Living Things (άλμπουμ)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Living Things
Εξώφυλλο
Στούντιο άλμπουμ - Linkin Park
Κυκλοφόρησε 20 Ιουνίου 2012
Ηχογραφήθηκε 2011-2012
Μουσικό είδος Εναλλακτική ροκ, ηλεκτρονική ροκ, Ραπ ροκ
Διάρκεια 36:59
Γλώσσα αγγλικά
Δισκογραφική Warner Bros. Records, Machine Shop
Παραγωγός Ρικ Ρούμπιν, Mike Shinoda
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Linkin Park)
'A Thousand Suns
(2010)
'''''Living Things
(2012)
''The Hunting Party
(2014)
Singles από Living Things
  1. "Burn it Down"
    Κυκλοφόρησε: 16 Απριλίου 2012
  2. "Lost in the Echo"
    Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 2012
  3. "Castle of Glass"
    Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 2013

To "Living Things" είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της αμερικάνικης ροκ μπάντας Linkin Park. Κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου 2012 από την Warner Bros. Records και την Machine Shop Recordings. Κυκλοφόρησε πρώτα στην Ιαπωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησε στον υπόλοιπο κόσμο. Παραγωγοί ήταν ο πρώτος τραγουδιστής της μπάντας Mike Shinoda και ο Ρικ Ρούμπιν. Οι δύο είχαν συνεργαστεί και στα δύο προηγούμενα άλμπουμ της μπάντας "Minutes to Midnight" (2007) και "A Thousand Suns" (2010).

Η μπάντα δήλωσε ότι για το "Living Things" συνδύασε στοιχεία από τα προηγούμενα άλμπουμ με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο ήχο. Δήλωσαν επίσης ότι επιτέλους ένοιωθαν οικεία και χαλαρά μετά από χρόνια πειραματισμού, πειραματισμός που τους οδήγησε στα δύο προηγούμενα τους άλμπουμ "Minutes to Midnight" και "A Thousand Suns"[1]. Το όνομα "Living Things" επιλέχτηκε ως το όνομα του άλμπουμ γιατί το άλμπουμ "είναι πιο προσωπικό" (από τα προηγούμενα).[2]

Το κύριο single του άλμπουμ, "Burn It Down", κυκλοφόρησε στο ράδιο, καθώς και στο ίντερνετ, στις 16 Απριλίου 2012. Το "Living Things" ντεμπούταρε στο #1 του Billboard 200. 223.000 αντίτυπα πουλήθηκαν την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας μόνο στις ΗΠΑ.

Κομμάτια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

No. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "Lost in the Echo"  Linkin Park 3:25
2. "In My Remains"  Linkin Park 3:20
3. "Burn It Down"  Linkin Park 3:50
4. "Lies Greed Misery"  Linkin Park 2:27
5. "I'll Be Gone"  Linkin Park 3:31
6. "Castle of Glass"  Linkin Park 3:25
7. "Victimized"  Linkin Park 1:46
8. "Roads Untraveled"  Linkin Park 3:49
9. "Skin to Bone"  Linkin Park 2:48
10. "Until It Breaks"  Linkin Park 3:43
11. "Tinfoil (ορχηστρικό)"  Linkin Park 1:11
12. "Powerless"  Linkin Park 3:44
Συν. διάρκεια:
36:59

Επιπλέον τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιαπωνία:

No. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "What I've Done (Live)"  Linkin Park 4:07
Συν. διάρκεια:
41:12

Αυστραλία (Tour Edition):

No. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "In the End (Live)"  Linkin Park 3:41
2. "New Divide (Live)"  Linkin Park 4:30
3. "What I've Done (Live)"  Linkin Park 4:06
4. "Lost in the Echo (KillSonik Remix)"  Linkin Park 5:11
5. "Burn It Down (Live Rock im Park 2012)"  Linkin Park 4:02
6. "Lies Greed Misery (Live Rock im Park 2012)"  Linkin Park 2:31

Επιπλέον DVD (Live at Admiralspalast, Berlin, Germany):

No. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "Tinfoil"  Linkin Park 1:49
2. "Faint"  Linkin Park 3:50
3. "Papercut"  Linkin Park 3:17
4. "With You"  Linkin Park 3:37
5. "Given Up"  Linkin Park 3:49
6. "Blackout"  Linkin Park 4:45
7. "Somewhere I Belong"  Linkin Park 4:48
8. "New Divide"  Linkin Park 5:02
9. "Lies Greed Misery"  Linkin Park 2:31
10. "Breaking the Habit"  Linkin Park 5:27
11. "Waiting for the End"  Linkin Park 3:19
12. "Leave Out All the Rest/Shadow of the Day/Iridescent"  Linkin Park 5:46
13. "What I've Done"  Linkin Park 3:29
14. "One Step Closer"  Linkin Park 4:26
15. "Burn It Down"  Linkin Park 3:55
16. "In the End"  Linkin Park 3:41
17. "Numb"  Linkin Park 3:07
18. "Bleed It Out/Sabotage (διασκευή)"  Beastie Boys 5:21

Living Things Remix:

No. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "Burn It Down (RAC Remix)"  Linkin Park 3:38
2. "Burn It Down (Paul van Dyk Remix)"  Linkin Park 8:00
3. "Burn It Down (Swoon Remix)"  Linkin Park 4:51
4. "Until It Breaks (Datsik Remix)"  Linkin Park 6:04
5. "Roads Untraveled (Rad Omen Remix feat. Bun B)"  Linkin Park 5:32
6. "Burn It Down (Bobina Remix)"  Linkin Park 5:22
7. "Until It Breaks (Money Mark Remix)"  Linkin Park 4:36
8. "Powerless (Enferno Remix)"  Linkin Park 6:20

Acapellas και ορχηστρικά:

No. TίτλοςΣυνθέτες Διάρκεια
1. "Lost in the Echo (ορχηστρικό)"  Linkin Park 3:25
2. "In My Remains (ορχηστρικό)"  Linkin Park 3:20
3. "Burn It Down (ορχηστρικό)"  Linkin Park 3:50
4. "Lies Greed Misery (ορχηστρικό)"  Linkin Park 2:26
5. "I'll Be Gone (ορχηστρικό)"  Linkin Park 3:32
6. "Castle of Glass (ορχηστρικό)"  Linkin Park 3:25
7. "Victimized (ορχηστρικό)"  Linkin Park 1:48
8. "Roads Untraveled (ορχηστρικό)"  Linkin Park 3:50
9. "Skin to Bone (ορχηστρικό)"  Linkin Park 2:48
10. "Until It Breaks (ορχηστρικό)"  Linkin Park 3:55
11. "Tinfoil/Powerless (ορχηστρικό)"  Linkin Park 5:03
12. "Lost in the Echo (Acapella)"  Linkin Park 3:56
13. "In My Remains (Acapella)"  Linkin Park 3:43
14. "Burn It Down (Acapella)"  Linkin Park 3:56
15. "Lies Greed Misery (Acapella)"  Linkin Park 2:14
16. "I'll Be Gone (Acapella)"  Linkin Park 3:59
17. "Castle of Glass (Acapella)"  Linkin Park 3:49
18. "Victimized (Acapella)"  Linkin Park 1:14
19. "Roads Untraveled (Acapella)"  Linkin Park 3:11
20. "Skin to Bone (Acapella)"  Linkin Park 2:37
21. "Until It Breaks (Acapella)"  Linkin Park 3:43
22. "Powerless (Acapella)"  Linkin Park 3:26

Προσωπικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Chester Bennington – φωνή
  • Rob Bourdon – ντραμς
  • Brad Delson – κιθάρα, φωνητικά, επιπλέον φωνητικά στο "Until It Breaks", συνθεσάιζερ στο "Burn It Down", sampler στα "Lies Greed Misery", "Castle of Glass" και "Victimized", ακουστική κιθάρα στο "Castle of Glass"
  • Dave "Phoenix" Farrell – μπάσο, φωνητικά, sampler στα "Lost in the Echo", "Lies Greed Misery" και στο "Victimized"
  • Joe Hahn – turntables, samples, προγραμματισμός, φωνητικά, καλλιτεχνικός διευθυντής
  • Mike Shinoda – φωνή, ρυθμική κιθάρα, αρμόνιο, πιάνο, συνθεσάιζερ, έγχορδα και κόρνο στο "Castle of Glass", παραγωγός, μηχανικός, καλλιτεχνικός διευθυντής
  • Owen Pallett – έγχορδα στο "I'll Be Gone"
  • Rick Rubin – παραγωγός
  • Ethan Mates – μηχανικός
  • Andrew Hayes – βοηθός, μηχανικός, editor
  • Brad Delson – επιπλέον παραγωγός
  • Jerry Johnson – τεχνικός ντραμς
  • Ryan DeMarti – συντονιστής παραγωγής, συντονιστής A&R
  • Manny Marroquin – μίξινγκ (βοηθοί: Chris Galland και Del Bowers)
  • Brian Gardner – mastering
  • Rob Cavallo – A&R
  • Liza Jospeph – συντονιστής A&R
  • Peter Standish – διευθυντής μάρκετινγκ
  • Brandon Parvini – artwork, καλλιτεχνικός διευθυντής
  • The Uprising Creative – καλλιτεχνική διεύθυνση, σχέδιο
  • Frank Maddocks – σχέδιο του λογότυπου των Linkin Park

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κριτική Βαθμός
Metacritic 60/100[3]
Allmusic 3.5/5 stars[4]
About.com 2.5/5 stars[5]
The A.V. Club C[6]
Entertainment Weekly B[7]
The Guardian 3/5 stars[8]
Rolling Stone 3/5 stars[9]
Loudwire 4/5 stars[10]
Popmatters 6/10[11]
NME 5/10[12]
The Observer 3/5 stars[13]

Θέσεις στα τσάρτς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χώρα θέση
Αυστραλία 2[14]
Αυστρία 1[15]
Φλάνδρα 4[16]
Βαλλωνία 2[17]
Καναδάς 1[18]
Τσεχία 1[19]
Δανία 2[20]
Ολλανδία 1[21]
Φινλανδία 1
Γαλλία 2[22]
Γερμανία 1[23]
Χονγκ Κονγκ 2[24]
Ουγγαρία 1[25]
Ιρλανδία 2[26]
Ιταλία 1[27]
Μεξικό 5[28]
Νέα Ζηλανδία 1[29]
Ιαπωνία 2[30]
Νορβηγία 3[31]
Πολωνία 1[32]
Πορτογαλία 1[33]
Ρωσία 1[34]
Σκωτία 2[35]
Σλοβακία 1[36]
Νότια Κορέα 4[37]
Ισπανία 2[38]
Σουηδία 6[39]
Ελβετία 1[40]
Ταϊβάν 1[41]
Ηνωμένο Βασίλειο 1[42]
US Billboard 200 1[43]
US Rock Albums 1[43]
US Alternative Albums 1[43]
US Hard Rock Albums 1[43]
Billboard (Ελλάδα) 1[44]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Linkin Park: 'We finally feel comfortable in our own skin'». NME. 19 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 19 Απριλίου 2012. 
  2. «Linkin Park: 'Our new record is far more personal'». NME. 20 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 22 Απριλίου 2012. 
  3. «Living Things». Metacritic. 22 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. 
  4. Erlewine, Stephen. «Living Things - Linkin Park». Allmusic. Ανακτήθηκε στις 27 Ιουνίου 2012. 
  5. Grierson, Tim (24 Ιουνίου 2012). «Linkin Park - 'Living Things' Review». About.com. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουνίου 2012. 
  6. Rytlewski, Evan (26 Ιουνίου 2012). «Linkin Park: Living Things». The A.V. Club. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2012. 
  7. Anderson, Kyle (22 Ιουνίου 2012). «LIVING THINGS». Entertainment Weekly. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2012. 
  8. Simpson, Dave (21 Ιουνίου 2012). «Linkin Park: Living Things - review». guardian.co.uk. The Guardian. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2012. 
  9. Catucci, Nick (26 Ιουνίου 2012). «Living Things». Rolling Stone. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2012. 
  10. Childers, Chad (25 Ιουνίου 2012). «LINKIN PARK, 'LIVING THINGS' – ALBUM REVIEW». Loudwire. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2012. 
  11. Blum, Jordan (18 Ιουλίου 2012). «Living Things». Popmatters. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2012. 
  12. MacBain, Hamish (22 Ιουνίου 2012). «Linkin Park - 'Living Things'». NME. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2012. 
  13. Mongredien, Phil (24 Ιουνίου 2012). «Linkin Park: Living Things - review». guardian.co.uk. The Observer. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουνίου 2012. 
  14. «ARIA Charts». ARIA Charts. Ανακτήθηκε στις 1 Ιουλίου 2012. 
  15. «Longplay Charts Woche 26 / 2012». http://oe3.orf.at. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2012.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |publisher= (βοήθεια)
  16. «Ultratop Belgium (VL): Linkin Park - Living Things» (στα Dutch). Hung Medien. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2012. 
  17. «Ultratop Belgium (WA): Linkin Park - Living Things» (στα French). Hung Medien. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2012. 
  18. «Linkin Park - Living Things». Billboard. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2012. 
  19. «Czech Albums Top 50» (στα Czech). IFPI. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2012. 
  20. «Linkin Park - Living Things». Hung Medien/ danishcharts.com. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2012. 
  21. «Dutch Albums Chart» (στα Dutch). Hung Medien / hitparade.ch. Ανακτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2012. 
  22. «July 2012». 
  23. «German Albums Chart» (στα German). Media Control. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2012. 
  24. «July 2012». 
  25. «Top 40 album- és válogatáslemez-lista – 2012. 26. hét» (στα Hungarian). MAHASZ. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2012. 
  26. «GFK Chart-Track». GfK. Chart Track. Ανακτήθηκε στις 28 Ιουνίου 2012. 
  27. «Artisti - Classifica settimanale dal 25/06/2012 al 01/07/2012» (στα Italian). Federation of the Italian Music Industry. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουλίου 2012. 
  28. «Top 100 Mexico - Los Mas Vendidos - Semana del 25 de Junio al 01 de Julio del 2012» (στα Spanish). Asociación Mexicana de Productores de Fonogramas y Videogramas. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 16 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2012. 
  29. «2012 Top 40 Official NZ Albums». Ανακτήθηκε στις 2 Ιουλίου 2012. 
  30. «リヴィング・シングスリンキン・パーク» (στα Japanese). Oricon. Ανακτήθηκε στις 30 Ιουνίου 2012. 
  31. «Norwegian Albums Chart». Ανακτήθηκε στις 2 Ιουλίου 2012. 
  32. «Oficjalna lista sprzedazy» (στα Polish). OLiS. Ανακτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2013. 
  33. «Portuguese Albums Chart July 2012». 
  34. «Музыка:триумф нестыдной попсы». Lenta.ru. 28 Δεκεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2013. 
  35. «2012 Top 40 Official Scottish Albums Archive 7th July 2012». The Official Charts Company. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2012. 
  36. «YouTube podle soudu zodpovídá za obsah, který dodají uživatelé».  H παράμετρος |url= είναι κενή ή απουσιάζει (βοήθεια)
  37. «Gaon Album Chart». Ανακτήθηκε στις 5 Ιουλίου 2012. 
  38. «TOP 100 Albumes» (στα Spanish). promusicae.es. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2012. 
  39. «Linkin Park - Living Things». Swedishcharts.com. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2012. 
  40. «Linkin Park – Living Things – swisscharts.com». Hung Medien. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουλίου 2012. 
  41. «Western Weekly Top 20, Week 25, 2012» (στα Chinese). G-Music.com. Ανακτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2012. 
  42. «2012 Top 40 Official UK Albums Archive 7th July 2012». The Official Charts Company. Ανακτήθηκε στις 2 Ιουλίου 2012. 
  43. 43,0 43,1 43,2 43,3 «Living Things Awards». Allmusic. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2013. 
  44. «Billboard 200». Billboard Greece. Ανακτήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2013. 

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]