Crash Team Racing

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Crash Team Racing
ΔημιουργόςNaughty Dog
ΕκδότηςSony Computer Entertainment
ΣχεδιαστήςΤζέισον Ρούμπιν
ΠλατφόρμαPlayStation[1], PlayStation Portable, PlayStation 3 και PlayStation Vita
Ημ/νία κυκλοφορίας30  Σεπτεμβρίου 1999
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Crash Team RacingCTR: Crash Team Racing) είναι ένα βιντεοπαιχνίδι αγώνων καρτ, του 1999, που αναπτύχθηκε από τη Naughty Dog και κυκλοφόρησε από τη Sony Computer Entertainment για το PlayStation. Ουσιαστικά, πρόκειται για το τέταρτο παιχνίδι της σειράς Crash Bandicoot.

Το παιχνίδι επικεντρώνεται στην προσπάθεια μίας ετερόκλητης ομάδας, που προσπαθεί να σώσει τον πλανήτη της από τον εγωπαθή Nitros Oxide, μέσω αγώνων ταχύτητας. Στο εν λόγω παιχνίδι, ο παίχτης μπορεί σε κάποια φάση να τρέξει με όλους τους χαρακτήρες της σειράς (15 τον αριθμό), όμως αρχικά του δίνεται η δυνατότητα μόνο με τους οχτώ εξ αυτών.[2] Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν speed boosting power ups, διάφορα προστατευτικά κ.ά.[3]

Το παιχνίδι έλαβε πολύ καλές κριτικές για το gameplay του και τα γραφικά του.[4][5] Παρόλα αυτά, ο ήχος του, συνάντησε ανάμικτες κριτικές.[6] Το 2003, κυκλοφόρησε και σίκουελ του παιχνιδιού, ονόματι Crash Nitro Kart, το οποίο ήταν διαθέσιμο για το Game Boy Advance, το GameCube, το PlayStation 2, το Xbox και το N-Gage.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) redump.org.
  2. Instruction Booklet, p. 5.
  3. Instruction Booklet, p. 11.
  4. «Crash Team Racing review». Official PlayStation Magazine (U.S.): 34. March 2002. «The game that made kart racing cool. Nothing has ever matched its quality.». 
  5. «Crash Team Racing (psx: 1999): Reviews». Metacritic. Ανακτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2009. 
  6. Johnny Liu (1 Οκτωβρίου 1999). «Crash Team Racing review for the PS». Game Revolution. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2009. 

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]