Darksiders

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Darksiders
Δημιουργός Vigil Games
Εκδότης THQ
Ημ/νία κυκλοφορίας 5  Ιανουαρίου 2010
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Darksiders είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης ρόλων hack and slash το οποίο κυκλοφόρησε στις 5 Ιανουαρίου του 2010 στην Αμερική και στις 7 Ιανουαρίου του 2010 στην Ευρώπη. Με στοιχεία από το βιντεοπαιχνίδι God of War, το Darksiders προσφέρει στους παίκτες έντονη δράση και έναν τεράστιο κόσμο για να εξερευνήσουν, ενώ υπάρχει πληθώρα αντιπάλων και μάχες με bosses.

Ένα βελτιωμένο port του παιχνιδιού με τίτλος Darksiders: Warmastered Edition κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου του 2016 για τα Microsoft Windows και το Steam, και στις 22 Νοεμβρίου για το PlayStation 4 και το Xbox One, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας για το Wii U είναι άγνωστη. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο, η κυκλοφορία καθυστέρησε, διότι οι δημιουργοί ήθελαν να το ανανεώσουν.

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σκοτώνοντας τέρατα ο παίκτης συλλέγει τις ψυχές τους. Αυτές τον βοηθούν να αγοράσει αντικείμενα όπως όπλα και powerups που κάνουν τις μάχες ευκολότερες. Μέσα στο παιχνίδι βρίσκεται αντιμέτωπος με παζλ τα οποία είτε επιλύονται γρήγορα είτε αναγκάζουν τον παίκτη να κάνει βόλτες προσπαθώντας να βρει ένα ειδικό αντικείμενο ή να γυρίσει μια τροχαλία ώστε να λυθεί το εν λόγω παζλ, π.χ. ώστε να ανυψωθεί μια γέφυρα.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ Παραδείσου και Κολάσεως ένα συμβούλιο που αποκαλείται Charred Council στέλνει τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης για να παρέμβουν και να σταματήσουν τον πόλεμο αρκετούς αιώνες αργότερα. Πολλά χρόνια μετά πιστεύοντας πως ο Άνθρωπος θα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στον πόλεμο δημιουργείται η Έβδομη Σφραγίδα και αυτός ο παράγοντας θα χαρακτηριστεί από το σπάσιμό της. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να εμφανιστούν οι τέσσερις καβαλάρηδες φέρνοντας ξανά ειρήνη. Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ονομάζεται War και είναι ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες του οποίου το καθήκον είναι να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ Παραδείσου και Κολάσεως και να βεβαιωθεί ότι και οι δύο πλευρές παίζουν δίκαια στον αιώνιο πόλεμο τους. Το πιο σημαντικό καθήκον του είναι να «απαντά» στις κλήσεις του Endwar και να τιμωρεί όποιον άγγελο και δαίμονα βρεθεί στη Γη πριν την ώρα που θα γίνει ο πολυαναμενόμενος πόλεμος. Όταν ο War εμφανιστεί για έναν ανεξήγητο λόγο στην Γη θα ανακαλύψει ότι οι υπόλοιποι τέσσερις καβαλάρηδες δεν βρίσκονται εκεί και η Έβδομη Σφραγίδα δεν έσπασε. Η εμφάνιση του αυτή θα πυροδοτήσει μια σειρά από γεγονότα που θα οδηγήσουν στον πόλεμο ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση με αποτέλεσμα να καταστραφεί η ανθρωπότητα και να υπερισχύσει ο Destroyer ένα τέρας που ο μόνος σκοπός του είναι να κυριαρχήσει .Ταυτόχρονα απελευθερώνεται και o Straga που σκοτώνει τον Abaddon (εξηγήσεις για αυτό το πρόσωπο θα δοθούν στη συνέχεια) και νικά τον War που σώζεται τελευταία στιγμή και μεταφέρεται στο Charred Council. Έτσι ο War καταδικάζεται για το ότι διατάραξε την ισορροπία και στέλνεται ξανά στη Γη με σκοπό να ανακαλύψει το άτομο που κρύβεται πίσω από αυτήν την δολοπλοκία για να εκδικηθεί ή να πεθάνει στην προσπάθεια. Στο πλευρό του War βρίσκεται ο Watcher ένας παρανοϊκός και αντιπαθητικός δαίμονας που συμβουλεύει τον War στο ταξίδι του . Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι παίζει και ο Vulgrim ένας δαίμονας που προμηθεύει τον War με όπλα με αντάλλαγμα έναν συγκεκριμένο αριθμό ψυχών που έχει συγκεντρώσει ο War από τους δαίμονες που έχει σκοτώσει. Στην διάρκεια του παιχνιδιού ο War θα ανακαλύψει αντικείμενα όπως γάντζους , λεπίδες κ.α. που θα ανοίξουν νέους δρόμους για τη λύση αυτού του μυστηρίου.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λίγων ωρών ο War θα συναντήσει τον Samael έναν δαίμονα που βρίσκεται φυλακισμένος .Μετά από ένα διασκεδαστικό boss battle ο War θα ελευθερώσει τον Samael και θα του ζητήσει να τον βοηθήσει στην εξιχνίαση του μυστήριου. Όμως ο Samael του ζητεί για αντάλλαγμα τις τέσσερις καρδιές των δαιμόνων που προστατεύουν τον πύργο που ζει ο Destroyer. Όταν ο War φτάνει νικά και τον τελευταίο ο Samael τον στέλνει στον πύργο του Destroyer και του λέει ότι θα ξανασυναντηθούν. Από εκεί και μετά το πραγματικό ταξίδι του War ξεκινά και ο War θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Azrael τον άγγελο του θανάτου που βρίσκεται φυλακισμένος εκεί. Ο Azrael παραδέχεται ότι συνωμότησε με τον Abaddon (που ήταν ο πρώτος στρατηγός των αγγέλων) και ότι κάλεσε τον War νωρίτερα προκαλώντας έτσι την Αποκάλυψη επειδή φοβόταν ότι οι στρατιές των αγγέλων θα έχαναν τη μάχη ενάντια στους δαίμονες. Τότε ο Watcher υπενθυμίζει το καθήκον του War δηλαδή να επαναφέρει την ισορροπία. Έτσι ο War κατευθύνεται στο εσωτερικό του κάστρου αντιμετωπίζοντας τον Straga και παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα του. Με το θάνατο του Straga το κάστρο αρχίζει και καταρρέει ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται ο Azrael σώζοντας τον War και μεταφέροντας τον στον Κήπο της Εδέμ. Εκεί ο Azrael λέει στον War ότι για να μάθει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σκοτώσει τον Destroyer πρέπει να απευθυνθεί στο Δέντρο της Γνώσης.

Διανομή ρόλων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Liam O'Brien ως War
  • Mark Hamill ως The Watcher
  • Phil LaMarr ως Vulgrim
  • Troy Baker ως Abaddon, Straga, Tormented Gate
  • Moon Bloodgood ως Uriel
  • Lani Minella ως Silitha, Tiamat
  • Vernon Wells ως Samael
  • J.B. Blanc ως Ulthane
  • Fred Tatasciore ως The Charred Council

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]