Ντούγκι Γουάιτ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ντούγκι Γουάιτ
Ο Γουάιτ το 2012
Πληροφορίες
Όνομα γέννησηςΝτάγκλας Γουάιτ
Γέννηση7  Μαρτίου 1960[1]
Motherwell[2]
ΚαταγωγήΜάδεργουελ, Σκωτία
EίδοςHeavy Metal, Hard Rock, Power Metal
ΙδιότητεςΜουσικός, Συνθέτης
Μουσικά όργαναΦωνητικά
Παρουσία1984 - σήμερα
ΣυμμετοχέςLa Paz, Midnight Blue, Rainbow, Cornerstone, Yngwie Malmsteen's Rising Force, Praying Mantis, Rata Blanca, Tank, Demon’s Eye, Michael Schenker's Temple of Rock, Stardust Reverie Project
Ιστότοπος
doogiewhite.com

Ο Ντούγκι Γουάιτ (αγγλ. Douglas "Doogie" White) είναι Σκωτσέζος τραγουδιστής της ροκ μουσικής, γνωστός για τη συμμετοχή του στα συγκροτήματα των Rainbow και του Yngwie Malmsteen.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Ντούγκι Γουάιτ γεννήθηκε στο Μάδεργουελ της Σκωτίας στις 7 Μαρτίου 1960. Στα εφηβικά του χρόνια, συμμετείχε στους Kirk’s Youth fellowship όπου γνώρισε το ντράμερ Κένι Τζόνστον και μετά την αποφοίτηση του, εντάχθηκε στους Tryxter. Ενώ βρισκόταν σε ζωντανή εμφάνιση με τους Tryxter, γνώρισε τον κιθαρίστα Τσικ ΜακΣέρι με τον οποίο σχημάτισαν τους La Paz κυκλοφορώντας τους δίσκους "Old Habits Die Hard" το 1985 και "The Amy Tapes" το 1988. Μετά την κυκλοφορία και του δεύτερου δίσκου, ο Γουάιτ μετακόμισε στο Λονδίνο και εντάχθηκε στους Midnight Blue, με τους οποίους κυκλοφόρησε το δίσκο "Take the Money and Run", το 1994. Λίγο πριν, είχε περιοδεύσει για δύο εβδομάδες στην Ιαπωνία με το New Wave of British Heavy Metal συγκρότημα, Praying Mantis.

Το 1993, οι Deep Purple έπαιζαν στο Λονδίνο και ο Γουάιτ παραβρέθηκε στη συναυλία δίνοντας μία κασέτα με δικές του ηχογραφήσεις στο μάνατζερ του συγκροτήματος, Κόλιν Χαρτ. Εκείνο το διάστημα, γνώρισε τον κιθαρίστα Άσλεϊ Λίμερ και μαζί με τον κιμπορντίστα Τζεμ Ντέιβις των Midnight Blue σχημάτισαν τους Chain και ηχογράφησαν το δίσκο "Eros of Love and Destruction" ο οποίος κυκλοφόρησε μερικά χρόνια αργότερα, το 1997. Ο Γουάιτ βρισκόταν στο Βέλγιο όταν έμαθε ότι οι Iron Maiden έψαχναν για αντικαταστάτη του Μπρους Ντίκινσον και έστειλε ένα demo με αποτέλεσμα να τον καλέσουν για δύο οντισιόν, αλλά τελικά να προσλάβουν τον Μπλέιζ Μπέιλι.

Το 1994, ο Ρίτσι Μπλάκμορ κάλεσε τον Γουάιτ να συμμετάσχει στους ανασχηματισμένους Rainbow, στους οποίους εντάχθηκε στις 20 Απριλίου 1994 και παρέμεινε μέχρι το 1997 όταν και διαλύθηκαν οριστικά. Μαζί ηχογράφησαν το δίσκο "Stranger In Us All" και περιόδευσαν σε όλο τον κόσμο.

Το 2001, εντάχθηκε στους Rising Force του Yngwie Malmsteen, περιοδεύοντας στη Νότια Αμερική και ηχογραφώντας το δίσκο "Attack!!" το 2002. Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε και το "Human Stain" των Cornerstone, συγκρότημα το οποίο δημιούργησε με τον μπασίστα των Royal Hunt, Στέεν Μόργκενσεν. Ακολούθησε το "Once Upon Our Yesterdays" και μία ευρωπαϊκή περιοδεία, το 2003. Επίσης, μοιράστηκε τα μικρόφωνο του δίσκου "The Journey Goes On" των Praying Mantis, με τον πρώην τραγουδιστή των Uriah Heep, Τζον Σλόμαν.

Το 2005 κυκλοφόρησε το "Unleash The Fury" με τον Malmsteen και δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε το τέταρτο άλμπουμ των Cornerstone με τίτλο "Two Tales Of One Tomorrow". Ο Γουάιτ έγινε μέλος των Γερμανών Empire αντικαθιστώντας τον Τόνι Μάρτιν και κυκλοφόρησε μαζί τους το δίσκο "Chasing Shadows", το Νοέμβριο του 2007. Την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στους Tank κυκλοφορώντας το "War Machine", το 2010. Την επόμενη χρονιά, ανέλαβε τα φωνητικά για το δίσκο "The Stranger Within" των Demon's Eye και κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, "As Yet Untitled". Το 2012 κυκλοφόρησε το δίσκο "Granite" με επανεκτελέσεις τραγουδιών των La Paz.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]