Εκδόσεις των Windows 8

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα Windows 8 χωρίζονται σε 3 βασικές κατηγορίες: τα Windows 8 Core, τα Windows 8 Pro και τα Windows 8 Enterprise.

Windows 8 Core[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η έκδοση Windows 8 Core είναι η βασική έκδοση των Windows 8. Είναι διαθέσιμη για συστήματα x32 και x64. Αυτή η έκδοση είναι σχεδιασμένη για οικιακούς υπολογιστές και παρέχει όλες τις καινούργιες δυνατότητες των Windows 8.

Windows 8 Pro[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η έκδοση Windows 8 Pro είναι η έκδοση των Windows 8 για επαγγελματίες. Παρέχει όλες τις δυνατότητες των Windows 8 Core καθώς και άλλες δυνατότητες, όπως το BitLocker, το Hyper-V και το σύστημα κρυπτογράφησης αρχείων. Το Windows Media Center παρέχεται στα Windows 8 Pro με την αγορά πακέτου αναβάθμισης.

Windows 8 Enterprise[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η έκδοση Windows 8 Enterprise παρέχει όλες τις δυνατότητες των Windows 8 Core και των Pro, με εξαίρεση το Windows Media Center. Η μόνη διαφορά που έχει με τα Windows 8 Pro, εκτός από το Windows Media Center είναι πως πωλείται μαζικά σε εταιρείες και έχει ορισμένες δυνατότητες που οι εταιρείες χρειάζονται.

Άλλες εκδόσεις των Windows 8[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κάποιες άλλες εκδόσεις των Windows 8 είναι τα Windows RT και τα Windows 8 with Bing, μίας έκδοσης των Windows 8 Core που έρχεται εγκατεστημένη σε κάποια laptops και netbooks.