All Night Long (τραγούδι, Rainbow)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"All Night Long"
"All Night Long (τραγούδι, Rainbow)" Εξώφυλλο
Τραγούδι από Rainbow
από το άλμπουμ Down to Earth
ΚυκλοφόρησεΦεβρουάριο 1980
ΕίδοςHard rock
heavy metal [1]
Διάρκεια3:53
ΔισκογραφικήPolydor
ΣτιχουργόςΡίτσι Μπλάκμορ
Ρότζερ Γκλόβερ
ΠαραγωγόςΡότζερ Γκλόβερ

Το "All Night Long" είναι ένα τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Rainbow. Κυκλοφόρησε ως σινγκλ το 1980 από το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος Down to Earth και έγινε η δεύτερη κορυφαία επιτυχία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας στο νούμερο 5 των charts. Ήταν το δεύτερο και τελευταίο σινγκλ που τραγούδησε ο Γκράχαμ Μπονέτ για το συγκρότημα, ο οποίος μαζί με τον ντράμερ Κόζι Πάουελ έφυγε μετά το φεστιβάλ Monsters of Rock τον Αύγουστο του 1980.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στην κριτική του για το Record Mirror, ο Σάιμον Λάντγκεϊτ λέει ότι «αυτός είναι ένα πραγματικό θαύμα. Εντελώς πέρα από την κορυφή, ηλίθιοι στίχοι, ο Κόζι Πάουελ ξεφεύγει σε αυτό που ακούγεται σαν μια μεγάλη κονσέρβα μπισκότου και το λατρεύω» και «επιτακτική ανάγκη να το παίξεις δυνατά και να πηδάς πάνω-κάτω, κατά προτίμηση χτυπώντας τον εαυτό σου στο κεφάλι με ένα μεταλλικό δίσκο τσαγιού ταυτόχρονα».

Το τραγούδι δέχτηκε επίσης κάποια κριτική λόγω των απροκάλυπτα σεξιστικών στίχων του. Αυτό προκάλεσε μια δισέλιδη διάδοση για τον σεξισμό στη μουσική σε ένα τεύχος του περιοδικού Sounds τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους. [2] Σε ένα τεύχος που κυκλοφόρησε ένα μήνα αργότερα, ο Μπλάκμορ εμφανίστηκε στο μπροστινό εξώφυλλο ντυμένος με καλσόν και τιράντες, με τον τίτλο "Blackmore in new 'Black Stockings' Sexism Outrage" (μετάφραση: Ο Μπλάκμορ σε νέο Σεξιστικό Παραλλήρημα με «Μαύρα Καλσόν»), και αυτό ήταν πιθανότατα ένα διαφημιστικό κόλπο. [3] Για την κριτική του τραγουδιού είπε:

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που είναι πολύ βαρετές. Όλοι ξέρουν ότι είναι χιουμοριστικό και ο καθένας που δεν το ξέρει αυτό δεν αξίζει κάποιος να μιλάει για αυτόν ούτως ή άλλως. Ολόκληρος ο κόσμος είναι πάντα οι άντρες να κυνηγάνε τις γυναίκες και η γυναίκα είναι το παγόνι που γυρνάει γύρω μετά τα φτερά της προς τα πάνω, όποτε αυτός είναι ο τρόπος που πάντα θα είναι ανεξάρτητα πόσοι άνθρωποι θα περιφέρονται προσπαθώντας να το αλλάξουν»

— Sounds, 11 Οκτωβρίου 1980, [4]

Weiss Heim[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η B-side που δεν υπήρχε στο άλμπουμ, το "Weiss Heim" είναι ένα οργανικό τραγούδι, που ηχογραφήθηκε τον Ιανουάριο του 1980 στα Sweet Silence Studios στην Κοπεγχάγη. Το όνομα του τραγουδιού, που σημαίνει «Λευκό Σπίτι» στα γερμανικά (αν και γραμματικά λάθος καθώς το επίθετο στερείται κλίσης - το σωστό θα ήταν «Weisses Heim»), προέρχεται από ένα όνομα που ο Μπλάκμορ είχε δώσει στο σπίτι στο οποίο ζούσε εκείνη την εποχή. [4]

7" Ηνωμένο Βασίλειο:

  1. "All Night Long" – 3:50
  2. "Weiss Heim" – 5:07

7" Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής:

  1. "All Night Long" – 3:49
  2. "Danger Zone" – 4:30

7" Ολλανδία:

  1. "All Night Long" – 3:49
  2. "No Time To Lose" – 3:41

Charts[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Chart (1980) Κορυφαία θέση
Ιρλανδία (IRMA) 6
UK Singles (OCC) 5
US Billboard Hot 100[7] 110

Πιστοποιήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιοχή Διάκριση Διακρίσεις/πωλήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο (BPI)[8] Silver 250.000^

*πωλήσεις αντιτύπων βασιζόμενες μόνο στις βραβεύσεις
^αποστολές αντιτύπων βασιζόμενες μόνο στις βραβεύσεις

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Stanley, Bob (13 Σεπτεμβρίου 2013). «Some Kind of Monster: Metal». Yeah Yeah Yeah: The Story of Modern Pop. Faber & Faber. σελ. 570. ISBN 978-0-571-28198-5. 
  2. October 2014, Jon Hotten08. «Rainbow Rising: How Rainbow Became Accidental Pop Stars». Classic Rock Magazine (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2020. 
  3. Bloom, Jerry (5 Νοεμβρίου 2009). Black Knight: Ritchie Blackmore (στα Αγγλικά). Omnibus Press. ISBN 978-0-85712-053-3. 
  4. 4,0 4,1 «Rainbow Fanclan Legacy Interviews». www.rainbowfanclan.com. Ανακτήθηκε στις 9 Μαρτίου 2020. 
  5. "The Irish Charts – Search Results – All Night Long". Irish Singles Chart. Ανακτήθηκε στις 10 March 2020.
  6. "Official Singles Chart Top 100". Official Charts Company. Ανακτήθηκε στις 10 March 2020.
  7. «All Night Long (song by Rainbow [British rock band]) ••• Music VF, US & UK hits charts». www.musicvf.com. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2020. 
  8. «British single certifications – Rainbow – All Night Long». British Phonographic Industry.  Enter All Night Long in the field Keywords. Select Title in the field Search by. Select single in the field By Format. Επιλέξτε Silver στο πεδίο By Award. Πατήστε Search