Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Θεοδώρα Εμαννουηλίδου

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου. Σχετικά με τις εικόνες που ρώτησες:

Καταρχήν, υπάρχουν αρκετές πιθανές περιπτώσεις, σχετικά με το αν μπορείς να ανεβάσεις μια εικόνα, και το πως, είναι δευτερεύον.

  • Εικόνες που έχεις δημιουργήσει η ίδια, μπορείς να τις ανεβάσεις επιλέγοντας μια ελεύθερη άδεια χρήσης.
  • Εικόνες που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος και ρητά τις διανέμει με ελεύθερη άδεια χρήσης.

Τις δύο παραπάνω περιπτώσεις μπορείς να τις ανεβάσεις άφοβα στη Βικιπαίδεια ή στο Wikimedia Commons συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

  • Εικόνες που έχεις βρει στο διαδίκτυο ή έντυπα και δεν είναι υπό ελεύθερη άδεια χρήσης, ΔΕΝ μπορείς να τις ανεβάσεις, έχουν περιοριστικά πνευματικά δικαιώματα.
  • Εικόνες που είναι απολύτως απαραίτητες για την κατανόηση ενός λήμματος με βάση την αρχή της Εύλογης χρήσης, μπορούν να ανεβούν από την ίδια φόρμα, μόνο στη Βικιπαίδεια επιλέγοντας την ανάλογη κατηγορία, και πάλι συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία.

Τα παραπάνω αφορούν το πως ανεβαίνει μια εικόνα, που είναι το πρώτο βήμα. Για το πως την χρησιμοποιείς σε ένα λήμμα, δες Βοήθεια:Πώς να προσθέσετε εικόνες σε μια σελίδα αν θέλεις να δουλέψεις με κώδικα, ΑΝ και μπορείς επίσης στην επεξεργασία κώδικα να χρησιμοποιήσεις τον διάλογο πατώντας το αντίστοιχο κουμπάκι στην μπάρα εργαλείων. Σου προτείνω βέβαια στα πρώτα σου βήματα (αλλά γιατί όχι και αργότερα εφόσον δεν θέλεις να κάνεις κάτι περίεργο;) να προτιμάς την οπτική επεξεργασία (Visual Editor ) οπότε δες και αυτή τη σελίδα: Βοήθεια:VisualEditor#Επεξεργασία_εικόνων_και_άλλων_αρχείων_πολυμέσων.

Απαντήστε στο "Εικόνες"