MediaWiki:Autoblockedtext

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτός ο λογαριασμός έχει φραγή αυτομάτως στην Βικιπαίδεια.
Αυτό δεν επηρεάζει την δυνατότητά σας να διαβάζετε σελίδες της Βικιπαίδειας.

Αυτό συμβαίνει επειδή κάποιος που χρησιμοποιεί αυτήν τη διεύθυνση IP ή κοινόχρηστο διακομιστή μεσολάβησης αποκλείστηκε. Η δυνατότητα για όλους τους χρήστες σε αυτήν τη διεύθυνση IP να επεξεργάζονται σελίδες έχει ανασταλεί αυτόματα για να αποφευχθεί η κατάχρηση από τον αποκλεισμένο χρήστη. Μερικές φορές οι αθώοι χρήστες πιάνονται σε αυτόματη φραγή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπουν αυτό το μήνυμα δεν έχουν κάνει τίποτα κακό.

Ορισμένα είδη φραγής περιορίζουν την επεξεργασία από συγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών ή εταιρείες τηλεπικοινωνιών ως απόκριση σε πρόσφατη κατάχρηση ή βανδαλισμό και επηρεάζουν άλλους χρήστες που δεν σχετίζονται με αυτήν την κατάχρηση. Δείτε παρακάτω αν δεν πιστεύετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος.

Ο λογαριασμός $7 έχει automatically φραγεί (αποκλειστεί) από $1 για τον ακόλουθο λόγο:

$2

Η φραγή θα λήξει $6. Το αναγνωριστικό φραγής $5.

Ακόμη και όταν έχετε φραγεί, συνήθως θα μπορείτε ακόμη να επεξεργαστείτε την σελίδα συζήτησης χρήστη σας και να στείλετε email σε διαχειριστές και άλλους συντάκτες.

Τι σημαίνει αυτό;

Όπως σε πολλούς ιστότοπους, οι διαχειριστές της Βικιπαίδειας περιστασιακά φράζουν λογαριασμούς και εύρη IP που θεωρούνται υπεύθυνα ή σχετίζονται με προβληματική δραστηριότητα. Ενδέχεται να είστε αθώο θύμα και παράπλευρη απώλεια, μέσω του οποίου η φραγή κάποιας άλλης δραστηριότητας να έχει ατυχώς προκαλέσει στον λογαριασμό σας να μην μπορεί να επεξεργαστεί σελίδες. Εάν η πρόσβασή σας για επεξεργασία έχει αποκλειστεί κατά λάθος, θα επανενεργοποιηθεί πολύ γρήγορα, μόλις ενημερώσετε έναν διαχειριστή για το πρόβλημα. Το παραπάνω πλαίσιο παρέχει τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε.

Τι είναι φραγή;
Η φραγή είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για την προστασία της Βικιπαίδειας από πιθανή ακατάλληλη χρήση ή τροποποίηση κατά παράβαση των πολιτικών σύνταξης. Μόλις λήξει μια φραγή, γίνονται ιστορικό εκτός και αν επανεμφανιστούν προβλήματα. Οι φραγές μπορούν να εφαρμοστούν σε έναν λογαριασμό χρήστη, μια διεύθυνση IP, ή ένα εύρος από διευθύνσεις IP. Ένας αριθμός αυτοματοποιημένων λειτουργιών προσδιορίζει τη μη φραγμένη χρήση που προφανώς θα έπρεπε να είχε φραγεί. Αυτές είναι γνωστές ως αυτόματες φραγές και μπορούν να διορθωθούν γρήγορα εάν είναι λανθασμένες.
Οι πιο συνηθισμένες αιτίες αυτόματου αποκλεισμού
Η τυπική αιτία ενός αυτόματου αποκλεισμού είναι επειδή η διεύθυνση IP ή το δίκτυό σας είναι είτε το ίδιο που χρησιμοποιείται από άλλο φραγμένο λογαριασμό είτε το λογισμικό πιστεύει ότι ο λογαριασμός ή η διεύθυνση IP σας είναι συνδεδεμένη με άλλο φραγμένο λογαριασμό. Λόγω της φύσης ορισμένων παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου, οι αυτόματοι φραγμοί ενδέχεται να επηρεάσουν ακούσια άτομα εκτός από το άτομο για το οποίο προοριζόταν ο αποκλεισμός.

Διόρθωση αυτόματου αποκλεισμού

Αίτημα κατάργησης αποκλεισμού

Εάν επηρεάζεστε άδικα από αυτό το μπλοκ, αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο και επικολλήστε το στο κάτω μέρος της σελίδας συζήτησης χρήστη :

{{unblock|1=IP:$3 · αρ. αναγνώρισης φραγής $5 · αιτία φραγής: $2 · διαχειριστής: $1. ~~~~}}

Αφού ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, ένας διαχειριστής θα ειδοποιηθεί για το αίτημα κατάργησης φραγής και θα ανταποκριθεί σύντομα για να ελέγξει την φραγή.

Εναλλακτική επιλογή

Συνήθως θα λάβετε ταχύτερη απάντηση δημοσιεύοντας το παραπάνω πρότυπο στη σελίδα συζήτησης χρήστη, όπως περιγράφεται στις παραπάνω οδηγίες. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, ωστόσο, μπορείτε να υποβάλετε ένα αίτημα στην ομάδα ανταπόκρισης στέλνοντας ένα email στο info-el@wikimedia.org. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τον αριθμό αναγνωριστικού μπλοκ που εμφανίζεται στο παραπάνω πλαίσιο.

Παρόλο που τα αιτήματα που αποστέλλονται στην εθελοντική ομάδα ανταπόκρισης είναι ορατά μόνο από διαχειριστές και έμπιστους εθελοντές, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στείλετε σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας ή να τον αποκαλύψετε σε οποιονδήποτε άλλο - ακόμα κι αν σας ζητηθεί.

Αυτό το σύστημα υπάρχει μόνο για τον έλεγχο των φραγών και λίγων ακόμη ζητημάτων — οποιοδήποτε αίτημα για επεξεργασία λημμάτων εκ μέρους σας θα αγνοηθεί. Η αλληλογραφία που περιέχει νομικές απειλές, προσωπικές επιθέσεις ή αγένεια είναι πιθανό να αγνοηθεί και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση του τρέχοντος αποκλεισμού σας.

Άλλοι χρήσιμοι σύνδεσμοι: Πολιτική φραγής