκάλας αλλά ούτε και αν ενδιαφέρεται, σε τελευταία ανάλυση, να κατοχυρώσει τέτοιου είδους μη-πληροφορικά πνευματικά δικαιώματα. Ίσως, όμως, να ενδιαφέρεται και να έχεις δίκιο. Αλλά το θέμα δεν βρίσκεται στην δασκάλα.

Δεν μου φαίνεται τόσο σωστό εσύ ένας Έλληνας (με pank παρελθόν) να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα ενός Αμερικάνικου κολοσσού όπως είναι η Microsoft και μάλιστα ψάχνοντας τέτοιες απίθανες λεπτομέρειες (έστω και αν αναφέρονται ως παράδειγμα), μέσα στο κατακαλόκαιρο και ιδιαίτερα χωρίς πληρωμή. Δεν είναι υπερβολή αυτό που κάνεις? Είναι αυτή η μόνη αδικία που συντελείται σε αυτόν τον πλανήτη για να κάθεσαι να νοιάζεσαι καλοκαιριάτικα (αντί να ρίχνεις μερικές βουτιές στις ελληνικές και μη θάλασσες)?. Για παράδειγμα τόσα παιδιά πεθαίνουν άδικα από πείνα και πολέμους. Γιατί δεν ασχολείσαι με αυτά?

Και τώρα και η απαραίτητη προέκταση. Γιατί ας μην γελιόμαστε, φίλε Badseed. O δημιουργός της Microsoft, Billy Gates τον οποίο, άθελά σου υπερασπίζεσαι, είναι ως γνωστόν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Απλά και μόνον, σημείωσε το γεγονός ότι ο ηγέτης της Κίνας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ συνάντησε πρώτα αυτόν και μετά τον πρόεδρο Bush. Αυτό το πρωτοφανές γεγονός στα παγκόσμια διπλωματικά χρονικά «λέει πολλά» σε μας, τους απανταχού της Γης ψυλλιασμένους, για τα μελλούμενα.

Και μην παρασύρεσαι, φίλε Badseed, από το γεγονός της παραίτησής του από την εταιρεία. Ο Billy διόρισε στην θέση του ένα φίλο του και παραμένει στο παρασκήνιο.

Και κάτι ακόμα. Σήμερα ο Billy Gates, μετά την «στημένη αποχώρηση» από την εταιρεία του και την αποκλειστική ενασχόλησή του με την φιλανθρωπία αποκτά το «ήπιο προφίλ» που ζητά ο κόσμος από ένα παγκόσμια αποδεκτό Αμερικανό Πρόεδρο. Είναι ιστορικό δεδομένο ότι μετά από μια σειρά «σκληρών» ηγετών ο λαός πάντοτε αναδεικνύει έναν «φιλέσπλαχνο» και «ευσυγκίνητο» ηγέτη.

Μην αμφιβάλλεις λοιπόν για το αύριο. Στις επόμενες εκλογές, οι άνθρωποι του Billy Gates, μαζί με εκείνους του Google και του Yahoo, θα είναι στο Αμερικανικό Κογκρέσο και στις μεθεπόμενες ο Billy, ενδεχομένως, θέσει υποψηφιότητα πρόεδρος {αν δεν του φάει την θέση ο πανέξυπνος Jimbo).

Και τότε λοιπόν, φίλε Badseed, πως θα νοιώσεις; Όταν ξέρεις ότι και συ έδωσες μια «χείρα βοήθειας» στον Κοσμοκράτορα. Και μην έχεις αμφιβολίες για τις προθέσεις του Billy. Είναι αρκετά νέος και φιλόδοξος έχει βλέψεις για τον Λευκό Οίκο, την πλανητική κυριαρχία (και εδεχομένως και την διαπλανητική) και έχει «πολλούς άσσους στο μανίκι».

Είναι σχήμα οξύμωρο, λοιπόν, φίλε Badseed, από την μια πλευρά να εμφανιζόμαστε ότι διαθέτουμε προοδευτικές ιδέες και από την άλλη να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της «Κοσμοκρατορίας».

Και τελειώνω με την πολυαναμενόμενη ρήση:

«Μην ταΐζεις άλλο τον Billy, τούρτες, δώσε του, να πιεί ελληνική μπύρα».

Ακολουθούν τα υστερόγραφα:

Υ.Γ. 1. Το κείμενο αυτό το βάζω στις δυό σελίδες σου, εδώ και στην Livepedia.

Υ.Γ. 2. Θερμή παράκληση: Αν είναι δυνατόν φίλε, πριν την επόμενη «πολύ-επιδρομή» σου στην «παράγκα» (χαϊδευτική προσωνυμία της Deadpedia, για τους αδαείς), να με προειδοποιήσεις για τον Ισχυρό της Γης, τα συμφέροντα του οποίου πρόκειται να υπερασπιστείς, ώστε να προλάβω να «κοπυράρω» την σχετική συνομωσιολογική θεωρία γιατί ο ανταγωνιστής Δημοσθένης καραδοκεί, όπως ξέρεις, και «βουτάει», αστραπιαία, τις ιδέες μου, την μία μετά την άλλη. (Αυτό, φίλε, αντιμετώπισέ το με γέλιο, μην παρεξηγηθείς, είναι μεν χιούμορ αλλά καλοπροαίρετο).

Υ.Γ. 3. Τόσο το ανωτέρω κείμενο όσο και ο συντάκτης του είναι απηλλαγμένοι από οποιαδήποτε προστασία περί πνευματικών δικαιωμάτων, copyright, GNU, GFDL, DSL, ADSL κ.α.. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα της ρίψης τους στον Καιάδα της Ανεγκυκλοπαίδειας, όπου μπορούν ελεύθερα να σατυριστούν, να διακωμωδηθούν, να διαστρεβλωθούν, να γελοιοποιηθούν, εξευτελιστούν και να υποστούν όλες τις ανελέητες διεργασίες που τους αρμόζουν.

Υ.Γ. 4 Οι εικόνες είναι από την Πολωνική Ανεγκυκλοπαίδεια. Πιστεύω ότι ελέγχθηκαν εκεί και δεν παραβιάζουν δικαιώματα.

Υ.Γ. 5. Η παρούσα απάντηση είναι αποκλειστικά προσωπική, αφορά μόνον εμένα, με την ιδιότητα μόνον του wiki-χρήστη της Livepedia (ή έστω και του συνωμοσιολόγου) και όχι την ίδια την Livepedia και την Magenta που οι απόψεις τους πιθανόν διαφέρουν.

Φιλικά,

IonnKorr, συνωμοσιολόγος

Φίλε, διάβασα την απάντησή σου που ήταν πολύ ήπια και φαινόταν αρκετά συγκαταβατική.

Να ξέρεις ότι συμφωνώ με όσα γράφεις. Απλά, μερικές φορές, φέρεσαι κάπως εκνευριστικά (ή μπορεί, έτσι να μου φαίνεται).

Μην παίρνεις τοις μετρητοίς τις υπερβολές που σου γράφω.

Μπορείς να επισκέπτεσαι την Live, όποτε θέλεις, και να συμπληρώνεις, αν ξεχάσω, κανένα πρότυπο της Βικιπαίδειας.

Ακόμη και οι συστάσεις σου, όταν είναι καλοπροαίρετες, είναι πάντοτε καλόδεχτες.

Φιλικά,

IonnKorr

Wie kann ich den Quelltext eines Πρότυπο betrachten? Grüße Christos Vittoratos

Μάλλον ο Χρήστος μας μπέρδεψε. :-)) Του απάντησα. --Dai 20:33, 30 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

τελευταία διόρθωση[επεξεργασία κώδικα]

check και αυτό--Αρχίδαμος 20:37, 30 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αναστροφή χωρίς ούτε μια εξήγηση; Για ποιο λόγο να αφαιρέσεις μια γενική περιγραφή, τον σύνδεσμο στο κυρίως άρθρο και όλα, μα ΟΛΑ τα interwikis; --Dead3y3 Συζήτηση 21:39, 31 Ιουλίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ένα τόσο δα μικρό παράπονο: H δημοσκόπησή μου, Badseed; --Philologus 16:35, 1 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Άστο Φιλόλογε. Τη δημοσκόπηση την κυνήγησες εσύ, προβαίνοντας και σε αλλαγές με τις οποίες δε συμφωνείς (δες και en:WP:POINT), μόνο και μόνο για να τραβήξεις κόσμο σε αυτήν, ενώ βλέπεις ιδιαίτερα μειωμένο ενδιαφέρον. Καλό είναι να έχει κανείς άποψη και να την κυνηγάει όπως εσύ, αλλά η έκφραση αυτή όμως δεν ήταν ούτε λανθασμένη, ούτε για να παραπονιέσαι. Άστο να πέσει.--FocalPoint Συζήτηση 20:18, 1 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όχι δεν έκανες λάθος, είχε όντως διαγραφεί εκείνη η εικόνα απλά υπήρχε η ίδια ελαφρώς επεξεργασμένη και με άλλο τίτλο. Κακώς έγραψα και γω επαναφορά. --Dada 08:23, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Τους έστειλα mail και μου απάντησαν:

Dear Sir, You may use the images described below for your non-commercial website free of charge. Please include a credit line referring to "Selmer/Steinway Musical Instruments, Inc."

Thank you and the best of luck with your project.

Best Regards, Tami Hennessy

(Παραλείπω τα υπόλοιπα που ανταλλάξαμε χάριν συντομίας). Αρχικά έτσι μου φάνηκε σωστό, αλλά μάλλον δεν έχεις άδικο, δεν είναι για οποιοδήποτε σκοπό η άδεια που έδωσαν. Πες μου ποια είναι η σωστή άδεια για να τα διορθώσω.--Spryom 18:12, 2 Αυγούστου 2006 (UTC) [απάντηση]

Φίλε Badseed, οφείλω να πω δημοσίως ότι ξεχωρίζεις για τη νηφάλια βικιπυροσβεστική σου δράση, όταν προκύπτουν συγκρούσεις μεταξύ χρηστών ή αντιλογίες για διάφορα ακανθώδη ζητήματα. Καλές οι λίστες με τους εις βάρους σας χαρακτηρισμούς αλλά θα πρέπει να δίνουμε και έπαινο όταν πιστεύουμε ότι όντως υπάρχει βάσιμος λόγος. Συνέχισε με την παρρησία που σε διακρίνει. Να είχα ένα αστέρι νηφάλιας τοποθέτησης να σου το απονείμω! -- pvasiliadis  21:36, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αυτό το "Με δυο λόγια η πολιτική λέει γράφετε όπως μιλάει ο κόσμος, για να μας καταλαβαίνει" μου άρεσε πολύ, Badseed. Ελπίζω να το επαναλάβεις σύντομα. --Philologus 21:58, 2 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Κείμενα και copyright[επεξεργασία κώδικα]

Κείμενα και copyright[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε Badseed,

Σε ευχαριστώ κατ' αρχήν για το ενδιαφέρον σου και το χρόνο που αφιερώνεις γράφοντας τις παρατηρήσεις σου. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έλεγξα σε τέτοιο βάθος το νομικό πλαίσιο χρήσης των συγκεκριμένων κειμένων που αναφέρεις. Ξέρω ότι τα συγκεκριμένα κείμενα τα αναφέρεις ως παραδείγματα. Παρ' όλα αυτά επέτρεψέ μου να σου απαντήσω πάνω στα ίδια κείμενα για να καταλάβεις το σκεπτικό:

1. Το κείμενο για την Παλάζη Χρυσάνθη είναι όπως γράφεις και εσύ από δελτίο τύπου το οποίο εκδίδεται για να δημοσιευτεί από τον τύπο συνήθως χωρίς κανέναν περιορισμό. Δεν φαντάστηκα ότι θα υπήρχε οποιοδήποτε ζήτημα άδειας. Η τροποποίηση του κειμένου είναι κάτι σημαντικό, όντως. Άλλαξα το κείμενο σε μερικά σημεία για να μην έχει το τυπικό (ξύλινο) ύφος των δελτίων τύπου και να ταιριάζει στο ύφος άρθρου μίας εγκυκλοπαίδειας. Προσπάθησα όμως να μην αλλάξει ούτε η ουσία ούτε οποιαδήποτε πληροφορία για το θέμα. Στο τέλος φυσικά αναφέρεται η πηγή με την πλήρη η-διεύθυνση.

2. Το κείμενο για τον Κολιομιχάλη Παναγιώτη το βρήκα σχετικά παλαιό για να προκαλέσει οποιαδήποτε "απώλεια" στο συγγραφέα του. Το κοινωνικό του θέμα είναι τόσο σημαντικό ώστε το "απάλλαξα", αυθαίρετα βέβαια, από οποιοδήποτε περιορισμό. Θα φροντίσω να ενημερώσω το συγγραφέα και την εφημερίδα και εάν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα θα γίνουν οι σχετικές προσαρμογές.

3. Για τα άρθρα από το physucs4u.gr θα μιλήσω με τον Γιάννη ο οποίος κύρια τα επιμελείται και θα έρθουμε σε επαφή με τον σχετικό τόπο ώστε να συζητήσουμε τέτοια ζητήματα.

Σε ευχαριστώ πάλι για το ενδιαφέρον σου και το χρόνο που αφιερώνεις.

Φιλικά

--Livepedia 06:56, 3 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φυσικά, δεν ήταν πρόθεσή μου να διαγράψω τα σχόλιά σου στην Συζήτηση:Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος αλλά ήταν αποτέλεσμα απροσεξίας και πολλών ανοικτών tabs στον Firefox. Ζητώ συγνώμη. --Geraki 12:44, 6 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πιπέρι! "Καρτέλες" είναι τα "tabs"! -- pvasiliadis  11:58, 7 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καληνύχτα, εγκαταλείπω τον κατάλογο για σήμερα. Χρησιμοποιώ το [1] που έχει προτείνει ο Χρήστης:Kassianos.--FocalPoint Συζήτηση 20:59, 6 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Χαρακτηρισμοί διαχειριστών[επεξεργασία κώδικα]

Πρόσεξα δυο νέα "λήμματα" στον σαραντα(καιβάλε)-λόγιον. Για το οφέλιμο της αναφοράς: το "διεθνιστούληδες" δεν είναι δικής μου επινόησης, μάλλον ο Καρατζαφέρης το είχε πει. Επίσης "αφελείς" και "ουδέτεροι" στην υπηρεσία πρακτόρων των Σκοπίων (ή κάπως έτσι), δεν είναι δικά μου. Αν θυμάμαι καλά τα είχε πει ο Πάγκαλος.

Φυσικά και τα ανέφερα εγώ, αλλά σκοπός τους είναι να κατηγορήσουν τους διαχειριστές, αλλά να καυτηριάσουν τη στάση τους. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό από πίσω. Kassianos 14:02, 7 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γειά σου Badseed έγραψα και στον dada, θέλω να φτιάξω ένα πρότυπο για τους χαρακτήρες του Πολέμου των Άστρων και προσπαθώ να μεταφράσω τα εξής:

  • Position - όπου μπορεί να εννοεί Κοινωνική θέση αλλά και Επάγγελμα ή Ασχολία.
  • Affiliation - όπου δηλώνει σε ποιό οργανισμό (ή φατριά) ανήκει ή ακόμα και με ποιούς σχετίζεται ο κάθε χαρακτήρας.

Δυστυχώς και οι δύο λέξεις στα αγγλικά έχουν πολλές έννοιες όταν τις μεταφράσεις στα ελληνικά και θα ήθελα άλλη μια γνώμη πάνω στη μετάφραση.

Ευχαριστώ, (Alkiviadis 13:57, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)).[απάντηση]

Σκέφτηκα τα εξής: Affiliation - Συνάφεια και Position - Ιδιότητα.

Όσο για το πρότυπο μάλλον θα χρείαστώ βοήθεια γιατί είναι κάπως περίπλοκο το συγκεκριμένο και δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου να το κάνω τώρα. (Alkiviadis 14:46, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)).[απάντηση]

Μπορείς να κοιτάξεις το Πρότυπο:Χαρακτήρες του Πολέμου των Άστρων να μου πεις και για το Image Caption; (Alkiviadis 15:02, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)).[απάντηση]


Επιφόρτωση εικόνας[επεξεργασία κώδικα]

Προσπαθώ να φορτώσω μια εικόνα από την αγγλική Wikipedia και μου εμφανίζει το εξής:

Το "." δεν είναι προτεινόμενος τύπος εικόνας.

Τι σημαίνει αυτό; (Alkiviadis 15:22, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)).[απάντηση]

Άστο κατάλαβα, (Alkiviadis 15:29, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)).[απάντηση]

Παρανόηση νέων χρηστών σχετικά με την υπογραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ κ. ΚακέΣπόρε, παρατηρώ την παρανόηση των νέων χρηστών σχετικά με το παρακάτω τμήμα του {καλωσορίσματος}:

"Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~ ~ ~ ~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής . Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!"

Μήπως να αναδιατυπώνατε το πρότυπο για την αποφυγή νέων λαθών? Βλέπω πως αρκετοί νέοι χρήστες το αντιλαμβάνονται ως προτροπή να υπογράφουν τα λήμματα ή τις προσθήκες τους. Ευχαριστώ. Kassianos 23:16, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Με κακοχαρακτηρίσατε :-) Έλεγα για κάτι πιο αναλυτικό. Όπως:

"Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~ ~ ~ ~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής κάτι που δεν κάνουμε στην επεξεργασία των λημμάτων, καθώς είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας"


Ευχαριστώ πάντως. Kassianos 23:37, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Να σου πω, μηπως μπορείς να πας να μορφοποιήσεις τον Κατάλογο δημάρχων Αθηναίων γιατι έχει πρόβλημα ως προς την εμφάνιση του. --Diu 23:34, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Άσε πάω να τα αλλάξω εγώ τα γράμματα.Εσύ κανε τα αλλα όταν μπορέσεις. --Diu 23:52, 11 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δήμαρχοι Πειραιά[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως μπορείς να μου πεις που βρήκες την λίστα με τους δημάρχους του Πειραια? --Diu 05:44, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γεια σου, λεγομαι Μυρτω Λεμου και ειμαι η ιδιοκτητης του www.lemostheater.org

Εγώ πάντως δεν κουράστηκα! Οι ηθελημένες ανακρίβειες πρέπει να διορθώνονται και θα διορθώνονται.


ήθελα να σου στείλω ένα email αλλά το σχετικό λινκ που έχεις μου λέει ότι "Δεν υπάρχει διεύθυνση παραλήπτη" - Fantom 11:37, 14 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Blockquote στην Επιχείρηση Deletemania[επεξεργασία κώδικα]

To tag blockquote διακρίνει την επιστολή από το υπόλοιπο κείμενο. Αντικατέστησα το κόκκινο φόντο, επειδή υπήρχε πρόβλημα εμφάνισης σε λογαριασμούς webmail. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθότι το copy-paste της γίνεται απευθείας, και όχι από τον κώδικα. --Dead3y3 Συζήτηση 14:17, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

«Επαναφέρω τα δικά μου». Με πολύ σεβασμό και ιδιαίτερη προσοχή στις αιτιολογήσεις επεξεργασίας του άλλου, ως συνήθως, να προσθέσω. Το κείμενο ενός άρθρου και το άρθρο είναι ταυτόσημες έννοιες σε κάποιο λεξικό τώρα τελευταία; Επίσης προσοχή λίγο στο τι αλλάζει ο άλλος: επανέφερες μια πρόταση περί χρονικών ορίων, ενώ την έχω αναλύσει. Και για τους προλετάριους (το υπονοούμενο δεν το έπιασα, εκτός αν είσαι και εδώ αλάνθαστος για το που ανήκω πολιτικά), υπήρχε και η προτασούλα με την φράση «τι σημαίνει...».

Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις. Έχει καταντήσει σπάσιμο νεύρων να αντιστρέφεις τις επεξεργασίες μου κάθε μέρα, και μάλιστα και σε γελοία θέματα. Το «σπάσιμο νεύρων» είναι τρόπος του λέγειν, γιατί δεν έχω πρόβλημα να ακουλουθήσω την λογική «και όποιος αντέξει».--Dead3y3 Συζήτηση 15:36, 15 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

γειά και merci beaucoup![επεξεργασία κώδικα]

Merci για τις μεταφορούλες! Πώς παει; Διακοπές δεν έχει; -- Το γιαπί το πηλοφόρι το μυστρί;;;

Σιγά το πράμα, ουτε 10 μέρες! Άμα ξεμείνεις από δουλειές πέρνα και από το δικό μου για καμιά ανακαινισούλα! όσο για το γαλλικό, δε σε πιστεύω, οι γνώσεις σου με έχουν αφήσει κατάπληκτη!! Φυσικά κάποιες άλλες παρεμβάσεις ήταν οι αναμενόμενες :) --Ευγενία

Για την εικόνα του Ιζνογκούντ[επεξεργασία κώδικα]

Κατ' αρχάς, τι εννοούμε με τον όρο promo;;; Τσέκαρα τη συζήτηση στο Αστερίξ για τιις εικόνες, και δεν πολυέβγαλα άκρη. Απ' ότι κατάλαβα, υπάρχουν ένα σωρό κενά όσον αφορά τη χρήση εικόνων. Υπάρχει κάποια σίγουρη-σίγουρη λύση (π.χ. scanning) ώστε να μη ψάχνουμε για πηγές και clopyrights; Amalgam82 10:56, 19 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

OK, thanx για την ενημέρωση. Την έχω διαβάσει την πολιτική για τη χρήση των εικόνων, αλλά με μπέρδεψε λίγο, καθώς την είχα διαβάσει και στις αρχές, όταν δεν είχα εξοικειωθεί με την ΒΠ. Στο μέλλον θα είμαι περισσότερο προσεκτικός με τις εικόνες. Αν βρω κάποια καλύτερη (πνευματικοδικαιωματικά) θα την αλλάξω, αλλιώς βλέπουμε :) Amalgam82 11:16, 19 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Τελικά τι θα γίνει με το συγκεκριμένο άρθρο?Πήρες απάντηση? --Diu 21:05, 19 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]


Ok θα το φροντίσω --Diu 06:13, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αντιλαμβάνομαι ότι το έψαξες και βρήκες ότι το Κιβέρι είναι μοναδικό. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι με εξαίρεση μεγάλες πόλεις, η ονομασία Κιβέρι Αργολίδας είναι πιο ταιριαστή σε μια εγκυκλοπαίδεια. Το Κιβέρι μπορεί να είναι ανακατεύθυνση. Τώρα αν επιμένεις, δε θα σκάσω, αλλά ήθελα να σου πω τη γνώμη μου. --FocalPoint Συζήτηση 14:31, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το είχα αλλάξει ήδη :))) , αλλά αφού συγκρούεται με πεποίθησή σου που όπως λές (και συμφωνώ) σωστό το ένα σωστό και το άλλο, δεν πρόκειται να σε κυνηγάω όπως κάνουμε με το Σωτηρη. Τώρα, από αυτά που έγραψες μάλλον το έχουμε ξαναδεί το έργο, προφανώς δεν το είχα στη RAM, έπρεπε να ψάξω στα CD με τα backup τη μνήμης μου, κάτι που δεν έκανα. Καλά γραψίματα.--FocalPoint Συζήτηση 15:52, 20 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εικόνες χωρίς πνευματικά δικαιώματα[επεξεργασία κώδικα]

Σε παρακαλώ σταμάτα. Διάβασε τα Βικιπαίδεια:Οδηγός αδειών χρήσης για εικόνες και Βικιπαίδεια:Πινακίδες πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν παίζει ρόλο το πότε τραβήχθηκε μια εικόνα, αλλά πότε πέθανε ο δημιουργός.

Και πάλι όμως, οι εικόνες δεν αναφέρουν πότε τραβήχθηκαν. Αν ξέρεις πάντως πηγές που να το αναφέρουν, τοποθέτησέ το. Όμως είναι απλά ενημερωτικό στοιχείο (ημερομηνία). --Dead3y3 Συζήτηση 00:43, 21 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Η απάντηση στο σχόλιο είναι η εξής: έχεις στοιχεία για τις φωτογραφίες; Και δεν εννοώ υποθετική ημερομηνία δημιουργίας και θανάτου φωτογράφου, παρμένες από το άρθρο: τα πρόσωπα αυτά έζησαν για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Δεν γνωρίζουμε, π.χ., αν οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον χρόνο που πέθαναν. Πρόκειται για βασική επαληθευσιμότητα. Και χαλαρός είμαι, αλλά όχι ανέμελος. Έχει μεγάλη διαφορά. Δώσε στοιχεία σε παρακαλώ, αλλιώς υπόκεινται αντικειμενικά στην καθιερωμένη πολιτική περί εικόνων. --Dead3y3 Συζήτηση 00:53, 21 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Για τις δύο συγκεκριμένες εικόνες, υποθετικά: πέθαναν το 1862 και το 1891 αντίστοιχα. Κάποιοι υποθετικοί εικοσάρηδες φωτογράφοι τους τραβάνε το 1861 και το 1890. Και πεθαίνουν το 1937, λιγότερο από 70 χρόνια από σήμερα. Πέθαναν σε ηλικία 94 και 65 ετών, αντίστοιχα. Η πρώτη ηλικία μπορεί να είναι τραβηγμένη, αλλά η δεύτερη είναι πολύ συνηθισμένη.

Βλέπεις ότι χωρίς στοιχεία, μπορούμε να υποθέσουμε οτιδήποτε. Και δυστυχώς το ίδιο μπορούν και οι δικαιούχοι/κληρονόμοι των δικαιωμάτων για εμάς. Δώσε στοιχεία, αλλιώς η συζήτηση είναι αβάσιμη.

Όπως είπες, υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα. Γιατί λοιπόν δεν ξεκινάς με την δεύτερη σελίδα του Μητρώου Επιφορτώσεων, παρά ασχολείσαι (πάλι) με εξετασμένες εικόνες; Υπάρχει για όλους. --Dead3y3 Συζήτηση 01:11, 21 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μπορώ να κάνω "ξεζούμισμα" (κυριολεκτική φράση "λεπτομερής έρευνα"), αλλά το θεωρώ το ίδιο ενδιαφέρον με την συγγραφή ενός άρθρου. Για αυτό και οι εικόνες έχουν το κουμπάκι επεξεργασία για όλους τους χρήστες: είναι ανοικτές σε όλους. Όσο για μένα προσωπικά, θεωρώ λογικά ότι οι εικόνες αξίζουν όσο και τα άρθρα. Έτσι είναι η πεποίθησή μου, δεν προσκρούω σε κανένα κανόνα, και έτσι κάνω.

Συνεχίζεις τα σχόλια χτυπώντας σε μεμονωμένες φράσεις μου. Δεν έχεις ακόμα κανένα απτό στοιχείο. Σε παρακαλώ επίσης να διαβάσεις το Βικιπαίδεια:Μείνετε ψύχραιμοι, γιατί παρατηρώ ότι θα αρχίσουμε να το παίρνουμε πάλι προσωπικά. Φεύγω τώρα, για ακριβώς αυτό τον λόγο. Σκέψου το θέμα πιο ψύχραιμα και (επαναλαμβάνω) δώσε στοιχεία. --01:50, 21 Αυγούστου 2006 (UTC)

HyperText Transfer Protocol[επεξεργασία κώδικα]

Τι ξέρεις σχετικά με το HyperText Transfer Protocol.Σου δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιείς ελεύθερα την εικόνα ή οχι?

--Diu 03:04, 21 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Οκ κατάλαβα.

--Diu 03:18, 21 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Και καλά σύγκρουση;[επεξεργασία κώδικα]

Υποθέστε καλή πίστη. Μου φαίνεται ότι είσαι λίγο καχύποπτος. --Dead3y3 Συζήτηση 09:19, 22 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εσυ τι πιστεύεις πάνω σε αυτο το θέμα? --Diu 21:42, 22 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μάλιστα...Δεν έχω καμία γνώση πάνω σε αυτο το θέμα αν και δεν συμφωνώ με τη λέξη ΣλαβοΜακεδονική.Έτσι σε ρώτησα απλως, γιατι πήρε μεγάλη διάσταση και ήθελα να ξέρω την άποψη σου πάνω σε αυτό το θέμα. --Diu 21:57, 22 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπο καλωσόρισμα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Μπορείς, αν θες, να χρησιμοποιείς το παραπάνω πρότυπο με την λειτουργία subst. Το subst αντικαθιστά το κείμενο ενός προτύπου και όχι το ίδιο το πρότυπο. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό για αυτό το πρότυπο, μιας και είναι το περισσότερο χρησιμοποιούμενο και μελλοντικός βανδαλισμός του σε συνδυασμό με την απλή χρήση του θα είχε δυσάρεστα αποτελέσματα. --Dead3y3 Συζήτηση 22:32, 22 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]


OK οι εικονες έφυγαν από την userpage και μπήκαν στην σελιδα που πρέπει.

info το συγκροτημα και στην αγγλικη wiki γράφεται Rage Against the Machine kai oxi Rage Against The Machine

Πώς μπορώ να συνδέσω το RATM me την σελίδα ?? --Noumenorian 13:00, 24 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αποβαπτίζεσαι και επαναβαπτίζεσαι με το νέο όνομα Χορταρέας. Τζίμης ο Χορταρέας ή Δημήτριος Χορταρεύς --ΗΠΣΤΓ 07:06, 27 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ ξεκινάω, αν δεις ότι κολλάω βόηθα--ΗΠΣΤΓ 12:40, 27 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Επαναφορά σελίδας Χρήστη[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την αναίρεση βανδαλισμού στη σελίδα μου, θα με υποχρέωνες αν επίσης την επανέφερες στη αρχική της κατάσταση (σελίδα ανύπαρκτη). Αντιγόνη 13:13, 28 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Έπιασε με την τρίτη[επεξεργασία κώδικα]

Έπιασε.--ΗΠΣΤΓ 23:50, 29 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όντως... --Citizen Kay 23:52, 29 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ο Θεός μας αγαπάει - Badseed απάντηση 00:09, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ένα αστέρι για τον ακούραστο επιμελητή άρθρων. Τα σέβη μου. --Dada* 12:37, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]


Επικροτώ! --Citizen Kay 13:35, 31 Αυγούστου 2006 (UTC) Επικροτώ και εγώ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ (χειροκροτήματα) --FocalPoint Συζήτηση 14:13, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]


Βρέθηκε το σχετικό αστέρι που ψάχναμε! -- pvasiliadis  14:03, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]


Ευχαριστώ!!! - Badseed απάντηση 19:27, 31 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα. Επειδή βλέπω πως ασχολήθηκες με το άρθρο Ότο Λιλιένταλ, μπορείς να σβήσεις το Ότο Λιλέντιαλ που ήταν λάθος; Ευχαριστώ. --Acp 08:53, 1 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ακούραστε επιμελητά, προτείνω το Μουντομπάσκετ 2006 (Ανδρών) για επιλεγμένο άρθρο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (Συζήτηση προτύπου:Επιλεγμένα Άρθρα. Αν συμφωνείτε, επιμεληθείτε.--FocalPoint Συζήτηση 10:01, 1 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πάω να στείλω email και μου βγάζει αυτό:


Δεν υπάρχει διεύθυνση παραλήπτη. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Jump to: navigation, search Πρέπει να έχετε συνδεθεί και να έχετε μια σωστή διεύθυνση e-mail στις προτιμήσεις σας για να στέλνετε e-mail σε άλλους χρήστες.


Τι απο τα 2 ισχύει?Δεν υπάρχει διεύθυνση παραλήπτη ή πρέπει να έχω μία σωστή διεύθυνση(ενώ εχω δεχτεί το email επαλήθευσης και έχω ακολουθήσει τις οδηγίες, δεν μου το αναγνωρίζει)--Diu 22:26, 1 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εσύ έχεις email?γιατί που βγάζει ότι δεν έχεις.Αν έχεις τότε υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα.--Diu 22:32, 1 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Νομίζω οτι ήταν καλύτερη η προηγούμενη εικόνα. Θα ήταν προτιμότερο να τοποθετήσεις την νέα εικόνα κάπου αλλού μέσα στ κείμενο.--Diu 11:05, 2 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

www.patras.gr -->η πηγή τωρά για πνευματικά δικαιώματα δεν έχω ιδέα--Diu 11:38, 2 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα! Έχοντας την ιδιότητα του δασολόγου - περιβαλλοντολόγου, και έχοντας μελετήσει τα φρυγανικά οικοσυστήματα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τις αλλαγές , ή καλύτερα περικοπές, που κάνατε στο άρθρο μου για την γαλατσίδα (Euphorbia dendroides), το οποίο αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια συνεισφοράς μου στην Βικιπαίδεια. Αφαιρέσατε ένα από τα πιο σημαντικά χαρακατηριστικά του συγκεκριμένου φυτού :"Άνθιση μέσα Φεβρουαρίου με μέσα Απριλίου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, τα φύλλα είναι ανοιχτοπράσινα , αλλά όσο πλησιάζει το καλοκαίρι αποκτούν ένα φθινοπωρινό κοκκινοκαφέ χρώμα πριν να πέσουν". Η ιδιότητά του να αλλάζει χρώμα και να διατηρεί την ομορφιά του τόσο καιρό, του προσδίδει ιδιαίτερη αισθητική αξία, το καθιστά χρήσιμο στην κηποτεχνία , και το κάνει ιδιαίτερο σε σχέση με άλλα είδη που ανήκουν επίσης σε φρυγανικά οικοσυστήματα , όπου ανήκει και η γαλατσίδα. Ευχαριστώ, θα συνεχίσω να συνεισφέρω στην Ελληνική Wikipedia.

Ένα κβάντο, κβάντο 2[επεξεργασία κώδικα]

Χωρίς να θέλω να το γρουσουζέψω... --Citizen Kay 17:27, 4 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ρε ουστ. Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει. Τ' ακούς; ΤΙΠΟΤΑ! - Badseed απάντηση 17:31, 4 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πα ντι κουα μεσιέ, πα ντι κουά. (Το 'σκισα πάλι το γαλλικό) --ΗΠΣΤΓ 18:02, 4 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ούτε που σκέφτηκα να ψάξω στα Commons, τα σέβη μου--ΗΠΣΤΓ 08:21, 5 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Οδηγίες για... νέους![επεξεργασία κώδικα]

Αν χρησιμοποιήσω διαφορετικά λόγια? Αλλά η αυτοβιογραφία δεν μπορεί να χρειάζεται δικαιώματα. Βοηθήστε με για να το συνεχίσω. Ευχαριστώ Lalistati 11:29, 5 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Ήταν η πρώτη μου επαφή με το Βικιπαίδια αλλά και το wikipedia και δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το πως λειτουργεί. Ελπίζω να τα πήγα καλύτερα. Θα σας παρακαλούσα να δείτε τις τροποποιήσεις που έκανα και αν είμαι σε καλό δρόμο να βγάλω το αρχικό σχόλιο. Επίσης θα ήθελα τα φώτα σας όσο αφορά την κατηγορία του θέματός μου? Δεν υπάρχει κάτι σχετικό ας πούμε Έλληνες Χαράκτες. Θα μπορούσα να το βάλω γενικότερα στο Έλληνες Καλλιτέχνες? Δεν νομίζω να το ζητήσει κανείς από πιο γενική κατηγορία. Και κάτι τελευταίο... Τελικά με την αυτοβιογραφία τί να κάνω? Γνωρίζω ότι υπάρχει και είναι ακριβώς όπως την παραθέτουν στο link. Δεν είμαι σίγουρη να στείλω mail σε αυτούς ή να επικοινωνήσω με την οικογένειά της. Δεν θα ήθελα να το διαγράψω γιατί η ίδια τα γράφει πολύ όμορφα και απλά, όπως ακριβώς ήταν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας και συγνώμη και πάλι για την ενόχληση. Lalistati 20:04, 6 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Από ποια επιστήμη είναι ο όρος αυτός;--Αρχίδαμος 08:10, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ πολύ, εδώ κάθε μέρα κάτι μαθαίνεις! Στον ηλεκτρισμό είναι αρχή ή απλή εφαρμογή άλλης αρχής;--Αρχίδαμος 09:05, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Thx. Οι διαχειριστές είναι και παντογνώστες:)--Αρχίδαμος 10:20, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Αφού είναι παντογνώστες (και ο Περίεργος με τα Γατιά ας το σημειώσει), ας μου θυμίσουν και εκείνο για τους μέγιστους κύκλους που έχω σπάσει το κεφάλι μου τόση ώρα να βρω (με αφορμή τις συζητήσεις σας)... --sirKay 10:37, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Το βρήκα, το βρήκα... --sirKay 10:44, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Βραβεία Νόμπελ Φυσικής[επεξεργασία κώδικα]

Thanx a lot για τη βοήθεια πάνω στο άρθρο! Σκόπευα να το τελειώσω και να το επεξεργαστώ μία και καλή, μιας και είχα αφήσει πολλά λάθη (όπως άλλωστε είδες..). Πολύ καλή δουλειά, και όπως πάντα, εξαιρετικά καλοδεχούμενη  :) Amalgam82 13:09, 9 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σχετικά με αυτό που είχες γράψει αρχικά στη σελίδα εκείνη:

  • Το άρθρο για το βιβλίο σας δεν μπορεί να μείνει, καθώς η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος για διαφήμιση. Θα χαρούμε όμως να δεχτούμε ένα άρθρο σας για τις τεχνικές του Μ. Αλεξάνδρου, όπου μπορείτε να αναφέρετε σαν πηγή το βιβλίο σας

Ο άνθρωπος το εφάρμοσε και έγραψε αυτό: Οικονομικά εκστρατείας Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο είναι ξεκάθαρα πρωτότυπη έρευνα και ούτε αυτό δε στέκεται σε εγκυκλοπαίδεια, δεδομένου ότι δε γράφει για επαληθεύσιμα δεδομένα, αλλά για προσωπικές θεωρίες. Κάτι που ισχύει και για άλλες συνεισφορές του.

Πρότεινα στη Συζήτηση:Οικονομικά εκστρατείας Μεγάλου Αλεξάνδρου:

  • να μετατραπεί σε παρουσίαση του βιβλίου, όπου το κείμενο θα δίνει μια ιδέα για το περιεχόμενό του,

με τη λογική ότι η ελληνική και οι ξένες βικιπαίδειες έχουν πολλά άρθρα για βιβλία, μαζί με περίληψη του περιεχομένου τους.

Μήπως έτσι θα στεκόταν; Πως σου φαίνεται;

--FocalPoint Συζήτηση 19:33, 10 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ φίλε, επίτρεψέ μου να συμμεριστώ τις ανησυχίες τού FocalPoint, μεταφέροντας τον προβληματισμό και άλλων συντακτών για τα εν λόγω άρθρα. Λυπούμαι που βλέπω να σωρεύονται τέτοιου είδους κείμενα, που στερούνται επιστημονικού υποβάθρου, ενώ ο χρήστης αρνείται να συνεργαστεί και να παραθέσει τις πηγές ή τα επιχειρήματά του. Επί παραδείγματι, επανήλθε άρθρο Λογοδυναμική με άλλον τίτλο (Αρχαιοελληνική λογοδυναμική αρίθμηση), αναγκάζοντάς μας να δαπανήσουμε χρόνο για να εξηγήσουμε γιατί πληροί τα κριτήρια διαγραφής. Με λυπεί ότι η προσκόλληση σε ορισμένα ιδεολογήματα συσκοτίζει την κρίση ανθρώπων με καλή πρόθεση. Κρίμα! Νομίζω ότι η βοήθεια των διαχειριστών είναι απαραίτητη και ευχαριστώ για την κατανόηση. Dr Moshe 20:03, 10 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Το άρθρο για το βιβλίο σας δεν μπορεί να μείνει
Ο συγκεκριμένος χρήστης - και κάθε χρήστης - δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί κανένα απόσπασμα βιβλίου λέγοντας ότι είναι δικό του, εκτός και αν έρθει σε επικοινωνία με τους διαχειριστές και τους δώσει τέτοια προσωπικά στοιχεία, ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητά του.--lady 20:23, 10 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καταρχήν για το "Λογοδυναμική", είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση (μακριά και σκληρή) την προηγούμενη φορά, και με βάση αυτή διέγραψα το άρθρο αμέσως. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζοταν καν εξήγηση για τους λόγους, παρά μόνο παραπομπή στη συζήτηση (στην οποία και πολλοί χρήστες συμμετείχαν, και πολλά επιχειρήματα ανταλλάχτηκαν, οπότε μπορούμε να πούμε ότι σχηματίστηκε μια αντικειμενική συλλογική άποψη).

Τώρα όσον αφορά τις τεχνικές του Μεγαλέξαντρου, την προηγουμενη φορά που είχε εμφανιστεί το συγκεκριμένο άρθρο, είχα κάνει κάποιο μικρό ψάξιμο, και απ' ότι θυμάμαι -μπορεί όμως να κάνω και λάθος- η μελέτη αυτή έχει παρουσιαστεί από 'δω κι από 'κει και έχει αποσπάσει κάποια (θετικά απ' ότι θυμάμαι) σχόλια. Αν θέλετε λεπτομέρειες, μπορώ να ξαναψάξω, για να δω αν όντως θυμάμαι καλά. Με αυτή τη λογική θεώρησα ότι δεν πρόκειται για εντελώς πρωτότυπη έρευνα και πρότεινα στο χρήστη να αναπτύξει κάπως το θέμα, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το βιβλίο του, μιας και μου φάνηκε και ενδιαφέρον από ιστορικής άποψης. Εννοείται ότι δεν έχω κανένα συμφέρον να υπερασπιστώ ούτε τον χρήστη ούτε το βιβλίο του, ούτε φυσικά μίλησα σε πνεύμα "μακεδονία ξακουστή", εννοείται. Και φυσικά δεν θα είχα πρόβλημα να διαγραφεί σαν πρωτότυπη έρευνα, αν όντως αυτό είναι.

Θα διαφωνήσω με το Focal, όχι εντελώς βέβαια, στο ότι ουσιαστικά η παρουσίαση του βιβλίου και του θέματος είναι το ίδιο πράγμα. Δεν θα είχε διαφορά με το να γραφεί ένα άρθρο περί της θεωρίας με τα γνωστά "ισχυρίζεται ότι", "υποστηρίζει ότι" κλπ. Συν τοις άλλοις, θα άνοιγε την πόρτα για παντός είδους "βιβλιοπαρουσιάσεις". Μου φαίνεται το ίδιο, αλλά μπορεί να έχεις και δικιο. Καλό θα ήταν να ακουστούν και άλλες απόψεις.

Τέλος για αυτό που επισημαίνει η lady, ίσως κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα, για να είμαστε εξασφαλισμένοι. Τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι αρκετά εύκολο να τα κρίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις (αν πρόκειται για τον αυθεντικό συγγραφέα δηλαδή) αλλά μιας και είμαστε στον ψεύτικο και γυάλινο κόσμο του ίντερνετ, ίσως θάταν καλό ν' αρχίσουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας - Badseed απάντηση 21:45, 10 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καμία αντίρρηση, ευκαιρία να δούμε αν αξίζει και τον κόπο να ασχολείται κανείς με τη Βικιπαίδεια--ΗΠΣΤΓ 08:50, 11 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μου έχει παραχωρηθεί η άδεια.

Ώρες ώρες σκέφτομαι να γίνω usor otiosus, αλλά τελικά η ματαιοδοξία νικά (άσχετο, με αφορμή άλλα)... Ευχαριστώ για τα λινκ. Βρήκα το άρθρο της εγκυκλοπαίδειας που λέει κάποια πράγματα παραπάνω, εν καιρώ θα τα προσθέσω. Το κακό με τα δικά σου λινκ είναι ότι εντάσσονται σε έναν ευρύτερο κύκλο, το γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο, θέμα τεράστιο και για τους Εβραίους και για τους Χριστιανούς και με προεκτάσεις σχετικά με την ανθρώπινη ελευθερία και την έννοια της αγάπης του Θεού. Αν βρω κάτι ευρύτερο για Εβραϊσμό/Χριστιανισμό και deus otiosus θα το βάλω--Αρχίδαμος 11:49, 14 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Είναι κατοχυρωμένος ο όρος; Πόσα θες να μου τον παραχωρήσεις; Ως τότε θα του κάνω "εύλογη χρήση". Νομίζω πάντως είναι (είμαστε) πολλοί που δε θα σ'άφηναν (αφήναμε) να αποσυρθείς--Αρχίδαμος 12:03, 14 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Απονέμω στον Badseed το αστέρι της ακούραστης συνδρομής των συμβικιπαιδιστών

Dear m00lari within, AKA Badseed, ήρθε η ώρα σου για επίσημη απονομή: Σου απονέμω το αστέρι του καλού Σαμαρείτη με αφορμή τη συνδρομή σου για την εύρεση απάντησης σε ερώτημα που έθεσα. Προφανώς, αυτό ήταν μόνο η αφορμή. Η απονομή μου αυτή έχει σαν αιτία την ακούραστη συνδρομή σου σε πολλούς βικιπαιδιστές.--FocalPoint Συζήτηση 21:42, 16 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σ' ευχαριστώ! - Badseed απάντηση 05:35, 17 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Τι έπαθε το Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο); Δάκτυλος της CIA; Δεν εμφανίζεται και με ρωτάει αν θέλω να το γράψω (χα χα:(((), αλλά στο ιστορικό εμφανίζεται κανονικά--Αρχίδαμος 09:34, 17 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το βρασμό ψυχής τον ξέρει ο Τζίμπο;--Αρχίδαμος 09:43, 17 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Έπιασε με την τρίτη[επεξεργασία κώδικα]

Έπιασε.--ΗΠΣΤΓ 23:50, 29 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όντως... --Citizen Kay 23:52, 29 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ο Θεός μας αγαπάει - Badseed απάντηση 00:09, 30 Αυγούστου 2006 (UTC)[απάντηση]

Περιλήψεις και εικόνες[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου κι από μένα. Τα άρθρα για τις ταινίες είναι φυσικά ευπρόσδεκτα (και μπράβο για την εξοντωτική δουλειά που έκανες με τους τόνους και τα κεφαλαία/μικρά στον Κατάλογο των ταινιών), υπάρχει όμως πρόβλημα με τις περιλήψεις των ταινιών, που είναι (όσες είδα τουλάχιστον) παρμένες από άλλες σελίδες, οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ χωρίς άδεια. Προσπάθησε να γράφεις κάτι δικό σου, έστω και μικρότερο! Κατά τ' άλλα, καλή συνέχεια

Υ.Γ. για τις εικόνες, οι αφίσες είναι όντως η καλύτερη λύση, κι όπου δεν υπάρχουν μπορείς να βρεις ή να φτιάξεις (αν τις έχεις στην ταινιοθήκη σου) screenshots μεμονωμένων σκηνών. - Badseed απάντηση 10:22, 19 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γειά σου φίλε και σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Το καταλαβαίνω αυτό, έχεις δίκαιο. Έψαξα στο διαδύκτιο για κάποια επίσημη περιγραφή που θα μπορούσε να χρησημοποιηθεί αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε καν για τις νεότερες ταινίες. Μιας και δεν μου αρέσει να δίνω την προσωπική μου άποψη σαν επίσημη περιγραφή στη Βικιπαίδια προτίμησα απλώς να χρησημοποιήσω την καλύτερη περιγραφή που βρήκα online. (Εξάλου τα πνευματικά δικαιώματα στο χώρο του ελληνικού διαδυκτίου, κρίνοντας από τις παρόμοιες ή και αυτολεξεί περιγραφές που απαντώνται, νομίζω οτι ελάχιστα τηρούνται) Θα προσπαθήσω να κάνω κάποια στοιχειώδη επεξεργασία σε ταινίες που έχω δει, όπως για παράδειγμα τη Λιούμπη. Ελπίζω αυτό να είναι αποδεκτό...Kornoslimnos 06:40, 20 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Όταν μπορέσεις διέγραψε την εικόνα Hleia.pdf--Diu 10:32, 20 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Κανένα πρόβλημα, λινς έβαζα απλώς. Κρίμα πάντως.. Λυδία 10:15, 20 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Το κείμενο για τον Τέσλα προέρχεται από το βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Στάμκου, "Ο Θαυμαστός Κόσμος του Τέσλα" (Εκδόσεις Άγνωστο, 2004) και γι' αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθεί στο τέλος του κειμένου η πηγή του. Διαφορετικά παραβιάζει όντως τα συγγραφικά δικαιώματα του συγγραφέα.

Διαγράφηκε, σαν παραβίαση copyright. Δεν μπορεί να διακινηθεί με την gfdl εάν είναι υπό προστασία, εκτός αν παραχωρηθεί για κάθε χρήση και τροποποίηση. Φιλικά Badseed απάντηση 04:27, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ φίλε,

Ευχαριστώ για την άμεση επέμβαση όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα της ΕΕΣΓΠΧ. Το άρθρο Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική το συνέταξα εγώ, οπότε δεν τίθεται θέμα πνευματικών δικαιωμάτων.

Φιλικά,

Δημήτρης Παπαδάκης

Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός

Administrator της ιστοσελίδας της ΕΕΣΓΠΧ

ξανα-τσεκ μέιλ--Αρχίδαμος 22:46, 25 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

πελάτες χονδρικής έχουν πιο χαλαρή αντιμετώπιση πάντα--Αρχίδαμος 22:59, 25 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Επέκταση άρθρων πόλεων[επεξεργασία κώδικα]

Τη σκέφτηκα την επέκταση των άρθρων των μεγάλων πόλεων και θα τα επεκτείνω σύντομα. Επίσης θα επεκτείνω το άρθρο της Λιθουανίας. Φιλικά --Diamond 12:20, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


οι 2 ασπρόμαυρες εικόνες είναι απο καρτ-ποσταλ της δεκαετίας του 50'. Μάλιστα η μια απο τις δύο είναι στην κατοχή(Ασχέτως αν την κατέβασα απο site την φωτογραφία). Αμα τώρα υπάρχει προβλημα πνευματικών δικαιωμάτων τότε διαγράψτε τις.--Diu 12:38, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Θα μπορούσα να αναφέρω το σχολείο στις παραπομπές. Θα το κάνω αργότερα.--Diu 13:11, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Από Συζήτηση άρθρου:Παύλος Μπακογιάννης: Η 17 Νοέμβρη ήταν οργάνωση αριστερής ιδεολογίας. Δεν την ταυτίζω με την κοινοβουλευτική Αριστερά, αλλά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε για να σκοτώνει ήταν αριστερά. Δεν καταλαβαίνω γιατί να διαφωνεί κανείς πάνω σε αυτό. Μήπως θεωρείται... εθνικιστική; Ή κάτι άλλο; --Kostisl 13:10, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Όταν βρείς χρόνο (και αν φυσικά θέλεις) θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως φτιάχνουμε τα πρότυπα(λ.χ. πρότυπο:Δήμαρχοι Πύργου).

Ευχαριστώ προκαταβολικά--Diu 20:52, 26 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια--Diu 11:01, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Λάθος συνειρμοί, δεν εννοούσα αυτόν τον Σωτήρα. Σκεφτόμουν περισσότερο τους βασιλείς της ελληνιστικής περιόδου en:Indo-Greek Kingdom#Ideology (εξ'ου και η Βακτριανή), en:Seleucid Empire#Seleucid rulers, en:Ptolemaic dynasty με τον τίτλο "Σωτήρ". Πάντως, δεν ξέρεις πόσο μεγάλη απορία είχα με τα χρώματα...σκεφτόμουν, μα που τα ξέρουν όλοι αυτοί... Όσο για να την ψωνίσεις..δύσκολο, θα σε προσγειώσουν άλλοι (δίκαια ή άδικα ).--FocalPoint Συζήτηση 14:29, 27 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αναρωτιόμουν αμα πληρει τις προϋποθέσεις για επιλεγμένο άρθρο. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει, είναι οι φωτογραφίες με τις οποίες πρέπει να καταλήξουμε σε μια λύση(διαγραφή ή διατήρηση). Επίσης θα ήθελα να μου πεις πως αλλάζουμε όνομα στην υπογραφή(οχι εννοείται για πάντα. μόνο για επιλεγμένες στιγμές)--Diu 15:30, 28 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Βασικά δεν μπορώ να βρώ πληροφορίες για μετά το 50' αν και κάτι φοβερο δεν συνέβει:P. Πάντως σε ευχαριστώ για την βοήθεια.--Eonwe 11:58, 29 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπο διαγραφής[επεξεργασία κώδικα]

Παλιότερα ήθελα να αφήσω να περάσει μισή ώρα πριν βάλω το πρότυπο για διαγραφή. Όμως αποφάσισα να μην περιμένω μισή ώρα αλλά να το βάζω κατευθείαν όταν είδα αυτό (πρώτος τίτλος). Φιλικά --Diamond συζήτηση 20:20, 28 Σεπτεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δημιουργώ αυτή τη στιγμή μια εικόνα svg, και ξεκίνησα να την δημιουργώ από τότε που έβαλα την ετικέτα δα. Τοποθετώ πάλι την δα στην εικόνα. Είναι διάγραμμα, χωρίς πηγή και δικαιούχο, και το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί πανεύκολα, καλή ώρα τώρα που μιλάμε. Πάει πάρα πολύ να διαφωνούμε σε τέτοιες προφανείς περιπτώσεις. Σκέψου λίγο γιατί το έκανα πρωτού να αφαιρείς μια ετικέτα που τοποθετώ. --Dead3y3 Συζήτηση 21:08, 2 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Α' Ενικός και Α' Πληθυντικός[επεξεργασία κώδικα]

Δεν μίλησα σε σένα, γιατί απλούστατα δεν χρησιμοποίησα ενικό. Το κάθε θέμα αφορά όλη την κοινότητα. Όπως και για το ότι τα ban δεν είναι τιμωρίες και δεν ξεκινούν από 3 ημέρες, αλλά από 24 ώρες για ανώνυμες IP που δεν εμφανίζουν τάσεις επανελειμμένου βανδαλισμού. --Dead3y3 Συζήτηση 19:07, 6 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ωραία, αφού μιλάς σε όλη την Κοινότητα τότε καλό θα είναι να ρωτάς πρώτα τη γνώμη της στην Αγορά πριν τα "από δω και μπρος" και τα "δεν". Τώρα για να μην κοροϊδευόμαστε, από τη στιγμή που κάνεις επεξεργασία 5 λεπτά μετά από μένα στην ίδια εικόνα, για μένα πήγαινε, κι από τη στιγμή που ήδη έχει υπάρξει συζήτηση για το ίδιο θέμα μυρίζει flamebait το πράγμα, αλλά τεσπά, καλή καρδιά.

Το συγκεκριμένο για το gtp το έχω ήδη διαγράψει άλλες δυο φορές-κ επίσης το 24 ώρες για ανώνυμες είναι πολιτική της αγγλικής. - Badseed απάντηση 19:21, 6 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δεν είπα «απευθύνομαι», είπα «είναι θέμα της κοινότητας», και αναφερόμουν σε αυτήν την εικόνα (+ 1 στις περιπτώσεις διαστρέβλωσης των λόγων μου). Και για να μην κοροϊδευόμαστε πραγματικά, υπάρχει κάποιο όριο 5 λεπτών μετά από το οποίο δεν θεωρούνται «flamebait» οι διαδοχικές επεξεργασίες; Γιατί αν θυμάμαι καλά, πριν από την δεύτερη επεξεργασία είχα κάνει και μια πρώτη πρόσφατη, την οποία ανέστρεψες (+ 1 στις κατευθείαν-στα-μούτρα αντιστροφές των επεξεργασιών μου). Η μήπως το ότι είχε υπάρξει μια συζήτηση πριν από 3 μήνες προσφέρει άσυλο στην άποψή σου; Το ότι περιμένουμε 3 μήνες για απάντηση από τον χρήστη, επειδή με έκανες να νομίζω (ως δεύτερο μόνο άτομο που ασχολήθηκε με το ζήτημα, με την φράση σου «όπως βλέπεις, λύνεται εύκολα») ότι τον είχες ειδοποιήσει για αυτήν την εικόνα, το ξεχνάμε; Και όσον αφορά τα περί Αγοράς, κουίζ: ανέφερε ένα άτομο εδώ, το οποίο ενεργεί αποβλέποντας στην καλή λειτουργία της Βικιπαίδειας ως προς τα πνευμ. δικαιώματα, το οποίο θα προτιμούσε να «κρέμονται» 500 εικόνες χωρίς άδεια, από το να τις κατατάξει δύαδικά σε κατηγορίες.

Αυτό που έκανα ήταν να καλυτερεύσω την μεταχείριση της εικόνας με το να προσθέσω σε αυτήν το πρότυπο που προεπιλεγμένα παίρνει όπως είναι. Το ότι υπάρχει η επιλογή στην επιφόρτωση για «χωρίς άδεια» προορίζεται όταν ο χρήστης θέλει να βάλει μια από αυτές που δεν υπάρχουν στις default επιλογές. Δεν έβαλε, την ξαναtaggάρουμε με άγνωστη άδεια. Αντί όμως να την αντικαταστήσεις την ΔΚ-χρήστη που έβαλα με άγνωστη, την διέγραψες και ούτε έκανες τον κόπο να κάνεις καλοπροαίρετη κριτική, για το ότι δεν πρέπει να ήμουν τόσο ελαστικός με αυτήν την εικόνα (που αυτό έκανα, αφού προσπάθησα να την βάλω ως ΔΚ-χρήστη). --Dead3y3 Συζήτηση 21:59, 6 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αν θυμάμαι καλά, ο χρόνος banaρίσματος είναι ανάλογος με το πόσες επεξεργασίες έχουν γίνει από ένα χρήστη, όχι ανάλογος με τον κόπο σου που κάνεις να διαγράφεις το ίδιο άρθρο. Για αυτό υπάρχει η προστασία από επαναδημιουργία, η οποία φυσικά λήγει μετά από κάποιο χρόνο. Το 24 ώρες είναι πολιτική της αγγλικής, σωστά. Και εμείς εδώ λοιπόν έχουμε ανύπαρκτη πολιτική και την υποκειμενική κρίση, με βάση τα συναισθήματα και το πως είναι οι κατά καιρούς διαθέσεις του κάθε διαχειριστή, να προσθέσω. + αυτό (1 διαγραφή μόνο), + και αυτό (για να πάρουν μια εικόνα οι υπόλοιποι πόσο διαφέρει η κατάσταση από διαχειριστή σε διαχειριστή, και πόσο ανακριβής αντιστοιχία γίνεται μεταξύ σοβαρότητας κατάστασης - διάρκειας φραγής).

Κάποια στιγμή θα βαρεθώ; Πιθανών. Το θέμα είναι ότι αυτό που κάποιοι απορρίπτουν ως «εγωισμό της νεότητος», προορίζεται ως κριτική προς αυτούς. Δεν το γράφω επειδή περιμένω απάντηση και επειδή κάποιοι νομίζουν ότι πληγώνεται ο δικός τους εγωισμός. Εκτός αν νομίζουν ότι λόγω ηλικίας, ότι και να συζητάς μαζί τους, αυτοί έχουν πάντα δίκιο και το στραβάδι πάντα άδικο. Σκέψη και αυτοκριτική χρειάζεται, όχι αυτόματη γραφή. Καληνύχτα. --Dead3y3 Συζήτηση 21:59, 6 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Φίλτατε για να αρχίσουμε καταρχήν από τα βασικά, δεν βγαίνει συμπέρασμα. Αν ερχόμουν και σου έλεγα ότι είσαι πολύ ελαστικός κλπ, πάλι σε ανάλογο στυλ θα απαντούσες (περί στραβαδιών, εγωϊσμών κλπ). Σαφώς και μου μυρίζει flamebait, γιατί δεν νομίζω ότι μετά από τόσο καιρό στη Βικιπαίδεια δεν γνωρίζεις ότι δεν βάζουμε ότι άδεια θέλουμε (και όχι, δεν υπάρχει default άδεια, και φυσικά και την ανέστρεψα) σε εικόνες άλλων, ρίχνοντας μετά από πάνω και φωτοβολίδες μόλις γίνει η διόρθωση. Τώρα το "σε έκανα να νομίζεις" είναι δικό σου πρόβλημα αγαπητέ και δεν ασχολούμαι. Εγώ ειδοποίησα το χρήστη να σημάνει τις εικόνες του, αν δεν το έκανε δεν μπορώ να τον αναγκάσω να το κάνει. Αν υπονοείς εξαπάτηση, λυπάμαι διπλά και τριπλά για σένα.

Όσον αφορά τα evidence και τα στοιχεία του Ειδικού Δικαστηρίου, ψάχνε καλύτερα γιατί το άρθρο έχει ξαναδιαγραφεί (13:15, 9 Σεπτεμβρίου 2006 Badseed Το άρθρο "GTP" διεγράφη (το περιεχόμενο ήταν: GTP ειναι ορος τηε ελληνικης αργκω, για το "Για τον... (και η μόνη συνεισφορά ήταν από '88.218.49.49')). Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι η κρίση του κάθε διαχειριστή εξαρτάται απ' το αν είναι βιδωμένος ή τσακώθηκε με την γκόμενα ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Αν ήταν έτσι, θα έβλεπες πολυ διαφορετικά πράγματα στα μητρώα φραγής και διαγραφών. Αν έχεις πρόβλημα με το πως λειτουργούν οι διαχειριστές (ή συγκεκριμένοι διαχειριστές), θα πρέπει να απευθυνθείς στο Σημειωματάριο ή στην Αγορά, για να πάρουν μια γεύση και οι "υπόλοιποι" για τους δρώντες ανάλογα με την ταπηροκρανίασή τους ή το βίδωμά τους διαχειριστές. Είναι αλήθεια ότι διαφορετικές φραγές δίνει ο κάθε διαχειριστής (1 ή τρεις μέρες), προσωπικά όμως μου είναι αδιάφορο αν θα αποκλειστεί για μία ή τρεις ή τριαντατρείς μέρες κάποιος που έχει έρθει στη ΒΠ για να κάνει ζημιά ή να κάνει χαβαλέ, εις βάρος των υπόλοιπων, και δεν θα κάτσω να μετρήσω με τη μεζούρα πριν τον αποκλείσω. Στους υπόλοιπους, πάρα πολύ σπάνια δίνονται φραγές (ακόμα και σε όσους κάνουν επανειλημμένα λάθη από άγνοια), και το ξέρεις πολύ καλά αυτό.

Τέλος, για το θέμα της ηλικίας και πάλι κάνεις λάθος, καθώς υπάρχουν νεότεροι από σένα χρήστες με τους οποίους ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα και κανείς ποτέ δεν αποκάλεσε "στραβάδι" (όρος που και για σένα φυσικά μόνο εσύ χρησιμοποίησες). Καλό ξημέρωμα - Badseed απάντηση 05:27, 7 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Για το ότι θα αντιδρούσα άσχημα αν μου έλεγες ότι είμαι ελαστικός, και για το ότι υπονοώ εξαπάτηση είναι δικό σου πρόβλημα (καχυποψίας). Αυτά είναι τα βασικά του βικικλίματος, για να ξεκινήσουμε.

Και φυσικά τοποθετούμε άδεια σε εικόνες όπου όλα τα άλλα στοιχεία δίνονται, και αυτό εγώ έχω μάθει μετά από τόσοοο καιρό στην Βικιπαίδεια. Μπορεί να μην ήμουν ακριβής με την ΔΚ-χρήστη, εν τέλει όμως κάνω χατίρι με την «άγνωστη άδεια», όταν συντρέχουν οι εξής παράγοντες:

  • Η επίμαχη φωτογραφία είναι δημιουργία του χρήστη Odin.
  • Όλες οι συνεισφορές υπόκεινται στην GFDL (το αναφέρει ξεκάθαρα στην σελίδα επιφόρτωσης).

Ποιο είναι το συμπέρασμα που κάθε ανθρώπινο ον με ικανότητα λογικής σκέψης θα έβγαζε για την άδεια της εικόνας;

Ειδοποίησες τον χρήστη να σημάνει τις εικόνες του, καλώς. Για την συγκεκριμένη εικόνα όμως που μιλάμε, δεν τον ειδοποίησες, παρά έδωσες την εντύπωση ότι το έκανες. Και αυτό δεν αφορά εμένα. Η εντύπωση δόθηκε από τη στιγμή που έκρινες σκόπιμο να δώσεις την απάντηση όχι στην οποιαδήποτε σελίδα, αλλά στην συζήτηση της συγκεκριμένης εικόνας.

Εξήγησα ότι 'χρόνος φραγής' - 'αριθμός επαναδημιουργιών άρθρου' δεν είναι ανάλογα. Αλλά δεν το κατάλαβες, όπως φαίνεται από την απάντησή σου. Αν ενοχλεί τόσο που επαναδημιουργείται, δεν χρειάζεται να ξεσπάμε στον χρήστη. Δημιουργείται κανονικό άρθρο για το ακρωνύμιο ή γίνεται protect. Τα στοιχεία του «Ειδικού Δικαστηρίου» (άλλος ένας όρος που δεν είπα) είχαν σκοπό να δείξουν την ανακρίβεια ενός ισχυρισμού. Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι GTP και Gtp είναι διαφορετικά άρθρα, μήπως η εξίσωση καλυτερεύει κάτι στο ότι πάλι, είναι 2 διαγραφές μόνο, και στο ότι έχουν διάστημα ενός μηνός μεταξύ τους; Αυτό δικαιολογεί 72 ώρες φραγής; Φραγή = περιορισμός ακραίων καταστάσεων. Μήπως 1 μήνας μεταξύ δημιουργίας 2 διαφορετικών άρθρων θεωρείται βλαπτική κατάσταση για την Βικιπαίδεια;

Για το «μου είναι αδιάφορο για το αν είναι 1, 3 ή 33», είναι προφανές πόσο κατανοητό έχει γίνει το «η φραγή δεν είναι τιμωρία, αλλά τρόπος εξομάλυνσης ακραίων καταστάσεων». Και φυσικά είναι καθήκον του κάθε διαχειριστή να «μετρά με την μεζούρα», ή για το κάνω πιο λιανά, να «δώσει πέντε δευτερόλεπτα από τον χρόνο του» για να εκτιμήσει την σοβαρότητα μιας κατάστασης. Το ότι «κάποιος έκανε χαβαλέ με ένα και μόνο άρθρο» δεν ισοδυναμεί με το «άρχισε να βανδαλίζει 400 άρθρα στην σειρά». Όσο για το «υπόλοιπους», μάλλον εννοούνται οι θαμώνες εδώ. Προτείνω σε αυτήν την περίπτωση μια πινακίδα «Βικιπαίδεια & Υπόλοιποι Ο.Ε.» στην Κύρια Σελίδα, για να καταλαβαίνουν οι ανώνυμοι παρακατιανοί ότι θα τους αξίζει μεγαλύτερη ποινή όταν τρώνε φραγή.

Δεν είναι οι συγκεκριμένοι διαχειριστές. Αν δεν το ξεχάσαμε ακόμη, οτιδήποτε είναι θέμα των διαχειριστών είναι θέμα όλων των χρηστών. Δεν χρειάζεται να βλέπω πολύ διαφορετικά πράγματα στις φραγές ως χρήστης. Μου αρκεί που βλέπω αυτές τις διαφορές μεταξύ των διαχειριστών, όπως το παραδέχτηκες. Και κάνω λάθος; Για το ότι χωρίς κανόνες διαχείρισης, το κάθε θέμα (μαζί και αυτό) μεταλλάσεται ανάλογα και με την συναισθηματική διάθεση, εκτός από την λογική κρίση, του καθενός διαχειριστή; Κάποιος διαχειριστής δεν φοβήθηκε να το παραδεχτεί τουλάχιστον («εννίοτε συζητάω, κάποιες φορές όχι, είναι δικό μου θέμα»). Το τι κάνουν όμως οι διαχειριστές με τα δικαιώματά τους δεν είναι δικό τους θέμα. Μην ξεχνάμε ότι η κοινότητα τους τα έδωσε.

Το «στραβάδι», τέλος, είναι ένας πολύ mild κατ' εμέ όρος για την φράση «αλαζονεία της νεότητος» που απευθυνόταν σε μένα. Αντίθετα, να υποθέσω ότι όλα είναι καλά, και να θέσουμε ως όρο ότι η κριτική προς άλλους, στην κλίμακα «αλαζονεία της νεότητος» εώς «σοφεία του γέροντος», θα είναι ανάλογη της ηλικίας των Βικιπαιδιστών. Και για το ότι η υποχωρητικότητα είναι προτέρημα της ηλικίας (να μην ξεχνάμε τα παλαιά στερεότυπα, βεβαίως). Το ότι υπάρχουν νεότεροι χρήστες που δεν έχουν χαρακτηριστεί έτσι, έγκειται στο γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς δεν κάνουν κριτική σε ανακριβείς ενέργειες διαφόρων, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις. Μάλλον επειδή γνωρίζουν ότι κάνοντας το αυτό, υπάρχει μια κάποια πιθανότητα να πέσουν σε τοίχο, χωρίς ίχνος διαλλακτικότητας και αυτοκριτικής.

Φαύλος κύκλος (σχόλιο επεξεργασίας σου στην εδώ σελίδα) οι συζητήσεις μας; Έκρινες όμως σκόπιμο να μου απαντήσεις προσωπικά και πρώτος. Παρόλο που ξεκαθάρισα θέσεις σε ουδέτερο πρόσωπο και το ότι δεν απευθυνόμουν σε σένα, στην πρώτη-πρώτη πρόταση της ενότητας. --Dead3y3 Συζήτηση 01:25, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρααααααααα, καλά είμαστε. Εσείς; - fefeli 04:20, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Να δω πως θα την κόψουμε αυτή τη συνήθεια των βαμπίρ - fefeli 04:25, 8 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Δουλέψαμε πολύ όλοι οι Έλληνες στην Αγγλική ΒΠ, ωστε να γίνει όσο πιο περιγραφικό όλων των πλευρών στο ζήτημα. Σχετικά με την εικόνα, δες τη συζήτηση με τον Γεράκι στο άρθρο (κάτω-κάτω). Νομίζω οτι δεν υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση με τις συνήθεις ταχύτητες εδώ στην Ελλάδα, εκτός αν βάζαμε π.χ. την 330Κβ. Μπορώ σίγουρα να βελτιώσω το τμήμα της κύριας σελίδας όμως. Η μικρή 180χ180 112Κβ είναι σούπερ γι'αυτή τη δουλειά. Δες μια σχετική in situ στο en:Wikipedia:Today's featured article/requests#Macedonia (terminology). Επίσης, δες σχετικό μου μήνυμα στην Αγορά. Έμαθα οτι ήταν υποψήφιο από εσένα! :NikoSilver: 23:47, 9 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Μια χαρούλα χώρεσε. Αν θέλουμε το κάνουμε και 150, δεν θα έχει πρόβλημα! :NikoSilver: 10:39, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Α, όχι! Συγγνώμη για το μπερδεμένο "Έμαθα οτι ήταν υποψήφιο από εσένα!" Το εσένα, πήγαινε στο έμαθα, όχι στο υποψήφιο. :-) Έπρεπε να πω :"Έμαθα από εσένα οτι ήταν υποψήφιο!" :NikoSilver: 10:41, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την βοήθεια .Κατεβάζω μια εικόνα από ένα site , πως την εισάγω νόμιμα ? και πως εισάγω δικές μου φωτογραφίες ? είναι εύκολο ένα παράδειγμα ? Προσπαθώ να προσαρμοστώ - ευχαριστώ --www.jazznotes.blogsource.com 05:18, 10 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Ρίξε μια ματιά[επεξεργασία κώδικα]

http://frikipaideia.wikia.com κοιτα το μια έχει πλακα:p

Ναι (ήταν το στάνταρ γράμμα), παρακαλώ φτιάξε το, δεν προφταίνω.--FocalPoint Συζήτηση 02:14, 11 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αγία Παρασκευή[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ που ρωτάς. Προτιμώ να είναι ικανοποιημένος ο Αναστάσιος παρά η ματαιοδοξία μου, για το κατά τη γνώμη μου σωστό. Ως γνωστόν, οι συνεισφοράρες μου είναι βιβλικά κείμενα και όποιος πειράζει έστω και κεραία τα παίρνω στο κεφάλι και τον λέω αιρετικό. Αλλά για τον καλό φίλο Αναστάσιο, ας πάει και το παλιάμπελο...άσε που ίσως-ίσως μπορεί να έχει και δίκιο (αν και αρνούμαι κατηγορηματικά να παραδεχθώ κάτι τέτοιο, αφού l'etat c'est moi - Βασιλιάς Ήλιος, Λουδοβίκος ο 14ος, ή μάλλον ο Όσκαρ Wilde?) --FocalPoint Συζήτηση 17:31, 11 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Θα το παλέψω--ΗΠΣΤΓ 19:22, 12 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Είμαι γραφίστας και εργάζομαι στην εταιρία ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ όπου είναι πρόεδρος ο Μελάς Γιαννιώτης. Εννοείται ότι έπειτα από δική του έγκριση έγινε το θέμα που έχω φορτώσει στην Βικιπαίδεια. Αν χρειάζεται κάποια έγγραφη άδεια ή κάτι τέτοιο πείτε μου πως και που να το κάνω. Εφόσον λυθεί το θέμα, θα παρακαλούσα να επανέλθει το θέμα γιατί είδα ότι αφερέθηκε! Ευχαριστώ. --ChrizT 10:49, 16 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Ίσα-Σουλεϊμάν[επεξεργασία κώδικα]

Ξέφυγε το ποντίκι και μπήκα στον Ίσα. Το κείμενο αφορούσε το Σουλεϊμάν, απλά όταν το είδα είχα κάνει είδη την επικόληση και γι' αυτό το έσβησα και το έβαλα στη σωστή του θέση Σουλεϊμάν Α'. --Adolapts 21:19, 16 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]




Έγιναν οι σχετικές "εγκυκλοπαιδικές" διορθώσεις/τροποποιήσεις όπως σωστά επισημάνατε. Αν νομίζετε ότι πρέπει να αφαιρεθεί και κάτι άλλο, μπορείτε να το τροποποιήσετε με βάση αυτά που πιστεύετε ότι είναι σωστά, για το καλύτερο δυνατό εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο της Wikipedia. Πιθανότατα να σας ξενίζει και η ιδέα του ότι κάποιος Επιχειρηματίας, ο ίδιος, αποφάσισε να μπει στην Wikipedia, ενώ οι μέχρι τώρα καταχωρούντες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη της! Εύχομαι σύντομα να μπει και το κεντρικό Mail για τις άδειες κειμένων...για να μπορέσω να σας στείλω και την δικιά μου. --ChrizT 12:29, 18 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά μου φαίνεται ότι έτσι απλά μετατίθεται το πρόβλημα αντί να λύνεται--Αρχίδαμοςμίλα μου 12:45, 19 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Η αιτιολόγηση που έδωσες για την επαναφορά του λήμματος της ΜΝΚ δεν συμβαδίζει με τις υπόλοιπες συμπεριφορές σου.

Για παράδειγμα, γιατί δεν σταμάτησες τον έτερο ΜτΙ στο τουρλουμπούκι που παράθεσε (σε αντίθεση με τις συμαζεμένες ταξινομημένες παραθέσεις μου) στο λήμμα Καινή Διαθήκη;

Papyrus 17:22, 19 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Το τουρλουμπούκι στο άρθρο Καινή Διαθήκη το προκάλεσες ανοήτως εσύ Papyrus. Ποτέ δεν έχεις δεχτεί ΜΙΑ αλλαγή σε γραφόμενά σου. Το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη σου -εκτός από την εριστικότητα και την εξύβριση- έχει ενοχλήσει αρκετό κόσμο. Το αν έχει διαβάσει κάποιος πέντε βιβλία παραπάνω δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αν δεν είναι πρώτα άνθρωπος. Σού έφερα στο άρθρο της Καινής Διαθήκης τόσες πηγές που έλεγαν στο 1 χιλιοστό αυτών που έγραψες ότι έπρεπε να γίνει μια αλλαγή και ούτε στιγμή δεν ασχολήθηκες με το περιεχόμενο της αλλαγής. Ο αγώνας σου ήταν -όπως και σε κάθε περίπτωση διαφωνίας που εμπλέκεσαι- ότι πάντοτε έχεις δίκιο. Χρησιμοποιείς κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο για να το πετύχεις. Έφερες 20 και εγώ έφερα 30 πηγές για να δεις ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις στον κόσμο εκτός από τη δική σου. Ματαίως και το άρθρο χάσκει με υπερτριπλάσιο μέγεθος υποσημειώσεων σε σχέση με το κυρίως κείμενο. Λυπάμαι πολύ που αρκετές φορές παρασύρομαι και σε ακολουθώ σε αυτή την συμπεριφορά. -- pvasiliadis  19:02, 19 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Εκτός του ότι δεν έχεις μετρήσει καλά, έφερα μόνο 35 πηγές από σύνολο άνω των 120...

Επίσης να προσθέσω ότι κάθε ημιμαθή ενοχλεί αυτός που, αυτό που γνωρίζει το γνωρίζει καλά.

Papyrus 19:06, 19 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

    Αυτός που περπατάει με σοφούς θα γίνει σοφός, αλλά αυτός που έχει δοσοληψίες με τους άφρονες θα έχει κακή κατάληξη.    

—Παροιμίες 13:20, ΜΝΚ
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι μερικές φορές να συγχρωτιζόμαστε με άτομα που σε φυσιολογικές συνθήκες θα τους αποφεύγαμε. -- pvasiliadis  07:56, 20 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Πάπυρε καταρχήν η αιτολόγηση δεν είχε να κάνει μόνο με την εικόνα του άρθρου αλλά και με άλλα πράγματα. Προφανώς δεν έχω συμφέρον να υποστηρίξω τους ΜτΙ.

Η ερώτηση "γιατί δεν τον σταμάτησες" θα μπορούσε να απευθύνεται και σε σένα, καθώς είσαι και αυτός που έγραψε το άρθρο. Θα το δούμε και το άρθρο αυτό, τουρλουμπούκι πάντως υπάρχει πλέον και στο Ιεχωβά, με πενήντα παραπομπές που λένε αυτό που θα μπορούσαν να λένε και δυο-τρεις.

Πέρα από αυτό, δεν είχα καμία όρεξη και κανένα ενδιαφέρον να ασχοληθώ με τα θρησκευτικά άρθρα, το κάνω όμως γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει και τα άρθρα αυτά έχουν μετατραπεί σε πεδία μαχών (ανεξάρτητα από πλευρά), με κατάληξη τα όσα θλιβερά γράφατε χτες. Επίσης, οι τσακωμοί σας δίνουν τη χείριστη εικόνα σε νέους/σχετικά νέους χρήστες, πράγμα που μπορεί να μη σας ενδιαφέρει, ενδιαφέρει όμως εμένα και πιστεύω και άλλους. Θυμηθείτε επίσης ότι όλα αυτά γίνονται με την ανοχή (ή ελαστικότητα θα μπορούσε να πει κανείς) και των διαχειριστών, που καλά κάνουν και παρεμβαίνουν πιο ενεργά πλέον για να σταματούν διαμάχες τόσο λεκτικές όσο και συντακτικές.

Διαβάζοντας το Σαββατοκύριακο τις συζητήσεις του άρθρου Ιεχωβά, προκειμένου να μπορέσω να κάνω καμιά εποικοδομητική πρόταση (αν και δεν χρειάστηκε τελικά, καθώς οι αλλαγές σταμάτησαν, φαντάζομαι γιατί ο καυγάς μεταφέρθηκε αλλού), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλες οι συζητήσεις μεταξύ σας έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία, κι ότι αποκλείεται να βγάλετε ποτέ συμπέρασμα ή να κάνετε σύνθεση. Οι λόγοι για αυτό είναι διάφοροι, μιας κι απευθύνομαι σε σένα όμως, θα μου επιτρέψεις να σου επισημάνω ότι εφόσον ξεκινάς μια συζήτηση με την πεποίθηση "τι σχέση έχει η Σκοπιά με την ειλικρίνεια" η κρίση σου σε κάποιο θέμα έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να είναι σωστή. Επιπλέον, η Βικιπαίδεια δεν είναι, ούτε θα γίνει φόρουμ αντιπαράθεσης οποιονδήποτε δογμάτων. Υπάρχει τρόπος για να σταματούν οι διαμάχες κι αυτός λέγεται σύνθεση απόψεων, και κάποιος πρέπει να την κάνει τη ρημάδα. - Badseed απάντηση 22:45, 19 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Στο άρθρο Ιεχωβά περιλαμβανόταν εξαρχής η άποψη ότι "Η μορφή «Ιεχωβά» θεωρείται ότι αποτελεί εσφαλμένη μεταγραφή" και ότι "Αυτές οι μαρτυρίες υποδηλώνουν ότι προφανώς το όνομα προφερόταν αρχικά ως Γιαβέ ή Ιαχβέ (συνήθως αναφέρεται ως Γιαχβέ)". Αυτό για εμένα φίλε Badseed είναι σύνθεση, στην πράξη.

Όταν το ανέλαβαν οι τσακαλοκαππαδόκες του άλλαξαν τα φώτα. Έπρεπε να σβηστεί από τον χάρτη για να πληροί τις απόψης τους. Έτσι σιγά-σιγά το άρθρο άρχισε να ξεχειλώνει και φτάσαμε στις γνωστές bold υποσημειώσεις του Papyrus που αποτελούν πλέον τα 2/3 του άρθρου. Η άποψη του Papyrus ότι "μόνο εγώ ξέρω και ότι μόνο εγώ έχω τις πηγές που υποστηρίζουν μόνο τη δική μου άποψη" δεν είναι μόνο ανότητες και παραπειστικές αλλά εκμαυλίζουν κάθε έννοια ισορρόπημένου άρθρου. -- pvasiliadis  07:56, 20 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αν δεν υπήρχαν κάτι νούμερα που αυτοσκοπός τους είναι η διαφήμιση του "πρακτορείου εφημερίδων και περιοδικών" δεν θα υπήρχε λόγος να μπαίνουν οι παραπομπές που δείχνουν ότι η προηγούμενη τοποθέτηση του άρθρου ήταν απλά μια ωραιοποίηση που ουδεμία σχέση είχε με την αντικειμενικότητα η οποία όπως έχει καταδειχυθεί από τις συζητήσεις είναι έννοια άγνωστη στο πρακτορείο.

Papyrus 08:35, 20 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Badseed

Επειδή είναι λογικό να έχεις απορίες περί του θέματος, ΔΕΝ γίνεται σύνθεση απόψεων με τον τρόπο που το εννοείς. Όπως δεν μπορεί να εμφανιστεί στην ελληνική γλώσσα μια φυσιολογική πρόταση που να λέει: "Έξω είναι μέρα και έξω είναι νύχτα" έτσι ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει σύνθεση απόψεων που να βγάζει νόημα.

Το μόνο που μπορεί αν υπάρξει είναι θέσεις και αντιθέσεις. Γράφουμε την άποψη που κυριαρχεί όπως είναι και οι κανόνες της ΒΠ και τοποθετούνται κατόπιν οι απόψεις που αντιπροσωπεύουν το μικρότερο σύνολο.

Papyrus 08:41, 20 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Εφόσον τα κριτήρια που προτείνονται είναι αριθμητικά περί "κυρίαρχης άποψης", θα πρέπει να μπαίνει πρώτα η άποψη των Μουσουλμάνων, μετά των Ρωμαιοκαθολικών, μετά των Προτεσταντών και κατόπιν των Ορθοδόξων. Ίδια μέτρα και σταθμά!

...ξέχασα τους Ινδουιστές! Το πώς μπορούν να καταγραφούν οι διαφορετικές απόψεις το ξέρουμε καλά: "ο χ λέει το "Χ" και ο ψ λέει το "Ψ"". Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο ψ θέλει να βάλει στην πρώτη πρόταση του άρθρου ότι η δική του άποψη είναι η ορθή και του χ είναι εσφαλμένη. -- pvasiliadis  09:37, 20 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Βλέπεις την γνώμη των ινδουιστών ή των ΜτΙ να κυριαρχεί στην Αγγλική ΒΠ, βρε κακομοίρη;

Papyrus 10:01, 20 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γεια! Πέρνω αφορμή από την πρόσφατη μετροπή που έκανες σε μερικές φωτογραφίες που ανέβασα στη καταχώρηση για τη Σαμιοπούλα Σάμου για να ρωτήσω ποια η διαφορά μεταξύ των διαφόρων αδειών χρήσης σε πρακτικό επίεπεδο? Δηλαδή μπορεί ο οποιοσδήποτε να τις χρησιμοποιεί και υπό ποιες βασικές πουποθέσεις? Ευχαριστώ! Efpalinos 15:04, 20 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τα καλά σου λόγια. Από ότι κατάλαβα και εφόσον υπάρχει το ελεύθερο για κάθε χρήση (και εμπορική) μάλλον θα ήταν προτιμότερη η χρήση της άδειας ΠΔΕΧ-2(?!). Εσύ τι γνώμη έχεις πάνω σε αυτό? Μπορώ να αλλάξω και πάλι την άδεια? Επίσης πρόσεξα ότι δεν λειτουργει η εντολή: {coor title dm|37|37|N|26|47|E} ..όπως στην αγγλική σελίδα της Samiopoula (Τοποθέτηση γεωγραφικών συντεταγμένων στο τίτλο ) Ευχαριστώ και πάλι! Efpalinos 09:28, 21 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Σχετικά με το κείμενο της Αυτονομία ή βαρβαρότητα...[επεξεργασία κώδικα]

για την σαβούρα δεν ευθύνεστε και είναι και υποκειμενικό απότε δεν υπάρχει λόγος να προσβάλεστε... σκεπτόμασταν να δημοσιεύσουμε εδώ δημιουργώντας σταδιακά και ένα γενικότερο άρθρο για την ομάδα... αν υπάρχει πρόβλημα δεν θα επιμείνουμε... ευχαριστώ και για την συμβουλή καθότι δεν γνώριζα την ύπαρξη του "εδώ πολυτεχνείο".

λοιπόν μόλις διάβασα το "τι δεν είναι η Βικιπαιδεία" και κατάλαβα γιατί ήταν αυτή στάση σας προς το άρθρο. Οπότε ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία.

ευχαριστώ που με καλωσόρισες! NerdyNSK 01:19, 29 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Αποστασία από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά[επεξεργασία κώδικα]

Επειδή θυμάμαι με πόσο πάθος επανέφεραν το άρθρο για τη μετάφραση των ΜτΙ ο Καλογερόπουλος και ο Data, έχω να πω ότι αν δεν ξεκουμπιστεί ο βασιλειάδης από το Αποστασία από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στο οποίο επεμβαίνει διαρκώς παρόλο που δεν έχει σχέση με τις δογματικές τους τοποθετήσεις, τότε ανοίγουν όλα τα λήμματα των ΜτΙ και όπως καταλαβαίνεις θα γίνει μπάχαλο.

Πάρε λοιπόν την πρωτοβουλία και ενθυμούμενος τη συμπεριφορά των άλλων διαχειριστών προς εμένα, συμβούλεψέ τον να είναι η τελευταία φορά που θα επέμβει σε λήμμα που αφορά άλλο δόγμα.

Papyrus 00:38, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Εγώ υπογράφω πάντα. Αν ο βασιλειάδης έχει υποψίες για κάτι, να απευθυνθεί στην αστυνομία ή όπου νομίζει, και σε παρακαλώ αντί να ρίχνεις λάδι στη φωτιά, να φροντίσεις να του το δώσεις να το καταλάβει.

Αυτό σημαίνει ότι, αφού δεν είναι σίγουρςο για το ποιος είναι, ας ξεκινήσει συζήτηση με αυτόν που επεξεργάστηκε το λήμμα, και όχι να προκαλεί διαρκώς με αυτόν τον τρόπο.

Επίσης η υπερπροστασία του κάθε βασιλειάδη που έφτασε στο αποκορύφωμά της με τη διαγραφή από τους διαχειριστές της εργασίας μου επάνω στη ΜΝΚ, προκαλεί, και μάλιστα πολύ.

Έχουμε συγκεκριμενους άγραφους κανόνες για κάποια λήμματα. Αν έχει πρόβλημα με κάποια άγνωστη ip, ας το λύσει ή βοήθησέ τον να το λύσει. Το να μπαίνει όμως στα λήμματα που δεν τον αφορούν, θα πρέπει να του πεις να το σταματήσει.

Θα μπορούσα, σε μια συνεχή διαμάχη που είχε προκύψει με επεμβάσεις από άγνωστες ip στα λήμματα της ορθόδοξης εκκλησίας όπου χαρακτηριζόταν ως αίρεση, να αρχίσω να λέω πως ο τάδε ή ο τάδε το έκανε. Αυτό όμως δεν έχει λογική. Αν δεν ξέρω ποιος είναι, δεν μπορεί να ξεκινάω edit war προς κάθε κατεύθυνση.

Papyrus 00:59, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

ευχαριστώ για το καλοσώρισμα, σου έχω στείλει email. --Dimzappas 19:51, 30 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Έκανα λάθος στην επαναφορά. Δεν είχε τσεκάρει για κόπυ. Σόρρυ. Το επανέφερα πίσω. --theKay 19:51, 31 Οκτωβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Οι ρέγγες το έκοψαν, τα πουλιά το κλαίνε. theKay 20:12, 31 Οκτωβρίου 2006 (UTC)


Παρακαλώ κάντε κάτι.[επεξεργασία κώδικα]

Ο χρήστης Βασιλειάδης έχει ήδη κάνει τρεις επαναφορές στο λήμμα "Κίνημα Σπουδαστών της Γραφής" που έφτιαξα σήμερα.--Agapornis 23:54, 31 Οκτωβρίου 2006 (UTC) [[ Είχα την εντύπωση ότι ο κανόνας δεν ισχύει για μετατροπές που κάνω σε λήμμα που έχω δημιουργήσει εγώ. Επίσης δεν βλέπω λογική στη μανία να αφαιρείται η κατηγορία "Χιλιασμός" από το λήμμα αυτό, όπως και από άλλα, τη στιγμή που όλες οι εγκυκλοπαίδειες ταξινομούν στον χιλιασμό αυτές τις ομάδες.--Agapornis 00:49, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Κατάλαβα τι λες. Το απόσπασμα από βιβλίο κοινωνιολόγου «Αξιοπρόσεκτη είναι στην Ελλάδα η σχεδόν απόλυτη -και άκρως αντι-ιστορική- ταύτιση του όρου με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά» εννοεί ότι είναι αντιιστορικό να ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα ο όρος με μια μόνο ομάδα ενώ υπάρχουν τόσες και ενώ ο όρος αφορά και ρεύματα πολύ παλαιότερα, όπως π.χ. τον Μοντανισμό στο οποίο έχει αναφερθεί νωρίτερα αυτός.

Όμως και αυτός παρακάτω, και όλες οι εγκυκλοπαίδειες και τα θρησκειολογικά συγγράμματα ταξινομούν τους Σπουδαστές της Γραφής και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στον Χιλιασμό. Τρία μόνο παραδείγματα για να μην πιάνω το χώρο:]]

1) Λέει η εγκυκλοπαίδεια "Δομή' στο λήμμα "Χιλιασμός": "Οι αντιλήψεις αυτές (ενν. οι χιλιαστικές) ... γνώρισαν μεγάλη ακμή... στη Μεταρρύθμιση... μεταξύ των Πιετιστών (17ος αι.) ύστερα στη Γερμανία με την αίρεση των φίλων του ναού και στις ΗΠΑ με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά". Οι οποίοι είναι πολύ απλά η συνέχεια των Σπουδαστών της Γραφής και δεν απέκτησαν ξαφνικά από μόνοι τους χιλιαστικές προσδοκίες σαν αυτές που οι ίδιοι περιγράφουν στο λήμμα τους στη Βικιπαίδεια: "Τώρα ζει στη γη ένα «μεγάλο πλήθος» πιστών ανθρώπων οι οποίοι θα επιζήσουν από την ερχόμενη μάχη του Αρμαγεδδώνα και έχουν την προοπτική να ζήσουν για πάντα στον Παράδεισο στη γη. (Αποκάλυψη 16:16· 21:3, 4)" Τις κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους οι οποίοι είχαν σχέσεις με άλλους με χιλιαστικές προσδοκίες, τους Μίλερ κ.α.

Πάμε στις ξένες εγκυκλοπαίδειες.

  • Η Microsoft Encarta έχει κατάλογο με τίτλο "Christian Millennial Groups" κι από κάτω παραθέτει διάφορες ομάδες με πρώτη τους Ανβεντιστές και τελευταία τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Λέει στους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" τα εξής: Jehovah’s Witnesses, Christian religious group, founded in 1872 in Pittsburgh, Pennsylvania, by the American clergyman Charles Taze Russell, with congregations in nearly all countries. Members of the group originally were known by the popular name of Russellites. Ουσιαστικά δηλ. εντάσσει και τους ΣτΓ στους ΜτΙ που τους έχει ήδη εντάξει στις χριστιανικές χιλιαστικές ομάδες.
  • Η εγκυκλοπαίδεια Britanicca, στο λήμμα "Μάρτυρες του Ιεχωβά" γράφει τα εξής: "an adherent of a millennialist sect that began in the United States in the 19th century and has since spread over much of the world; the group is an outgrowth of the International Bible Students Association founded in Pittsburgh, Pa., in 1872 by Charles Taze Russell (q.v.). The name Jehovah's Witnesses was adopted in 1931 by Russell's successor, Joseph Franklin Rutherford". Δηλ. η Μπριτάνικα περιγράφει τους ΣτΓ ως χιλιαστική σέκτα.

Αυτή είναι η επίσημη εγκυκλοπαιδική άποψη, δεν αποτελεί άποψη δική μου, ούτε και «πρωτότυπη έρευνα» με κανένα τρόπο. Με τον ίδιο τρόπο υπάρχει η κατηγορία "αχιλιασμός" (βλ. το λήμμα Χιλιασμός) στην οποία υπάγονται όλες οι εκκλησίες, ομολογίες, ομάδες κ.α. που δεν πιστεύουν και δεν περιμένουν επίγεια χιλιετή βασιλεία του Χριστού. Ευχαριστώ, ο --Agapornis 13:35, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Α. Καραμανλής[επεξεργασία κώδικα]

Είπα να κάνω μια πλακίτσα! :-) Σοβαρά τώρα: Πώς μπορώ να το ξαναβρώ για να το πάω... Φρικηπαίδεια; --Kostisl 20:22, 1 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Badseed, επειδή καλώς λες ότι δεν ξέρεις πολλά για το θέμα είτε του χιλιασμού είτε ευρύτερα της θρησκειολογίας, μην βγάζεις συμπεράσματα. Γράφεις:

κατά δεύτερον η κατηγοριοποίηση των ΜτΙ στον "Χιλιασμό". Πολλοί π.χ. θεωρούν τον Κομμουνισμό φασισμό

Τι ακριβώς νομίζεις ότι σημαίνει χιλιασμός; Μήπως πιστεύεις ότι είναι μικρόβιο ή μολυσματική ασθένεια;


Μπέγζος:

"Χιλιασμός: θρησκευτική πεποίθηση γιά τήν εγγύτητα τοϋ τέλους της Ιστορίας, τήν καταστροφή τοϋ κόσμου, τήν κρίση των ανθρώπων από τό Μεσσία μέ τή συνακόλουθη τιμωρία των αμαρτωλών καί τό θρίαμβο τών δικαίων έπί χίλια έτη συγκροτεί τό χιλιασμό. Σέ διάφορες φάσεις της Ιστορίας καί σέ όλες τίς μεγάλες θρησκείες εμφανίζονται χιλιαστικά κινήματα. Η ονομασία τους οφείλεται στή βασική πίστη γιά τή χιλιετή βασιλεία τοϋ καλοΰ έπί τοϋ κακοϋ."


Είναι θρησκειολογικός όρος, που χρησιμοποιείται κανονικότατα σε πανεπιστημιακό επίπεδο αλλά και στη βιβλιογραφία:


"καταπολεμώντας τό χιλιασμο" Καραβιδόπουλος

"έξ άντιχιλιαστικών ίσως καί αυτός λόγων" Αγουρίδης

"οι χιλιαστικές αντιλήψεις", Παπαδόπουλος

"μετά χιλιαστικών ιδεών", Στεφανίδης

"χιλιαστικαί αντιλήψεις" Ξεξάκης

"οραματισμούς χιλιαστων" Ματσούκας

"εσφαλμένων χιλιαστικών απόψεων" Βασιλειάδης

"προς τήν περί χιλιασμου διδασκαλίαν" Τρεμπέλας

"ή δραστηριότητα τών Χιλιαστών" Πατρώνος

"χιλιαστικά-μεσσιανικά κινήματα" Θρησκειολογικό Λεξικό, ΕΛλ. Γράμματα

"θεοκρατικών χιλιαστών" SLIMANE ZEGHIDOUR, μετφρ Παπαδήμας

"χιλιαστική φυγή από τόν κόσμο" Γκλάζεναπ

"ένα χιλιασμό με μανδύα επιστημονικής φαντασίας" Περιοδικό Άρδην, τ.53

"οι χιλιαστικές προσδοκίες" Ε. R. DODDS, εκδ. Αλεξάνδρεια

"ιουδαικάς χιλιαστικάς ιδέας" Βούλγαρης


Ο Agpornis αναφέρει ότι είναι αντι-ιστορική η σχεδόν απόλυτη [...] ταύτιση του όρου με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και το λέει επειδή ο χιλιασμός είναι ευρύτερη θρησκευτική τοποθέτηση που περιλαμβάνει πάρα πολλές ομάδες στο παρελθόν και σήμερα. Εννοεί δηλ. ότι Χιλιαστές δεν σημαίνει ΜτΙ ή το αντίστροφο. Είναι ΚΑΙ οι ΜτΙ χιλιαστές. Οι ΜτΙ ανήκουν στο Χιλιασμό χωρίς να απασχολεί τη θρησκειολογία αν οι ίδιοι ή άλλοι το αποδέχονται.

Επίσης υπάρχει ο όρος και "Τριαδικός" και "αντιτριαδικός":

Τριαδική αίρεση, τριαδικές αντιλήψεις, τριαδική φόρμα (Αγουρίδης)

αντιτριαδικές απόψεις κ.λπ.


Papyrus 05:00, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Τι ακριβώς νομίζεις ότι σημαίνει χιλιασμός; Μήπως πιστεύεις ότι είναι μικρόβιο ή μολυσματική ασθένεια;—Πάπυρος[επεξεργασία κώδικα]

Ας απαντήσει η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία:


  1. Ας ίδωμεν διατί οι Χιλιαστές είναι αντίχριστοι και διατί ό χιλιασμός είναι παναίρεσις (ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ Ή ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, του μακαριστού Αρχιμ. Δαμασκηνού Κατρακούλη) [2]
  2. Στο Μπρούκλιν των Η.Π.Α. οι χιλιαστές ή μάρτυρες του «Ιεχωβά», όπως θέλουν να λέγονται, έχουν στήσει μια πολύ καλή οργάνωση... με σκοπό να παρασύρουν στην σατανική οργάνωσή τους τους ορθοδόξους χριστιανούς. Έρχονται και στην Ελλάδα μας και ρίχνουν τα δολώματά τους στους πιστούς μας. [3]
  3. Οι μακροχρόνιοι και συστηματικοί αγώνες του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερωνύμου, που είχαν σκοπό την απαλλαγή της Μητροπόλεώς του από τους Χιλιαστές και το υπερσύγχρονο κέντρο που εγκατέστησαν εκεί, απέδωσαν καρπούς. (Εκκλησιαστική Παρέμβαση, Μητροπόλεως Ναυπάκτου)[4]
  4. Πρόκειται για μια ιδιωτική οικονομικο-εμπορική Επιχείρηση, την Σκοπιά, όπως λέγεται, που αποτελείται από μικρομέτοχους και μεγαλομέτοχους, με ετήσιο τζίρο - από τα βιβλία και περιοδικά που αγοράζουν οι Χιλιαστές πρώτοι, για τους εαυτούς τους και για το έργο του προσηλυτισμού που εξασκούν- που ανέρχεται σε αστρονομικά ποσά, και που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος του Θεού επί της γης. (Ιερά Μητρόπολη Σύρου)[5]
  5. Απο τους πιό επικίνδυνους αιρετικούς των ημερών μας είναι και οι Χιλιαστές. (Φυλλάδιο Αποστολικής Διακονίας) [6][7]
  6. Οι διάφοροι αιρετικοί, μέ πρώτους τούς μάρτυρες τού Ιεχωβά, τούς καί Χιλιαστές oνομαζομένους, δέν κάνουν ποτέ τό σταυρό τους καί αποκαλούν τόν Ζωηφόρον τού Κυρίου μας σταυρόν δολοφονικό όργανο τού Ιησού Χριστού. (Ίερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης) [8]
  7. Τον σκοπό του χιλιασμού δεν το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, που επιπόλαια βλέπουν την κίνηση των χιλιαστών. Άλλα όσοι είχαν την υπομονή να ερευνήσουν τα σχετικά με την κίνηση αυτή και κατόρθωσαν να εισδύσουν στους σκοτεινούς θαλάμους όπου γεννήθηκε το τέρας του χιλιασμού, διαπιστώνουν, ότι ο χιλιασμός είναι καταχθόνιος πολιτική κίνησης, με αραχνοΰφαντο θρησκευτικό μανδύα. Αφαίρεσε το μανδύα και θα δεις τον καίσαρα. Διότι παρ' όλες τις κραυγές τους εναντίον κάθε αρχής και εξουσίας, οι χιλιαστές σαν όργανα του σατανά έχουν και αυτοί τον δικό τους καίσαρα. Ο χιλιασμός, σε τελική ανάλυση, είναι παραφυάδα του σιωνισμού, κίνηση πολιτική φανατικών εθνικιστών Εβραίων, οι οποίοι, νοσταλγώντας ημέρες δόξης του αρχαίου Ισραήλ, έχουν θέσει σαν σκοπό τη διάλυση των διαφόρων κρατών, την ολοκληρωτική εκρίζωση του χριστιανισμού δένδρου, και την δημιουργία εβραϊκής αυτοκρατορίας ή μάλλον εβραϊκής παντοκρατορίας. Ο Χιλιασμός, λοιπόν είναι όπλο του σιωνισμού. (Βιβλίο «ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΑ», Μητρ. Φλωρίνης Αυγουστίνου)

--vasileios78 13:42, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εδώ φωτογραφίζεις αυτό που περιγράφει ο κοινωνιολόγος: "Αξιοπρόσεκτη είναι στην Ελλάδα η σχεδόν απόλυτη -και άκρως αντι-ιστορική- ταύτιση του όρου με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά." Το αν εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας κάνουν αυτή την ταύτιση δεν μας ενδιαφέρει και ασφαλώς δεν θα την κάνουμε εμείς. Ο Χιλιασμός σαν θρησκειολογική κατηγορία ισχύει, μάλιστα είναι μια κατηγορία ευρεία που δεν περιορίζεται στους ΜτΙ και ξεκινά αιώνες πριν ιδρυθούν αυτοί, το τι γνώμη έχει ο καθένας γι' αυτήν την κατηγορία είναι αδιάφορο, και ως Βικιπαιδιστής προτιμώ να έχω πηγές μου τις έγκυρες εγκυκλοπαίδειες - αποσπάσματα από τις οποίες έχω παραθέσει παραπάνω - και όχι τα συγγράμματα του αντιαιρετικού.--Agapornis 14:14, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Και να προσθέσω πόσο λίγα φαίνονται αυτά που παραθέτει ο Vasileios78 όταν πολεμούν μια ομάδα όπου:


  • Λέει την Εκκλησία Πόρνη και συνάμα όλους όσους ανήκουμε σε αυτή, βλασφημώντας έτσι και τον Ιησού ο οποίος δήλωσε πως θα είναι αιώνια κεφαλή της Εκκλησίας του 1ου αιώνα και όχι του 19ου!
  • Περιγράφουν ότι η διδασκαλία περί Τριαδικότητας είναι του ...Σατανά αυτοπροσώπως
  • Χαρακτηρίζουν κάθε έντυπο που δεν είναι των ΜτΙ ως ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
  • Ο εορτασμός των Χριστουγένων είναι γιορτή του Σατανά.
  • Γενικά κάθε τι έξ από την οργάνωσή τους είναι προϊόν του Σατανά (δεν ξέρω αν εκεί περιλαμβάνουν και τα ...δικαστήρια τα οποία λατρεύουν και έτσι αποτελούν εξαίρεση ΟΠΟΤΕ τους βοηθούν, αλλιώς τα βρίζου κι αυτά...)
  • Λέει στα έντυπά της ότι περιμένει εναγωνίως τον Αρμαγεδώνα ώστε να πλύνουν οι ΜτΙ στο ΑΙΜΑ ΜΑΣ τα πόδια τους!!! (ενίοτε και στο αίμα των μελών τους που πεθαίνουν αβοήθητοι χωρίς μεταγγίσεις)


Ας σκεφτεί ο οποιοσδήποτε τι είδους απάντηση προκαλούν αυτές οι αναφορές...Και φυσικά δεν έχω παραθέσει όσα τρομακτικά και υβριστικά αναφέρουν με χαρά οι άνθρωποι αυτοί στα έντυπά τους και προσμένουν να πάθουν όλοι οι συνάνθρωποί τους εκτός των ΜτΙ.

Επίσης να διακρίνω ότι όσες αναφορές τους ονομάζουν επικίνδυνους, όταν είναι γνωστό το πόσους νεκρούς παραδέχονται οι ίδιοι ότι έχουν αφήσει πίσω τους μέχρι σήμερα, είναι κάτι προφανές. Δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα στην αναφορά αυτή...

Papyrus 14:54, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Ω Πάπυρε, συγγνώμη που σε διέψευσα χρησιμοποιώντας τα σχόλια των συμμαθητών σου στη θεολογική σχολή. Γιατί, φίλτατε, όλοι αυτοί οι μητροπολίτες, των οποίων τα σχόλια παρέθεσα, έχουν κάμποσα πτυχία, αλλά τα όσα λένε για τον "χιλιασμό" δεν έχουν καμία σχέση με ακαδημαϊκά συγγράμματα, γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα... Όσο για τον βεβιασμένο ελιγμό σου να καταφύγεις σε ψέματα του τύπου "οι ΜτΙ θεωρούν σατανικό οτιδήποτε πλην της θρησκείας τους", είναι απλούστατα μια επανάληψη αυτού που κάνουν οι συμμαθητές σου. Άντε γεια.
--vasileios78 16:26, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
  • Βασίλειε78, η προσπάθειά σου να στρέφεις τη συζήτηση αλλού από όπου πρέπει να κινηθεί είναι γνωστή και βαρετή. Το θέμα μας εδώ είναι:Ανήκουν οι ΣτΓ και οι ΜτΙ στις χιλιαστικές ομάδες, ναι ή ου; Η απάντηση σύμφωνα με τις εγκυκλοπαίδειες και την θρησκειολογία είναι ΝΑΙ. Period. Αφού λοιπόν εκεί ανήκουν, εκεί πρέπει να κατηγοριοποιηθούν. Το ποια γνώμη έχουν για τον Χιλιασμό οι της Θεολογικής Σχολής και το αν κάποιοι στα πονήματά τους ταυτίζουν κακώς τις ομάδες αυτές με την αρχαιότατη θρησκευτική κατηγορία που ονομάζεται Χιλιασμός, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εδώ είναι εγκυκλοπαίδεια, δεν είναι βήμα παραπόνων για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο α΄και ο β΄φορέας. Σταμάτα να μας πρήζεις με άσχετα θέματα.--Agapornis 17:04, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Μάλλον δεν διάβασες τη συζήτηση από την αρχή.--vasileios78 17:24, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Η αλήθεια αυτή είναι. Η θρησκειολογία το αναφέρει σαφώς στο ζήτημα περί χιλιασμού. Είναι ένα σύνολο πεποιθήσεων το οποίο υιοθετούν και οι ΜτΙ όπως και άλλοι στο παρελθόν.

Για παράδειγμα:

millenarianism, n. belief in a future thousand-year age of blessedness [...] (central to the teaching of the Adventists, Mormons, and Jehovah’s Witnesses).
Concise Oxford English dictionary (11th ed.), Oxford University Press, 2004

Ελπίζω να μην εννοεί ο Badseed ότι το λεξικό της Οξφόρδης που κατατάσσει εκεί τους ΜτΙ είναι ταγμένο ενάντια τους...

Papyrus 17:27, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Τι' χες Γιάννη, τι 'χα πάντα... Το έπος συνεχίζεται ακάθεκτο. -- pvasiliadis  17:34, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Η συζήτηση για τον Χιλιασμό συνεχίζεται στο σχετικό άρθρο.
Η συζήτηση για τον Χιλιασμό συνεχίζεται στο σχετικό άρθρο.
Η συζήτηση για τον Χιλιασμό συνεχίζεται στο σχετικό άρθρο.
Η συζήτηση για τον Χιλιασμό συνεχίζεται στο σχετικό άρθρο.
Η συζήτηση για τον Χιλιασμό συνεχίζεται στο σχετικό άρθρο.
Η συζήτηση για τον Χιλιασμό συνεχίζεται στο σχετικό άρθρο.


Λοιπόν λίγα στα γρήγορα, και περισσότερα αργότερα, μιας και απ' ότι βλέπω η συζήτηση δεν έχει πρόβλημα γιατί ε΄χει μπει στον αυτόματο πιλότο και συνεχίζεται χωρίς εμένα: Πάπυρε, καταρχήν μπορεί κάποιος να μην είναι ειδήμονας, ή να μην έχει άμεση επαφή με την τάδε, επιστήμη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα από αυτά που διαβάζει. Ειδαλλιώς, τσάμπα και κακώς γράφουμε τα άρθρα μας κι εσύ κι εγώ, θα μπορούσαμε να γράφουμε στο προσωπικό μας τετράδιο σπιτάκι μας και το αποτέλεσμα θάταν το ίδιο.

Ούτε θεωρώ το χιλιασμό μικρόβιο ή μολυσματική ασθένεια, θα έλεγα μάλιστα ότι μου είναι κάπως αδιάφορος, και τη γνώμη μου για τους ΜτΙ -φερ' ειπείν- λίγο θα την άλλαζε το αν ήταν -ή αν κατά τα λεγόμενά σου-σας είναι- χιλιαστές. Ήθελα να γίνω λίγο κακός λέγοντας ότι μάλλον κάποιοι άλλοι κύριοι βλέπουν το χιλιασμό ως μολυσματική ασθένεια, αλλά με πρόλαβαν οι αποπάνω με τα -για γέλια και για κλάματα μαζί θα έλεγα- φυλλάδια που παρέθεσαν. Το παράδειγμα ήταν τυχαίο, μπορείς να το αντικαταστήσεις π.χ. με το "πολλοί θεωρούν τον κομμουνισμό επίγειο παράδεισο, την πραγματική θρησκεία" κλπ ή πολλοί θεωρούν την Ορθοδοξία ιουδαϊστικό δόγμα", νομίζω κάπου τόγραψε ο pvasiliadis.

Τώρα για το προκείμενο και χωρίς πολλά, γιατί ρε παιδιά εγώ ο έρμος-άσχετος-ανυποψίαστος αναγνώστης της ελληνικής και αγγλικής ΒΠ δεν βλέπω πουθενά αναφορές για χίλια χρόνια στις διδασκαλίες των ΜτΙ; Αν ένας Αρμαγεδδώνας+ένας Παράδεισος=χιλιασμός, να με συμπαθάτε αλλά να βάλω και την Ορθόδοξη εκκλησία μέσα. Γιατί δεν τους βλέπω τους ΜτΙ στην κατηγορία "χιλιασμός" στην αγγλική; Γιατί οι μόνες τέτοιες προθήκες έγιναν από το ίδιο άτομο που έκανε και εδώ τις ίδιες; Γιατί; Αυτά προς προβληματισμό αυτών που διαμορφώνετε το άρθρο (δεν περιμένω απάντηση δλδ ούτε το θέμα είναι να πείσετε εμένα).

Τεσπά, προκειμένου να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, η φραγή του Agapornis προφανώς δεν έχει σχέση με τη γνώμη μου για το περιεχόμενο του άρθρου (στο οποίο παρεμπιπτόντως υπάρχει και το τραβηγμένο από τα μαλλιά συμπέρασμα ότι ο χιλιασμός επηρέασε την ιδεολογία κομμουνιστών-αναρχικών) αλλά με τον κανόνα των επαναφορών. Και κάτι τελευταίο, θα έλεγα Πάπυρε να θυμηθείς την προ ημερών απαίτησή σου να μην παρεμβαίνει ο ένας στα λήμματα του άλλου, κάτι που φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να τηρηθεί. Αυτά για την ώρα - Badseed απάντηση 17:52, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Badseed, να απαντήσω σε κάτι που αφορά εμένα: "Γιατί οι μόνες προσθήκες (των ΜτΙ στον Χιλιασμό) έγιναν από το ίδιο άτομο που έκανε και εδώ τις ίδιες;"

Γιατί αυτός το σκέφτηκε πρώτος και πρόλαβε να τις κάνει. Πριν από αυτόν διάφοροι άλλοι είχαν κατατάξει τους ΜτΙ σε "Αντιτριαδιστές", "Νέες θρησκευτικές κινήσεις" και άλλα, που ούτε αυτά υπάρχουν στην ελληνική Βικιπαίδεια, και δεν νομίζω να γίνονταν πιο καλοδεχούμενα εδώ από το "Χιλιασμός". Καθώς οι προσθήκες μου είναι εγκυκλοπαιδιά τεκμηριωμένες, κανείς στην αγγλική ΒΠ δεν έχει αντιταχθεί σ' αυτές, εφόσον στην αγγλική ΒΠ κατά κανόνα οι χρήστες δεν κινούνται από προσωπική εμπάθεια.

Αυτό που δεν βλέπεις στα λήμματα δεν το βλέπεις γιατί τα λήμματα δεν είναι σαφή ως προς αυτό: μέρος του εκφράζεται στο "Τώρα ζει στη γη ένα «μεγάλο πλήθος» πιστών ανθρώπων οι οποίοι θα επιζήσουν από την ερχόμενη μάχη του Αρμαγεδδώνα και έχουν την προοπτική να ζήσουν για πάντα στον Παράδεισο στη γη. (Αποκάλυψη 16:16· 21:3, 4)". Χρονολογικά πάει ως εξής: πρώτον, γίνεται ο Αρμαγεδδώνας και ο Ιεχωβά σφάζει αυτούς που δεν είναι ΜτΙ. Δεύτερον, ο Ιεχωβά κάνει τον κόσμο καινούργιο σαν παράδεισο και οι ΜτΙ ζουν για χίλια χρόνια σ' αυτόν. Τρίτον, μετά από χίλια χρόνια λύνεται πάλι ο Σατανάς, παραπλανά τους ανθρώπους και ο Ιεχωβά δίνει οριστική λύση στο ζήτημα. Όσοι περάσουν και αυτή τη δοκιμασία χωρίς να παρασυρθούν από τον σατανά, είναι αυτοί που "θα ζήσουν για πάντα στον Παράδεισο στη γη". Κάποιες λεπτομέρειες από την επίσημη ιστοσελίδα: http://www.watchtower.org/languages/greek/library/jt/index.htm


Η γη δεν θα καταστραφεί ποτέ ούτε θα μείνει χωρίς κατοίκους Εκκλ. 1:4· Ησ. 45:18· Ψαλμ. 78:69

Ο Θεός θα καταστρέψει το παρόν σύστημα πραγμάτων στη μάχη του Αρμαγεδδώνα Αποκ. 16:14, 16· Σοφ. 3:8· Δαν. 2:44· Ησ. 34:2· 55:10, 11

Η Βασιλεία υπό τον Χριστό θα κυβερνήσει τη γη με δικαιοσύνη και ειρήνη Ησ. 9:6, 7· 11:1-5· Δαν. 7:13, 14· Ματθ. 6:10

Η Βασιλεία θα φέρει ιδανικές συνθήκες ζωής στη γη Ψαλμ. 72:1-4· Αποκ. 7: 9, 10, 13-17· 21:3, 4

κ.ο.κ. Χαίρε, ο --Agapornis 16:09, 4 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Δεν τα ήξερα αυτά για τη Μακεδονία, καθώς δεν έχω παρακολουθήσει το σχετικό λήμμα, αν και απ' ότι φαίνεται πρέπει να το κάνω!

Για να μην πλάνώνται λάθος εντυπώσεις, ως Ορθόδοξος δεν ανησυχώ για κανέναν με την έννοια ότι "κινδυνεύει η θρησκεία μου". Άσε που είμαι κατά της θρησκείας και δεν θέλω να έχω σχέση μ' αυτήν. Θρησκεία είναι φαινόμενο γενικό - εντός κι εκτός Χριστιανισμού - που συνίσταται στην προσπάθεια να καλοπιάσουμε το Θεό να μη μας τιμωρήσει και να μας δώσει αυτό που θέλουμε, ενώ Εκκλησία - αυτό με το οποίο θέλω να έχω σχέση - είναι ένα σώμα όπου ζωντανοί και κεκοιμημένοι είμαστε ένα με Αυτόν που αγαπάμε πάρα πολύ γιατί πρώτ' απ' όλα μας αγάπησε Εκείνος. Από την άλλη χωρίς να αισθάνομαι κάποιο κίνδυνο από "θρησκευτικής" απόψεως, δεν μου αρέσει καθόλου από προσωπικής απόψεως όταν πάω να κάνω κάτι που θεωρώ σωστό - εν προκειμένω την κατηγοριοποίηση προσώπων και θρησκευμάτων ανάλογα με τις απόψεις τους μέσα σε μια εγκυκλοπαίδεια - και να μου την πέφτουν κατηγορώντας με για πολεμική, ύποπτα κίνητρα, ευτελή μέσα, και να αντιπαραβάλλουν την λογικότατη κατηγοριοποίηση που κάνω εγώ σε συμφωνία με όλες τις εγκυκλοπαίδειες, με φυλλάδια που δεν είναι εγκυκλοπαιδικά, μιλάνε για ταλμουδο-μασόνους κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, και κάνουν αυτό ακριβώς που καταδικάζω - την ταύτιση μιας ευρύτατης θρησκειολογικής κατηγορίας με μια μόνο από τις ομάδες που περιλαμβάνονται σ' αυτήν. Την "εναρμόνιση του αγγλικού άρθρου σε συμφωνία με το ελληνικό" την έκανα γιατί είμαι γραμμένος και στις δυο, κι όπως θέλω να είναι πληρέστερο το άρθρο της μιας, έτσι θέλω να είναι και της άλλης. Η ιδέα μου ήρθε πάνω στην επεξεργασία. Αν ήμουν τόσο ευτελής και δεν ξέρω τι άλλο από αυτά που μου καταλογίζουν, δεν θα είχα το ίδιο νικ και στις δύο ΒΠ ώστε να με εντοπίζει ο καθένας, ούτε θα έκανα τις αλλαγές μου με τον τρόπο που τις έκανα, αλλά θα άλλαζα πρώτα το ένα, το αγγλικό, και μετά από καιρό θα αντέγραφα το ελληνικό. Όπως δεν είμαι ο πράκτορας που μου καταλογίζουν μερικοί, έτσι δεν είμαι και βλάκας. Σίγουρα μπορεί να χτυπάει άσχημα στο μάτι ορισμένων η ξαφνική αλλαγή και στις δυο εγκυκλοπαίδειες, αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι οι αλλαγές που έκανα είναι απόλυτα τεκμηριωμένες σε σχέση με τη διεθνή βιβλιογραφία και δεν θίγουν κανέναν σε τίποτα.

Δεν θα συμφωνήσω ότι το "Χιλιασμός/Αχιλιασμός" στερείται ουσίας, όπως δεν στερείται ούτε και το "τριαδιστές/αντιτριαδιστές". Έχει την ίδια ουσία που έχουν τα "θηλαστικά", τα "σαρκοφάγα" και τα συναφή. Είναι ένας πανεύκολος τρόπος να βρίσκεις αμέσως πολλά λήμματα γύρω από το ίδιο θέμα. Μάλιστα είναι τρόπος που πολλαπλασιάζει την ισχύ της μοναδικής δυνατότητας της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, να βρίσκεις σχετικά λήμματα μ' ένα κλικ, χωρίς να ξεφυλλίζεις βιβλία. Για να λειτουργεί καλύτερα η εγκυκλοπαίδεια είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν όχι μόνο αυτές, αλλά και άλλες πολλές κατηγορίες με λήμματα μέσα.

Και μια που μιλάμε για κατηγορίες, τώρα δουλεύω πάνω στα μαρσιποφόρα, τα οποία χθες προσπάθησα να εντάξω ως υποκατηγορία στα θηλαστικά αλλά δεν ήξερα πώς. Θα ήμουν ευγνώμων ανμου το έδειχνες. Ευχαριστώ, ο --Agapornis 20:34, 4 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το είδα ότι δεν έχει αναγορευθεί σε δόγμα, τέλος πάντων όμως είναι η επικρατούσα άποψη στην ΡΚ Εκκλησία και αυτοί με τις χιλιαστικές προσδοκίες για έναν "αιώνα της Μαρίας" είναι ελάχιστοι, χωρίς επίσημη στήριξη από πουθενά. Καταλαβαίνω την ανάγκη για συναίνεση και όλα αυτά, όταν όμως οι μεγάλες έγκυρες εγκυκλοπαίδειες που ανέφερα κατηγοριοποίησαν τις διάφορες θρησκευτικές ομάδες βάσει των γνωστών και δηλωμένων θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, δεν τους ρώτησαν πρώτα. Αν ήταν να κοιτάνε μην παρεξηγηθεί ο καθένας - ο οποίος στην τελική δεν έχει και λόγο να παρεξηγηθεί εφόσον δεν του καταλογίζεται κάτι ψευδές - τελικά θα έπαυαν να είναι έγκυρες. Επίσης η Βικιπαίδεια πάσχει γενικά από έλλειψη κατηγοριοποίησης, τουλάχιστον στον τομέα της ζωολογίας. Χρειάζεται δουλίτσα, γιατί δεν φτάνει να γράφονται μόνο καλά άρθρα, χρειάζεται και να μπορεί κάποιος να τα βρίσκει εύκολα μέσω κατηγοριών, όπως π.χ. στην Encarta. Ελπίζω τώρα που έγινα καλά (αυτές τις μέρες ήμουν λίγο άρρωστος και κλινήρης, γι' αυτό ασχολήθηκα πολύ με τη ΒΠ) να συνεχίσω να συνεισφέρω εκεί. Στην περίπτωση που λες, αν θυμάσαι είχα κατηγορηθεί για κάτι πολύ σοβαρό, και στην τελική δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να εκθέσω μια εικόνα από αυτές που μου πασσάρουν οι ΜτΙ στα έντυπά τους αμέτρητες φορές κάθε χρόνο. Τέλος πάντων θα προσπαθώ να είμαι ακόμα πιο προσεκτικός.--Agapornis 22:15, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Τσκ, τσκ, τσκ... "μου πασσάρουν οι ΜτΙ τα έντυπά τους αμέτρητες φορές κάθε χρόνο"... Ούτε drug dealers στο L.A. να ήταν... -- pvasiliadis  23:00, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Οι Ευαγγελικοί[επεξεργασία κώδικα]

Τώρα που μας ενημέρωσες για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, Agapornis, πες μας και για την αντίληψη που έχουν περί χιλιετίας οι Προτεστάντες Ευαγγελικοί. Να δούμε τι έχεις ερευνήσει μιας και καταπιάστηκες με τη συγγραφή ενός αμφιλεγόμενου θέματος με τέτοιο μένος. Και να δούμε πόσο κοντά μπορεί να είναι η άποψη αυτών που προσδιορίζονται εν είδει τσουβαλιού από κάποιες πηγές ως "χιλιαστές". -- pvasiliadis  17:13, 4 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
Βασιλειάδη δεν έχω κανένα μένος, είναι όμως φυσικό να αποκτώ όταν κάποιοι απορρίπτουν τη σωστή μου άποψη με το έτσι θέλω, επειδή "δεν φοράω το κράνος μου". Χιλιαστικές αντιλήψεις έχουν και οι Ευαγγελικοί στην πλειονότητά τους. Το αν παρουσιάζουν τον Θεό ως σφαγέα όπως κάνουν οι ΜτΙ δεν το ξέρω, πες μου εσύ.--Agapornis 20:34, 4 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
  • "Όταν κάποιοι απορρίπτουν τη σωστή μου άποψη" λες Agapornis. Ένας από τους βασικούς κανόνες της Βικιπαίδειας δεν είναι η καταγραφή αυτού που ο καθένας μας προσωπικά θεωρεί "σωστό" αλλά αυτού που είναι επαληθεύσιμο και έχει πηγές.
  • Όταν θα ερευνήσεις τις χιλιαστικές απόψεις των Ευαγγελικών και τον τρόπο που συνδέονται με την Μέση Ανατολή (πολιτικός-στρατιωτικός έλεγχος της Μέσης Ανατολής και προετοιμασία για παγκόσμια σύρραξη στρατιωτικών δυνάμεων του καλού (Χριστιανοί-Εβραίοι) και του κακού (όλοι οι άλλοι) (Αρμαγεδδών) στην ίδια περιοχή) θα εννοήσεις τι εννοώ με το ασυνάρτητο "τσουβάλιασμα" που κάνεις περί σημερινών "χιλιαστικών" ομάδων. (Σημ. 1. Παρεπιμπτόντως ο Χριστόδουλος σε ανύποπτο χρόνο επιδοκίμασε αυτή την Ευαγγελική εσχατολογική ερμηνεία! Σημ. 2. "Ευαγγελικοί" είναι πολύ ευρεία έννοια. Αναφέρομαι κατά βάση στις ερμηνείες Ευαγγελικών ομάδων που υποστηρίζουν την τρέχουσα εξουσία των ΗΠΑ.)
  • Τα περί Θεού-σφαγέα τα ξαναείπαμε. Μην επανερχόμαστε. Αν σε φοβίζουν οι Βιβλικές προφητείες, απόφυγέ τες. -- pvasiliadis  20:42, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ μου Βασιλειάδη, δεν έχω έρθει εδώ για να κάνω κριτική θρησκευτικών ομάδων. Αν ήθελα υπάρχουν πολλά σάιτς για τέτοια δουλειά. Γνωρίζω ότι διάφοροι ευαγγελικοί κύκλοι κάνουν διάφορες εσχατολογικές ερμηνείες και προβλέψεις, όπως έχει κάνει και η δική σου οργάνωση προβλέψεις με ημερομηνίες. Ο σκοπός της κατηγοριοποίησης που προτείνω δεν είναι η κριτική σε κανέναν, γι' αυτό και οι ομάδες χιλιαστικών πεποιθήσεων σε τέτοιες κατηγορίες που δεν ασκούν κριτική μπαίνουν μαζί, χωρίς σχόλια ότι "η τάδε χιλιαστική ομάδα είναι καλή" και "η δείνα είναι επικίνδυνη" και η παράλλη "χώνει τη μύτη της στη Μέση Ανατολή". Το τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος ως προσωπική του άποψη ποσώς με ενδιαφέρει, μια και για να σκέφτομαι χρησιμοποιώ το δικό μου μυαλό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συμφωνήσω μαζί του, σε άλλες όχι. Δεν έχει και μεγάλη σημασία τελικά. Γνωρίζω ότι "Ένας από τους βασικούς κανόνες της Βικιπαίδειας δεν είναι η καταγραφή αυτού που ο καθένας μας προσωπικά θεωρεί "σωστό" αλλά αυτού που είναι επαληθεύσιμο και έχει πηγές". Συμβαίνει όμως αυτό που θεωρώ σωστό να είναι επαληθεύσιμο και ήδη καταγεγραμμένο σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες και να έχει πηγές, όπως τόσες μέρες διαβάζεις. Ο μόνος λόγος που εναντιώνεσαι στην πρότασή μου είναι ότι εσύ δεν το βρίσκεις σωστό για προσωπικούς σου λόγους. Οπότε αυτός που δεν βαδίζει σύμφωνα με τον κανόνα της Βικιπαίδειας είσαι εσύ, και στον εαυτό σου θα έπρεπε να θυμίζεις αυτόν τον κανόνα.--Agapornis 21:27, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


  • Το ότι προσπαθείς να κάνεις κριτική θρησκευτικών ομάδων είναι προφανές. Μην μας τρελαίνεις κιόλας! Από τη μία μας λες "είμαι κατά της θρησκείας και δεν θέλω να έχω σχέση μ' αυτήν" και από την άλλη αγοράζεις από το eBay τα βιβλιάρια που εξέδιδαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το 1938... Έλεος!
  • Τις εσχατολογικές προβλέψεις της δικής σου ομάδας τις γνωρίζεις καθόλου;
  • Ακριβώς επειδή δεν γνωρίζεις τις λεπτομέρειες και τείνεις να γενικεύεις κατά βούληση, προκαλείς το χάος.
  • Το τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος ως αρχηγός της Εκκλησίας (σου) δεν είναι τόσο απλό όσο το λες. Σε μια ευρύτερη έννοια μπανανίας όμως που επικρατεί τριγύρω μας όλα είναι αποδεκτά και θεμιτά από οποιονδήποτε.
  • Αγαπόρνι, ως τώρα η βασική σου πηγή για τα διάφορα θέματα που προκύπτουν είναι η αγγλική Βικιπαίδεια. Το περισπούδαστο όμως ύφος το κατέχεις σε οτιδήποτε εμφανίζεται. Περιόρισε λίγο το μπλα-μπλα, άκου και λίγο αυτά που σου λένε οι άλλοι και θα δεις ότι θα τα πας καλύτερα και ομαλότερα. -- pvasiliadis  23:16, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]
  • Τα βιβλιαράκια, όπως και διάφορα άλλα, τα παίρνω για το αρχείο μου για λόγους ερευνητικούς, και όχι για να τα εμφανίσω στην κατηγορία "χιλιασμός", οπότε δεν θα έπρεπε να σε ανησυχεί που τα παίρνω. * Είμαι κατά της θρησκείας σημαίνει ότι δεν θέλω να είμαι οπαδός θρησκείας, και όχι ότι έχω κάτι με αυτούς που είναι. * Αρχηγός "της εκκλησίας (μου)" είναι ο Χριστός και στην εκκλησία μου το τι λέει ο καθένας είναι προσωπική του γνώμη μέχρι να επικυρωθεί από οικουμενική σύνοδο. * Και όχι, η βασική μου πηγή δεν είναι η αγγλική Βικιπαίδεια, έχω επικαλεστεί ως τώρα πεντ-έξι εγκυκλοπαίδειες (τις τρεις στις τελευταίες συζητήσεις μας) και διάφορα βιβλία που κυκλοφορούν στο εμπόριο. * Κι εγώ θέλω να περιορίσω το μπλα-μπλα, έλα όμως που με ρωτάς και πρέπει να σου απαντήσω.
  • ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ: Τόσα λόγια κι ούτε ένα σχόλιο για την ταμπακέρα. Το συνηθίζεις αυτό γενικά. Να την ξαναεμφανίσω την ταμπακέραλοιπόν: "Γνωρίζω ότι "Ένας από τους βασικούς κανόνες της Βικιπαίδειας δεν είναι η καταγραφή αυτού που ο καθένας μας προσωπικά θεωρεί "σωστό" αλλά αυτού που είναι επαληθεύσιμο και έχει πηγές". Συμβαίνει όμως αυτό που θεωρώ σωστό να είναι επαληθεύσιμο και ήδη καταγεγραμμένο σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες και να έχει πηγές, όπως τόσες μέρες διαβάζεις. Ο μόνος λόγος που εναντιώνεσαι στην πρότασή μου είναι ότι εσύ δεν το βρίσκεις σωστό για προσωπικούς σου λόγους. Οπότε αυτός που δεν βαδίζει σύμφωνα με τον κανόνα της Βικιπαίδειας είσαι εσύ, και στον εαυτό σου θα έπρεπε να θυμίζεις αυτόν τον κανόνα."--Agapornis 01:27, 6 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Προσθήκη κατηγορίας[επεξεργασία κώδικα]

Badseed, είπες:

"Και κάτι τελευταίο, θα έλεγα Πάπυρε να θυμηθείς την προ ημερών απαίτησή σου να μην παρεμβαίνει ο ένας στα λήμματα του άλλου, κάτι που φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να τηρηθεί."

Σε εμένα που δεν έχω αγγίξει ποτέ και καθόλου τα λήμματα των ΜτΙ, μην το λες αυτό. Στη ΜΝΚ μπήκα για τους λόγους που εξήγησα σε όλους. Θέλησαν να την παρουσιάσουν ως επιστημονικό επίτευγμα. Όπως εκείνοι φρόντισαν να βάλουν θετικά σχόλια για την ΜΝΚ, έτσι κι εγώ που γνωρίζω την πραγματικότητα φρόντισα να βάλω τα αρνητικά σχόλια της βιβλιογραφίας, επειδή ακριβώς, αντικατροπτίζουν και την πραγματικότητα. Αν θυμάσαι όμως, εσύ φρόντισες από τους πρώτους να αφαιρεθούν όσα έγραψα.


Από εκεί και πέρα:

  • Το λήμμα "Χιλιασμός" δεν είναι των ΜτΙ
  • Η προσθήκη μίας κατηγορίας που συμβάλλει στη γρήγορη ανεύρεση λημμάτων δεν αποτελεί "προσθήκη" στα λήμματα των ΜτΙ. Δεν επηρεάζει το περιεχόμενο.

Αν έβαζε κάποιος την Κατηγορία "Τριαδικότητα" στα λήμματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ή και της Ρωμαιοκαθολικής, ούτε αυτό θα ήταν προσθήκη.

Μην λέμε λοιπόν υπερβολές.

Papyrus 17:37, 4 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Το λουλούδι και το χέρι[επεξεργασία κώδικα]

Τώρα λοιπόν βρήκαμε από πού είναι εμπνευσμένα τα τραγούδια του μεγάλου αοιδού. Θα ψάξω αν υπάρχει παλαιοδιαθηκική αναφορά στη Μαντουβάλα (τίποτα βασίλισσα κανενός γειτονικού λαού). Μήπως παρεμπιπτόντως ξέρεις πώς μπορώ να βαλω τον πίνακα στη μέση χωρίς να κεντράρω το κείμενο μέσα του; Ό,τι δοκίμασα απέτυχε και μετά είπα έχουμε κι άλλες δουλειές μέχρι να φυσήξει ο άνεμος και να μας πάρει, ας το κάνω απλοϊκά <center>--Αρχίδαμοςμίλα μου 13:15, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Εμένα πάλι δε μου φαίνεται στη μέση, πιο πολύ αριστερά μου κάνει. Στη μέση είναι το αποκάτω πινακάκι. Αλλά τώρα είδα ότι υπάρχει και άλλο πρόβλημα: Το κείμενο δεν μπορεί να είναι όλο align left, γιατί το εβραϊκόν είναι ανάποδα -εκείνο πρέπει να είναι align right. Θα πειραματιστώ λίγο ακόμα. Ευχαριστώ πάντως. Εγώ νομίζω ότι η Μαντουβάλα και η Ζιγκουάλα ήταν λεσβίες μαθήτριες που γυρνάγανε βιντεάκια στο 5ο Γυμνάσιο Σοδόμων-Γομόρρων και μετά τα πουλάγανε στους γειτονικούς λαούς--Αρχίδαμοςμίλα μου 18:37, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Απο ότι βλέπω ο φίλος δεν είχε άλλα στοιχεία για την ομάδα. Επεξεργάστηκα εγώ το άρθρο ,λίγο, πρόσθεσα κάποια πράγματα που ήξερα θα προσπαθήσω να βρώ κι άλλα έχω φίλο κολητό που παίζη εκεί, Απλά το σωματείο είναι νέο χωρίς καθόλου ιστορία. Όποιο άρθρο γράφετε για σωματείο της Πάτρας ενημερωσέ με εάν θέλεις, μπορώ εγώ να βοηθάω τα παιδιά που το γράφουν έχω πλούσιο και μεγάλο αρχείο.--Tony esopi patra 14:35, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Γεώργιος Στρίγκος[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελα να δείς την φωτογραφία Georgestrigkos.jpg και να μου πείς αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω σε αυτό το |άρθρο.--Eonwe 21:03, 3 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Ξέρεις τι με πειράζει πιο πολυ; Το γεγονός ότι για να φανούν πολλά αυτά που στηρίζουν την άποψη που διατυπώνεις, βάζεις όλα μαζί λήμματα όπως:

Το "Ιεχωβά", που αποτελεί θρησκειολογικό όρο. Το χρησιμοποιούν μεν οι ΜτΙ αλλά δεν μπορεί να απομονωθεί ως δόγμα τους με κανέναν τρόπο ή να το οικειοποιηθούν. Άρα δεν ήταν λήμμα τους.

Επίσης την ΜΝΚ και το Χιλιασμός που ήδη σου εξήγησα.


Αντιθέτως, δεν έχω επέμβει στα κυρίως λήμματά τους:

  • Βοήθημα για την Κατανόηση της Βίβλου
  • Δοξασίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά
  • Εκδόσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά
  • Ενόραση στις Γραφές
  • Έργα αναφοράς των Μαρτύρων του Ιεχωβά
  • Η Σκοπιά
  • Ιωσήφ Ρόδερφορντ
  • Κάρολος Ρώσσελ
  • Κατάλογος εκδόσεων της Σκοπιάς
  • Μάρτυρες του Ιεχωβά
  • Μίλτον Χένσελ
  • Νάθαν Νορ
  • Νομικά όργανα των Μαρτύρων του Ιεχωβά
  • Ντον Άνταμς
  • Ξύπνα!
  • Οργανωτική δομή των Μαρτύρων του Ιεχωβά
  • Περιφερειακή Επιτροπή Οικοδόμησης
  • Πρακτικές των Μαρτύρων του Ιεχωβά
  • Πώς να Συζητάτε Λογικά από τις Γραφές
  • Φρέντερικ Φρανς


παρόλο, που οι ΜτΙ όταν βλέπουν λήμμα με ιερωμένο τοποθετούν μέσα κάθε σαβούρα του διαδικτύου, ενώ εγώ που θα μπορούσα να γράψω χιλιόμετρα για την σήψη των προέδρων τους, δεν έχω αγγίξει καν τα λήμματα αυτά. Και όλοι φαντάζονται ότι κάθε τι που θα έγρφα δεν θα ήταν από τον ...Ιό της Ελευθεροτυπίας αλλά από αναγνωρισμένες πηγές της βιβλιογραφίας.

Δεν σε έχω ακούσει όμως να με υποστηρίξεις στο θέμα αυτό. Γιατί; Τι σε εμποδίζει να παραδεχτείς δημοσίως ότι είμαι τύπος και υπογραμμός σε όσα έχω δεσμευτεί;

Αναφέρεις και το λήμμα Σταυρός και με προκαλείς:

Είναι αυτό λήμμα που αφορά τους ΜτΙ; Δεν φτάνει η υποχώρηση που έκανα, να βάλω αυτή τη μελέτη κάτω από έναν τίτλο "Άποψη της Ορθόδοξης Εκκλησίας", λες και όλη αυτή η ακαδημαϊκή πληροφόρηση αποτελεί απλά άποψη των ορθοδόξων; Τη στιγμή που έχω γράψει την αναλυτικότερη μελέτη που έχει υπάρξει ποτέ σε φυσικό ή ηλεκτρονικό ελληνικό έντυπο για το σχήμα του Σταυρού;

Και τώρα που το λες, που είναι η ευαισθητοποίηση των διαχειριστών, να πουν: "Ρε παιδιά, τι άποψη των Ορθοδόξων; Εδώ έχουν γραφτεί σχεδόν όλα όσα αφορούν για το Σταυρό στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Και αντί αυτό να μπει ως η κύρια επιρατούσα άποψη για το σχήμα του Σταυρού του Ιησού, για χάρη των ΜτΙ το παγιδέψαμε κάτω από τον τίτλο "Άποψη της ορθόδοξης Εκκλησίας".

Θα ήθελα να δω την ευαισθησία των διαχειριστών, και να βγάλουν από τον τίτλο αυτό το άρθρο και να το βάλουν ως η κύρια επικρατούσα άποψη και όχι να κάνουν το χατήρι των ΜτΙ που επειδή έτσι τους αρέσει να ονομάζουν τον Σταυρό ως παλούκι, και κόντρα σε κάθε λεξικό και εγκυκλοπαίδεια που έχει γραφτεί στην ανθρώπινη ιστορία, η ΒΠ κάνει την εξαίρεση να τοποθετεί την κύρια άποψη ως μια απλή άποψη των Ορθοδόξων αφού υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ...ο γάϊδαρος πετάει!

Αυτό λοιπόν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα της ΒΠ εξαιτίας της ανοχής που δείχνει σε τερτίπια. Και αυτό το επιτρέπεις και εσύ Badseed. Αντι να πεις ότι, αυτή αποτελεί την κύρια άποψη, κάθε λεξικού και εγκυκλοπαίδειας που κυκλοφορεί στον πλανήτη, και αν οι ΜτΙ θέλουν τον σταυρό του Ιησού ως παλούκι κόντρα σε κάθε κειμενική μαρτυρία επί του θέματος, τότε να βάλουν μια παράγραφο κάτω από την κύρια άποψη για να βάλουν τη δική τους.

Αυτό, είναι ένα μελανό σημείο, που δικαιώνει εμένα για τα όσα φωνάζω διαρκώς εδώ μέσα και το απαράδεκτο πολλές φορές ντάντεμα των ακραίων απόψεων.


Τώρα, σχετικά με την παρουσία μου στην ΒΠ έχω να πω τα εξής:

Η συμπεριφορά μου στις συζητήσεις είναι ενός ανθρώπου αρκετών δεκαετιών, και την οποία είναι δύσκολο να αποβάλλω όταν με προκαλούν.

Από την άλλη, όμως, η παρουσία μου εδώ συνοδεύεται από μια προσφορά και δίνει ένα έργο που δεν μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί. Και δεν είναι τα "θρησκειολογικά μας". Είναι τα θρησκειολογικά που ο κάθε ενδιαφερόμενος θα διαβάσει εδώ, και θα πάρει πληροφορίες που είναι έτσι και όχι αλλιώς. Αξιόπιστες, και παρμένες από τους καλύτερους συγγραφείς στο χώρο.

Από εκεί και πέρα, η οργάνωση Σκοπιά για εμένα (και αν θες να σε πληροφορήσω και για πόσα δισεκατομμύρια άλλους συνανθρώπους μας), αποτελεί ένα μελανό σημείο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κυρίως για ένα λόγο: Για την απαίτησή τους να πεθαίνουν άνθρωποι. Όταν αυτός ο απάνθρωπος όρος, θα φύγει από τα δόγματά τους, και όταν θα σταματήσουν οι γονείς να υπογράφουν για το θάνατο των αθώων παιδιών τους, για χάρη του οποιουδήποτε, τότε οι ΜτΙ θα αποτελούν και για εμένα μια απλή αίρεση πνευματικής συσκότισης, που όμως δεν θα με ενοχλεί περισσότερο από όσο ενοχλεί τον αθένα μας η οποιαδήποτε άλλη ιδεολογική διαφωνία.

Αν η Δημοκρατία, τους επιτρέπει να τελούν θυσίες τέτοιου τύπου με το νομικό παραθυράκι ότι κάθε πολίτης δικαιούται να αρνηθεί τις ιατρικές υπηρεσίες που του προσφέρονται, η ίδια η Δημοκρατία, μου δίνει το δικαίωμα να τους κρίνω και μου δίνει την ελευθερία του λόγου. Και όσα λέω δεν είναι δικές μου απόψεις, οι ίδιοι τις παραδέχονται. Και αν κάποιους οι ζωές που χάνονται δεν τους απασχολούν, αλλά τους απασχολεί ΜΟΝΟ η ησυχία τους, εμένα με απασχολεί και θα με απασχολεί όσο αναπνέω.

Το ότι καλύπτονται πίσω από το νόμο που δεν μπορεί να επέμβει στο σημείο αυτό, σε συνδυασμό με τα δικαιώματα περί θρησκευτικής ελευθερίας που πολύ καλώς υπάρχουν, δεν σημαίνει ότι είμαστε και ηλίθιοι ή υποχρεωμένοι να σιωπούμε.

Γι αυτό, με κάθε ευκαιρία, ενημερώνω και έχω μαζί μου τις δημοσιεύσεις των ίδιων των περιοδικών τους όπου υπερηφανεύονται για τους νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για την οργάνωση! Όπως οι ΜτΙ έχουν το δικαίωμα του προσυλιτισμού μέσα στο σπίτι μου, ή να διαφημίζουν την πραμάτεια τους στην ΒΠ, έτσι κι εγώ έχω το δικαίωμα να πληροφορώ τι γράφουν στα περιοδικά τους (τα οποία αποκρύπτουν).

Δεν είναι δυνατόν να μην αντιδρά κάποιος που γνωρίζει την αλήθεια, όταν κατηγορούν έναν Ορθόδοξο επειδή υπογράφει να βαπτιστεί το παιδί του, τη στιγμή που οι ΜτΙ υποχρεώνονται να υπογράψουν άρνηση μετάγγισης υπογράφωντας ταυτόχρονα τη θανατική καταδίκη του παιδιού τους. Η ίδια η συμπεριφορά τους προκαλεί την αλήθεια.

Δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη κάποιων, που λένε πως αν δούμε έναν που να θέλει και να επιθυμεί να αυτοκτονήσει, εμείς θα πρέπει απλά να τον κοιτάμε και να λέμε "δικαίωμά του" ή "επιλογή του", αδιαφορώντας για τη ζωή του.


Τέλος, να προσθέσω ότι, κάθε διαχειριστής ή άλλος που μου προτείνει να σταματήσω όταν γράφω χαρακτηρισμούς εκνευρισμένος, έχει δίκιο. Κι όταν κάνει ban κάποιος για το λόγο αυτό, αν είναι στην πολιτική της ΒΠ, τότε έχει και πάλι δίκιο. Το ότι εκνευρίζομαι εύκολα δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω τα όσα πράττω. Είναι άλλο πράγμα όμως να μπλέκουμε τα λήμματα και άλλο τη συμπεριφορά στις συζητήσεις.

Επιπλέον, εγώ σεβάστηκα τα όσα έχω πει για τα δογματικά λήμματα, είτε ΜτΙ, είτε Ρωμαιοκαθολικών, είτε μουσουλμάνων και περιμένω να παραδεχτείς ότι το τήρησα. Ελπίζω να έχεις την ειλικρίνεια, να παραδεχτείς ότι κάθε τι που είπα επάνω σε αυτό το τήρησα απαρέγκλιτα. Θυμίζω ότι ακόμα και όταν ξεκίνησα να γράφω την άποψη της Ορθόδοξης Εκκλησίας μέσα στο λήμμα του Παπικού Πρωτείου, στην πορεία παραδέχτηκα ότι ήταν λάθος μου και έγραψα όσα ήθελα σε ένα ξεχωριστό λήμμα.

Papyrus 11:12, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]


Ειλικρινά, δεν έχω καμμία σφοδρή επιθυμία να φαντάζομαι θεωρίες συνωμοσίας και δέχομαι πως όσα λες για τις προθέσεις σου και τα όσα πράττεις με βάση την ανάγκη να εφαρμόσεις κανόνες συνύπαρξης σε ένα πεδίο ιδεολογικών αντιπαραθέσεων που μοιάζει πολλές φορές με ρινγκ, είναι έτσι.

Όσο για το θέμα συμπεριφοράς, θα πρέπει να πω ότι έχει πάντα δύο όψεις. Με την ίδια ευκολία που λέει κάποιος: "αυτός φταίει που με ενοχλεί", κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει: "Όχι. Εσύ φταις που ενοχλείσαι από αυτόν".

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί η σωστή απάντηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει να προσπαθήσει κανείς.

Papyrus 14:11, 5 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Τελικά δεν είπαμε να ψηφίζουμε μόνο αξιόλογα; Ε; Τι πας και ψηφίζεις επιλεγμένα; (ή έχουμε μείνει στην πρόταση μόνο;)--Αρχίδαμοςμίλα μου 19:36, 6 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

Υπάρχει νέο πρότυπο που ταιριάζει στη σελίδα σας αγαπητέ: Το πρότυπο "τζιχάντ". Αν θέλεις, το προσθέτεις μόνος σου, να μη σου βανδαλίζω τη σελίδα. Ταιριάζει (και εδώ).--FocalPoint Συζήτηση 20:26, 6 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ badseed--ΗΠΣΤΓ 13:07, 7 Νοεμβρίου 2006 (UTC)[απάντηση]