Μετάβαση στο περιεχόμενο

Windows XP Media Center Edition

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η επιφάνεια εργασίας των Windows XP Media Center Edition 2005
Το Windows Media Player στα Windows XP Media Center Edition 2005
Οι ιδιότητες των Windows Media Center στα Windows XP Media Center Edition 2005

Το Windows XP Media Center Edition (MCE) είναι μια έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows XP, το οποίο ήταν η πρώτη έκδοση των Windows που περιλάμβανε το Windows Media Center, το οποίο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας. Η τελευταία έκδοση, το Windows XP Media Center Edition 2005, κυκλοφόρησε στις 12 Οκτωβρίου 2004. Μετά από αυτό, το Windows Media Center συμπεριλήφθηκε σε ορισμένες εκδόσεις μεταγενέστερων εκδόσεων των Windows προτού τερματιστεί η διανομή του κατά τα Windows 10.

Εκδόσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα Windows XP Media Center Edition είχε τις ακόλουθες εκδόσεις, όλες βασισμένες στα Windows XP Professional με όλες τις δυνατότητες ενεργοποιημένες, εκτός από την δυνατότητα ενοποίησης τομέων που απενεργοποιήθηκε στα Windows XP Media Center Edition 2005 και τις υπηρεσίες Terminal Services στην αρχική έκδοση.

Μια έκδοση προεπισκόπησης του Windows XP Media Center Edition από το τμήμα eHome της Microsoft παρουσιάστηκε στο CES 2002, με τελική έκδοση που κυκλοφόρησε αργότερα εκείνο το έτος.

Το Windows XP Media Center Edition (με την κωδική ονομασία "Freestyle") ήταν η αρχική έκδοση του Windows XP Media Center. Αναγγέλθηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιουλίου 2002 και κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2002, ενώ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 29 Οκτωβρίου 2002 στη Βόρεια Αμερική.

Το Windows XP Media Center Edition 2004 (με την κωδική ονομασία "Harmony") κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 και διατέθηκε ως αναβάθμιση στους κατόχους των αδειών των αρχικών εκδόσεων.

Το Windows XP Media Center Edition 2005 (με την κωδική ονομασία "Symphony") κυκλοφόρησε στις 12 Οκτωβρίου 2004. Είναι η πρώτη έκδοση του MCE που διατίθεται στους κατασκευαστές συστημάτων που δεν είναι Tier 1. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει υποστήριξη για συσκευές επέκτασης Media Center και υποστήριξη εγγραφής CD / DVD-Video.

Το Update Rollup 2 για τα Windows XP Media Center Edition 2005 (με κωδικό όνομα "Emerald") διατέθηκε τον Οκτώβρη του 2005 για τα MCE 2005 (Symphony) και ήταν μια σημαντική ενημέρωση. Προσθέτει υποστήριξη για το Xbox 360 ως επέκταση κέντρου πολυμέσων, εκπομπές DVB-T και υποστήριξη για δύο κάρτες δέκτη ATSC.

Ελληνικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η συγκεκριμένη έκδοση των Windows XP διατίθεται μόνο σε συγκεκριμένες γλώσσες (π.χ. Αγγλικά). Στα Ελληνικά δεν υπάρχει.