Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Κινηματογραφική Αφίσα της Ταινιάς
ΣκηνοθεσίαΝτέιβιντ Γέιτς
Παραγωγή
ΣενάριοΤζ. Κ. Ρόουλινγκ
Στιβ Κλόουβς
(σενάριο)
Βασισμένο σεΦανταστικά Ζώα και πού Βρίσκονται της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
Πρωταγωνιστές
ΜουσικήΤζέιμς Νιούτον Χάουαρντ
ΦωτογραφίαΤζορτζ Ρικμοντ
ΜοντάζΜαρκ Ντέι
Εταιρεία παραγωγήςHeyday Films
ΔιανομήWarner Bros. Pictures
Κυκλοφορία29 Μαρτίου 2022 (Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α)
Διάρκεια144 Λεπτά
Προέλευση
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$200 εκατομμύρια
Ακαθάριστα έσοδα$405 εκατομμύρια [1]
ΠροηγείταιΦανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ

Το Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ (πρωτότυπος αγγλικός τίτλος: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) είναι μια ταινία φαντασίας του 2022 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς σε σενάριο των Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Στιβ Κόβες. Είναι συνέχεια του Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ (2018), είναι η τρίτη δόση της σειράς ταινιών Φανταστικά Ζώα και η ενδέκατη συνολικά στο franchise του Wizarding World. Το καστ περιλαμβάνει τους Έντι Ρέντμεϊν, Τζουντ Λο, Έζρα Μίλερ, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Κάλουμ Τέρνερ, Τζέσικα Γουίλιαμς, Κάθριν Γουότερστον και Μας Μίκελσεν.

Η τρίτη ταινία Φανταστικά Ζώα, που πάντα προοριζόταν να είναι «τουλάχιστον» μια τριλογία, ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2020, προτού αναβληθεί για τον Ιούλιο του 2022 λόγω της πανδημίας του COVID-19. Μεγάλο μέρος του βασικού καστ των δύο πρώτων ταινιών επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του τον Μάρτιο του 2020. Η κύρια φωτογραφία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις αρχές του 2020,[2] αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας,[3] ξεκινώντας τελικά τον Σεπτέμβριο του 2020.[4] Ο Τζόνι Ντεπ, ο οποίος υποδύθηκε τον Γκρίντελβαλντ σε προηγούμενες ταινίες, αρχικά επρόκειτο να επιστρέψει και γύρισε μία σκηνή για την ταινία, αλλά του ζητήθηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2020 μετά την ετυμηγορία της δικαστικής υπόθεσης Depp v News Group Newspapers Ltd. Ο Μας Μίκελσεν τον αντικατέστησε αργότερα τον ίδιο μήνα. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021.

Το Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου 2022 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 8 Απριλίου 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 15 Απριλίου από την Warner Bros. Pictures. Η ταινία έλαβε μικτές κριτικές από τους κριτικούς, αν και ορισμένοι τη θεώρησαν μια μικρή βελτίωση σε σχέση με τον άμεσο προκάτοχό της. Κέρδισε 406,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως έναντι προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την, την ταινία με τις χαμηλότερες εισπράξεις στο franchise του Wizarding World.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ κινείται για να κατακτήσει ολοκληρωτικά τον Κόσμο των Μάγων και των Μαγκλ μαζί. Επειδή είναι ανίκανος να τον σταματήσει μόνος του, αναθέτει στον Μαγικοζωολόγο Νιουτ Σκαμάντερ να ηγηθεί μιας ατρόμητης ομάδας μάγων, μαγισσών και ενός γενναίου μαγκλ φούρναρη σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπου συναντούν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με τους ενισχυμένους οπαδούς του Γκρίντελβαλντ. Αλλά με τόσα πολλά να διακυβεύονται, πόσο καιρό μπορεί ο Ντάμπλντορ να παραμείνει αμέτοχος;

Ηθοποιοί και Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022), https://www.boxofficemojo.com/title/tt4123432/ 
  2. McNary, Dave· McNary, Dave (4 Νοεμβρίου 2019). «'Fantastic Beasts 3' Finally Moves Forward With Filming». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2022. 
  3. Kroll, Justin· Kroll, Justin (16 Μαρτίου 2020). «'Fantastic Beasts 3' Production Postponed Due to Coronavirus Pandemic». Variety (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2022. 
  4. published, Katherine Webb (20 Σεπτεμβρίου 2020). «Eddie Redmayne Confirms Fantastic Beasts 3 Filming Has Resumed And Describes The 'New Normal' On Set». CINEMABLEND (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2022. 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]