Συζήτηση χρήστη:Θεοδώρα Εμαννουηλίδου

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Θεοδώρα Εμαννουηλίδου/Αρχείο 1 στις 2020-09-01.

Texniths (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ/ή Θεοδώρα Εμαννουηλίδου, η σελίδα Φανή Γεωργακοπούλου που δημιούργησες (ή σε ενδιαφέρει) έχει προταθεί για διαγραφή. Μπορείς να συμμετάσχεις καταθέτοντας την άποψή σου και επιπλέον πληροφορίες στη σχετική συζήτηση. Πιθανόν να χρειάζεται να διαβάσεις την πολιτική (π.χ. Εγκυκλοπαιδικότητα) και τις σχετικές οδηγίες πριν σχηματίσεις άποψη. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση διαγραφής δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα και αφορά αποκλειστικά την πολιτική της Βικιπαίδειας.

Απαντήστε στο "Ειδοποίηση διαγραφής"
Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ για το μήνυμά σου, αλλά έχουμε πει: Ό,τι βοήθεια χρειάζεσαι, μπορείς να τη ζητάς ελεύθερα χωρίς να σε σταματάει κάτι (αρκεί να μπορώ να βοηθήσω)! Πάντα στη διάθεσή σου.

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ. Αν χρειαστώ κάτι θα σου πω

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Θέλω να σου ζητήσω μια χάρη. Έχω φτιάξει ένα λήμμα για την ηθοποιό Ελίνα Μάλαμα αλλά υπάρχει ένα θέμα. Πλαίσιο πληροφοριών για την ηθοποιό υπήρχε ήδη, αλλά δεν υπήρχε λήμμα (ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ). Θα ήθελα αν μπορείς να τα "κολλήσεις" αυτά τα δύο (ελπίζω να καταλαβαίνεις). Έλεγξε και την ηθοποιό και θα καταβεις τι λέω. Αν μπορείς κάντο. Πραγματικά θα με υποχρεώσεις.

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Μια χαρά είναι το λήμμα και το ολαίσιό του. Για να μπει αυτόματα το πλαίσιο πρέπει να υπάρχει σύνδεση του λήμματος με τα Βικιδεδομένα (wikidata) και αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ. Δλδ θα μπει αυτόματα?

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Αν υπάρξει στα wikidata ναι.

Απαντήστε στο "Ευχαριστίες κ. ά."
NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

Για να μετακινήσεις μια σελίδα με κινητό, πρέπει να γράψεις [[Ειδικό:ΜετακίνησηΣελίδας/όνομα σελίδας]] για να μεταβείς στην σελίδα της μετακίνησης. Τότε θα σε βάλει στην ειδική σελίδα Ειδικό:ΜετακίνησηΣελίδας. Στο πίνακα "Μετακίνηση σελίδας" (κάτω από ορισμένες χρήσιμες σημειώσεις που βγαίνουν πάνω-πάνω) γράφει πάνω (εντός του πίνακα) "Στο νέο τίτλο", όπου βάζεις το νέο τίτλο της σελίδας που θέλεις να μετονομάσεις. Ακριβώς αριστερά εμφανίζει τη λέξη "(λήμματα)", όπου αν το πατήσεις θα μπορείς να ορίσεις σε πιο ονοματοχώρο (π.χ. λήμματα, κατηγορία κτλ.) θέλεις να μετακινήσεις το λήμμα. Δηλαδή, η μετακίνηση επιτρέπει και την αλλαγή ονοματοχώρου της σελίδας, πέρα από την αλλαγή του τίτλου. Κάτω, αν θέλεις, μπορείς να γράψεις και γιατί μετακίνησες το λήμμα. Στο τέλος πατάς "Μετακίνηση της σελίδας". Επίσης, δουλεύει πολύ καλά και στο κινητό, αν και δεν έχει κάποια επιλογή μετακίνησης σελίδας στην διεπαφή του κινητού.

Μπορείς ασφαλώς να τη μετακινήσεις και πατώντας την διεπαφή υπολογιστή που εμφανίζεται στο κάτω κάτω ενός λήμματος. Με αυτό το τρόπο, δίπλα από το "Επεξεργασία κώδικα" πατάς στο κινητό σου την επιλογή "Περισσότερα" και εκεί θα πατήσεις "Μετακίνηση". Η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή που σου περιέγραψα παραπάνω.

Απαντήστε στο "Πως μπορείς να μετακινήσεις μια σελίδα"
Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Παρακαλώ μη δημιουργήσεις ξανά σελίδα χωρίς εγκυκλοπαιδικότητα, γιατί θα διαγραφεί. Σου μεταφέρω εδώ (γιατί κατά πως φαίνεται δεν πήγες να τη διαβάσεις) τι γράφει εκεί:

Για να είναι εγκυκλοπαιδικό ένα λήμμα για τηλεοπτική σειρά, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης ή προβολής της πρέπει να ισχύουν τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω κριτήρια:Για να είναι εγκυκλοπαιδικό ένα λήμμα για τηλεοπτική σειρά, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης ή προβολής της πρέπει να ισχύουν τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Να υπήρξε θέμα πολλαπλών, μη τετριμμένων δημοσιευμένων πηγών ανεξάρτητων από το μέσο από το οποίο μεταδίδεται η σειρά και με την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον κάποιες από αυτές τις δημοσιευμένες πηγές απευθύνονται σε ένα γενικό κοινό. Σε κάποιες από αυτές τις δημοσιεύσεις πρέπει να υπάρχουν στοιχεία κριτικής παρουσίασης της σειράς. Από τις πηγές αυτές εξαιρούνται αναδημοσιεύσεις δελτίων τύπου που αφορούν τη σειρά, λίστες τηλεοπτικών προγραμμάτων, και διαφημιστικές ενέργειες.
  2. Η σειρά να έχει τύχει κάποιας βράβευσης σχετική με την ποιότητά της.
  3. Να αναμεταδίδεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από μία χώρες (όχι μέσω διαδικτύου).
  4. Να έχει σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία η οποία να πιστοποιείται από ανεξάρτητες δημοσιεύσεις του τύπου.

Από τα πιο πάνω κριτήρια, ποιά ακριβώς πληροί το λήμμα σου;

Η Βικιπαίδεια είναι εγχείρημα που έχει κανόνες και οφείλουμε να τους σεβόμαστε. Ούτε τα θετικά σχόλια ούτε η υψηλή τηλεθέαση αποτελούν κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας. Αυτά περιγράφονται με σαφήνεια στην πολιτική. Αντιλαμβάνομαι ότι κοπίασες για να τη γράψεις, αλλά όφειλες πριν συμμετάσχεις στο εγχείρημα να διαβάσεις τους κανόνες του. Νομίζω και η πολιτική και εγώ είμαστε σαφείς.

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Sorry που σου μίλησα έτσι, αλλά νευριασα. Η σειρά έχει επιτυχία και είναι θέμα συζητήσεων. Έχει θετικά σχόλια και γενικά υψηλή τηλεθέαση. Πιστεύω ότι ΑΞΊΖΕΙ μια θέση στη Βικιπαιδεια

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Σε παρακαλώ μπορείς να με αφήσεις να δημιουργήσω τη σελίδα μου? Ξέρεις ότι ολο αυτο με έχει στενοχωρησει? Εγώ κοπιασα για να φτιάξω αυτή τη σελίδα και εσύ με ένα κλικ τη διαγράφεις. Αν έχεις νιώσει εστω μια φορά αυτό το συναίσθημα με καταβαινεις. Το συναίσθημα που βλεπεις τους κοπους να χανονται. Και μου το διαγράφεις και χωρίς λογο. Αυτό με νευριάζει. Η σειρά έχει τηλεθέαση και είναι θέμα συζητήσεων. Επίσης δεν υπάρχει θέμα με την εγκυκλοπεδικότητα. Ποιος ο λόγος να την διαγράψεις?

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Ασφαλώς και υπάρχει θέμα με την εγκυκλοπαιδικότητα. Σε ρώτησα και προηγουμένως ποια από τα κριτήρια ποληροί το λήμμα σου κι απάντησες "Επίσης δεν υπάρχει θέμα με την εγκυκλοπεδικότητα". Αυτή δεν είναι απάντηση στο σαφές ερώτημα που τέθηκε.

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Κοίτα. Την πρώτη φορά που μου την διέγραψες μου είχε βγάλει και θαυμαστικό ότι υπάρχει θέμα με την εγκυκλοπεδικότητα. Αλλά τις άλλες δύο φορές δεν υπήρχε κάποιο προειδοποιητικό. Αυτό θέλω να σου πω. Και απάντησα στο ερώτημα σου. Και για να καταλάβεις θα σου τα πω πιο αναλυτικά αυτή τη φορά. Σίγουρα το 1 το πληρεί. Όσο για τα άλλα πιστεύω θα τα πετύχει. Είναι καινούρια σειρά (ούτε ένα μήνα δεν έχει απο την πρεμιέρα) και σίγουρα δεν μπορεί να διαθέτει αυτά τα στοιχεία. Άσε με να δημιουργήσω το λήμμα και αν μέχρι το τέλος της σεζόν δεν έχει πετύχει τα παραπάνω το διαγράφεις (ΠΆΛΙ) το λήμμα. Οκ?

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Όχι, καθόλου ΟΚ. Η πολιτική είναι πολιτική και εφαρμόζεται από όλους όσοι συμμετέχουν. "Σίγουρα το 1 το πληρεί." Αυτό από πού ακριβώς συνάγεται; Μάλλον δεν το διάβασες σωστά. " πιστεύω θα τα πετύχει": Αν θα πετύχει ή όχι, δεν είναι κάτι που αφορά τη Βικιπαίδεια ή την πολιτική της. Μπορείς να το δημιουργήσεις όταν θα πληροί σίγουρα δύο από τα κριτήρια που αναγράφει η πολιτική. Δεν θα επανέλθω.

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Το 1 το διάβασα καλά και από ότι καταλαβα λέει πως πρέπει να υπάρχουν σχόλια για τη σειρά και να είναι θέμα συζητήσεων και όχι μια άγνωστη σειρά ή αποτυχημένη. Καταρχάς την ξέρεις τη σειρά; Έχει πολλές προοπτικές και είναι επιτυχημένη. Έχει καλή τηλεθέαση. Και τελως πάντων έχεις κάτι μαζί μου? Γτ τόση ώρα σου μιλάω πολύ ευγενικά (πλην της πρώτης φοράς) που δεν ήμουν στο κάτω κάτω και πολύ αγενής και εσύ τόση ώρα με κατσαδιάζεις. Μπορεί τοση ώρα να σου μιλάω με ευγένεια αλλά και η ανεκτικότητα έχει τα όρια της. Σε παρακαλώ αν μπορείς να μιλάς πιο ευγενικά.

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Μιας και είσαι διαχειριστής μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση? Μήπως δεν γίνεται να κανω για τις σειρές "αγγελική" και "ήλιος" γτ είναι σχετικά καινούριες? Μήπως να περιμένω λίγο καιρό (μέχρι τα Χριστούγεννα π.χ.) και μετά να δημιουργήσω? Μήπως φταίει που είναι καινούριες? Pls απάντησε

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Αυτό είναι η καλύτερη λύση. Ως τότε και πηγές θα υπάρχουν και η εξέλιξη θα δείξει αν υπάρχει εγκυκλοπαιδικότητα (να καλύπτονται τα κριτήρια). Καλή συνέχεια! Α, κάτι ακόμη: Μπορείς να ρωτάς ό,τι θες και όποτε θες, σχετικά με τη ΒΠ.

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ. Καλά λες. Δεν χρειάζεται να μαλώνουμε. Θα περιμένω λίγο καιρό να δω πως θα πανε τα πράγματα. Υ.Σ. Thanks

Fotis A. (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και από μένα. Μιας και η συζήτηση έχει να κάνει με τηλεοπτικές σειρές καλό είναι να τις αποφεύγεις. Θα σου πρότεινα να επικεντρωθείς σε λήμματα βιογραφιών που είναι πιο εύκολα και δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να βρεις υλικό και παραπομπές. Πάντως αν θες να συνεχίσεις σε τηλεοπτικές σειρές θα σου πρότεινα αμερικανικές η ξενόγλωσσες τελοσπαντων που υπάρχουν στη αγγλική βικιπαιδεια.. Εγώ έχω βάλει δυο-τρεις από αυτές και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Είμαι καινούρια εδώ και δεν ξέρω πολλά. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

NikosLikomitros (συζήτησησυνεισφορές)

@Θεοδώρα Εμαννουηλίδου: Καλησπέρα και από εμένα. Καλό είναι να αποφεύγεις για ένα διάστημα μια τηλεοπτική σειρά ελληνικής παραγωγής για να συγκεντρωθούν οι πηγές όπως επισημάνθηκε και παραπάνω. Και όταν γράφεις την πλοκή μιας σειράς προσπάθησε να το γράφεις με δικά σου λόγια -αν δεις μια σελίδα για μια σειρά πρόσφατη μάλλον είναι αντιγραφή από την επίσημη σελίδα του καναλιού που την προβάλλει ή από άλλη σελίδα. Προσπάθησε στα βιογραφικά λήμματα να χρησιμοποιείς όσο γίνεται αξιόπιστες πηγές ή εναλλακτικά, μια σελίδα ευρείας κυκλοφορίας καθώς δεν υπάρχουν πολλές αξιόπιστες πηγές. Δυστυχώς στην ελληνική Βικιπαίδεια έχουμε πολλές ελλείψεις, και εάν θελήσεις να ασχοληθείς και με περισσότερα θέματα υπάρχουν πολλά ελεύθερα λήμματα που προσδίδουν σταδιακά περισσότερες προβολές αφού δημιουργηθούν (οι περισσότερες σελίδες καταγράφουν σταδιακή άνοδο στις προβολές τους, ειδικά οι "σταθερές"). Σχετικά με σειρές, υπάρχουν τεράστια κενά για ινδικές και (νοτιο)κορεάτικες που προβάλλονται σε πολλές χώρες του κόσμου (και εκτός των γειτονικών χωρών).

Μπορείς να κοιτάξεις αυτή τη σελίδα (διασύνδεση σχολικών εγχειριδίων του Γυμνασίου, υπάρχουν και κάποιοι τίτλοι που τους βγάζει έτσι γιατί έτσι τους εμφανίζει στο σχολικό βιβλίο αλλά πλέον υπάρχουν), όπου ακόμα λείπουν πολλά θέματα που μπορούν να χρησιμεύσουν σε μαθητές και μη. Μπορείς να δεις και την σελίδα Βικιπαίδεια:Λήμματα ζωτικής σημασίας (επίπεδα 1-4), Βικιπαίδεια:Λήμματα προς επέκταση, το ευρετήριο λημμάτων του Gts-tg όπου πάλι λείπουν αρκετά λήμματα, τη σελίδα Χρήστης:P.a.a/Το λιβάδι με τις παπαρούνες. Μπορείς να διαβάσεις και τις σελίδες Βικιπαίδεια:Πολιτική, Βικιπαίδεια:Πέντε πυλώνες, Βικιπαίδεια:Ουδετερότητα, Βικιπαίδεια:Εγκυκλοπαιδικότητα για να πάρεις μια καλύτερη γεύση για το εγχείρημα.

Απαντήστε στο "Εγκυκλοπαιδικότητα"
Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου. Σχετικά με τις εικόνες που ρώτησες:

Καταρχήν, υπάρχουν αρκετές πιθανές περιπτώσεις, σχετικά με το αν μπορείς να ανεβάσεις μια εικόνα, και το πως, είναι δευτερεύον.

  • Εικόνες που έχεις δημιουργήσει η ίδια, μπορείς να τις ανεβάσεις επιλέγοντας μια ελεύθερη άδεια χρήσης.
  • Εικόνες που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος και ρητά τις διανέμει με ελεύθερη άδεια χρήσης.

Τις δύο παραπάνω περιπτώσεις μπορείς να τις ανεβάσεις άφοβα στη Βικιπαίδεια ή στο Wikimedia Commons συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

  • Εικόνες που έχεις βρει στο διαδίκτυο ή έντυπα και δεν είναι υπό ελεύθερη άδεια χρήσης, ΔΕΝ μπορείς να τις ανεβάσεις, έχουν περιοριστικά πνευματικά δικαιώματα.
  • Εικόνες που είναι απολύτως απαραίτητες για την κατανόηση ενός λήμματος με βάση την αρχή της Εύλογης χρήσης, μπορούν να ανεβούν από την ίδια φόρμα, μόνο στη Βικιπαίδεια επιλέγοντας την ανάλογη κατηγορία, και πάλι συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία.

Τα παραπάνω αφορούν το πως ανεβαίνει μια εικόνα, που είναι το πρώτο βήμα. Για το πως την χρησιμοποιείς σε ένα λήμμα, δες Βοήθεια:Πώς να προσθέσετε εικόνες σε μια σελίδα αν θέλεις να δουλέψεις με κώδικα, ΑΝ και μπορείς επίσης στην επεξεργασία κώδικα να χρησιμοποιήσεις τον διάλογο πατώντας το αντίστοιχο κουμπάκι στην μπάρα εργαλείων. Σου προτείνω βέβαια στα πρώτα σου βήματα (αλλά γιατί όχι και αργότερα εφόσον δεν θέλεις να κάνεις κάτι περίεργο;) να προτιμάς την οπτική επεξεργασία (Visual Editor ) οπότε δες και αυτή τη σελίδα: Βοήθεια:VisualEditor#Επεξεργασία_εικόνων_και_άλλων_αρχείων_πολυμέσων.

Απαντήστε στο "Εικόνες"
TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα Θεοδώρα. Καταρχάς σε καλωσορίζω στη Βικιπαίδεια, μιας και βλέπω πως είσαι καινούρια εδώ. Ελπίζω να σου αρέσει και να παραμείνεις στην παρέα μας συνεισφέροντας εποικοδομητικά στο εγχείρημα :)

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Πραγματικά το εκτιμώ! Έτυχε να πέσω τις προάλλες πάνω στο λήμμα της Λαζαράκη και είδα πως χρειαζόταν αρκετή μορφοποίηση για να ταιριάζει στις προδιαγραφές της Βικιπαίδειας...ήμουν και σε διάθεση επιμέλειας εκείνη τη στιγμή οπότε το έκανα. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι εγκυκλοπαιδικό το λήμμα (έχει και τη σήμανση ήδη) και δυστυχώς αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή ίσως και να διαγραφεί.

Κι εδώ ερχόμαστε στην πολιτική που ακολουθεί η Βικιπαίδεια. Καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά για να καταλάβεις πώς λειτουργεί. Τα περί πολιτικής μπορείς να τα βρεις στο τμήμα "Πολιτική και οδηγίες" σε αυτή τη σελίδα, όπως και πολλά άλλα πράγματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ.

Για τη σειρά Εκδρομή τώρα...δεν ξέρω καταρχάς αν είναι εγκυκλοπαιδικό το θέμα (πάλι η πολιτική). Φυσικά και μπορεί να δημιουργηθεί λήμμα, απλά πάντα υπάρχει το ρίσκο να διαγραφεί και να πάει χαμένος ο κόπος του χρήστη που το έφτιαξε και να επέλθει απογοήτευση. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα στο διαδίκτυο, υπάρχουν κάποιες κριτικές (καλές ή κακές) για τη σειρά, οπότε αυτό λειτουργεί θετικά στο να διατηρηθεί, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Μπορείς αν θες να το ξεκινήσεις στο πρόχειρό σου (ή π.χ. εδώ πιο εξειδικευμένα) και όταν θα είναι έτοιμο, να το δημοσιεύσεις στον κύριο ονοματοχώρο. Αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να το δουλεύεις ήσυχα και να το "παρουσιάσεις" ολοκληρωμένο. Η πρόταση να το φτιάξω εγώ, αν και δε με ενοχλεί, δεν πιστεύω πως είναι "σωστή". Για μένα είναι το πιο εύκολο να συντάξω άλλο ένα λήμμα. Θεωρώ πως από τη στιγμή που έχεις ένα θέμα που σε ενδιαφέρει, αυτό είναι ίσως το καλύτερο κίνητρο για να αρχίσεις να ψάχνεις το πώς λειτουργεί η Βικιπαίδεια και με τον καιρό να εξοικειώνεσαι περισσότερο και να μαθαίνεις. Μην νιώθεις άσχημα να ρωτάς καθώς κανείς μας δεν ήξερε πώς να επεξεργάζεται όταν πρωτοξεκίνησε. Κι εγώ, όπως κι όλοι, εμπειρικά με τον καιρό μάθαμε και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε. Ευχαρίστως να σε βοηθήσω όπως μπορώ κατά την προσπάθεια της δημιουργίας του λήμματος, αν και δεν έχω δει καθόλου τη σειρά.

Τέλος, για τη δική σου σελίδα, εκεί μπορείς να γράψεις ό,τι θες να μοιραστείς και να τη διαμορφώσεις όπως θες, χωρίς να ξεφεύγεις από την πολιτική της σελίδας των χρηστών. Αυτή είναι η πιο εύκολη σελίδα να φτιάξεις ;) Δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να σε βοηθήσω εδώ καθώς είναι δικές σου σκέψεις που θα μοιραστείς. Αν είναι θέμα μορφοποίησης, πες μου κι ευχαρίστως να βοηθήσω.

Υ.Γ. Προτίμησα να μεταφέρω τη συζήτηση στη δική σου σελίδα συζήτησης, καθώς τα θέματα αφορούν περισσότερο εσένα και θα έχεις πιο εύκολη πρόσβαση. Οπότε απάντησέ μου εδώ κι εγώ θα το δω όταν ξαναμπώ. Καλή συνέχεια εύχομαι! Και πάλι καλωσόρισες!

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Οκ. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και για το καλωσόρισμα. Όσο για την σελίδα μου αυτό ήθελα να σου πω. Σε θέμα μορφοποίησης επειδή εσύ ξέρεις καλύτερα μιας και είσαι εφτά χρόνια εδώ απ' όσο βλεπω. Σε ευχαριστώ πολύ. Επίσης θέλω να σου πω ότι ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το YouTube (πιο πολύ για χόμπι) και αν σε ενδιαφέρει και θες βέβαια μπορείς να κάνεις ένα sub στο κανάλι μου για με βοηθήσεις να ανέβω. Το κανάλι μου λέγεται "Παρθένα Ζωή Fans".

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Ωραία. Ξεκίνησε τη σελίδα σου και γράψε ό,τι θες κι έπειτα θα δούμε τη μορφοποίηση. Ένα άλλο κόλπο που βοήθησε εμένα πολύ στο ξεκίνημα, ήταν να "μπαίνω" σε άλλες σελίδες και λήμματα και να μελετώ από εκεί τον κώδικα. Φυσικά τώρα υπάρχει και ο οπτικός επεξεργαστής που κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τους νέους χρήστες (ειδικά σε λήμματα). Όπως λες εγώ είμαι εδώ 7 χρόνια οπότε είμαι λίγο "παλιάς σχολής". Συνήθισα με τον κώδικα. Για το YouTube η αλήθεια είναι πως δεν ασχολούμαι καθόλου και δεν έχω καν κανάλι. Μόνο κάποια βίντεο μπαίνω και βλέπω πού και πού. Αλλά θα το ψάξω το κανάλι σου και τα βίντεο σου :)

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν θα το πιστέψεις αλλά και εγώ αυτό σκέφτηκα. Να μπαίνω σε άλλα λήμματα να δω τον κώδικα. Αλλά ελεγα μήπως είναι βλακεία. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση και για τις συμβουλές

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Θα ήθελα μια βοήθεια στο λήμμα μου. Υποστηρίζω τα δικαιωματα των ζώων αλλά δεν ξέρω πως να το πλαισιώσω. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις?

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και πάλι. Εδώ υπάρχουν πολλά κουτιά γενικού θέματος αν θα ήθελες να επιλέξεις κάποια. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα, δεν βλέπω κάποιο για ζώα όμως. Μπορεί και να μου ξέφυγε. Αν δεν υπάρχει μπορείς να το φτιάξεις με όποια χρώματα θες ακολουθώντας τις οδηγίες της τελευταίας ενότητας.

Επίσης, σε αυτές τις σελίδες (φύλαξέ τες κιόλας αν θες) μπορείς να βρεις πληθώρα χρωμάτων με τους κωδικούς τους. 1 2 3

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Γειά σου και πάλι και συγγνώμη για την ενόχληση. Μήπως ξέρεις πως να βάλω εικόνες στο λήμμα μου?

Θεοδώρα Εμαννουηλίδου (συζήτησησυνεισφορές)

Έφτιαξα ένα λήμμα για τη σειρά "εκδρομή". Αν θες δες το και πες μου αν χρειάζεται κατι επιπλέον

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα. Είναι μια αρκετά καλή αρχή. Συγχαρητήρια! Αλλά σίγουρα χρειάζεται δουλειά. Κι έχει ήδη σημανθεί για εγκυκλοπαιδικότητα όπως το είχα φανταστεί. Έχω κάνει κάποιες πολύ μικρές διορθώσεις. Κάποιες πρώτες επισημάνσεις:

  1. Πηγές - Από όσο καταλαβαίνω, πήρες όλες τις πληροφορίες από το retro, γι'αυτό και μετακίνησα τον σύνδεσμο στην ενότητα πηγές. Το retro δεν θεωρείται αξιόπιστη πηγή. Θα πρέπει να βρεις πηγές στο διαδίκτυο που να τεκμηριώνουν κάθετι που γράφεις και να την προσθέτεις στο τέλος της εκάστοτε πληροφορίας στο λήμμα. Όχι αόριστα.
  2. Η υπόθεση είναι copy/paste. Αυτό συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Θα πρέπει να γράψεις την υπόθεση με δικά σου λόγια.
  3. Εγκυκλοπαιδικότητα - Πρέπει να αποδείξεις πως το θέμα του λήμματος είναι εγκυκλοπαιδικό για να μην διαγραφεί. Είχα αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα πως υπάρχουν αρκετές κριτικές για τη σειρά. Ψάξε τις κριτικές στο διαδίκτυο και γράψε τη σχετική ενότητα. Δες άλλες παρόμοιες ενότητες κριτικής πώς είναι γραμμένες σε άλλα (ολοκληρωμένα) λήμματα σειρών ή ταινιών ως καθοδήγηση. Μπορείς να βρεις κάμποσα τέτοια στη σελίδα μου. Αν η σειρά έχει βραβευτεί με κάποιο τρόπο (δεν γνωρίζω), πρέπει να αναφερθεί.
  4. Για εικόνες που ρωτάς, θα πρέπει να ανεβάσεις αν δεν υπάρχουν στη Βικιπαίδεια ή στα Commons (λίγο χλωμό να υπάρχουν) αλλά να δικαιολογείται εύλογη χρήση λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Συνήθως σε τέτοια λήμματα ανεβαίνει μόνο ένα λογότυπο για το πρότυπο. Για την ώρα όμως θεωρώ πως είναι δευτερεύον.

Επικεντρώσου όσο γίνεται στην επέκταση του λήμματος και στο να αποδείξεις πως ίσως καλύπτει τα κριτήρια της εγκυκλοπαιδικότητας! Καλή συνέχεια!

Απαντήστε στο "Εκδρομή + Σελίδα χρήστη"
Δεν υπάρχουν παλαιότερα θέματα