Τζίνι Ουέσλι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Τζίνι Ουέσλι (ολόκληρο όνομα Τζινερβα Μόλλυ Ουέσλι) (Αγγ.Ginerva "Ginny" Molly Weasley) είναι φανταστικός χαρακτήρας στη σειρά μυθιστορημάτων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η Τζίνι παρουσιάζεται στο πρώτο βιβλίο της σειράς, ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος.Το βιβλίο την παρουσιάζει ως το νεαρότερο και μόνο κορίτσι στην οικογένεια Ουέσλι. Ο Χάρι Πότερ στο έκτο έτος τα φτιάχνει μαζί της μετά από προσπάθεια της Τζίνι δύο χρόνων(πρώτο και δεύτερο έτος). Χωρίζουν μετά στο ίδιο έτος αλλά τα βρίσκουν ξανά μετά την μάχη του Χόγκουαρτς. Παντρεύονται και κάνουν τρία παιδιά,την Λίλι Πότερ,τον Άλμπους Σέρβερους Πότερ και τον Τζέιμς Πότερ.Η Τζίνι Ουέσλι είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα για τον Χάρι Πότερ.

Είναι μάγισσα αγνού αίματος που γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1981.[1]

Βιβλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα βιβλία της σειράς πρωτοεμφανίζεται στο 2, αποχαιρετώντας τα αδέρφια της στο Σταθμό του Κινγκς Κρος. Παίζει σημαντικό ρόλο το πνεύμα του Βόλντενμορτ. Μετά επανεμφανίζεται στο 5, όπου διορίζεται αναπληροματικός ανιχνευτής και αργότερα κανονικός, ενώ σημειώνει μεγάλη πρόοδο στο στρατό του Ντάμπλντορ. Μετά επίσης πολεμάει στο Υπουργείο μαγείας. Στο 6 βιβλίο εμφανίζεται ως κυνηγός στην ομάδα Κουίντιτς και ως κοπέλα του Χάρι, όπου πολεμάει επίσης στη πρώτη μάχη του Χόγκουαρτς. .Στο 7 βιβλίο δεν εμφανίζεται πολύ καθώς δε διαδραματίζεται στο κάστρο αλλά αναφέρεται όταν πολεμάει. Επίσης εμφανίζεται ως σύζυγος του Χάρι, ως μητέρα του Τζέιμς του Άλμπους και της Λίλη .

Με τον Χάρι απέκτησαν τρία υπέροχα παιδιά τους Πότερ.

Η Τζίνι είναι ψηλή με κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια. Συνήθως φοράει ένα άρωμα λουλουδιών.

Όταν μεγαλώνει εργάζεται ως αθλητική ρεπόρτερ στον αλλα παίζει και ως κυνηγός στην ίδια ομάδα με το Χάρι.

Συνολικά έχει έξι αδέρφια. Από αυτά ο Φρεντ έχει σκοτωθεί. Τα αδέρφια συνολικά είναι: ο Τζόρτζ, ο Ρον, Πέρσι, ο Τσάρλι και ο Μπίλ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. J.K. Rowling. «J.K. Rowling Official Site: Some Random Facts About The Weasley Family». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2007. Ανακτήθηκε στις 5 Απριλίου 2018.  .