Τάμτα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 8: Γραμμή 8:
| τόπος θανάτου =
| τόπος θανάτου =
| εθνικότητα = Γεωργιανή
| εθνικότητα = Γεωργιανή
| εθνότητα =
| υπηκοότητα =
| υπηκοότητα =
| ιδιότητα =
| ιδιότητα =
Γραμμή 15: Γραμμή 16:
| σύντροφος = Πάρις Κασιδόκωστας <br/> (2015-σήμερα)
| σύντροφος = Πάρις Κασιδόκωστας <br/> (2015-σήμερα)
| τέκνα = Annie Khach
| τέκνα = Annie Khach
| αδέλφια =
| αδέλφια = Βλαντιμίρ Γκοντουάτζε
}}
}}
Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στο talent show της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης "Super Idol", τραγουδώντας σε ντουέτο "Το άλλο μου μισό", με τον νικητή του σόου, Σταύρο Κωνσταντίνου. Έχει κυκλοφορήσει τρία [[CD]], από τα οποία τα δύο έχουν επανακυκλοφορήσει και τρία CD singles. Έχει αποκτήσει τρία βραβεία, ήταν υποψήφια για την ''[[Eurovision]]'' και έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα της ελληνικής και της ξένης Showbiz. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα μιούζικαλ, έχει δώσει την φωνή της σε παιδική ταινία, έχει κάνει μια Guest εμφάνιση σε μια τηλεοπτική σειρά και έχει παρουσιάσει τηλεοπτικά μια επίδειξη μόδας με μουσική.
Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στο talent show της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης "Super Idol", τραγουδώντας σε ντουέτο "Το άλλο μου μισό", με τον νικητή του σόου, Σταύρο Κωνσταντίνου. Έχει κυκλοφορήσει τρία [[CD]], από τα οποία τα δύο έχουν επανακυκλοφορήσει και τρία CD singles. Έχει αποκτήσει τρία βραβεία, ήταν υποψήφια για την ''[[Eurovision]]'' και έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα της ελληνικής και της ξένης Showbiz. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα μιούζικαλ, έχει δώσει την φωνή της σε παιδική ταινία, έχει κάνει μια Guest εμφάνιση σε μια τηλεοπτική σειρά και έχει παρουσιάσει τηλεοπτικά μια επίδειξη μόδας με μουσική.

Έκδοση από την 15:30, 10 Ιουλίου 2018

Η Τάμτα Γκοντουάτζε (თამთა გოდუაძე, 10 Ιανουαρίου 1981), γνωστή απλά ως Tamta, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια με Γεωργιανή καταγωγή.

Τάμτα
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
თამთა გოდუაძე (Γεωργιανά)
ΓέννησηΤάμτα Γκοντουάτζε
10 Ιανουαρίου 1981 (1981-01-10) (43 ετών)
ΕθνικότηταΓεωργιανή
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
γεωργιανά
Αγγλικά
Ρωσικά
ΕκπαίδευσηΠανεπιστήμιο Τιφλίδας
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Τιφλίδας
Πληροφορίες ασχολίας
Περίοδος ακμής2004
Οικογένεια
ΣύντροφοςΠάρις Κασιδόκωστας
(2015-σήμερα)
ΤέκναAnnie Khach
ΑδέλφιαΒλαντιμίρ Γκοντουάτζε
Εν ενεργεία2004-σήμερα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στο talent show της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης "Super Idol", τραγουδώντας σε ντουέτο "Το άλλο μου μισό", με τον νικητή του σόου, Σταύρο Κωνσταντίνου. Έχει κυκλοφορήσει τρία CD, από τα οποία τα δύο έχουν επανακυκλοφορήσει και τρία CD singles. Έχει αποκτήσει τρία βραβεία, ήταν υποψήφια για την Eurovision και έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά ονόματα της ελληνικής και της ξένης Showbiz. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα μιούζικαλ, έχει δώσει την φωνή της σε παιδική ταινία, έχει κάνει μια Guest εμφάνιση σε μια τηλεοπτική σειρά και έχει παρουσιάσει τηλεοπτικά μια επίδειξη μόδας με μουσική.

Ανήκει στο δυναμικό της δισκογραφικής εταιρίας Minos EMI.

Πρώτα Χρόνια

Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1981 σε ένα χωριό κοντά στην Τιφλίδα όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Μεγάλωσε με τη μητέρα της (οι γονείς της είχαν πάρει διαζύγιο) και τον μικρότερο ετεροθαλή αδελφό της, Βλαντιμίρ (γενν. 1987). Από μικρή ηλικία έδειχνε ενδιαφέρον για τη μουσική αφού όταν ήταν μόλις 5 ετών ξεκίνησε να τραγουδάει. Συμμετείχε σε παιδικά συγκροτήματα ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου και μπαλέτου.

Σε ηλικία 14 ετών, έφερε στον κόσμο την κόρη της, Άννυ, με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο φίλο της, με τον οποίο την ίδια χρονιά παντρεύτηκαν και μετακόμισε στο σπίτι του, σε ένα χωριό μακριά από το δικό της. Παράλληλα, συνέχισε τη φοίτηση της σε νυχτερινό σχολείο και έπειτα, με ιδιαίτερα μαθήματα, πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας. Ο γάμος τους κράτησε 6 χρόνια, ώσπου η Τάμτα ζήτησε διαζύγιο και εγκαταστάθηκε μόνιμα με την κόρη της στην Αθήνα, όπου ζούσαν ήδη η μητέρα και ο αδελφός της. Τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα ήταν δύσκολα και η Τάμτα βοηθούσε συχνά τη μητέρα της που καθάριζε σπίτια.

Καριέρα

Super Idol & Συνεργασίες

Το 2003 αφότου έμαθε για τις οντισιόν του talent show "Super Idol" έλαβε μέρος και κατάφερε τελικά να φτάσει μέχρι τον τελικό του παιχνιδιού, όπου εκτός από την δεύτερη θέση κέρδισε και τις εντυπώσεις κοινού.Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μαζί με τον νικητή του παιχνιδιού, Σταύρο Κωνσταντίνου, το CD single "Είσαι το άλλο μου μισό" από την Minos EMI, το οποίο έγινε γρήγορα ραδιοφωνική επιτυχία.

Την χειμερινή σεζόν 2004-2005 συνεργάστηκε με τους Γιώργο Νταλάρα και Αντώνη Ρέμο στο νυχτερινό κέντρο Αθηνών Αρένα, ενώ το 2006 εμφανίστηκε με τους Θάνο Πετρέλη, Κατερίνα Στανίση και Αποστολία Ζώη στον Απόλλωνα. To καλοκαίρι του 2006 εμφανίστηκε και με την Πέγκυ Ζήνα στην ‘’Πολιτεία’’ στην Θεσσαλονίκη.

Tamta, Βραβεία & Συνεργασίες

Έκανε το ντεμπούτο της με το τραγούδι Φταις, βασισμένο στο Faraway της Gala, με ελληνικούς στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου. Ήταν το πρώτο single από το άλμπουμ της με γενικό τίτλο Ταmτα, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο 2006 από την Minos EMI. Από το ίδιο δίσκο ξεχώρισαν οι επιτυχίες "Δεν τελειώνει έτσι η αγάπη" καθώς και το ντουέτο με τον Γρηγόρη Πετράκο "Είναι κρίμα". Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards με τον Mihai Traistaru και τραγούδησαν μαζί το τραγούδι Tornero – Τρομερό, το οποίο ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού. Επιπλέον, στα Mad VΜΑ της δόθηκε το βραβείο "Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνης".

Τον Νοέμβριο του 2006, εμφανίζεται στο νεανικό σχήμα του VOX μαζί με τους Δόμνα Κουντούρη, Ησαΐα Ματιάμπα, Νίκο Μίχα, Γρηγόρη Πετράκο, Σοφία Στρατή καθώς και την Ραλλία Χρηστίδου. Την ίδια χρονιά, βραβεύτηκε ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια στα Μουσικά Βραβεία Αρίων. Την ίδια περίοδο η Audio Visual την επέλεξε ως μία από τις βασικές φωνές στην μεταγλωττισμένη έκδοση της παιδικής ταινίας του Luc Besson, Arthur and the minimoys.

Eurovision, Αγάπησέ Με, Συνεργασίες & Διαφημιστικές καμπάνιες

Τον Ιανουάριο του 2007 η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε την συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό της Eurovision, με το τραγούδι "With Love". Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς, κυκλοφορεί το δεύτερο ολοκληρωμένο album με τίτλο "Αγαπησέ Με", το οποίο εμπεριέχει το τραγούδι With Love με το οποίο συμμετείχε στα προκριματικά της Eurovision. Από την συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά, τα τραγούδια που έγιναν μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες είναι το "Αγάπησε με" αλλά και το "Αγαπώ".

Τον Μάιο, εμφανίζεται στα Mad VIdeo Music Awards και τραγουδά το Relax, Take It Easy μαζί με την επιτυχία της "Αγάπησε Με". ενώ εμφανίζεται και στο μαγαζί "Θάλασσα" στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη. Την χειμερινή σεζόν 2007-2008, πραγματοποιεί εμφανίσεις στο Κέντρο Αθηνών μαζί με τους Γιάννη Πλούταρχο, Αποστολία Ζώη και Γιάννη Βαρδή. Παράλληλα, ερμηνεύει το soundtrack της σειράς Λατρεμένοι μου Γείτονες, με τίτλο "Έλα στο ρυθμό". Το συγκεκριμένο σήριαλ σημειώνει μεγάλα ποσοστά ακροαματικότητας και το τραγούδι γίνεται μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία.

Την ίδια εποχή, ερμηνεύει το τραγούδι "Μια στιγμή εσύ κι εγώ", το οποίο θα συνοδεύει ‘’ακουστικά’’ την διαφημιστική καμπάνια της εταιρίας LACTA, ενώ γίνεται το πρόσωπο των SKECHERS και επιλέγεται να διαφημίσει τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Τον Δεκέμβριο, επανακυκλοφορεί το album "Αγαπησέ Με" εμπλουτίζοντας το με τα δύο νέα της τραγούδια.

Πρέσβειρα, Συνεργασίες, Θάρρος ή Αλήθεια & Βραβείο

Η Τάμτα συμμετέχει στην εκστρατεία για την ίδρυση του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου.

Στα Mad Video Music Awards του 2008, εμφανίζεται μαζί με τον Stereo Mike και τραγουδούν το κομμάτι Σ' Όποιον Αρέσει, το οποίο γίνεται μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι κάνει συναυλίες στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ την χειμερινή σεζόν 2008 - 2009 βρίσκεται στον Βοτανικό με τον Γιώργο Μαζωνάκη και την Νατάσα Θεοδωρίδου.

Στα μέσα του 2009 κυκλοφορεί το digital single της με τίτλο Κοίτα Με. Το καλοκαίρι πραγματοποιεί μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία με τους Cabin 54, ενώ τον Σεπτέμβριο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στην Πύλη Αξιού live clubbing στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη.

Η Τάμτα γίνεται η πρέσβειρα της εταιρείας καλλυντικών AVON για την εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού για την περίοδο 2009 – 2010 ενώ παράλληλα ξεκινάει μια σειρά ιδιαίτερα επιτυχημένων εμφανίσεων με τον Σάκης Ρουβάς στην Αθήνα και αργότερα στην Θεσσαλονίκη. Στα μέσα του 2010 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό album της με τίτλο Θάρρος ή Αλήθεια. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι τα: Κοίτα Με, Φωτιά αλλά και το ντουέτο με τον Σάκη Ρουβά Θάρρος ή Αλήθεια.

Στα Mad Video Music Awards 2010, ερμήνευσε το τραγούδι Egoista, μαζί με τον Ησαία Ματιάμπα. Έτσι, το CD της λίγους μήνες αργότερα επανακυκλοφόρησε, περιέχοντας αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Επιπλέον, την ημέρα των βραβείων Mad, η Τάμτα κέρδισε το βραβείο Καλύτερο Ντουέτο - Συνεργασία, με τον Σάκη Ρουβά.

Θέατρο, Τηλεόραση & Συνεργασίες

Το καλοκαίρι του 2010 πραγματοποιεί για ακόμα μια φορά μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία με τους Cabin 54. Την χειμερινή σεζόν 2010 – 2011 πρωταγωνίστηεσε στο πασίγνωστο musical RENT.

Τον Σεπτέμβριο 2010, έκανε μια guest εμφάνιση στην κωμική σειρά του Mega Η πολυκατοικία. Τον Φεβρουάριο του 2011, παρουσίασε μαζί με την Βίκυ Καγιά το πρώτο Fashion Music Project, το οποίο προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 και στο MAD TV. Μέσα από αυτή την παρουσίαση, ακούστηκε αρκετά το τραγούδι της Τάμτα σε συνεργασία με τους Playmen, με τίτλο Tonight.

Στα Mad Video Music Awards 2011, ερμήνευσε την ελληνική έκδοση του γνωστού τραγουδιού Oblivion, ως Ζήσε το Απίστευτο. Το καλοκαίρι πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε εμφανίσεις μαζί με τον Σάκη Ρουβά και την Ελένη Φουρέιρα στην Πύλη Αξιού της Θεσσαλονίκης. Τον Ιανουάριο 2012, ξεκίνησε εμφανίσεις μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη στο Νάιτ, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε την νέα της επιτυχία Νιώσε την καρδιά όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται η μεγαλύτερη ραδιοφωνική επιτυχία της χώρας.

Το καλοκαίρι του 2012 έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο μαζί με τους Cabin 54. Επιπλέον, κυκλοφορεί η καινούργια της επιτυχία Κοντά Σου, καταφέρνοντας να φτάσει την 1η θέση στα ραδιόφωνα. Την χειμερινή σεζόν 2012 - 2013 ξεκινά εμφανίσεις στο Fantasia, στο πλευρό του Νίκος Βέρτης.

Νέες συνεργασίες & The X - Factor

Το 2013 κυκλοφορεί το καινούργιο της κομμάτι Πάρε Με, σε μουσική και στίχους από τον τραγουδιστή Μιχάλη Κουινέλη του συγκροτήματος Stavento. Παράλληλα εμφανίζεται στο 3ο MadWalk by Coca Cola Light - The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας την νέα της επιτυχία με το κομμάτι I Love It. Τον Ιούνιο 2013 εμφανίζεται στα Mad Video Music Awards μαζί με τον Μηδενιστή τραγουδόντας την νέα τους μεγάλη επιτυχία, Σ' αγαπάω.

Την χειμερινή σεζόν 2013 - 2014 εμφανίζεται στο μαγαζί Teatro Music Hall μαζί με τους Πάολα, Παντελής Παντελίδης και Stan. Τον Μάρτιο 2014, τραγούδησε στο ελληνικό τελικό της Eurovision το κομμάτι Σωκράτη, εσύ Superstar μαζί με την Ελπίδα, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια συμμετοχής της χώρας στον θεσμό. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, εμφανίστηκε στο 4ο MadWalk by Coca Cola Light - The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας τη νέα της επιτυχία Always Broken μαζί με την Xenia Ghali. Το κομμάτι αυτό κυκλοφόρησε πρώτα στα ελληνικά με τίτλο Γεννήθηκα Για Σένα.

Τον Απρίλιο του 2016 η Τάμτα ήταν κριτής στο μουσικό talent show The X - Factor της Ελλάδας. Τον Απρίλιο του 2017 θα είναι ξανά κριτής στο ίδιο σόου, μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Μπάμπη Στόκα.

Προσωπική ζωή

Το 1995, σε ηλικία 14 ετών, παντρεύτηκε με έναν επίσης Γεωργιανό, δύο χρόνια μεγαλύτερο της και λίγους μήνες αργότερα (στις 10 Νοεμβρίου 1995), γεννήθηκε η κόρη τους, Άννυ. Ο γάμος τους κράτησε έξι χρόνια.

Από το 2004 μέχρι το 2010 είχε δεσμό με τον μουσικό Γρηγόρη Πετράκο ενώ από τα μέσα του 2015 μέχρι σήμερα, έχει σχέση με τον επιχειρηματία Πάρι Κασιδόκωστα.

Μουσική

Άλμπουμ

  • 2006: Tamta
  • 2007: Αγάπησέ Με
  • 2010: Θάρρος ή Αλήθεια
  • 2017: Best Of

Επανακυκλοφορήσεις

  • 2008: Αγάπησέ Με
  • 2010: Θάρρος ή Αλήθεια (Repackaging)

Cd Singles

  • 2004: Είσαι το άλλο μου μισό
  • 2007: With Love
  • 2008: Μια στιγμή εσύ κι εγώ

Φιλμογραφία

Music Videos
Έτος Τίτλος (Σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες)
2004 Τ' Άλλο Μου Μισό (ft. Σταύρος Κωνσταντίνου)
2006 With Love
Φταις (Faraway)
Δεν Τελειώνει Έτσι Η Αγάπη
Είναι Κρίμα (ft. Γρηγόρης Πετράκος)
2007 Αγάπησε Με
Αγαπώ (Wanna Play)
Έλα στο ρυθμό
Μια Στιγμή Εσύ Κι Εγώ
2009 Κοίτα Με
2010 Θάρρος Ή Αλήθεια (ft. Σάκης Ρουβάς)
Φωτιά
2011 Tonight (ft. Playmen & Claydee)
2012 Νιώσε Την Καρδιά
Κοντά Σου
2013 Πάρε Με
Σ'αγαπάω (ft. Μηδενιστής)
2014 Γεννήθηκα Για Σενα (ft. Xenia Ghali)
Δεν Είμαι Ό,τι Νομίζεις
2015 Unloved
2017 Ήλιους Και Θάλασσες
2018 Πες Μου Αν Τολμάς
Αρχές Καλοκαιριού
Τηλεόραση
Έτος Τηλεοπτικό πρόγραμμα Ρόλος Σημειώσεις
2003-2004 Super Idol Η Ίδια Διαγωνιζόμενη / 2η Θέση
2004 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2006 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2007 Ελληνικός Τελικός Eurovision Διαγωνιζόμενη / 2η Θέση
Mad Video Music Awards Ερμηνεία
Cyprus Music Awards Ερμηνεία
2008 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2009 The X - Factor Greece Guest εμφάνιση
2010 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
Greek Idol Guest εμφάνιση
Η Πολυκατοικία Guest εμφάνιση
2011 MadWalk - The Fashion Music Project Παρουσιάστρια
Mad Secret Concert Guest εμφάνιση
Dancing With The Stars Greece Guest εμφάνιση
Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2012 Mad HOL Web Concerts Ερμηνεία
Mad Secret Concert Cyprus Ερμηνεία
2013 MadWalk - The Fashion Music Project Ερμηνεία
Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2014 Eurosong - A Mad Show Guest εμφάνιση
MadWalk - The Fashion Music Project Ερμηνεία
2014 - 2015 The X - Factor Georgia Κριτική επιτροπή
2016 - 2017 The X - Factor Greece Κριτική επιτροπή
2017 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2018 Mad Video Music Awards Ερμηνεία

Θέατρο

Έτος Τίτλος Χώρος
2010-2011 Rent Θέατρο Σφεντόνα
2017-2018 Cabaret Θέατρο Παλλάς

Εξωτερικοί σύνδεσμοι