Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ είναι σκοτεινός μάγος στη σειρά Χάρι Πότερ. Σύμφωνα με τον κατάλογο για τους "πιο επικίνδυνους σκοτεινούς μάγους όλων των εποχών" είναι δεύτερος και τον περνάει μόνο ο Βόλντεμορτ, σύμφωνα με το βιβλίο The Life and Lies of Albus Dumbledore της Ρίτα Σκίτερ. Το όνομά του αναφέρεται για πρώτη φορά στην Φιλοσοφική λίθο σε μια κάρτα σοκολατένιου βατράχου που σημειώνει ότι ο Ντάμπλντορ κέρδισε τον Γκρίντελβαλντ το 1945.

Ο Γκρίντελβαλντ παρακολούθησε τη σχολή μαγείας Ντούρμστρανγκ, από την οποία αποβλήθηκε στην ηλικία των δεκαέξι για τα επικίνδυνα και κακά πειράματα του που σχεδόν σκότωσαν μερικούς συμφοιτητές του. Μετά το Ντούρμστρανγκ, πήγε να ζήσει με την Μπατθίλντα Μπάγκσοτ στο Γκόντρικς Χόλλοου, όπου γνωρίστηκε με τον νεαρό Ντάμπλντορ.

Τον ρόλο του νεαρού Γκρίντελβαλντ ενσαρκώνει ο Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ[1] ενώ τον ρόλο του μεγαλύτερου Γκρίντελβαλντ ενσαρκώνει ο Μάικλ Μπιρν.

Στη ταινία Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ (2018), ο Ντεπ παίζει τον ρόλο του Γκρίντελβαλντ ενώ ο Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ παίζει το ρόλο του νεαρού Γκρίντελβαλντ.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. sue. «Jamie Campbell Bower Talks Role as Young Grindelwald in Deathly Hallows». The-leaky-cauldron.org. Ανακτήθηκε στις 31 Μαΐου 2011.