Arisen My Senses

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Arisen My Senses"
Single από Μπιορκ
από το άλμπουμ Utopia
Κυκλοφόρησε21 Μαρτίου 2018
Format
Είδος
Διάρκεια5:00
ΔισκογραφικήOne Little Indian
Στιχουργός
Παραγωγός
  • Björk
  • Arca
singles των Μπιορκ ανά χρονολογία
Blissing Me
(2017)
Arisen My Senses
(2018)
-

Το "Arisen My Senses" είναι τραγούδι της Ισλανδής μουσικού Μπιορκ από το ένατο στούντιο άλμπουμ της Utopia. Κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου 2018 ως το τρίτο σινγκλ του άλμπουμ από την One Little Indian. Το τραγούδι γράφτηκε και παράχθηκε από τη Μπιορκ και τον Arca, με τον οποίο συνεργάστηκε για την παραγωγή όλου του άλμπουμ.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε συνέντευξή της για την προώθηση του άλμπουμ στο Fact Magazine, η Μπιορκ δήλωσε πως το "Arisen My Senses" ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε με την Arca για το Utopia. Χρησιμοποίησε ένα σύντομο απόσπασμα από το τραγούδι του δεύτερου, "Little Now A Lot" από το mixtape του Baron Foyel.[1]

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν και στα τέλη του 2017 έκανε πρεμιέρα το μουσικό βίντεο του "Arisen My Senses", ωστόσο αυτό δεν κυκλοφόρησε σαν σινγκλ, μέχρι τον επερχόμενο Μάρτιο. Στις 21 Μαρτίου 2018 κυκλοφόρησε ψηφιακά ένα EP με τρία ρεμίξ του τραγουδιού.[2] Περιελάμβανε τις εκδοχές του τραγουδιού από τον IDM μουσικό Lanark Artefax, τον παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής Jlin και την μουσικό και τραγουδίστρια Kelly Lee Owens. Την ίδια μέρα ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες για τη φυσική του εκδοχή, ένα 12" βινύλιο σε "slug genitalia" (γεννητικών οργάνων γυμνοσάλιαγκα) χρώμα.[3] Θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου 2018, δύο μέρες πριν η Μπιορκ ξεκινήσει το Utopia Tour στο All Points East του Λονδίνου.[4]

Μουσικό Βίντεο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Arisen My Senses" ήταν το τέταρτο τραγούδι του Utopia, για το οποίο κυκλοφόρησε μουσικό βίντεο. Παρουσιάζει την αναγέννηση της Μπιορκ, δείχνοντάς τη "να ξεπροβάλλει από μια μήτρα, πριν εισέλθει σε ένα φανταστικό κόσμο ως ένα εκρηκτικό και φτερωτό πλάσμα".[5] Για τη δημιουργία του βίντεο συνεργάστηκε με τον Jesse Kanda, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά το 2015, για το εικονικής πραγματικότητας βίντεο του "Mouth Mantra", αλλά και με την Arca.[6] Οι φιγούρες του βίντεο κατασκευάστηκαν από τον Tristan, γιο του καλλιτέχνη οπτικών εφε John Schoonraad.[6] Ο ίδιος είχε βοηθήσει τον πατέρα του για το καλούπι της Μπιορκ στο μουσικό βίντεο του "Hunter", που αργότερα επαναχρησιμοποιήθηκε στο "All is Full of Love". Το βίντεο έκανε πρεμιέρα στο WeTransfer, στις 18 Δεκεμβρίου 2017, τρεις μήνες πριν την κυκλοφορία του ως σινγκλ.[6] Το Paste Magazine το χαρακτήρισε ως "το πιο καυτό βίντεό της μέχρι σήμερα"[7], αλλά η εμφάνιση της Arca στο βίντεο προκάλεσε αρνητικές κριτικές από τους θαυμαστές της.

Εκδοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Album version – 5:00
  • Lanark Artefax Remix – 5:12
  • Jlin Rework – 3:27
  • Kelly Lee Owens Remix – 6:38

Ιστορικό Κυκλοφοριών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιοχή Ημερομηνία Δισκογραφική Format
Παγκοσμίως 21 Μαρτίου 2018 One Little Indian Digital download
25 Μαΐου 2018 12" βινύλιο

Χρήσιμοι σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

WeTransfer presents: 'Arisen My Senses' a video by Bjork and Jesse Kanda

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Arisen My Senses της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).