Assassin's Creed IV: Black Flag

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Assassin's Creed IV: Black Flag
ΔημιουργόςUbisoft Montreal, Ubisoft Annecy, Ubisoft Romania, Ubisoft Kyiv, Ubisoft Montpellier και Ubisoft Quebec
ΕκδότηςUbisoft
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Wii U και PlayStation 3
Ημ/νία κυκλοφορίας29  Οκτωβρίου 2013 (PlayStation 3, Xbox 360 και Microsoft Windows) και 29  Οκτωβρίου 2013 (Nintendo Wii U, Βόρεια Αμερική)
δεδομένα (π  σ  ε )

To Assassin's Creed IV: Black Flag είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την Ubisoft Montreal και κυκλοφόρησε από την Ubisoft και αποτελεί prequel του Assassin's Creed III (2012). Το Black Flag κυκλοφόρησε για τα PlayStation 3Xbox 360 και Wii U τον Οκτώβριο του 2013 και ένα μήνα αργότερα για τα PlayStation 4Xbox One και τα Microsoft Windows.

Η πλοκή τοποθετείται σε μια φανταστική ιστορία πραγματικών γεγονότων και ακολουθεί τη χιλιετή διαμάχη μεταξύ των Assassins (Ασασίνων), που πολεμούν για να κρατηθούν η ειρήνη και η ελεύθερη θέληση, και των Templars (Ναϊτών ιπποτών), που επιθυμούν την ειρήνη μέσω ελέγχου. Διαδραματίζεται τον 18ο αιώνα στις Δυτικές Ινδίες στην Καραϊβική, κατά τη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα της Πειρατείας από το 1715 έως το 1722, και ακολουθεί τον διαβόητο Ουαλό πειρατή Edward Kenway (Έντουαρντ Κένγουεϊ), ο οποίος ψάχνει για πλούτη και λαμβάνει μέρος στη διαμάχη μεταξύ των Ασασίνων και των Ναϊτών ιπποτών.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο κύριος χαρακτήρας είναι ο Έντουαρντ Κένγουεϊ (με τη φωνή του Matt Ryan), ένας Ουαλός κουρσάρος που έγινε πειρατής και τελικά μέλος της Αδελφότητας των Ασασίνων. Ο Έντουαρτ είναι ο πατέρας του Χέιθαμ Κένγουεϊ και παππούς του Κόνορ από το Assassin's Creed III. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ο Έντουαρντ συναντά και συναναστρέφεται με αληθινά ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Έντουαρντ "Μαυρογένης" Θατς (Mark Bonnar), ο Μπέντζαμιν Χόρνιγκολντ (Ed Stoppard), η Μαίρη Ριντ (Olivia Morgan), η Αν Μπόνι (Sarah Greene), ο Κάλικο Τζακ (O-T Fagbenle), και ο Τσαρλς Βέιν (Ralph Ineson).

Σκηνικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπως και στα προηγούμενα Assassin's Creed παιχνίδια, η ιστορία είναι χωρισμένη σε δύο συνυφασμένα μισά, όπου το ένα τοποθετείται στο παρόν και το άλλο στο παρελθόν, σε ένα ιστορικό σκηνικό. Παρόλο που προηγουμένως η παροντική ιστορία είχε καθορίσει πως χρειαζόταν ένα Animous για να δεις τις αναμνήσεις ενός προγόνου κάποιου, το τέλος του Assassin's Creed III αποκαλύπτει ότι η Abstergo μπορεί τώρα να δει τις γενετικές αναμνήσεις ενός φιλοξενούμενου απλά με το να ταξινομήσει το DNA του. Έτσι ο μη ορατός χαρακτήρας που ελέγχει ο παίκτης, προσλαμβάνεται από την Abstergo Entertainment για να ερευνήσει έναν καθοριστικό χαρακτήρα από τους προγόνους του Desmond Miles, τον Έντουαρντ Κένγουεϊ, εναν διαβόητο πειρατή και κουρσάρο που δρούσε κάτα τη διάρκεια του Χρυσού Αιώνα της Πειρατείας. Η ιστορία του Κένγουεϊ τοποθετείται στη Καραϊβική, και αναμειγνύει θαλασσινή εξερεύνηση με ναυμαχίες και στεριανές περιπέτειες στη Κούβα, στη Τζαμάικα, και σε διάφορα νησιά της Καραϊβικής, που ανήκουν στη νότια Φλόριντα και στο ανατολικό Μεξικό.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]