Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Geraki/Structured Discussions Archive 1

ΔώραΣτρουμπούκη (συζήτησησυνεισφορές)

Είναι δυνατόν, σαν διαχειριστής που είσαι να αλλάξεις τον τίτλο του λήμματος; από Εξουσιοδοτικός Νόμος σε Εξουσιοδοτικός Νόμος (Ναζιστική Γερμανία), γιατί παρόλη την συζήτηση δεν το απέφυγα το λάθος. Υπάρχουν, τελικά, πολλοί Εξουσιοδοτικοί Νόμοι, στην ιστορία της Γερμανίας. Θα μπορούσα να κάνω ανακατεύθυνση, αλλά δεν θέλω, προκειμένου να την χρησιμοποιήσω για κάποια άλλη επεξήγηση του όρου, ίσως την γερμανική απόδοση. Ευχαριστώ πολύ

Επίσης, αν δεν σου κάνει κόπο, χτενίζεις λίγο το κείμενο του νόμου; το μετέφρασε το Γκουγκλ και δεν ειμαι σιγουρη για την ακρίβεια της αντιστοιχίας με τα ελληνικά. Ευχαριστώ δυο φορές!!!

Geraki (συζήτησησυνεισφορές)

Μα δεν χρειάζεται διαχειριστής για να αλλάξει τίτλο λήμματος: Βοήθεια:Μετακίνηση σελίδας

Θεωρώ τον τρέχοντα τίτλο (''Εξουσιοδοτικός Νόμος του 1933") καλύτερο από πολλές απόψεις. Η προσθήκη «(Ναζιστική Γερμανία)» δεν θα ήταν το ίδιο ακριβής γιατί δεν έχουμε ένα καθαρό όριο του από πότε και μετά μπορούμε να μιλάμε για Ναζιστική Γερμανία (λέμε γενικά 1933). Ο συγκεκριμένος νόμος ήταν μια από τις τελευταίες αναπνοές της Βαϊμάρης. Ακολούθησε τον Ιούλιο η απαγόρευση όλων των κομμάτων εκτός του Ναζιστικού, οπότε τότε είναι που εξασφαλίζεται οριστικά η κυριαρχία των Ναζιστών.

Απαντήστε στο "Εξουσιοδοτικός Νόμος"