Αριάνα Γκράντε: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
επαναφορά από βανδαλισμό
Γραμμή 15: Γραμμή 15:
|Οικογένεια = Joan Grande(μητέρα),Frankie Grande(αδερφός),Edward Butera(πατέρας),Nonna Grande(γιαγιά),Grandpa Grande (παππούς)|παρωνύμιο = Ari}}
|Οικογένεια = Joan Grande(μητέρα),Frankie Grande(αδερφός),Edward Butera(πατέρας),Nonna Grande(γιαγιά),Grandpa Grande (παππούς)|παρωνύμιο = Ari}}


Η '''Αριάνα Γκράντε''' ('''Ariana Grande'') γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1993 στην [[Φλόριντα]] των [[Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής|Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής]] και είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έκανε το ντεμπούτο της [[2008]] μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο [[Μπρόντγουεϊ]] όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο [[Μιούζικαλ]] ''13''. Μέσω της τηλεόρασης έγινε γνωστή από την τηλεοπτική σειρά [[Victorious]] (η οποία παίζεται στο κανάλι [[Nickelodeon]]) όπου η νεαρή ηθοποιός υποδύεται την Κατ Βαλεντάιν, έναν ρόλο που επαναλαμβάνει στην σειρά [[Σαμ και Κατ]]. Όταν το τραγούδι της ''The Way'' έγινε γνωστό στις [[ΗΠΑ]] η Αριάνα τράβηξε την προσοχή του κοινού και κυρίως της νεολαίας. (είμαι η Μαρίνα και ΛΑΤΡΕΥΩ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ την ARIANA GRANDE<3<3 Αντωνης:Χεστικαμε αμα την λατρευεις)
Η '''Αριάνα Γκράντε''' ('''Ariana Grande'') γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1993 στην [[Φλόριντα]] των [[Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής|Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής]] και είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έκανε το ντεμπούτο της [[2008]] μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο [[Μπρόντγουεϊ]] όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο [[Μιούζικαλ]] ''13''. Μέσω της τηλεόρασης έγινε γνωστή από την τηλεοπτική σειρά [[Victorious]] (η οποία παίζεται στο κανάλι [[Nickelodeon]]) όπου η νεαρή ηθοποιός υποδύεται την Κατ Βαλεντάιν, έναν ρόλο που επαναλαμβάνει στην σειρά [[Σαμ και Κατ]]. Όταν το τραγούδι της ''The Way'' έγινε γνωστό στις [[ΗΠΑ]] η Αριάνα τράβηξε την προσοχή του κοινού και κυρίως της νεολαίας.


==Πρώτα χρόνια==
==Πρώτα χρόνια==

Έκδοση από την 15:09, 25 Ιανουαρίου 2016

Αριάνα Γκράντε (Ariana Grande)
H Αριάνα Γκράντε το 2013
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ariana Grande (Αγγλικά)
Γέννηση26 Ιουνίου 1993 (1993-06-26) (30 ετών)
Μπόκα Ράντον, Φλόριντα, ΗΠΑ
ΚατοικίαΝέα Υόρκη
ΕθνικότηταΑμερικάνικη
Χώρα πολιτογράφησηςΑμερικάνικη
ΣπουδέςPine Crest School[1] και North Broward Preparatory School
Ιδιότηταφιλάνθρωπος, τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ηθοποιός[2], μουσικός παραγωγός[3], μοντέλο[4], χορευτής[5] και ηθοποιός φωνής[6]
ΣύζυγοςΝτάλντον Γκόμεζ (2021–2023)[7]
ΑδέλφιαΦράνκι Γκράντε
Όργανακιθάρα, πιάνο, φωνή και κρουστό μουσικό όργανο[8]
Είδος τέχνηςποπ μουσική, σύγχρονο R&B, Ριθμ εντ μπλουζ, σάμπα[9], ντανς ποπ, σόουλ και Ηλεκτροπόπ
Καλλιτεχνικά ρεύματαΠοπ, R&B, EDM,Soul,Electropop
Ιστοσελίδαhttp://www.arianagrande.com/
Υπογραφή
Αρχείο:Ariana Grande Signature.png
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Αριάνα Γκράντε ('Ariana Grande) γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1993 στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έκανε το ντεμπούτο της 2008 μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο Μιούζικαλ 13. Μέσω της τηλεόρασης έγινε γνωστή από την τηλεοπτική σειρά Victorious (η οποία παίζεται στο κανάλι Nickelodeon) όπου η νεαρή ηθοποιός υποδύεται την Κατ Βαλεντάιν, έναν ρόλο που επαναλαμβάνει στην σειρά Σαμ και Κατ. Όταν το τραγούδι της The Way έγινε γνωστό στις ΗΠΑ η Αριάνα τράβηξε την προσοχή του κοινού και κυρίως της νεολαίας.

Πρώτα χρόνια

Η Αριάνα Γκράντε γεννήθηκε στη Φλόριντα. Στην ηλικία των 5 ετών μετακόμισε στο Hollywood, όπου μεγάλωσε .μετά από μια έρευνα του γενεαλογικού της δέντρου, έχει ρίζες από τους παππούδες[10] της και από την Ελλάδα[11], όπως και από τη Βόρεια Αφρική. Είναι κόρη της Τζόαν Γκράντε και του Έντουαρτ Μπατέρα και μικρότερη αδερφή του Φράνκι Γκράντε, ο οποίος είναι τραγουδιστής, χορευτής και παραγωγός. Επίσης, ο αδερφός της ήταν ένας από τους χορευτές που συμμετείχαν στην πρώτη περιοδεία της. Η Αριάνα τραγούδησε πολλές φορές ως σολίστ σε αρκετές Συμφωνίες, όπως για παράδειγμά στην Φιλαρμονική της Νότιας Φλόριντα. H Αριάνα λατρεύει τους Big Time Rush και τον Jon Bon Jovi.

Η Καριέρα της

2008-2012

Το 2008 η Αριάνα ερμήνευσε τον ρόλο της Σάρλοτ στο μιούζικαλ 13 ,για τον οποίο της απονεμήθηκε βραβείο από τον Εθνικό Σύλλογο Θεάτρου Νεολαίας. Όταν πήρε μέρος στην παράσταση, η Αριάνα εγκατέλειψε το λύκειο στο οποίο φοιτούσε. Παρόλα αυτά για να συνεχίσει την εκπαίδευσή της, το σχολείο της της έστελνε την ύλη που δίδασκαν έτσι ώστε να μπορεί να διαβάζει στο σπίτι με την βοήθεια καθηγητών. Με την πρεμιέρα της σειράς Victorious, το Μάρτιο του 2010, η Αριάνα πρωταγωνίστησε σε αυτή ως Κατ Βάλενταιν, μέχρι την λήξη της στις 2 Φεβρουαρίου 2013. Η Γκράντε εμφανίστηκε επίσης στο εξώφυλλο του περιοδικού Dream στην έκδοση του Αυγούστου 2011. Επιπροσθέτως έχει ηχογραφήσει την φωνή της Πριγκίπισσας Diaspro στην τηλεοπτική σειρά Winx Club και έχει πρωταγωνιστήσει ως Χιονάτη στην παράσταση Τα Χριστούγεννα της Χιονάτης (A Snow White Christmas). Το 2012 η Αριάνα Γκράντε έκανε ντουέτο με τον Mika τραγουδώντας το Popular Song. Έπειτα ανακοινώθηκε πως η σειρά Victorious θα έληγε με το τέλος του τρίτου κύκλου (ο οποίος μετέπειτα χωρίστηκε σε τρίτο και τέταρτο). Η Αριάνα δήλωσε πως δεν ήλπιζε να τελειώσει τόσο νωρίς και πως ανυπομονούσε να παίξει και στις δύο σειρές. Κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Συνδέσμου Κριτικών Τηλεόρασης, στις 3 Αυγούστου 2012, ανακοινώθηκε η έναρξη της σειράς Σαμ & Κατ (29 Νοεμβρίου 2012). Η σειρά συνδυάζει τον χαρακτήρα της Σαμ Πάκετ από το ICarly και της Κατ Βαλεντάιν (Αριάνα Γκράντε) από το Victorious.

2013

H Αριάνα ετοίμασε το πρώτο της άλμπουμ με το όνομα Yours Truly, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Τραγουδιστές όπως η Έιμι Γουάινχαουζ, η Μαράια Κάρεϊ, η Γουίτνεϊ Χιούστον και η Κριστίνα Αγκιλέρα αποτέλεσαν έμπνευση για την δημιουργία του άλμπουμ. Η Αριάνα Γκράντε δούλεψε για το άλμπουμ της με καλλιτέχνες όπως ο Sky Blue, από τους LMFAO, ο 3OH!3 και ο Νικ Τζόνας.

2014

Το 2014 ήταν μια πάρα πολλή καλή χρόνια για την Ariana.Στις αρχές αυτής της χρονιάς κυκλοφόρησε ένα single,που ονομάζεται Problem,σε συνεργασία με την Iggy Azalea.Είχε κι έχει μεγάλη επιτυχία κάνοντας το ένα από τα εμπορικότερα τραγούδια όλων των εποχών. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το 2ο της album, My Everything.Το επόμενο single, ονόματι Break Free με τον Ρώσσο-Γερμανό DJ Zedd,κυκλοφόρησε λίγο πριν την κυκλοφορία του My Everything.Λίγο μετά κυκλοφόρησε η ιστορική συνεργασία Τζέσσι Τζέι (Jessie J), Αριάνα Γκράντε (Ariana Grande) και Νίκι Μινάζ (Nicki Minaj). Τον Νοέμβριο (του ίδιου έτους)κυκλοφόρησε το 3ο single Love Me Harder σε συνεργασία με τον The Weeknd.Τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησε ένα χριστουγεννιάτικο single ονόματι Santa Tell Me.

2015

Τον Φεβρουάριο του 2015 η Ariana ξεκίνησε την πρώτη της παγκόσμια περιοδεία, την The Honeymoon Tour. Στις 22 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το πρώτο της άρωμα,ονόματι ''ARI by Ariana Grande''.Τον ίδιο μήνα έγινε μια έξτρα ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς Scream Queens παίζοντας την Chanel #2, στο κανάλι FOX και στις 29 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το τραγούδι Focus.

Προσωπική Ζωή

Είχε σχέση με τον Τζέι Μπρούκς, ένα μέλος της Αυστραλιανής ομάδας του Youtube " The Janoskians" από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι το 2013.[12][13][14]

Αφού είχε κάνει κάποια σχέδια με τον φίλο της, ο παππούς της ήταν βαριά άρρωστος και ήθελε να είναι στο πλευρό του.Τελικά ο παππούς πέθανε μετά από είκοσι μέρες και έλαβε κάποια υποστηρικτικά μηνύματα στη σελίδα της στο Twitter από τον μάνατζερ της τον Scooter Braun, Jennette McCurdy και άλλους φαν της.[15]

H Αριάνα είχε σχέση με τον Nathan Sykes, μέλος των The Wanted από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο του 2013. Το Μάιο του 2014 επιβεβαίωσε ότι ήταν πάλι με τον Τζέι Μπρούκς αλλά χώρισαν για δεύτερη φορά μετά από τρεις μήνες. [16] Αργότερα, είχε σχέση με τον ράπερ Big Sean για οχτώ μήνες, από τον Σεπτέμβριο ως το Μάιο του 2015. Τώρα έχει σχέση με έναν από τους χορευτές της, Ricky Alvarez.

Ariana Grande

Τέχνη

Η μουσική της είναι γενικά pop και R&B και έχει στοιχεία από funk, χορό και hip hop. Μεγάλωσε κυρίως ακούγοντας αστική pop και μουσική της δεκαετίας του 90΄. Η μουσική της αρχικά είχε στόχο το νεανικό κοινό με το single τραγούδι '' Put your hearts up'', το οποίο ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των σχεδίων για ένα εφηβικό άλμπουμ με ποπ μουσική. Το ''Yours Truly'' περιγράφεται ως κατά το ήμισυ μια ιστορική αναδρομή στη μουσική R&B της δεκαετίας του 1990, και η Grande περιγράφει το δεύτερο ήμισυ ως ''κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο από όσα έχω γράψει'', το οποίο είναι εντελώς πρωτότυπο. Για το σύνολο του δίσκου δήλωσε: «Λοιπόν μισό από αυτό είναι μια ιστορική αναδρομή και ένα πολύ οικείο συναίσθημα, σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Το άλλο μισό είναι κάτι που έχω δημιουργήσει το οποίο είναι ξεχωριστό, μοναδικό, αναζωογονητικό, υπέροχο και το λατρεύω» Το εμπνευσμένο  της από την Ιταλία  άλμπουμ εγκωμιάστηκε για την αναγέννηση του ρυθμού της R&B  στη δεκαετία του 1990 με τη βοήθεια της επιτυχίας του Babyface. Ακολούθησε το My Eveything το 2014 το οποίο περιγράφεται ως εξέλιξη του πρώτου της άλμπουμ με έναν νέο ήχο που έχει στοιχεία EDM και electropop μουσικής.

Καριέρα (ως ηθοποιός)

Κινηματογράφος

Έτος Ταινία Ρόλος Σημειώσεις
2013 Swindle Αμάντα Μπένσον Πρωταγωνιστεί.
2013 Snowflake:The white gorilla Snowflake Έδωσε τη φωνή της.
2015 Underdogs Λάουρα Έδωσε τη φωνή της.

Τηλεόραση

Έτος Σειρά / κινούμενο σχέδιο Ρόλος Σημειώσεις
2009 The Battery's Down Μπατ Μίτζβαχ Ρίφερ Συμμετείχε στο 2ο επεισόδιο του 2ου κύκλου
2010-2013 Victorious Cat Valentine Συμμετείχε και στα 56 επεισόδια της σειράς.
2011 ICarly Cat Valentine Συμμετείχε σε διπλό επεισόδιο του 4ου κύκλου

με τίτλο "iParty with Victorious".

2011 Winx Club Πριγκίπισσα Diaspro Έδωσε τη φωνή της.
2013-2014 Σαμ & Κατ Cat Valentine Συμμετείχε και στα 35 επεισόδια της σειράς.
2014 Family Guy Ιταλίδα κόρη Έδωσε τη φωνή της.
2015 Scream Queens Chanel #2 Έξτρα συμμετοχή

Θέατρο

Έτος Παράσταση Ρόλος
2008 13 Charotte
2012 Cuba Libre Κόκο
2012 Τα Χριστούγεννα της Χιονάτης Χιονάτη

Καριέρα (ως τραγουδίστρια)

Η Αριάνα Γκράντε κυκλοφόρησε επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, τον πρώτο της δίσκο "Yours Truly" ο οποίος κατάφερε γρήγορα να σκαρφαλώσει στην κορυφή των itunes charts για άλμπουμ σε 32 χώρες ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Στις 6/11/2013 επιβεβαιώθηκε από την ίδια ότι θα υπάρξει χριστουγεννιάτικο άλμπουμ. Αργότερα κυκλοφόρησε το χριστουγενιάτικο και δεύτερο της άλπμουμ με τίτλο Christmas Kisses στις 17 Δεκεμβρίου 2013. Στις 25 Αυγούστου 2014 κυκλοφόρησε το 2ο άλμπουμ με τίτλο "My Everything" πάντα στην #1 θέση των charts συμπεριλαμβάνοντας το "Problem" με την Αυστραλιανή ράπερ Ίγκι Αζάλια.

Δίσκοι

Yours Truly (2013)

Christmas Kisses EP (2013)

My Everything (2014)

Love Me Harder EP (2014)

The Remix (2015)

Moonlight (?)

Έτος Τίτλος τραγουδιού Featuring (Σε συνεργασία) Άλμπουμ Τοπ θεση στο Hot 100
2013 Ηoneymoon Avenue - Yours Truly -
2013 Baby I - Yours Truly 21
2013 Right There Big Sean Yours Truly 84
2013 Tattoed Heart - Yours Truly -
2013 Lovin' It - Yours Truly -
2013 Piano - Yours Truly -
2013 Daydreamin - Yours Truly -
2013 The Way Mac Miller Yours Truly 9
2013 You'll Never Know - Yours Truly -
2013 Almost Is Never Enough Nathan Sykes & The Wanted Yours Truly 82
2013 Popular Song Mika Yours Truly 87
2013 Better Left Unsaid - Yours Truly -
2014 Intro - My Everything -
2013 Last Christmas - Christmas Kisses 96
(2009) 2013 Pink Champagne - - -
- (2014) Don't Be Gone Too Long Chris Brown - (Ακυκλοφόρητο) -
2014 Problem Iggy Azalea My Everything 2
2014 My Everything - My Everything -
2014 Why Try - My Everything -
2014 Break Free Zedd My Everything 4
2014 Bang Bang Nicki Minaj & Jessie J My Everything 3
2014 Best Mistake Big Sean My Everything 49
2014 By My Baby Cashmere Cat My Everything -
2014 Break Your Heart Right Back Childish Gambino My Everything -
2014 Love Me Harder The Weeknd My Everything 6
2014 Santa Tell Me - Christmas Kisses 42
2014 Just A Little Bit Of Your Heart - My Everything -
2014 Hands On Me A$AP Ferg My Everything -
2014 One Last Time - My Everything 13
2015 Focus - Moonlight -

Βραβεία και Υποψηφιότητες

Έτος Διοργάνωση Κατηγορία Έργο Αποτέλεσμα
2008 Βραβεία Εθνικού Συνδέσμου Θεάτρου Νεολαίας Καλύτερη Ηθοποιός 13 Κέρδισε
2010 Τηλεοπτικά Βραβεία Νέων του Χόλιγουντ Νεαρή Ηθοποιός Κωμωδίας Victorious Υποψηφιότητα
2012 Τηλεοπτικά Βραβεία Νέων του Χόλιγουντ Αγαπημένη Τηλεοπτική Ηθοποιός Victorious Κέρδισε
2013 Capricho Awards Διεθνής Ανερχόμενος Καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2013 Capricho Awards Καλύτερο Ντουέτο The Way(ft Mac Miller) Κέρδισε
2013 Music Business Association Ανερχόμενος καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2013 American Music Awards Ανερχόμενος καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2013 Music Choice Awards Ανερχόμενος καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2014 MTV Video Music Awards Καλύτερο ποπ βίντεο Problem (ft Iggy Azalea) Κέρδισε
2014 MTV European Music Awards Καλύτερο τραγούδι Problem (ft Iggy Azalea) Κέρδισε
2014 MTV European Music Awards Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2014 iHeartRadio Music Awards Βραβείο Καλύτερης Επιρροής (γενικά) Κέρδισε
2014 Capricho Awards Καλύτερο Διεθνές Χιτ Problem(ft Iggy Azalea) Κέρδισε
2014 Capricho Awards Καλύτερη Συνεργασία Problem(ft Iggy Azalea) Κέρδισε
2014 Bambi Awards Ανερχόμενος καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2014 Billboard's Women in Music Awards Ανερχόμενος (γενικά) Κέρδισε
2014 VMA Japan Καλύτερο Βίντεο Κλιπ Ανερχόμενου Καλλιτέχνη Baby I Κέρδισε
2014 NRJ Music Awards Διεθνής Ανερχόμενος καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2014 People's Choice Awards Ανερχόμενος καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2014 Radio Disney Music Awards Radio Disney Chart Topper (γενικά) Κέρδισε
2014 Teen Choice Awards Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης (γενικά) Κέρδισε
2014 Teen Choice Awards Καλύτερο Τραγούδι Γυναίκας Problem(ft Iggy Azalea) Κέρδισε
2014 Kids Choice Awards Καλύτερη Γυναίκα Ηθοποιός (γενικά) Κέρδισε

Πηγές

  1. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  2. Ανακτήθηκε στις 21  Μαΐου 2019.
  3. Ανακτήθηκε στις 22  Μαΐου 2019.
  4. Ανακτήθηκε στις 23  Μαΐου 2019.
  5. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  6. www.behindthevoiceactors.com/Ariana-Grande/. Ανακτήθηκε στις 18  Σεπτεμβρίου 2020.
  7. 27  Μαΐου 2021. sg.style.yahoo.com/entertainment/ariana-grande-dalton-gomez-wedding-photos-165556157.html. Ανακτήθηκε στις 27  Μαΐου 2021.
  8. Montreux Jazz Festival Database. 3465. Ανακτήθηκε στις 25  Σεπτεμβρίου 2020.
  9. Montreux Jazz Festival Database. Ανακτήθηκε στις 25  Σεπτεμβρίου 2020.
  10. «Ariana's nationality». 
  11. «Ariana's nationality». 
  12. Sources: that-kids-a-legend.tumblr.com, media.tumblr.com/tumblr_m3bw95Muz91qcpg4x.gif, weheartit.com (May 23, 2013). "Ariana Grande And Jai Brooks Are The Cutest Teen Celeb Couple Ever". Huffington Post (Teen). Retrieved July 18, 2013.
  13. "Ariana Grande Dating Jai Brooks". BSC Kids.
  14. "Ariana Grande Twitlonger". Ariana Grande Verified Twitter.
  15. "Ariana Grande’s Grandpa Dies — Friends & Fans Console Her". Hollywood Life. July 24, 2014. Retrieved September 1, 2014.
  16. «Ariana Grande and Boyfriend Jai Brooks Split Again: Breakup Details». AUG. 4, 2014. http://www.usmagazine.com/celebrity-news/news/ariana-grande-and-boyfriend-jai-brooks-split-breakup-details-201448. 

Επίσημη Ιστοσελίδα της Αριάνας Γκράντε : [1]