Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σου Geraki και ευτυχισμένο το νέο έτος. Σε συνέχεια της συζήτησης που είχαμε στην Αγορά τον προηγούμενο χρόνο, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, το πρώτο και μόνο μαξιλαράκι πριν καταλήξουν δυο χρήστες να αλληλοκατηγορούνται για POV pushing στο Σημ. Διαχειριστών είναι το ΒΠ ΣΕΔ. Δυστυχώς όμως αυτή η σελίδα είναι ανενεργή. Τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Επίσης, θα μπορούσες σε παρακαλώ να αρχειοθετήσεις τις παλιότερες συζητήσεις; Σε χαιρετώ. Cinadon36μίλαμου 09:14, 6 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Για τα συμφραζόμενα, μιλάς για αυτή τη συζήτηση. Νομίζω ότι ήμουν περιεκτικός στη σύντομη ανάρτησή μου εκεί και μπορώ απλώς να το επαναλάβω: Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη ή μη ύπαρξη «σελίδων», αλλά το εάν θέλουν ή όχι οι χρήστες να ακολουθήσουν τέτοιες διαδικασίες ή αν μπορούν να βρεθούν κοινά αποδεκτοί (από τις δύο πλευρές της κάθε διαφωνίας) διαμεσολαβητές που να έχουν και την υπομονή. Επί του παρόντος στο Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο επίλυσης διαφωνιών δεν υπάρχει κανένας εθελοντής (ίσως θα μπορούσαν να βρεθούν;) αλλά πολύ περισσότερο τα αιτήματα που έχεις καταθέσει τα έχεις καταθέσει μόνος σου. Νομίζω ότι δεν τίθεται ζήτημα «διαμεσολάβησης» αν το αίτημα δεν προσυπογράφεται και από την άλλη πλευρά. Οπότε πρώτα συζήτησε με «την άλλη πλευρά» για τη δυνατότητα να βρείτε κοινά αποδεκτό διαμεσολαβητή (που να έχει και όρεξη να ασχοληθεί βέβαια).

Αντικαθεστωτικός (συζήτησησυνεισφορές)

καλησπερα. Να υπενθυμίσω ότι ο συγκεκριμένος χρήστης έχει σχολιαστεί από διαχειριστη (legion) ότι εξαντλεί τους άλλους χρήστης μέχρι να επιβάλει το ποβ του. Προφανώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθώ με έναν χρήστη που στο λήμμα του μεγάλου Αλεξάνδρου τσακωνόταν με ολους(!!!) ενώ στο τέλος αποδεικτηκε ότι είχε παραποίησει και πηγή.


Αν θες δες τα λήμματα στα οποία αναφέρεται. Στο ένα λήμμα του Σχοινά το έχουν δει πέντε χρήστες και δεν σχολίασε κανενας.


Δε θα σπαταλώ το χρόνο μου ολη την ώρα . Σε παρακαλώ ως διαχειριστής να ασχοληθείς μαζί του γιατί αναστατώνει συνεχώς την κοινοτητα. Αν δε θες να ασχοληθεί ως διαχειριστης η όποιος τον στηρίζει ας ασχοληθεί μαζί του ως χρήστης.


δεν είναι δυνατόν να έγκαλουμαι συνεχώς από αυτόν, με το που γράφω μια πρόταση.


Ειλικρινά πάρτο πάνω σου, βγαλε άκρη μαζί του η εσύ η ο Χαλκ και εγώ εγκαταλειπω τα λήμματα στα οποία αναφέρεται. Αλλά όχι να φανταζω εγώ ως ίδιος με αυτόν. σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι εγώ με τον επιβολεα ποβ είμαι το ίδιο.


Φεύγω από τα λήμματα με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτεί χρήστης εσύ η ο Χαλκ η ο διυ  ότι θα τα ελέγχετε.


Το δέχεσαι;

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Όχι, δεν είναι επιθυμητό να αποσυρθεί κανένας χρήστης από κανένα λήμμα. Σαφώς και ο Cinadon36 είναι χρήστης που κάνει σοβαρά σφάλματα, χωρίς όμως αυτό να πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι άλλοι, και ειδικά όσοι εστιάζουν σε αυτό το είδος συνεισφοράς (δηλ. στο να τον κυνηγούν από πίσω) δεν κάνουν λάθη. Σε αυτό το σημείο, η αντιπαλότητα που δείχνετε εσείς οι δύο είναι της ίδιας μορφής. Ασφαλώς ο Cinadon36 κάνει πολλές συνεισφορές με σκοπό την πρόκληση (χωρίς απαραίτητα να παραβιάζει ξεκάθαρα κάποια πολιτική). Από πίσω εσύ κυνηγάς για να τον «ελέγξεις» ως ο μοναδικός που προσπαθεί να τον «αντιμετωπίσει». Ξανακοίταξε το κείμενό σου παραπάνω και θα δεις ότι ακριβώς αυτό λες: ότι θα «φύγεις από τα λήμματα» αν αντικατασταθείς από άλλον «ελεγκτή». Ε, λοιπόν, αυτή η ιδιότητα ελεγκτή/αρχισυντάκτη/επιμελητή των λημμάτων πάνω από τους άλλους χρήστες, δεν υπάρχει. Άλλωστε η επίκληση ότι μόνο εσύ ασχολείσαι αυτοαναιρείται ήδη παραπάνω. Κατά τα άλλα, το πρόβλημα είναι όταν τον κατηγορείς για πολύ περισσότερα από όσα του αναλογούν, οπότε εκεί είναι που χάνεις το δίκιο και την αξιοπιστία των λεγομένων σου (π.χ. η οριζόντια κατηγορία για "λογοκλοπή" σε όλα τα λήμματα, δεν επαληθεύεται επαρκώς, σίγουρα ούτε καν στο βαθμό που επαληθεύτηκε για τα πεπραγμένα άλλου χρήστη - και εδώ ας συγκρίνουμε την αρχική αντίδραση (φραγή δύο χρηστών με την κατηγορία ότι έκαναν bullying επειδή το αποκάλυψαν! (και επιβεβαιώθηκε ότι είχαν δίκιο)) από τον έτερο χρήστη (και διαχειριστή) με την ίδια εμμονή. Στην περίπτωση του Cinadon36 βλέπω ότι έχει καταλήξει να είναι ο εύκολος στόχος - θύμα mobbing επί της ουσίας (θύμα πάντα είναι ο αδύναμος, ο διαφορετικός) ώστε υφίσταται κυνήγι και κατηγορίες για οτιδήποτε και απαιτείται να γίνονται δεκτά χωρίς εξέταση (λόγω προηγούμενων πραγματικών ή υποτιθέμενων σφαλμάτων του). Η κατάληξη είναι να έχουμε το παράδειγμα σκαντζόχοιρων που ακόμη και όταν ένας από τους δύο προσπαθήσει να συνεργαστεί τραυματίζεται από τα αγκάθια του άλλου και επιστρέφει στο να προβάλει και αυτός τα δικά του αγκάθια.

Αντικαθεστωτικός (συζήτησησυνεισφορές)

Η άλλη περίπτωση δεν κολλάει με το παρόν θέμα. Μην γίνεσαι και εσύ σκαντζόχοιρος εναντίον του διαχειριστή που έχεις αντιπαλότητα. Εγώ όταν βρήκα χρόνο και το κοίταξα μίλησα ρητως για λογοκλοπή χωρίς ενδοιασμούς. ΑΡΑ δεν έχει καμία λογική αυτό να σχολιαστεί εδώ.


Λες ότι ο χρήστης έχει στόχο την προκληση. Αναφέρεις ότι έκανε σε ένα έστω βαθμό λογοκλοπή. Έχει παραποίησει πηγές. Αυτά είναι φακτς. Άρα δεν είναι αδύναμος.

Έιχε κάνει λογοκλοπή στο λήμμα στο οποίο απαιτει

τώρα την επιβολή του ποβ του. Το οποίο μετά τη φραγή του, το αναδημιουργήσε εκ νέου και με τη μία είναι έτοιμος να διαφωνήσει μέχρις εσχατων για να περάσει το δικό του. Ότι ακριβώς έκανε στο λήμμα για τον Μέγα Αλέξανδρο, όπου ενώ παραποιουσε πήγες ταυτόχρονα τσακωνοταν και εξαντλούσε τους γραφειοκρατικούς όρους της Βπ για να περάσει την πολεμικη του.


Άρα δεν βλέπω καμιά αδυναμία, δεν βλέπω καμιά θέληση για σύνθεση αντίθετα βλέπω μια ολοκληρωτική θεώρηση για λογοκρισια και επιβολή της φιλικης προς αυτόν αποψης. Στο λήμμα του αναρχισμού ζήτησε λίγο πολύ να αφαιρεθεί παραπομπή ως ασχετη επειδή ελεγε ότι οι αναρχικοί ήταν υπέρ της Αντάντ στον α Παγκοσμιο. Λυπάμαι αλλά εδώ μέσα ακροδεξιοί χρήστες είναι πολύ πιο ανεκτικοί με την άλλη άποψη από αυτόν τον 'αδυναμο'. Ποτέ μου δε τόλμησα να ζητήσω την διαγραφή παραπομπής εχθρικής άποψης μου. Ποτέ μου. Και αυτός το κάνει.


Γιατί δεν ασχολείσαι εσύ ή οποίος με τα λήμματα του. Εγώ δέχομαι ότι πεις εσύ χωρίς καν να πω αντίλογο αν δεν μου τον ζητήσεις. Δες τα σαν τρίτος χρήστης ανεπίσημα και ότι απόφαση πάρεις εσύ ή οποίος άλλος.

Δεν δέχομαι και δε θέλω να μπω σε μια άλλη γραφειοκρατική διαδικασία η οποία μετά την αγορά, και το σδ, θα είναι άλλο ένα μετεριζι επιβολής ποβ η οποία θα εξαντλήσει τη κοινότητα και θα καταλήγει σε ένα συμπέρασμα 'παλι αυτοι οι χαζοι τσακώνονται'.


Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για την απάντηση σου .


Θα σταματησω να ασχολούμαι με τον χρήστη. Ήδη το έκανα, πέρα από τα λήμματα στα οποία έγραψα και μου επιτέθηκε αυτός πχ Σχοινάς, Σπερας με την μία με την άρση της φραγής του(άλλο ένα σημάδι της δήθεν αδυναμίας του)

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν θα ασχοληθώ με τα όσα ατεκμηρίωτα λέγει για μένα. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως εμποδίζει την διαδικασία να βρεθεί ένας τρόπος να λυθούν οι συντακτικές διαφορές στα λήμματα.

Αντικαθεστωτικός (συζήτησησυνεισφορές)

Είναι ξεκάθαρη προσωπική επίθεση ότι εμποδίζω τη διαδικασία.

Αυτή η ανάρτηση αποκρύφθηκε από τον Εὐθυμένης (ιστορικό)
Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Geraki καλημέρα. Τι κάνουμε όμως για να αλλάξει η κατάσταση; Υπάρχει ένα οξύ πρόβλημα κατά την άποψη μου και πρέπει να βρεθεί μια λύση- δεν ξέρω ποια μπορει να ειναι αυτή. Για το ΣΕΔ, νομίζω πως θα ήταν καλύτερο αν μπορούσε κάποιος να καταφύγει μονομερώς, διοτι καταλαβαίνεις την δυσκολία που προκύπτει εαν και εφόσον ο ένας απο τους δύο χρήστες στις διαφωνίες "στυλώνει τα πόδια". Σε οτι αφορα το ζήτημα με την ιστορία του αναρχισμού, εχω προτείνει στον άλλο χρήστη να καλέσουμε τον Ασμοδαίο, ο οποίος ειναι εξαιρετικός σε θέματα ιστορίας, και έχει δώσει την πηγή την οποία επικαλείται ο Αντικαθεστωτικός, αλλά δεν δέχτηκε, το θεώρησε canvassing. Cinadon36μίλαμου 07:40, 7 Ιανουαρίου 2019 (UTC)

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

O χρήστης ανρήθηκε την διαδικασία. Σημαίνει πως είναι άκυρες οι προτάσεις; (αν ναι,να τις αφαιρέσω). Πως όμως να προχωρήσω, χωρίς να καταλήξω στην Αγορα ή το ΣΔ; Το πρωτόκολλο είναι αδιέξοδο. Υπάρχει το ΣΕΔ, το οποίο απαιτεί φαίνεται την εγκριση και του άλλου μέρους, ενώ το επόμενο βήμα, το οποίο μπορεί να ειναι μονομερές, (3η γνώμη) δεν υπάρχει ως σελίδα στην ΒΠ.

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Είναι φανερό πως με την διαδικασία που υπάρχει ως τώρα, ο χρήστης που έχει το πάνω χέρι (ή δεν σέβεται το BRD) μπορεί να μπλοκάρει επ άπειρον κάποιο τρόπο για να έρθουν τρίτοι χρήστες στην συζήτηση.

Αντικαθεστωτικός (συζήτησησυνεισφορές)

στο λήμμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένας χρήστης διαφωνούσε με ΟΛΗ τη κοινότητα. Και στο τέλος αναιρέθηκε η συνεισφορά γιατί είχε παραποιήσει πηγή.


μηπως οι γραφειοκρατικές όδοι της Βπ είναι άλλος ένας δρόμος για επιβολή ποβ? Food for thought

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν επέβαλα καμια pov και δεν παραποίησα καμια πηγή. Ωστόσο αυτή η ιστορια περασε και απορώ γιατι την επαναφέρεις. Αν και νομίζω ειναι φανερό.

Αντικαθεστωτικός (συζήτησησυνεισφορές)

Για να περάσει κάτι πρέπει να αναγνωρίσεις το πρόβλημα και να αλλάξεις. Εσύ δεν αναγνωρίζεις και τα ίδια τα γεγονότα τώρα.

Αντίθετα από τη μια αρνείσαι γεγονότα από την άλλη δε θες να τα επαναφέρω. Ε αφού δήθεν δε τα έκανες τι σε πειράζει;


λήμμα σαν τον Μέγα Αλέξανδρο δεν θα ξαναυπαρξει ελπίζω.

Cinadon36 (συζήτησησυνεισφορές)

Διότι δεν μου αρέσει να συζητώ για το παρελθόν, αλλα να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις στα σημερινά προβλήματα.

Απαντήστε στο "Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο επίλυσης διαφωνιών"