Χρήστης:TeamGale/πρόχειρο/Marvel

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

LC[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

S1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

46-66

Νο
επεισοδίου
σειράς
Νο
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος[a] Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
11 "Moment of Truth" Paul McGuiganCheo Hodari Coker30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Λουκ Κέιτζ, ένας πρώην κατάδικος με υπεράνθρωπη δύναμη και άθραυστο δέρμα, κρατάει χαμηλούς τόνους δουλεύοντας στο μπαρμπέρικο ενός πρώην γκάνγκστερ, του Χένρι «Ποπ» Χάντερ, σκουπίζοντας τρίχες από το πάτωμα, πλένοντας πετσέτες και καθαρίζοντας, αλλά και ως λαντζέρης στο νυχτερινό κλαμπ του εγκληματία Κορνέλ «Κότονμαουθ» Στόουκς, Harlem's Paradise. Ο Κέιτζ αντικαθιστά τον Ντάντε ένα βράδυ ως μπάρμαν, αφού ο Ντάντε ειδοποίησε πως είναι άρρωστος και δεν θα πάει δουλειά. Στην πραγματικότητα, ο Ντάντε μαζί με τους φίλους του, Σαμίκ και Τσίκο, επιτίθενται σε άντρες του Στόουκς και του Ντομίνγκο Κόλον, οι οποίοι ετοιμάζονται να κάνουν μια συναλλαγή όπλων. Ο Ντάντε πανικοβάλλεται και ο Σαμίκ τον σκοτώνει, φεύγοντας μαζί με τον Τσίκο και τα λεφτά. Οι ντετέκτιβ Μίστι Νάιτ και Ραφαέλ Σκαρφ ερευνούν την υπόθεση και κατάσχουν τα όπλα της Hammer Industries τα οποία πωλούσε ο Στόουκς. Με τη βοήθεια του Σέιντς Άλβαρεζ, ο οποίος δουλεύει για τον προμηθευτή του Στοουκς, Ντάιαμοντμπακ, ο Στόουκς φτάνει στα ίχνη του Σαμίκ, τον σκοτώνει και παίρνει το μερίδιο από τα χρήματα που πήρε. Οι άντρες του Στόουκς στηρίζουν επίσης την ξαδέλφη του, Μαράια Ντίλαρντ, μια Σύμβουλο, και απαιτούν εισφορές για τον σκοπό της από τους σπιτονοικοκύρηδες του Κέιτζ. Ο Κέιτζ τους αντιμετωπίζει διώχνοντάς τους, αλλά αρνείται να αμειφθεί για αυτό που έκανε.


Ο Ραφαέλ Σαντίκ ερμηνεύει τα τραγούδια του «Good Man» και «Angel» στο Harlem's Paradise. Ο Κόκερ επέλεξε το δεύτερο όταν «βρισκόταν ακόμα στα σκαριά» και ο Σαντίκ το τελείωσε ειδικά για τη σειρά.[3] Ο d-Nice εμφανίζεται επίσης ως DJ στο Harlem's Paradise.[4] 
22 "Code of the Streets" Paul McGuiganCheo Hodari Coker30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ποπ ζητάει από τον Κέιτζ να βρει τον Τσίκο, καθώς ο Κέιτζ το χρωστάει στον Ποπ ως αντάλλαγμα για το ότι δε λέει τίποτα για το παρελθόν του ως κατάδικος και τις υπερδυνάμεις του. Ο Ποπ θέλει να φέρει τον Τσίκο στο μπαρμπέρικο, το οποίο θεωρείται ως η «Ελβετία» του Χάρλεμ. Ενώ τον ψάχνει, ο Κέιτζ βλέπει τον Κότονμαουθ να παραδίδει τα χρήματα του Σαμίκ στην Ντίλαρντ, στο Συγκρότημα εις μνήμην του Κρίσπους Άτικς. Η Ντίλαρντ χρησιμοποίησε τις δωρεές από την καμπάνια της για να ανακατασκευαστεί το Harlem's Paradise για τον Κότονμαουθ και τώρα την αποπληρώνει με τα χρήματα από τις πωλήσεις όπλων. Ο Κέιτζ βρίσκει τον Τσίκο και τον πείθει να κρυφτεί στο μπαρμπέρικο. Η Νάιτ και ο Σκαρφ επισκέπτονται το μπαρμπέρικο ψάχνοντας για τον Τσίκο, αλλά ο Ποπ κρατάει το πού βρίσκεται κρυφό. Στη συνέχεια, στέλνει τον Κέιτζ να προσφέρει μια συμφωνία στον Κότονμαουθ με την οποία εκείνος συμφωνεί, αφού έχει μεγαλώσει στους δρόμους μαζί με τον Ποπ και τον πατέρα του Τσίκο. Το δεξί του χέρι όμως, ο Τόουν, μαθαίνει από τον Τερκ Μπαρέτ πού βρίσκεται ο Τσίκο και επιτίθεται στο μπαρμπέρικο. Από την επίθεση, ο Τσίκο τραυματίζεται, ενώ ο Ποπ πέφτει νεκρός. Αργότερα, ο Κότονμαουθ πετάει τον Τόουν από την οροφή του κλαμπ σκοτώνοντάς τον και θρηνεί για τον Ποπ. Η Ντίλαρντ παίρνει τα υπόλοιπα χρήματα στο Κρίσπους Άτικς.


Η Φέιθ Έβανς ερμηνεύει το «Mesmerized» στο Harlem's Paradise.[5] 
33 "Who's Gonna Take the Weight?" Guillermo NavarroMatt Owens30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Στόουκς προσφέρεται να πληρώσει τα έξοδα της κηδείας του Ποπ και έπειτα εξηγεί στον Κέιτζ πως δεν είχε ιδέα τι έκανε ο Τόουν, ο οποίος ενέργησε μόνος του. Ο Κέιτζ μαθαίνει από έναν τακτικό πελάτη, τον Μπόμπι Φις, πως το μπαρμπέρικο κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών και αποφασίζει να πάρει τα χρήματα του Στόουκς για να καλύψει τα χρέη και να ξανανοίξει το μαγαζί. Επισκέπτεται τον Τσίκο στο νοσοκομείο και μαθαίνει πως ο Στόουκς σχεδιάζει να μεταφέρει όλα του τα χρήματα στο Κρίσπους Άτικς αν ξεσπάσει κάποια κρίση. Ο Κέιτζ βάζει στο μάτι τις δουλειές του Στόουκς παγιδεύοντας τον Κόλον και ο Στόουκς μετακινεί τα χρήματά του. Ο Κέιτζ επιτίθεται στο Συγκρότημα όσο η Ντίλαρντ είναι εκτός, ακινητοποιώντας τους φύλακες και κλέβοντας ένα μικρό μέρος των χρημάτων για να το δώσει στον Φις. Οι Νάιτ και Σκαρφ καταφτάνουν στο Συγκρότημα και κατάσχουν τα υπόλοιπα χρήματα. Ο Τσίκο προσεγγίζει τον Σκαρφ και προσφέρεται να καταθέσει εναντίον του Στόουκς, ενώ αποκαλύπτει πως ο Κέιτζ ήταν αυτός που επιτέθηκε στο Συγκρότημα. Ο Σκαρφ, που στην πραγματικότητα πληρώνεται από τον Στόουκς, σκοτώνει τον Τσίκο και λέει στον Στόουκς για τον Κέιτζ. Ο Στόουκς πάει στο μέρος όπου διαμένει ο Κέιτζ και ανατινάζει το κτίριο με έναν πύραυλο.


Ο Τσαρλς Μπράντλεϊ τραγουδά το «Ain't It a Sin».[6] 
44 "Step in the Arena" Vincenzo NataliCharles Murray30 Σεπτεμβρίου 2016
Στα χαλάσματα του εστιατορίου, ο Κέιτζ θυμάται το παρελθόν του ως αστυνομικός Καρλ Λούκας, όπου τον παγίδευσαν για ένα έγκλημα που δεν είχε κάνει και φυλακίστηκε στις φυλακές Σίγκεϊτ, όπου επικεφαλής σωφρονιστικός αστυνομικός ήταν ο Άλμπερτ Ράκχαμ. Εκεί, γίνεται φίλος με τον συγκρατούμενό του Σκουάμπλς, αναπτύσσει αισθήματα για την ψυχολόγο Ρίβα Κόνορς, αναγκάζεται να συμμετέχει σε παράνομους αγώνες μποξ που διοργανώνει ο Ράκχαμ και συναντά τον Σέιντς, ο οποίος ήταν κρατούμενος τότε εκεί. Ο Λούκας και η Κόνορς σχεδιάζουν να εκθέσουν τις παράνομες δραστηριότητες του Ράκχαμ, αλλά όταν το μαθαίνει ο Ράκχαμ (από τον Σκουάμπλς που βασανίζεται μέχρι θανάτου), βάζει να χτυπήσουν βίαια τον Λούκας μέχρι θανάτου. Η Κόνορς ζητάει από τον Δρ. Νόε Μπερστίν, έναν επιστήμονα που διεξάγει παράνομα πειράματα στους κρατούμενους ως αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή τους, να σώσει τον Λούκας χρησιμοποιώντας μια επέμβαση που επιταχύνει την επούλωση. Ο Ράκχαμ σαμποτάρει το πείραμα με αποτέλεσμα ένα ατύχημα, όπου ο Λούκας αποκτά τις ικανότητες που έχει σήμερα. Δραπετεύει και συναντά την Κόνορς, ξεκινώντας μια καινούρια ζωή μαζί της χρησιμοποιώντας πια το όνομα «Λουκ Κέιτζ». Στο παρόν, ο Κέιτζ καταφέρνει να βγει από τα συντρίμμια μαζί με τη σπιτονοικοκυρά του και αποκαλύπτει τις ικανότητες και το όνομά του στα μέσα. 
55 "Just to Get a Rep" Marc JobstJason Horwitch30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κλερ Τεμπλ φτάνει στο Χάρλεμ για να επισκεφτεί τη μητέρα της, Σολεδάδ, στην οποία λέει για τις εμπειρίες της βοηθώντας χαρισματικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Κέιτζ. Ο Στόουκς αρχίζει να αποσπά χρήματα από τους κατοίκους του Χάρλεμ για να καλύψει τα χρέη του κατηγορώντας για αυτό τον Κέιτζ, ευελπιστώντας να στρέψει τη γειτονιά εναντίον του. Ο Κέιτζ αντιστέκεται βοηθώντας και επιστρέφοντας αυτά που τους πήραν. Ο Κέιτζ αντιμετωπίζει τον Στόουκς απαιτώντας να σταματήσει αυτό που κάνει, ενώ ο Σέιντς τον αναγνωρίζει ως Καρλ Λούκας. Ο Σέιντς αποκαλύπτει στον Στόουκς ένα νέο όπλο, τη λεγόμενη «Σφαίρα Ιούδας» η οποία είναι κατασκευασμένη από εξωγήινο μέταλλο και βάση ενός πρωτότυπου που κλάπηκε από τη Hammer Industries, το οποίο θα μπορούσε να σκοτώσει τον Κέιτζ. Ο Στόουκς όμως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσει, οπότε ο Ντάιαμοντμπακ προσφέρεται να σκοτώσει εκείνος τον Κέιτζ με αντάλλαγμα να αποκτήσει τον έλεγχο του Χάρλεμ. Αντί αυτού, ο Στόουκς αποφασίζει να κλέψει τα όπλα από την αποτυχημένη ανταλλαγή με τον Κόλον και να τα πουλήσει, ώστε να βγάλει χρήματα και να αγοράσει τη Σφαίρα. Ο Σκαρφ παίρνει τα όπλα από το κτίριο αποδεικτικών στοιχείων της αστυνομίας, αλλά δεν τα παραδίδει στον Στόουκς. Μέχρι τότε, η Νάιτ ενημερώνεται από την Αρχηγό Μπέτι Όντρεϊ πως ο Σκαρφ βρίσκεται υπό έρευνα.


Ο Τζιντένα ερμηνεύει το σινγκλ του «Long Live the Chief» κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ήχου στο Harlem's Paradise, πριν την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ με το ίδιο όνομα.[5] 
66 "Suckas Need Bodyguards" Sam MillerNathan Louis Jackson30 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Σκαρφ επιχειρεί να εκβιάσει τον Στόουκς αλλά εκείνος τον πυροβολεί τραυματίζοντάς τον σοβαρά, με αποτέλεσμα να το σκάσει και να κρυφτεί στο μπαρμπέρικο του Ποπ. Ο Κέιτζ και ο Φις βρίσκονται στο μαγαζί της Σολεδάδ για πρωινό συζητώντας το μέλλον του μπαρμπέρικου, όπου καταφτάνει η Κλερ και συναντά και πάλι τον Κέιτζ. Οι δυο τους συζητάνε για τις ικανότητες του Κέιτζ καθώς πηγαίνουν προς το μπαρμπέρικο όπου βρίσκουν τον Σκαρφ, και η Κλερ φροντίζει τις πληγές του. Η Νάιτ συνεργάζεται με τον υπολοχαγό Πέρεζ, ο οποίος πληρώνεται επίσης από τον Στόουκς και έχει διαταγή να σκοτώσει τον Σκαρφ. Η Νάιτ καταλαβαίνει πως κάτι συμβαίνει και ξεγελάει τον Πέρεζ να ομολογήσει την εμπλοκή του με τον Στόουκς πριν τον συλλάβει. Ο Κέιτζ βρίσκει ένα σημειωματάριο στο διαμέρισμα του Σκαρφ αλλά η Νάιτ τον βλέπει, με αποτέλεσμα εκείνος, η Κλερ και ο Σκαρφ να το βάλουν στα πόδια. Κατευθύνονται προς το κεντρικό αστυνομικό τμήμα για να παραδώσουν τον Σκαρφ και τα στοιχεία, αλλά πέφτουν σε ενέδρα από μισθοφόρους που δουλεύουν για τον Στόουκς. Ο Κέιτζ τους απομακρύνει αλλά ο Σκαρφ πεθαίνει. Ο Στόουκς συλλαμβάνεται βάση των στοιχείων που έχουν από τον Σκαρφ, ενώ η Ντίλαρντ ενημερώνεται για αυτό από μια δημοσιογράφο που μόλις την έχει εκθέσει για πιθανή εμπλοκή στις εγκληματικές δραστηριότητες του Στόουκς κατά τη διάρκεια ζωντανής αναμετάδοσης. 
77 "Manifest" Andy GoddardAkela Cooper30 Σεπτεμβρίου 2016

Το σημειωματάριο του Σκαρφ δεν γίνεται αποδεκτό ως αποδεικτικό στοιχείο κι έτσι ο Στόουκς απαλλάσσεται από τις κατηγορίες και αφήνεται ελεύθερος. Απειλεί να εκθέσει την πραγματική ταυτότητα του Κέιτζ στέλνοντάς τον πίσω στη φυλακή και ο Κέιτζ θέλει να φύγει από το Χάρλεμ, αλλά η Κλερ τον πείθει να μείνει και να παλέψει. Ο Στόουκς αναπολεί τα παιδικά του χρόνια όπου μεγάλωνε με τη Ντίλαρντ και τη γιαγιά τους, τη μαφιόζο Μάμα Μάμπελ. Ο θείος Πιτ τον ενθάρρυνε για το μουσικό του ταλέντο, αλλά η Μάμπελ ανάγκασε τον Στόουκς να σκοτώσει τον Πιτ όταν έμαθε πως έκανε κρυφές συμφωνίες με τους αντιπάλους της και είχε κακοποιήσει τη Ντίλαρντ. Μετά τις αποκαλύψεις για διαφθορά στο τμήμα, η Όντρεϊ αποσύρεται και τη θέση της παίρνει η Επιθεωρητής Πρισίλα Ρίντλεϊ. Η Νάιτ αρχίζει να αμφιβάλει για τον Κέιτζ έπειτα από μια συζήτηση που έχει με την Ρίντλεϊ κι όταν εκείνος επιστρέφει τα κλεμμένα όπλα (τα οποία πήρε από τον Κόλον). Η Ντίλαρντ αναγκάζεται να παραιτηθεί από Σύμβουλος, κάτι που οδηγεί σε μια διαφωνία με τον Στόουκς όπου εκείνος επιμένει πως της άρεσε να κακοποιείται από τον Πιτ. Εξοργισμένη, σκοτώνει τον Στόουκς και ο Σέιντς τη βοηθάει να παγιδεύσουν τον Κέιτζ για τον φόνο. Ο Κέιτζ λέει στην Κλερ για το παρελθόν του ακριβώς τη στιγμή που πυροβολείται από τον Ντάιαμοντμπακ - ο οποίος τον γνωρίζει ως «Καρλ» - με τη Σφαίρα Ιούδας.


Ο d-Nice εμφανίζεται και πάλι ως DJ στο Harlem's Paradise.[4] 
88 "Blowin' Up the Spot" Magnus MartensAïda Mashaka Croal30 Σεπτεμβρίου 2016
Η Κλερ βάζει τον Κέιτζ σε ασθενοφόρο, αλλά ο Ντάιαμοντμπακ τους επιτίθεται ενώ βρίσκονται καθ'οδόν για το νοσοκομείο. Βρίσκουν καταφύγιο σε μια μαιευτική κλινική, όπου η Κλερ εξετάζει τον Κέιτζ και συνειδητοποιεί πως δεν μπορούν να βγάλουν τα θραύσματα της Σφαίρας Ιούδας από μέσα του, εξαιτίας του αδιαπέραστου δέρματός του. Η Κάντας, σερβιτόρα και κορίτσι της υποδοχής στο κλαμπ του Στόουκς, λέει στην αστυνομία πως αυτός που σκότωσε τον Στόουκς ήταν ο Κέιτζ, κάνοντας την Νάιτ καχύποπτη απέναντι στη Ντίλαρντ. Η Νάιτ καλεί τον Κέιτζ και τον ενημερώνει για τις κατηγορίες, ενώ εντοπίζουν το πού βρίσκεται μέσω της κλήσης. Φτάνει στην κλινική κι επιχειρεί να τον συλλάβει, αλλά δέχονται νέα επίθεση από τον Ντάιαμοντμπακ. Ο Κέιτζ τον αναγνωρίζει ως τον παιδικό του φίλο Γουίλις Στράικερ, ο οποίος τώρα κατηγορεί τον Κέιτζ πως τον άφησε να «σαπίσει». Η Ντίλαρντ πληρώνει κρυφά την Κάντας για να καταθέσει εναντίον του Κέιτζ, ενώ η Κλερ κρατείται στο τμήμα και επιμένει πως ο Κέιτζ είναι αθώος. Η Νάιτ εκνευρισμένη, χάνει τον έλεγχο και επιτίθεται στην Κλερ με αποτέλεσμα η Ρίντλεϊ να επέμβει και να αφήσει την Κλερ να φύγει. Ο Στράικερ έρχεται ξανά αντιμέτωπος με τον Κέιτζ σε ένα σοκάκι και, πριν τον πυροβολήσει με μια ακόμα Σφαίρα Ιούδας, του αποκαλύπτει πως είναι αδέλφια. 
99 "DWYCK" Tom ShanklandChristian Taylor30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ρίντλεϊ παίρνει το σήμα της Νάιτ μετά την επίθεσή της στην Κλερ και της επιτρέψει να επιστρέψει στο καθήκον μόνο μετά από συνεδρίες με ψυχολόγο. Η Νάιτ παραδέχεται πως έχει θέματα με την έλλειψη ελέγχου. Ο Κέιτζ τραυματισμένος, έρχεται αντιμέτωπος στον δρόμο με αστυνομικούς. Όταν εκείνοι τον αναγνωρίζουν, αμύνεται χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του και το βάζει στα πόδια. Η κάμερα όμως του περιπολικού καταγράφει όλο το συμβάν και το υλικό διαρρέει στο διαδίκτυο. Η Ντίλαρντ οργανώνει μια συνάντηση με τους άλλους μαφιόζους της περιοχής, ελπίζοντας να πουλήσει ό,τι ποινικό κατείχε ο Στόουκς και να νομιμοποιήσει το όνομα της οικογένειάς της. Η συνάντηση όμως διακόπτεται από τον Στράικερ, ο οποίος σκοτώνει όλους τους μαφιόζους εκτός της Ντίλαρντ και του Κόλον. Στην προσπάθειά της να σωθεί, η Ντίλαρντ δείχνει το βίντεο με τον Κέιτζ στον Στράικερ και τον πείθει να πουλήσει τις Σφαίρες Ιούδας στην αστυνομία ως αμυντικό μέσο για τον Κέιτζ. Η Κλερ πείθει τον Κέιτζ να αναζητήσουν τη βοήθεια του Δρ. Μπερστίν και τον βρίσκουν να ζει απομονωμένος και να κρύβεται. Ο Μπερστίν τοποθετεί τον Κέιτζ σε οξύ για να μαλακώσει το δέρμα του και να τους επιτρέψει να αφαιρέσουν τα θραύσματα της σφαίρας, αλλά ο πόνος που προκαλεί η διαδικασία οδηγεί τον Κέιτζ σε καρδιακή ανακοπή.


Οι The Delfonics ερμηνεύουν το τραγούδι «Stop and Look (And You Have Found Love)» κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.[7] 
1010 "Take It Personal" Stephen SurjikJason Horwitch30 Σεπτεμβρίου 2016
Η Κλερ και ο Μπερστίν καταφέρνουν να επαναφέρουν τον Κέιτζ και να του αφαιρέσουν τα θραύσματα. Ο Κέιτζ και η Κλερ κοιτάνε τα αρχεία της Κόνορς και βλέπουν πως η Κόνορς γνώριζε εξαρχής για τους παράνομους αγώνες του Ράκχαμ και αξιολογούσε τον Κέιτζ με την πρόθεση να εγκριθεί ως υποκείμενο για τα πειράματα του Μπερστίν. Ο Κέιτζ απειλεί τον Μπερστίν να μην ξαναδοκιμάσει αυτό που έκανε σε εκείνον σε άλλους και φεύγοντας παίρνει όλα τα στοιχεία μαζί του, αλλά ο Μπερστίν τα είχε ήδη αντιγράψει κρυφά. Η Κλερ και ο Κέιτζ πηγαίνουν στο σπίτι του στη Σαβάνα της Τζόρτζια, όπου οι αναμνήσεις του πατέρα του του επιβεβαιώνουν πως ο Στράικερ είναι όντως αδελφός του. Στο μεταξύ, ο Στράικερ σκοτώνει έναν αστυνομικό κάνοντάς το να φαίνεται πως το έκανε ο Κέιτζ. Οι άλλοι αστυνομικοί, εξοργισμένοι, γίνονται επιθετικοί στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον Κέιτζ, με έναν από αυτούς να κτυπάει ένα έφηβο αγόρι. Η Ντίλαρντ διοργανώνει ένα συλλαλητήριο για να υποστηρίξει το αγόρι, όπου κατηγορεί τον Κέιτζ για αυτή τη συμπεριφορά και προωθεί το να οπλιστεί η αστυνομία κατάλληλα για να τον αντιμετωπίσει. Ο πολιτικός της αντίπαλος, Ντέιμον Μπουν, της λέει πως εκείνος γνωρίζει την αλήθεια. Ο Κέιτζ και η Κλερ φτάνουν στο Harlem's Paradise την ίδια στιγμή που φτάνει και η Νάιτ, η οποία επιχειρεί να συλλάβει τον Στράικερ. Ο Στράικερ πυροβολεί τη Νάιτ, επικρατεί πανδαιμόνιο με ανταλλαγή πυροβολισμών και ο Κέιτζ προστατεύει τη Νάιτ, ενώ η αστυνομία περικυκλώνει το κλαμπ. 
1111 "Now You're Mine" George Tillman Jr.Christian Taylor30 Σεπτεμβρίου 2016
Ο Κέιτζ καταφέρνει να το σκάσει προς το υπόγειο μαζί με τη Νάιτ μέσω μιας μυστικής καταπακτής στην κουζίνα, ενώ ο Στράικερ παίρνει ομήρους τους πολίτες που βρίσκονταν στο κλαμπ, ανάμεσά τους και τις Κλερ και Κάντας. Η αστυνομία έχει το κλαμπ περικυκλωμένο και στον χώρο καταφθάνει και ο Μπλέικ Τάουερ. Ο Κέιτζ λέει τα πάντα στη Νάιτ, ενώ η Κλερ φροντίζει την πληγή της Κάντας, με την Κάντας να αποκαλύπτει την αλήθεια για το πως η Ντίλαρντ την πλήρωσε για να κατηγορήσει τον Κέιτζ. Της λέει επίσης για τη μυστική καταπακτή και η Κλερ καταφέρνει να το σκάσει και να βρει τον Κέιτζ και την Νάιτ, φροντίζοντας επίσης τις πληγές της. Ο Στράικερ, λέγοντας πως είναι ο μπάσταρδος γιος ενός ιερέα, απειλεί να σκοτώσει τους ομήρους αν ο Κέιτζ δεν φανερωθεί. Ο Σέιντς βρίσκει την καταπακτή και έρχεται αντιμέτωπος με τις Κλερ και Νάιτ, οι οποίες καταφέρνουν να τον αφοπλίσουν. Ο Στράικερ σκοτώνει τον Μπουν και χρησιμοποιεί την Κάντας ως ασπίδα για να αποδράσει, καθώς ο Κέιτζ φτάνει και απελευθερώνει τους υπόλοιπους ομήρους. Η ομάδα ειδικών δυνάμεων εισβάλλει στο κλαμπ και αναγκάζει τον Κέιτζ να παραδοθεί, χρησιμοποιώντας Σφαίρες Ιούδα τις οποίες προμηθεύτηκαν από τη Ντίλαρντ. Ο Κέιτζ, ο Σέιντς και άλλοι συλλαμβάνονται για να οδηγηθούν στο τμήμα. 
1212 "Soliloquy of Chaos" Phil AbrahamAkela Cooper & Charles Murray30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κέιτζ δραπετεύει, ενώ η Νάιτ προσπαθεί να εντοπίσει πού βρίσκεται ο Στράικερ ώστε να καθαρίσει το όνομά του. Ο Στράικερ πληρώνει την εγγύηση του Σέιντς βγάζοντάς τον από τη φυλακή κι έπειτα διατάζει τον Ζιπ και τους άντρες του να τον σκοτώσουν. Ωστόσο, ο Σέιντς καταφέρνει να αμυνθεί και τους σκοτώνει εκείνος. Αν και καταδιώκεται και ταυτόχρονα ψάχνει για τον Στράικερ, ο Κέιτζ συνεχίζει να βοηθά τον απλό κόσμο του Χάρλεμ όταν του δίνεται η ευκαιρία με αποτέλεσμα το κοινό να αρχίσει και πάλι να τον στηρίζει. Παρόλα αυτά, η αστυνομία εξακολουθεί να θέλει τη σύλληψη του. Η Κάντας συναντά τη Νάιτ και της λέει πως θα καταθέσει εναντίον της Ντίλαρντ αν της παρέχεται προστασία κι έτσι η Νάιτ την πηγαίνει στο σπίτι της Σολεδάδ. Ο Σέιντς προσεγγίζει τη Ντίλαρντ και της προτείνει να φέρουν τον Κέιτζ με το μέρος τους δίνοντάς του τα στοιχεία που θέλει για να καθαρίσει το όνομά του και στη συνέχεια να τον χρησιμοποιήσουν για να εξολοθρεύσουν τον Στράικερ (με την ελπίδα πως ο ένας θα σκοτώσει τον άλλο). Ο Κέιτζ βρίσκει τον Μπάρετ, ο οποίος του λέει πού βρίσκεται ο Στράικερ. Πηγαίνοντας εκεί, ο Κέιτζ βρίσκει μόνο τα πτώματα του Κόλον και των αντρών. Καθώς ο Κέιτζ συναντά τη Ντίλαρντ και τον Σέιντς στο μαγαζί του Ποπ, φτάνει εκεί και η Νάιτ. Τη συνάντηση διακόπτει ο Στράικερ ο οποίος είναι εφοδιασμένος με μια ειδική στολή η οποία του επιτρέπει να έχει την ίδια δύναμη και αντοχή με τον Κέιτζ. Ο Κέιτζ λέει στη Νάιτ να κυνηγήσει τους Σέιντς και Ντίλαρντ όσο εκείνος θα αντιμετωπίζει τον Στράικερ.


Ο Method Man κάνει μια γκεστ εμφάνιση στο επεισόδιο, ερμηνεύοντας το πρωτότυπο ραπ τραγούδι «Bulletproof Love» μετά από την επέμβαση του Κέιτζ στη ληστεία ενός μαγαζιού, όπου και τον έσωσε.[5] 
1313 "You Know My Steez" Clark JohnsonAïda Mashaka Croal & Cheo Hodari Coker30 Σεπτεμβρίου 2016

Σε αναδρομές στο παρελθόν, ο Στράικερ βοηθάει τον Λούκας να γίνει μποξέρ για να κερδίσει έναν σημαντικό αγώνα, κάτι το οποίο καταφέρνει. Στο παρόν, Κέιτζ και Στράικερ συνεχίζουν να τσακώνονται μέσα κι έξω από το μπαρμπέρικο. Μέσα στο χάος, η Νάιτ χάνει το κινητό της και η Ντίλαρντ το φάκελο με τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του Κέιτζ. Ο Κέιτζ προσπαθεί να λογικέψει τον Στράικερ, αλλά όταν βλέπει πως δεν μπορεί, τον εξουδετερώνει. Η Ντίλαρντ συλλαμβάνεται αφού πρώτα εκθέτει στις κάμερες την πραγματική ταυτότητα του Κέιτζ ως Λούκας. Ο Σέιντς χρησιμοποιεί το τηλέφωνο της Νάιτ (το οποίο μάζεψε στο μπαρμπέρικο) για να οδηγήσει την Κάντας σε παγίδα, όπου την σκοτώνει. Χωρίς τη δική της κατάθεση, η Ντίλαρντ αφήνεται ελεύθερη ενώ η Ρίντλεϊ κατηγορεί τη Νάιτ που έκρυψε την Κάντας σε ιδιωτικό μέρος αντί να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας. Οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον Κέιτζ για την απόδρασή του από το Σίγκεϊτ. Πριν φύγει, η Κλερ τον φιλάει και του υπόσχεται να τηλεφωνήσει σε έναν καλό δικηγόρο που γνωρίζει. Ο Φις βρίσκει τον φάκελο που αθωώνει τον Κέιτζ στο μπαρμπέρικο και η Ντίλαρντ ανοίγει και πάλι το Harlem's Paradise με τον Σέιντς στο πλευρό της με τη Νάιτ να τους παρακολουθεί. Η Κλερ αποφασίζει να αρχίσει μαθήματα αυτοάμυνας, ενώ ο Δρ. Μπερστίν επισκέπτεται τον τραυματισμένο Στράικερ στο νοσοκομείο.


Οι Sharon Jones & the Dap-Kings ερμηνεύουν το τραγούδι «100 Days, 100 Nights» κατά τη διάρκεια ενός νέου ανοίγματος του Harlem's Paradise από τη Ντίλαρντ.[5] 
  1. Κάθε επεισόδιο ονομάστηκε από κάποιο τραγούδι των Gang Starr, επιλεγμένα αποκλειστικά από τους τίτλους τους, έτσι ώστε τα γεγονότα του κάθε επεισοδίου δεν αντανακλούν απαραίτητα τους στίχους των τραγουδιών.[1][2]

S2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

55-69

Νο
επεισοδίου
σειράς
Νο
επεισοδίου
κύκλου
Τίτλος[a] Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
141 "Soul Brother #1" Lucy LiuCheo Hodari Coker22 Ιουνίου 2018

Ο Λουκ Κέιτζ, ο αλεξίσφαιρος υπερασπιστής του Χάρλεμ, έχει γίνει πια διασημότητα στην περιοχή. Ο φίλος του Γκρίφιθ επιχειρεί να κερδίσει λίγα χρήματα μέσω εμπορικών προϊόντων και εφαρμογών που εντοπίζουν το πού βρίσκεται ο Κέιτζ. Ο Κέιτζ περνάει τα βράδια του προσπαθώντας να σταματήσει μια ομάδα που διακινεί ναρκωτικά υπό το όνομά του. Μετά τη μυστική μάχη στην Midland Circle, η Μίστι Νάιτ αναρρώνει από την απώλεια του χεριού της και δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη δουλειά, μέχρι που ανακαλύπτει πως 30 εγκληματίες που έστειλε στη φυλακή κυκλοφορούν τώρα ελεύθεροι, εξαιτίας του διεφθαρμένου - νεκρού πια - πρώην συνέταιρού της, Ραφαέλ Σκαρφ. Ένας από αυτούς τους εγκληματίες είναι ο Ντόντρελ «Κατσαρίδας» Χάμιλτον, ο οποίος θέλει να αγοράσει την εγκληματική αυτοκρατορία της Μαράια Ντίλαρντ, μαζί με τον λαθρέμπορο ναρκωτικών, Αρτούρο «Ελ Ρέι» Γκόμεζ ΙΙΙ, και τον ηγέτη της Τζαμαϊκανής συμμορίας, Νάιτζελ Γκάρισον. Ο Γκρίφιθ βοηθά τον Κέιτζ να ταυτοποιήσει τον Ελ Ρέι ως τον αρχηγό του καρτέλ του ναρκωτικού «Λουκ Κέιτζ» και τον πηγαίνει στον αρχηγό της Νάιτ στο τμήμα, Τομ Ρίντεραουρ. Στο μεταξύ, ο Γκάρισον δολοφονείται από τον Τζον «Μπούσμαστερ» ΜακΆιβερ, ο οποίος επιβιώνει ενώ δέχεται πολλούς πυροβολισμούς στο στήθος κι έχει φτάσει από την Τζαμάικα, με σκοπό να πάρει το Χάρλεμ από τη Ντίλαρντ.


Οι Joi,[9] D-Nice και Ντόναλντ Χάρισον εμφανίζονται στο επεισόδιο. 
152 "Straighten It Out" Steph GreenAkela Cooper22 Ιουνίου 2018

Ο Μπούσμαστερ επισκέπτεται την ολιστική γιατρό Τίλντα Τζόνσον για να πάρει τα συστατικά που χρειάζεται για το φυτό στρύχνος (nightshade), το οποίο χρησιμοποιεί για να γιατρέψει τις πληγές του και να αυξήσει τη δύναμή του. Η Τζόνσον είναι η κόρη της Ντίλαρντ και δέχεται επίσκεψη κι από τη μητέρα της, η οποία θέλει να τα ξαναβρεί μαζί της μετά από χρόνια, ώστε να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της. Η Ντίλαρντ θέλει να γίνει μια νόμιμη επιχειρηματίας και για αυτό τον λόγο πουλάει την επιχείρηση με τα όπλα. Κανονίζει να πληρωθεί η εγγύηση του Ελ Ρέι και στέλνει τον εραστή της, Χερνάν «Σέιντς» Άλβαρεζ, να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία. Όταν ο Ελ Ρέι αρνείται να το κάνει και μιλάει με ασέβεια προς το πρόσωπο της Ντίλαρντ, ο Σέιντς τον σκοτώνει. Η Νάιτ ασχολείται με «ελαφρά θέματα» τώρα και δεν μπορεί να επιδιώξει στοιχεία, αλλά κατευθύνει τον Κέιτζ στον Κατσαρίδα. Ο Κέιτζ πιστεύει πως είναι άφθαρτος, αλλά ο Κατσαρίδας καταφέρνει να τον τραυματίσει με τη δύναμη ενός υψηλής ισχύος, μικρής εμβέλειας όπλο. Αυτό ενοχλεί την κοπέλα του Κέιτζ, Κλερ Τεμπλ, η οποία αγωνίζεται με την ανικανότητά της να τον βοηθήσει περισσότερο καθώς με την απροθυμία του να επιδιορθώσει τη σχέση του με τον αποξενωμένο πατέρα του, Τζέιμς Λούκας. Η Τζόνσον αποφασίζει να δώσει στη μητέρα της μια δεύτερη ευκαιρία.


Ο Γκάρι Λη Κλαρκ Τζ.[10] και ο DJ Mister Cee εμφανίζονται στο επεισόδιο. 
163 "Wig Out" Marc JobstMatt Owens22 Ιουνίου 2018

Όταν ο Κέιτζ πληροφορείται πως ο Κατσαρίδας κτυπάει τη σύζυγο και τον γιο του, πάει στο διαμέρισμά τους και κτυπάει άσχημα τον Κατσαρίδα. Η Κλερ τρομοκρατημένη, καλεί την Νάιτ η οποία επιτρέπει στον Κέιτζ να φύγει πριν οι ντετέκτιβ Νάντι Τάιλερ και Μαρκ Μπέιλι καταφτάσουν. Αργότερα, η Νάιτ δέχεται επίπληξη για αυτό, αλλά ο Ρίντεραουρ εξηγεί πως δεν μπορεί να θέσει την Νάιτ σε διαθεσιμότητα εξαιτίας της υψηλής της θέσης στο τμήμα ως ήρωας με αναπηρία. Η Νάιτ εξασκείται στο να παλεύει με ένα χέρι με την Κολίν Γουίνγκ, αποβάλλοντας μέρος του θυμού και της αγανάκτησής της. Με τον Ελ Ρέι νεκρό και τον Κατσαρίδα στο νοσοκομείο, ο Σέιντς στρέφεται στον Γκάρισον. Αντί όμως για αυτόν, βρίσκει τον Μπούσμαστερ ο οποίος είναι περισσότερο από πρόθυμος να πληρώσει τη Ντίλαρντ. Αργότερα, ο Κέιτζ καταφτάνει ψάχνοντας για τον Γκάρισον και παλεύει με αρκετά μέλη της συμμορίας, τα οποία είναι οπλισμένα με διαφορετικά όπλα. Ο Μπούσμαστερ το βιντεοσκοπεί κρυφά και προπονείται με βάση το υλικό που κατέγραψε. Μετά από μια συνάντησή της με τον Λούκας, η Κλερ αντιμετωπίζει τον Κέιτζ σχετικά με τον θυμό του κι εκείνος ξεσπά βίαια. Η Κλερ του ζητάει να φύγει και στον δρόμο συναντά τον Μπούσμαστερ, ο οποίος τον κτυπάει αφήνοντάς τον σχεδόν λιπόθυμο.


Η Εσπεράνζα Σπάλντινγκ εμφανίζεται στο επεισόδιο.[11] 
174 "I Get Physical" Salli Richardson-WhitfieldMatthew Lopes22 Ιουνίου 2018

Ο Μπούσμαστερ καταφέρνει να ρίξει λιπόθυμο τον Κέιτζ και το υλικό από τον τσακωμό τους διαδίδεται στο διαδίκτυο. Η Τζόνσον αναγνωρίζει τον Μπούσμαστερ από το βίντεο και ξεκινά να ερευνά τα συστατικά που του πώλησε. Όταν συνέρχεται, ο Κέιτζ αποφασίζει να ερευνήσει περισσότερο τους Τζαμαϊκανούς και επιστρέφει, μαζί με τη Νάιτ, στο σημείο όπου αντιμετώπισε τα μέλη της συμμορίας. Εκεί ανακαλύπτουν το πτώμα του Γκάρισον και η Νάιτ μιλάει με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος έχει μεγαλώσει με τον Μπούσμαστερ και εξηγεί πως σκοπός του Μπούσμαστερ είναι να επανορθώσει για τα αδικήματα που έγιναν απέναντι στους γονείς του. Από στοιχεία που βρίσκουν στο κτίριο, ο Κέιτζ επισκέπτεται την Τζόνσον και εκείνη του δίνει φάρμακα για να τον βοηθήσει με τη διάσειση που έχει πάθει. Ο Μπούσμαστερ επισκέπτεται τη Ντίλαρντ και αποκαλύπτει πως οι πρόγονοί του βρίσκονταν μέσα στα πράγματα μαζί με τους δικούς της. Ο Σέιντς ακολουθεί τον Μπούσμαστερ σε ένα εστιατόριο το οποίο διευθύνουν οικείοι του, ενώ ο φίλος του Σέιντς, ο Ντάριους «Κομάντσι» Τζόουνς - ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Ντίλαρντ - δίνει κρυφά αναφορά στον Ρίντεραουρ. Ο φίλος του Κέιτζ, Μπόμπι Φις, φεύγει για να βοηθήσει την άρρωστη κόρη του με την οποία είναι συμβατός και θα της χαρίσει τον ένα του νεφρό, ενώ ένας δικαστικός κλητήρας παραδίδει στον Κέιτζ μια μήνυση.


Ο Κριστόν Ίνγκραμ εμφανίζεται στο επεισόδιο.[12] 
185 "All Souled Out" Kasi LemmonsIan Stokes22 Ιουνίου 2018

Ο Κατσαρίδας καταθέτει μύνηση στον Κέιτζ για την επίθεση που δέχτηκε και ο Κέιτζ συμφωνεί να τον πληρώσει $100,000 από το να ρισκάρει να πάνε σε δίκη. Ο μεσίτης Ρέιμοντ «Πιράνχα» Τζόουνς επενδύει τα λεφτά από αγοραπωλησία της Ντίλαρντ στην εταιρία πλαστικών του Μάικ Χίγκινς, τον οποίο η Ντίλαρντ εκβιάζει να συμφωνήσει σε μια εταιρική συγχώνευση, η οποία θα αυξήσει σημαντικά τα κέρδη των νέων μετοχών της. Μετέπειτα, ο Χίγκινς εξαφανίζεται, ενώ η Ντίλαρντ χρησιμοποιεί τη νέα «νόμιμη» περιουσία της για να ανοίξει το κέντρο Family First στο Χάρλεμ και αποκαλύπτει τα σχέδιά της στην Τζόνσον, ελπίζοντας πως θα το διευθύνουν μαζί. Ο Πιράνχα διοργανώνει ένα πάρτι για να γιορτάσει την επιτυχημένη επιχείρησή τους και προσλαμβάνει τον Κέιτζ - ο οποίος ψάχνει έναν τρόπο για να πληρώσει τον Κατσαρίδα - να εμφανιστεί στο πάρτι ως αξιοθέατο. Τελικά, ο Κέιτζ σώζει τον Πιράνχα από τους άντρες του Μπούσμαστερ που εισβάλλουν στο πάρτι και επιχειρούν να τον απαγάγουν. Η Νάιτ λαμβάνει ένα ρομποτικό χέρι από την Κολίν και τον δισεκατομμυριούχο φίλο της, Ντάνι Ραντ. Σκέφτεται να παγιδεύσει τον Κατσαριδα, αλλά όταν πηγαίνει σπίτι του για να το κάνει, τον βρίσκει νεκρό. Στα εγκαίνια του κέντρου, η Ντίλαρντ ανακαλύπτει τα κεφάλια των Κατσαρίδα, Χίγκινς και Ρέι Ρέι καρφωμένα πάνω σε παλούκια μέσα στο κτίριο.


Οι Γκόστφεϊς Κίλα και Άντριαν Γιανγκ εμφανίζονται στο επεισόδιο.[13] 
196 "The Basement" Millicent SheltonAïda Mashaka Croal22 Ιουνίου 2018
Η Ντίλαρντ αρνείται να συνεργαστεί με την αστυνομία, παρά το ότι μοιράζεται ένα παρελθόν με τον Ρίντεραουρ. Η Νάιτ ομολογεί στον Ρίντεραουρ το ότι ήθελε να παγιδεύσει τον Κατσαρίδα, αλλά όταν εκείνος επιλέγει να μην την τιμωρήσει, παραιτείται λόγω ενοχών. Ο Κέιτζ και ο Πιράνχα κρύβονται καθώς οι άντρες του Μπούσμαστερ ψάχνουν τη γειτονιά για να τους βρουν. Ο Κέιτζ επιμένει να πάει τον Πιράνχα στην αστυνομία, παρά το ότι εκείνος θέλει να τον προσλάβει και αν τον πληρώσει για τις υπηρεσίες του ως ήρωα. Έπειτα από συζήτηση με τους πατεράδες τους, ο Κέιτζ αποφασίζει να πάει τον Πιράνχα στην εκκλησία του Λούκας για προστασία. Ο Σέιντς και ο Κομάντσι ψάχνουν τον Πιράνχα χωρίς επιτυχία, ενώ αναπολούν τη σχέση τους στη φυλακή. Ο Κομάντσι πιστεύει πως ο Σέιντς θα πρέπει να ξεφορτωθεί τη Ντίλαρντ και να αναλάβει εκείνος την ηγεσία τους εγκλήματος στο Χάρλεμ. Αργότερα, ο Σέιντς λέει στη Ντίλαρντ για το εστιατόριο του Μπούσμαστερ κι εκείνη σχεδιάζει το τι θα κάνουν στους ανθρώπους εκεί όταν βρουν τον Πιράχνα, ο οποίος ελέγχει τα χρήματά τους. Ο Κέιτζ επικοινωνεί με τον Μπούσμαστερ και κλείνουν συνάντηση με σκοπό να λύσουν τις διαφορές τους παλεύοντας. Ο Μπούσμαστερ παραλύει τον Κέιτζ με μία σκόνη και τον πετάει στο ποτάμι για να πνιγεί. 
207 "On and On" Rashaad Ernesto GreenNicole Mirante Matthews22 Ιουνίου 2018

Η παράλυση εξασθενεί έγκαιρα με τον Κέιτζ να κολυμπά προς την επιφάνεια και να επιστρέφει στην εκκλησία, όπου δεν βρίσκει τον Πιράνχα. Ο Ρίντεραουρ επιχειρεί να πείσει τη Νάιτ να επιστρέψει στη δουλειά λέγοντας της πως έχει έναν πληροφοριοδότη που δουλεύει με τη Ντίλαρντ, αλλά αρνείται και δουλεύει με τον Κέιτζ για να βρουν τον Πιράνχα. Η Ντίλαρντ συνειδητοποιεί πως κάποιος δίνει πληροφορίες στον Ρίντεραουρ. Στο μεταξύ, ο Μπούσμαστερ πιάνει τον Πιράνχα, τον χρησιμοποιεί για να του μεταφέρει όλα τα χρήματα και περιουσιακά στοιχεία της Ντίλαρντ, και στη συνέχεια τον σκοτώνει. Οι Κέιτζ και Νάιτ βρίσκουν το πτώμα του, ενώ ο Ρίντεραουρ συναντιέται με τον Κομάντσι, ο οποίος βρίσκεται σε πανικό πως θα τον καταλάβουν. Ο Σέιντς τον ακολουθεί επιβεβαιώνοντας τις υποψίες του και ο Κομάντσι σκοτώνει τον Ρίντεραουρ σε μια προσπάθεια να πείσει τον Σέιντς πως δεν είναι αυτός ο πληροφοριοδότης. Ο Σέιντς όμως δεν πείθεται και τον σκοτώνει, κάνοντάς το να φαίνεται πως το έκανε ο Ρίντεραουρ. Η Ντίλαρντ ανακαλύπτει τη μεταφορά των χρημάτων και προσπαθεί να φύγει με την Τζόνσον, αλλά τις σταματά ο Μπούσμαστερ και τις αφήνει να καούν μέσα στο σπίτι, ως εκδίκηση για το ότι η οικογένεια Στόουκς έκαψε τη μητέρα του ζωντανή. Έπειτα, διεκδικεί το νυχτερινό κλαμπ, «Harlem's Paradise», καθώς ο Κέιτζ σώζει τη Ντίλαρντ και την Τζόνσον.


Ο Στίβεν Μάρλεϊ εμφανίζεται στο επεισόδιο.[14] 
218 "If It Ain't Rough, It Ain't Right" Neema BarnetteNathan Louis Jackson22 Ιουνίου 2018
Όταν ο Μπούσμαστερ μαθαίνει πως ο Κέιτζ έσωσε τη Ντίλαρντ, σχεδιάζει να αυξήσει τη δύναμή του με περισσότερο στρύχνο. Ο Κέιτζ πηγαίνει τις Ντίλαρντ και Τζόνσον στο αστυνομικό τμήμα, όπου η Νάιτ - της οποίας η παραίτηση δεν ολοκληρώθηκε επίσημα - είναι πλέον υπεύθυνη μετά τον θάνατο του Ρίντεραουρ. Ο Σέιντς φτάνει επίσης στο τμήμα και η Νάιτ συμπεραίνει πως πιθανότατα αυτός σκότωσε τον Κομάντσι και/ή τον Ρίντεραουρ, αλλά δεν έχει αποδείξεις. Οι Ντίλαρντ και Τζόνσον δέχονται επίθεση έξω από το τμήμα από άντρες του Μπούσμαστερ, αλλά ο Κέιτζ τις βοηθά να το σκάσουν. Η Νάιτ χρησιμοποιεί το περιστατικό για να πάρει ένταλμα έρευνας για το Harlem's Paradise, αλλά δεν βρίσκουν τίποτα ενοχοποιητικό. Ανησυχώντας για την ασφάλεια των ανθρώπων που αγαπά, ο Κέιτζ πηγαίνει στην εκκλησία και βρίσκεται εκεί για να προστατέψει τον πατέρα του όταν οι άντρες του Μπούσμαστερ επιτίθενται. Την ίδια στιγμή, ενώ η Ντίλαρντ εξηγούσε στην Τζόνσον το πώς αναγκάστηκε από τη Μάμα Μέιμπελ να την δώσει για υιοθεσία στους Τζόνσον, δέχονται επίθεση. Η Νάιτ και η Τάιλερ φτάνουν εκεί για να τις προστατέψουν, και σύντομα φτάνει και ο Κέιτζ μαζί με τον Λούκας. Ο Κέιτζ ζητάει από τη Νάιτ να καλέσει τον Ραντ για βοήθεια. 
229 "For Pete's Sake" Clark JohnsonMatt Owens & Ian Stokes22 Ιουνίου 2018
Η Νάιτ πηγαίνει τους Κέιτζ, Λούκας, Ντίλαρντ και Τζόνσον σε ένα μη αποπερατωμένο κτίριο της Rand Enterprises, όπου η Ντίλαρντ συμφωνεί να καταθέσει εναντίον του Μπούσμαστερ με αντάλλαγμα ασυλία. Η Νάιτ και ο Κέιτζ είναι αντίθετοι με αυτό, αλλά συμφωνούν πως μπορούν να παλέψουν μία μάχη κάθε φορά. Η Νάιτ επιστρέφει στο τμήμα όπου η Υπαρχηγός Πρισίλα Ρίντλεϊ είναι τώρα στην εξουσία. Ο Κέιτζ λέει στην Τζόνσον πως η Ντίλαρντ δολοφόνησε τον ξάδελφό τους, Κορνέλ Στόους και, όταν η Τζόνσον την αντιμετωπίζει για αυτό, η Ντίλαρντ το παραδέχεται. Εξηγεί πως ο Κορνέλ ήταν σαρκαστικός μαζί της για το γεγονός πως την είχε βιάσει ο Θείος Πιτ όταν ήταν μικρή και αποκαλύπτει πως προϊόν αυτού του βιασμού ήταν η Τζόνσον, για αυτό και δεν την αγαπά. Όταν ο Μπούσμαστερ προσφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό για τη Ντίλαρντ, η Τάιλερ τον βρίσκει και του λέει πού μπορεί να την βρει. Εκεί, ο Κέιτζ καταφέρνει να νικήσει τον Μπούσμαστερ, ενώ η Ντίλαρντ το σκάει και επανενώνεται με τον Σέιντς, ο οποίος έχει πάρει αιχμάλωτο τον θείο του Μπούσμαστερ, Πωλ «Ανάνσι» ΜακΆιντος. Ο Μπουσμάστερ καταφέρνει επίσης να δραπετεύσει από την αστυνομία όταν πυροκροτεί μια χειροβομβίδα, αναγκάζοντας αργότερα την Τζόνσον να τον θεραπεύσει. Ο Κέιτζ αρχίζει να τα ξαναβρίσκει με τον πατέρα του. 
2310 "The Main Ingredient" Andy GoddardAkela Cooper22 Ιουνίου 2018

Με παράκληση της Κλερ, ο Ντάνι Ραντ - ο οποίος υπερασπίζεται το υπόλοιπο Μανχάταν ως η Αθάνατη Iron Fist - συναντά τον Κέιτζ και επιμένει να τον βοηθήσει να βρει τον Μπούσμαστερ. Συνειδητοποιώντας πως θα πρέπει να γιατρευτεί μετά την απόδρασή του από την αστυνομία, ξεκινούν να ψάχνουν για την Τζόνσον αλλά δεν την βρίσκουν στο μαγαζί της ή στο Harlem's Paradise. Έπειτα από μια πληροφορία του Τερκ Μπάρετ, ερευνούν μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη όπου οι Τζαμαϊκανοί επιχειρούν να καλλιεργήσουν στρύχνο, αλλά για να το καταφέρουν απαιτούνται συνθήκες της Τζαμάικα. Κέιτζ και Ραντ παλεύουν με τους άντρες που βρίσκουν εκεί και καταστρέφουν το εργαστήριο όταν δεν βρίσκουν την Τζόνσον ή τον Μπούσμαστερ. Η Νάιτ και η Ρίντλεϊ ανακαλύπτουν την προδοσία της Τάιλερ και τη συλλαμβάνουν. Τα λεφτά και τα περιουσιακά στοιχεία της Ντίλαρντ επιστρέφουν νόμιμα σε εκείνην, ανάμεσά τους και το Harlem's Paradise, αφού ο Πιράνχα βασανίστηκε για να κάνει τη μεταφορά στον Μπούσμαστερ. Αποδεχόμενη πως το όνομα Στόουκς είναι κληρονομιά της, δολοφονεί όλους όσους βρίσκονται στο Τζαμαϊκανό εστιατόριο και έπειτα καίει τον Ανάνσι ζωντανό, για να στείλει μήνυμα στον Μπούσμαστερ. Ο Σέιντς είναι αναστατωμένος με την καινούρια συμπεριφορά της Ντίλαρντ.


Οι Φέιθ Έβανς και Jadakiss εμφανίζονται στο επεισόδιο.[15] 
2411 "The Creator" Stephen SurjikNicole Mirante Matthews & Matthew Lopes22 Ιουνίου 2018
Ως αγόρι, ο Μπούσμαστερ ήταν το μόνο παιδί που επιβίωσε ενός κακού εμβολιασμού. Μετά τη διάλυση της επιχειρηματικής συμφωνίας ανάμεσα στον πατέρα του, Κουίνσι ΜακΆιβερ, και του Σάμιουελ «Μπάγκι» Στόουκς τη δεκαετία του 1980 η οποία οδήγησε στον θάνατό τους, η μητέρα του Μπούσμαστερ, Γκουέν, προσπάθησε να κάνει μήνυση στην οικογένεια Στόουκς διεκδικώντας το μερίδιό της. Ως απάντηση, η σύζυγος του Μπάγκι, η Μέιμπελ, έκαψε το σπίτι της Γκουέν με εκείνη μέσα. Ο Μπούσμαστερ επιβίωσε, αλλά λίγο καιρό αργότερα, τον πυροβολεί ο Πιτ Στόουκς. Σώζεται με τη χρήση στρύχνου και στο παρόν, η Τζόνσον καταφέρνει να τον θεραπεύσει και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, τον προειδοποιεί πως η συνεχής χρήση του φυτού είναι πολύ κοντά στο να τον σκοτώσει προκαλώντας του ανεπάρκεια οργάνων. Ως ευχαριστώ που του έσωσε τη ζωή, την αφήνει να φύγει παρά το ότι έμαθε τι έκανε η μητέρα της στο εστιατόριο. Στο μεταξύ, ο Κέιτζ βρίσκει τη σύζυγο του Ανάνσι, τη μόνη επιζών του μακελειού, αλλά εκείνη αρνείται να καταθέσει εναντίον της Ντίλαρντ. Την πηγαίνει να δει το σώμα του συζύγου της κι εκεί βρίσκουν τον Μπούσμαστερ. Εκείνος και ο Κέιτζ συμφωνούν πως η επόμενη διαμάχη τους θα είναι και η τελευταία. Πηγαίνοντας ενάντια σε έναν οικογενειακό κανόνα, η Ντίλαρντ κάνει συμφωνία να αρχίσει να πουλάει ηρωίνη στο Χάρλεμ. Ο Σέιντς την αντιμετωπίζει σχετικά με τις πρόσφατες πράξεις της, κάτι που οδηγεί σε μία έντονη φιλονικία μεταξύ τους και στο τέλος της σχέσης τους, με τον Σέιντς να αποφασίζει να παραδοθεί στη Νάιτ. 
2512 "Can't Front On Me" Evarado GoutAïda Mashaka Croal22 Ιουνίου 2018

Η Ντίλαρντ παίρνει την εξουσία σε έναν συνασπισμό των ηγετών των συμμοριών της Νέας Υόρκης, υποσχόμενη να καταστρέψει τον Μπούσμαστερ, ο οποίος είναι εξοργισμένος που χρησιμοποιείται το όνομά του στις νέες προμήθειες ηρωίνης. Με τη βοήθεια του Κέιτζ, επιτίθεται στο διυλιστήριο όπου παράγεται το ναρκωτικό και το κλείνει. Όταν ο Κέιτζ δεν του επιτρέπει να καταστρέψει στοιχεία σχετικά με τα ναρκωτικά, το σκάει. Έπειτα, ο Κέιτζ επισκέπτεται τη Ντίλαρντ λέγοντάς της πως δεν πρόκειται να την προστατεύει άλλο. Η Ντίλαρντ ανακοινώνει μια δωρεάν συναυλία στο Harlem's Paradise για να είναι σίγουρη πως θα υπάρχει αρκετός κόσμος στο κλαμπ, αναγκάζοντας τον Κέιτζ να εμφανιστεί και να τους προστατέψει από τον Μπούσμαστερ. Η Τζόνσον προσφέρεται να βοηθήσει τον Μπούσμαστερ να σκοτώσει τη Ντίλαρντ, δείχνοντάς του μια μυστική είσοδο στο κλαμπ και δίνοντάς του έξτρα στρύχνο ως μια τελική ώθηση δύναμης. Ο Σέιντς ομολογεί όλα όσα γνωρίζει στην αστυνομία, αλλά χρειάζονται αποδείξεις πως η Ντίλαρντ κατέχει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να σκοτώσει τον Ανάνσι. Ο Σέιντς πηγαίνει στο κλαμπ κατά τη διάρκεια της συναυλίας και, όταν επιτίθεται ο Μπούσμαστερ, βρίσκεται με τη Ντίλαρντ. Ο Κέιτζ και η Νάιτ καταφέρνουν να σταματήσουν τον Μπούσμαστερ αλλά ο Μπούσμαστερ το σκάει όταν ο Κέιτζ αρνείται να τον σκοτώσει. Η Ντίλαρντ συλλαμβάνεται.


Ο KRS-One εμφανίζεται στο επεισόδιο.[16] 
2613 "They Reminisce Over You" Alex Garcia LopezCheo Hodari Coker22 Ιουνίου 2018

Με τη Ντίλαρντ στη φυλακή, οι αρχηγοί των συμμοριών αρχίζουν πόλεμο στους δρόμους του Χάρλεμ. Ο Σέιντς προτείνει στον Κέιτζ να αντικαταστήσει τη Ντίλαρντ για να αποτρέψει την πιθανότητα ένα νέο εγκληματικό αφεντικό να πάρει τον έλεγχο της πόλης. Ο Κέιτζ απειλεί τη Ρόζαλι Κάρμπον, αρχηγό των Ιταλών, διαβεβαιώνοντας πως θα μείνει μακριά από το Χάρλεμ. Στη φυλακή, η Ντίλαρντ κάνει κινήσεις για να κερδίσει δύναμη και διατάζει τις δολοφονίες όλων των πρώην επαφών και εργαζομένων της, για να μην υπάρχουν μάρτυρες να καταθέσουν εναντίον της. Η Τζόνσον βοηθά τον Μπούσμαστερ να αποτοξινωθεί από τον στρύχνο κι εκείνος επιστρέφει στην Τζαμάικα, λέγοντάς της πως η Ντίλαρντ πρέπει να καεί. Η Τζόνσον επισκέπτεται τη Ντίλαρντ στη φυλακή, λέγοντάς της πως το Harlem's Paradise της ανήκει βάση πρωτοτοκίας. Έπειτα, χορηγεί στη Ντίλαρντ ένα δηλητήριο βραδείας δράσης και εκείνη πεθαίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κέιτζ. Η Τζόνσον αποτεφρώνει τη μητέρα της. Με τη Ντίλαρντ νεκρή, η συμφωνία που έκανε ο Σέιντς παύει να ισχύει και συλλαμβάνεται. Όταν διαβάζεται η διαθήκη της Ντίλαρντ, το κλαμπ πηγαίνει στα χέρια του Κέιτζ αφού το αφήνει σε εκείνον. Αυτό εξοργίζει την Τζόνσον και ανησυχεί τη Νάιτ, αφού φοβάται μήπως ο Κέιτζ καταλήξει εγκληματίας όπως η Ντίλαρντ. Ο Κέιτζ αποδέχεται την ιδιοκτησία του κλαμπ και καθιερώνει τον εαυτό του ως τον νέο «σερίφη» του Χάρλεμ.


Οι Rakim,[17] Άντριαν Γιανγκ και Αλί Σαχίντ Μουχάμαντ εμφανίζονται στο επεισόδιο. 
  1. Κάθε επεισόδιο ονομάστηκε από κάποιο τραγούδι των Pete Rock & CL Smooth.[8]

Loki[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νο
επεισοδίου
Τίτλος Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
1 "Glorious Purpose" Kate HerronMichael Waldron9 Ιουνίου 2021
Ο Λόκι συλλαμβάνεται από την Αρχή Χρονικών Διακυμάνσεων (Time Variance Authority - TVA) όταν, με την απόδρασή του από τη μάχη της Νέας Υόρκης το 2012, δημιούργησε μία νεά χρονική αλληλουχία.[α] Η TVA επαναφέρει την αλληλουχία και αυτή η «Μεταβλητή» του Λόκι πρέπει να δικαστεί από την Δικαστή Ραβόνα Ρένσλεϊερ για εγκλήματα κατά του «Ιερού Χρονοσυνεχούς». Ο Λόκι κατηγορεί για αυτή την κατάσταση τους Εκδικητές, οι οποίοι ταξίδεψαν στον χρόνο, αλλά η Ρένσλεϊερ του λέει πως η πράξη τους ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί σε αντίθεση με τη δική του απόδραση. Ο πράκτορας Μόμπιους οδηγεί τον Λόκι στη Θέατρο του Χρόνου για να του δείξει τα παραπτώματα που έκανε στο παρελθόν και για να τον ρωτήσει γιατί απολαμβάνει να πληγώνει ανθρώπους. Του αποκαλύπτει ακόμα το προβλεπόμενο μέλλον του και το ότι προκάλεσε, άθελά του, τον θάνατο της θετής του μητέρας, Φρίγκα.[β] Ο Λόκι επιχειρεί να δραπετεύσει, αλλά τα παρατάει όταν συνειδητοποιεί πως η δύναμη που έχει η TVA ξεπερνάει αυτή των Πετραδιών της Αιωνιότητας. Επιστρέφει στο Θέατρο του Χρόνου και παρακολουθεί περισσότερα από τα μελλοντικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου του στα χέρια του Θάνος.[γ] Έπειτα, συμφωνεί να βοηθήσει τον Μόμπιους να κυνηγήσει μία άλλη Μεταβλητή Λόκι, η οποία επιτίθεται και σκοτώνει πράκτορες της TVA και στη συνέχεια κλέβει τις συσκευές επαναφοράς της χρονικής αλληλουχίας. 
2 "The Variant" Kate HerronElissa Karasik16 Ιουνίου 2021
Ο Λόκι λαμβάνει μέρος σε αποστολή της TVA για εντοπισμό της Μεταβλητής. Εκεί, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και επιχειρεί να διαπραγματευτεί μία συνάντηση με τους Φύλακες του Χρόνου, για τους οποίους η TVA ισχυρίζεται πως δημιούργησαν το Ιερό Χρονοσυνεχές. Η Ρένσλεϊερ έχει αντιρρήσεις στο να εμπλακεί περισσότερο ο Λόκι με αυτή την υπόθεση, αλλά ο Μόρπιους την πείθει να του δώσει ακόμα μία ευκαιρία. Ο Λόκι μελετά τα αρχεία της TVA και καταλήγει στη θεωρία πως η Μεταβλητή κρύβεται σε γεγονότα Αποκάλυψης, αφού εκεί οι πράξεις της δε θα επηρέασουν το χρονοσυνεχές και δε θα γίνει αντιληπτή από την TVA. Ο Λόκι και ο Μόρπιους επισκέπτονται την Πομπηία το 79 μ.Χ. και επιβεβαιώνουν πως αυτή η θεωρία ισχύει. Έπειτα, ανακαλύπτουν πως η Μεταβλητή κρύβεται στην Αλαμπάμα του 2050, κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα, και πηγαίνουν να την βρουν. Εκεί όμως πέφτουν σε ενέδρα αφού η Μεταβλητή, με τη χρήση μαγείας, εισέρχεται στο σώμα αρκετών ντόπιων και τους ελέγχει, κάτι το οποίο κάνει και με την πράκτορα Χάντερ B-15. Μένοντας μόνη με τον Λόκι, η Μεταβλητή φανερώνει το πραγματικό της πρόσωπο (θηλυκή εκδοχή του Λόκι) και απορρίπτει την πρότασή του να εκθρονίσουν μαζί τους Φύλακες του Χρόνου. Στη συνέχεια, μέσω πυλών, στέλνει τις κλεμένες συσκευές επαναφοράς σε διάφορα σημεία κατά μήκος του Ιερούς Χρονοσυνεχούς, κάτι το οποίο δημιουργεί αρκετά παρακλάδια στη χρονική αλληλουχία και φέρει αναστάτωση στην TVA. Έπειτα, τηλεμεταφέρεται μέσω πύλης μακριά και ο Λόκι την ακολουθεί. 
3 "Lamentis" Kate HerronBisha K. Ali23 Ιουνίου 2021
Με την TVA απασχολημένη, η Μεταβλητή φτάνει στο αρχηγείο της TVA και επιχειρεί να βρει τους Φύλακες του Χρόνου, αλλά ακολουθείται κι έρχεται αντιμέτωπη με τον Λόκι. Όταν δέχονται επίθεση από την Ρένσλεϊερ, ο Λόκι χρησιμοποιεί έναν Χρονοαισθητήρα μεταφέροντας και τους δύο στο Λαμέντις-1 το 2077, ένα φεγγάρι το οποίο πρόκειται να συνθλιβεί από έναν πλανήτη. Η ενέργεια στον χρονοαισθητήρα εξαντλείται και δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν, ενώ ο Λόκι τον κρύβει με μαγεία για να μην τον πάρει η Μεταβλητή, η οποία συστήνεται ως Σίλβι και συμφωνεί να συνεργαστεί μαζί του για να βρουν τρόπο να φορτίσουν τον χρονοαισθητήρα. Επιβιβάζονται λαθραία σε ένα τρένο με προορισμό την Κιβωτό, ένα διαστημόπλοιο εκκένωσης το οποίο θα μπορούσε να επαναφορτίσει τον χρονοαισθητήρα, αλλά ο Λόκι μεθάει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και τραβάει την προσοχή πάνω τους. Οι φρουροί του τρένου τον πετάνε κάτω από αυτό και η Σίλβι τον ακολουθεί, καθώς εκείνος έχει τον χρονοαισθητήρα, ο οποίος ωστόσο καταστρέφεται κατά την πτώση. Οι δυο τους συνεχίζουν με τα πόδια με στόχο να καταλάβουν την Κιβωτό και να φύγουν από το Λαμέντις-1 πριν αυτό καταστραφεί. Στον δρόμο, η Σίλβι αποκαλύπτει πως όσοι εργάζονται στην TVA είναι στην πραγματικότητα Μεταβλητές ανθρώπων που ζούσαν στη Γη, κάτι που πλέον, για κάποιο λόγο, δεν θυμούνται. Ο Λόκι και η Σίλβι φτάνουν στην Κιβωτό και παλεύουν με τους φύλακες και το πλήθος για να επιβιβαστούν σε αυτήν, αλλά ένας μετεωρίτης την καταστρέφει και έτσι μένουν παγιδευμένοι στο Λαμέντις-1. 
4 "The Nexus Event" Kate HerronEric Martin30 Ιουνίου 2021
Η Σίλβι λέει στον Λόκι το πώς απέδρασε από την TVA ως παιδί, όταν την είχαν συλλάβει. Μεταξύ τους αναπτύσσεται ερωτικός δεσμός, κάτι το οποίο δημιουργεί ένα μοναδικό παρακλάδι αλληλουχίας χρόνου και έτσι τους βρίσκει η TVA και τους συλλαμβάνει εκ νέου, πριν καταστραφεί ο Λαμέντις-1. Ο Μόμπιους παγιδεύει τον Λόκι σε έναν βρόγχο χρόνου όπου ζει ξανά και ξανά μια παλιά κακή ανάμνηση που έχει με τη Σιφ, ενώ η Σίλβι ξεκλειδώνει τις αναμνήσεις της B-15 για να της αποδείξει πως είναι Μεταβλητή. Η Ρένσλεϊερ λέει στον Μόμπιους πως η C-20 έχει πεθάνει λόγω ψυχικής κατάρρευσης, αλλά εκείνος ανακαλύπτει την ηχογραφημένη ανάκρισή της όπου δείχνει απόλυτα υγιής και επιμένει πως όλοι οι εργαζόμενοι της TVA ήταν Μεταβλητές. Ο Μόμπιους απελευθερώνει τον Λόκι από τον βρόγχο χρόνου, αλλά η Ρένσλεϊερ τους σταματά και «αφανίζει» τον Μόμπιους. Στη συνέχεια, πηγαίνει τον Λόκι και τη Σίλβι στους Φύλακες του Χρόνου, οι οποίοι διατάζουν τη διαγραφή τους. Με τη βοήθεια της B-15, ο Λόκι και η Σίλβι εξουδετερώνουν τη Ρένσλεϊερ και τους φρουρούς και η Σίλβι καταφέρνει να αποκεφαλίσει έναν απο τους Φύλακες, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως αποτελούν ανδροειδή ρομπότ. Ο Λόκι προσπαθεί να εξομολογηθεί κάτι στη Σίλβι αλλά, πριν προλάβει να το κάνει, τον «αφανίζει» η Ρένσλεϊερ. Η Σίλβι την εξουδετερώνει και απαιτεί να της πει την αλήθεια για το τι ακριβώς συμβαίνει. Σε μια σκηνή μετά τους τίτλους τέλους, ο Λόκι ξυπνάει σε ένα άγνωστο μέρος περικυκλωμένος από αρκετές άλλες Μεταβλητές του εαυτού του. 
5 "Journey into Mystery" Kate HerronTom Kauffman7 Ιουλίου 2021
Η Ρένσλεϊερ λέει στη Σίλβι πως ο Λόκι είναι ζωντανός, αφού όσοι «αφανίζονται» μεταφέρονται στο Κενό στο τέλος του χρόνου, από όπου ωστόσο κανείς δεν έχει επιστρέψει. Με τη συζήτηση η Σίλβι καταλήγει στο ότι ο πραγματικός δημιουργός της TVA κρύβεται πέρα από το Κενό, ενώ η Ρένσλεϊερ κερδίζει χρόνο μέχρι να φτάσουν οι στρατιώτες της TVA για να τη βοηθήσουν. Η Σίλβι αυτο-«αφανίζεται» και καταλήγει στο Κενό, όπου σύντομα βρίσκει τον Μόμπιους. Η Ρένσλεϊερ, αφού ανακρίνει την B-15, σχεδιάζει να φτάσει στον δημιουργό της TVA. Στο μεταξύ, οι Μεταβλητές λένε στον Λόκι πως ο Αλάιοθ, ένα τεράστιο σύννεφο-τέρας, καταστρέφει τα πάντα που βρίσκονται στο Κενό. Αφού ο Λόκι και οι Μεταβλητές έρχονται αντιμέτωποι με μία δεύτερη ομάδα Μεταβλητών Λόκι, ο Κλασικός Λόκι βοηθάει τον Λόκι, τον Αλιγάτορα Λόκι και το Παιδί Λόκι να ξεφύγουν και εν τέλη συναντούν τον Μόρπιους και τη Σίλβι. Ο Μόμπιους, χρησιμοποιώντας τον χρονοαισθητήρα που έφερε η Σίλβι μαζί της, επιστρέφει στην TVA, ενώ η Σίλβι επιχειρεί να μαγέψει τον Αλάιοθ καθώς ο Λόκι προκαλεί αντιπερισπασμό. Ωστόσο αποτυγχάνουν μέχρι που ο Κλασικός Λόκι θυσιάζεται για να τους βοηθήσει τραβώντας την προσοχή του Αλάιοθ. Ο Λόκι και η Σίλβι καταφέρνουν μαζί να μαγέψουν τον Αλάιοθ και έτσι εκείνος τους δείχνει τον δρόμο προς ένα Κάστρο που βρίσκεται πέρα από το Κενό. 
6 "For All Time. Always." Kate HerronMichael Waldron & Eric Martin14 Ιουλίου 2021
Η Ρένσλεϊερ, αφού παραλαμβάνει κάποιες πληροφορίες από τον δημιουργό της TVA που είναι γνωστός με το όνομα «Αυτός Που Παραμένει», φεύγει σε μία αποστολή εύρεσης της «ελευθερης βούλησης», ενώ η B-15 αποδεικνύει στους στρατιώτες της TVA πως όλοι τους είναι Μεταβλητές. Στο μεταξύ, στο Κάστρο στο Τέλος του Χρόνου, Αυτός Που Παραμένει λέει στον Λόκι και στη Σίλβι πως πριν χρόνια τελείωσε έναν πολυσυμπαντικό πόλεμο που μαινόταν μεταξύ των δικών του Μεταβλητών, βάζοντας τον Αλάιοθ να καταστρέψει όλα τα εναλλακτικά χρονοσυνεχή που υπήρχαν διατηρώντας μόνο το δικό του κι έπειτα δημιούργησε την TVA για να διασφαλίσει αυτή την ειρήνη. Καθώς ο ίδιος έχει κουραστεί, προσφέρει σε Λόκι και Σίλβι δύο εναλλακτικές: να τον σκοτώσουν και να ρισκάρουν την έναρξη ενός νέου πολυσυμπαντικού πολέμου ή να πάρουν τη θέση του ως επικεφαλής της TVA και να συνεχίσουν το έργο του. Η Σιλβί θέλει να τον σκοτώσει, αλλά ο Λόκι την παρακαλάει να μην το κάνει γιατί μπορεί να προκαλέσουν χειρότερο κακό. Οι δυο τους φιλιούνται αλλά η Σίλβι ξεγελάει και στέλνει τον Λόκι πίσω στην TVA και στη συνέχεια σκοτώνει Αυτόν Που Παραμένει, απελευθερώνοντας ένα πολυσύμπαν με πολλά εναλλακτικά χρονοσυνεχή τα οποία η TVA δεν είναι σε θέση να ελέγξει. Ο Λόκι προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Μόμπιους και την B-15 σχετικά με τις Μεταβλητές Αυτού Που Παραμένει, αλλά κανείς δεν τον αναγνωρίζει. Έπειτα, βλέπει πως τα αγάλματα των Φυλάκων του Χρόνου έχουν αντικατασταθεί από το άγαλμα μιας Μεταβλητής Αυτού Που Παραμένει.[δ] 
  1. Όπως απεικονίζεται στην ταινία Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019).
  2. Όπως απεικονίζεται στην ταινία Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος (2013).
  3. Όπως απεικονίζεται στην ταινία Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018).
  4. Εκτός οθόνης επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για τον Κανγκ τον Κατακτητή.[18]

Falcon & Winter Soldier[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

What if...?[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νο
επεισοδίου
Τίτλος Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
1 "What If... Captain Carter Were the First Avenger?" Bryan AndrewsA. C. Bradley11 Αυγούστου 2021

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Στιβ Ρότζερς επιλέγεται για να γίνει ο πρώτος υπερ-στρατιώτης του κόσμου, αλλά πριν λάβει τον ορό τραυματίζεται από έναν κατάσκοπο της ΥΔΡΑ. Η πράκτορας της SSR, Πέγκι Κάρτερ, σκοτώνει τον κατάσκοπο και λαμβάνει εκείνη τον ορό αντί του Ρότζερς. Έτσι, αποκτά τη δύναμη του υπερ-στρατιώτη αλλά ο ηγέτης της SSR, Τζον Φλιν, της απαγορεύει να συμμετάσχει στη μάχη. Όταν εκείνη καταφέρνει να ανακτησει το Τεσσεράκτιο από την ΥΔΡΑ με τη χρήση μίας ασπίδας από βιμπράνιο την οποία δημιούργησε ο Χάουαρντ Σταρκ, ο Φλιν απρόθυμα την προάγει σε Κάπτεν Κάρτερ. Ο Σταρκ χρησιμοποιεί το Τεσσεράκτιο για να δημιουργήσει μία οπλισμένη και θωρακισμένη στολή (Hydra Stomper) για τον Ρότζερς. Η Κάρτερ και ο Ρότζερς πολεμούν μαζί σε αρκετές μάχες, μέχρι που εκείνος εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια μίας επίθεσης σε τρένο της ΥΔΡΑ. Η Κάρτερ και οι σύμμαχοί της βρίσκουν τον Ρότζερς όταν διεισδύουν σε μία βάση της ΥΔΡΑ και βλέπουν τον Red Skull να χρησιμοποιεί το Τεσσεράκτιο για να ανοίξει μία πύλη, μέσω της οποίας καλεί ένα υπερδιάστατο πλάσμα, το οποίο όμως τον σκοτώνει. Η Κάρτερ περνάει μέσα από την πύλη πριν κλείσει, για να αναγκάσει το πλάσμα να την ακολουθήσει. Περίπου 70 χρόνια αργότερα, το Τεσσεράκτιο ανοίγει μία άλλη πύλη μέσα από την οποία εμφανίζεται η Κάρτερ και συναντά τον Νικ Φιούρι και τον Κλιντ Μπάρτον.


Καστ: Χέιλι Άτγουελ ως Πέγκι Κάρτερ/Κάπτεν Κάρτερ, Σεμπάστιαν Σταν ως Μπάκι Μπαρνς, Ντόμινικ Κούπερ ως Χάουαρντ Σταρκ, Στάνλεϊ Τούτσι ως Αβραάμ Έρσκαϊν, Τόμπι Τζόουνς ως Άρνιμ Ζόλα, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ ως Τζον Φλιν, Ρος Μαρκάντ ως Γιόχαν Σμιντ/Red Skull και Ντάρελ Χάμοντ ως ένας Ναζί Στρατηγός 
2 "What If... T'Challa Became a Star-Lord?" Bryan AndrewsMatthew Chauncey18 Αυγούστου 2021

Το 1988, οι Ravagers στέλνονται στη Γη από τον Ουράνιο Ίγκο για να πάρουν τον γιο του, Πίτερ Κουίλ, αλλά από λάθος παίρνουν τον νεαρό Τ'Τσάλα από τη Γουακάντα. Είκοσι-δύο χρόνια μετά, ο Τ'Τσάλα είναι ο περιβόητος διαγαλαξιακός μισθοφόρος «Star-Lord» και έχει πειστει από τον αρχηγό των Ravengers, Γιόντου, πως η Γουακάντα καταστράφηκε. Η Νέμπιουλα προσεγγίζει τους Ravangers και τους προτείνει να κλέψουν τους Σπόρους της Γένεσης, ένα κοσμικό τεχνούργημα το οποίο έχει την ικανότητα να εξαλείφει τη γαλαξιακή πείνα και το οποίο κατέχει ο Τανελίρ Τιβάν. Στο αρχηγείο του Τιβάν στο Πουθενά, η Νέμπιουλα και ο Γιόντου του προσφέρουν την Πέτρα της Δύναμης, καθώς ο Τ'Τσάλα προσπαθεί να βρει τους Σπόρους. Ωστόσο, ανακαλύπτει ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος της Γουακάντα το οποίο τον έψαχνε. Η Νέμπιουλα φαινομενικά προδίδει τους Ravagers, οι οποίοι αιχμαλωτίζονται, αλλά αυτό είναι άλλο ένα τέχνασμα για να πάρουν τους Σπόρους. Η σκλάβα του Τιβάν, Καρίνα, απελευθερώνει τον Τ'Τσάλα και βοηθά τους Ravagers να νικήσουν τον Τιβάν. Ο Τ'Τσάλα συγχωρεί τον Γιόντου για το ψέμα που του είπε πως η Γουακάντα είχε καταστραφεί και, όλοι μαζί, επιστρέφουν εκεί ώστε ο Τ'Τσάλα να επανενωθεί με την οικογένειά του. Κάπου αλλού, ο Ίγκο πλησιάζει τον Κουίλ, ο οποίος δουλεύει ως επιστάτης σε ένα κατάστημα Dairy Queen.


Καστ: Τσάντγουικ Μπόουσμαν ως Star-Lord Τ'Τσάλα, Μάικλ Ρούκερ ως Γιόντου Ουντόντα, Τζος Μπρόλιν ως Θάνος, Μπενίσιο ντελ Τόρο ως Τανελίρ Τιβάν/Συλλέκτης, Κερτ Ράσελ ως Ίγκο, Οφήλια Λόβιμποντ ως Καρίνα, Κάρι Κουν ως Proxima Midnight, Τομ Βον-Λόουλορ ως Ίμπονι Μα, Κάρεν Γκίλαν ως Νέμπιουλα, Τζιμόν Ουνσού ως Κόραθ, Τζον Κάνι ως Τ'Τσακα, Σον Γκαν ως Κράγκλιν Ομπφοντέρι, Κρις Σάλιβαν ως Τέιζερφεϊς, Σεθ Γκριν ως Χάουαρντ η Πάπια και Ντανάι Γκουρίρα ως Οκόγιε 
3 "What If... the World Lost Its Mightiest Heroes?" Bryan AndrewsA. C. Bradley & Matthew Chauncey25 Αυγούστου 2021

Σε διάρκεια μίας εβδομάδας, ο Διευθυντής της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. Νικ Φιούρι επιχειρεί να στρατολογήσει ήρωες για την Πρωτοβουλία Εκδικητών, αλλά όλοι σκοτώνονται μυστηριωδώς· η Νατάσα Ρόμανοφ δίνει στον Τόνι Σταρκ απρόσμενα θανατηφόρα ένεση, ο Κλιντ Μπάρτον σκοτώνει καταλάθος τον Θορ και στη συνέχεια πεθαίνει και ο ίδιος ενώ βρίσκεται υπό κράτηση από την Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., ο Μπρους Μπάνερ/Hulk εκρήγνυται και η Ρόμανοφ δέχεται επίθεση και δολοφονείται ενώ ερευνά τους θανάτους των υπολοίπων. Πριν πεθάνει, η Ρόμανοφ καταφέρνει να πει στον Φιούρι πως οι φόνοι συνδέονται με την «ελπίδα» (χόουπ). Οι Ασγκαρνιανοί, με αρχηγό τον Λόκι, καταφτάνουν στη Γη για να εκδικηθούν τον θάνατο του Θορ, αλλά ο Φιούρι τους προτείνει να συνεργαστούν ώστε να βρουν τον δράστη. Ο Φιούρι, με την πληροφορία της Ρόμανοφ, καταλαβαίνει πως αυτός που κρύβεται πίσω από τους φόνους είναι ο Χανκ Πιμ, ο οποίος θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο της κόρης του, Χόουπ Βαν Ντάιν, η οποία σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος ως πράκτορας της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.. Ο Φιούρι και ο Λόκι καταφέρνουν να νικήσουν τον Πιμ, ο οποίος στη συνέχεια κρατείται από τους Ασγκαρντιανούς. Ο Λόκι επιλέγει να παραμείνει στη Γη και να γίνει ο ηγέτης της, ενώ ο Φιούρι ξεκινά να συγκεντρώνει μία νέα ομάδα ηρώων, βρίσκοντας τον Στιβ Ρότζερς παγωμένο στον πάγο και καλώντας στη Γη την Κάρολ Ντάνβερς.


Καστ: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Νικ Φιούρι, Τζέρεμι Ρένερ ως Κλιντ Μπάρτον/Hawkey, Μαρκ Ράφαλο ως Μπρους Μπάνερ/Hulk, Τομ Χίντλστον ως Λόκι, Κλαρκ Γκρεγκ ως Φιλ Κόλσον, Τζέιμι Αλεξάντερ ως Σιφ, Φρανκ Γκρίλο ως Μπροκ Ράμλοου, Λέικ Μπελ ως Νατάσα Ρόμανοφ/Black Widow και Μικ Γουίνγκερτ ως Τόνι Σταρκ/Iron Man 
4 "What If... Doctor Strange Lost His Heart Instead of His Hands?" Bryan AndrewsA. C. Bradley1 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά τον χαμό της κοπέλας του, Δρ. Κριστίν Πάλμερ, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Δρ. Στίβεν Στρέιντζ ταξιδεύει στο Κάμαρ-Ταζ και μαθαίνει Μυστικιστικές Τέχνες. Ανακαλύπτει το Μάτι του Αγκαμότο με το οποίο μπορεί να χειραγωγήσει τον χρόνο, αλλά η Αρχαία και ο Γουόνγκ τον προειδοποιούν πως αν το χρησιμοποιήσει μπορεί να καταστρέψει την πραγματικότητα. Δύο χρόνια αργότερα, ο Στρέιντζ το χρησιμοποιεί επανειλλημένα για να σώσει την Κριστίν, αλλά εκείνη πεθαίνει σε κάθε σενάριο. Η Αρχαία του λέει πως ο θάνατος της Κριστίν αποτελεί ένα «απόλυτο σημείο» στο χρονοσυνεχές το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά ο Στρέιντζ αρνείται να την ακούσει. Χρησιμοποιώντας δύναμη από τη Σκοτεινή Διάσταση, η Αρχαία μοιράζει τον Στρέιντζ σε δύο εναλλακτικές εκδοχές του: έναν Στρέιντζ ο οποίος αποδέχεται τον θάνατο της Κριστίν, ενώ ο άλλος αποκτά δύναμη απορροφώντας μυστικιστικά όντα γινόμενος ο Ανώτατος Στρέιντζ. Αυτή η κακιά εκδοχή του Στρέιντζ καταφέρνει να απορροφήσει τον καλό Στρέιντζ και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να αναστήσει την Κριστίν, καταστρέφοντας ωστόσο την πραγματικότητα. Καταλαβαίνοντας το λάθος του, ο Ανώτατος Στρέιντζ ικετεύει τον Παρατηρητή να τον βοηθήσει αλλά εκείνος αρνείται να επέμβει. Η Κριστίν αποσυντίθεται και το σύμπαν καταρρέει, με τον Ανώτατο Στρέιντζ να παραμένει μόνος και να θρηνεί.


Καστ: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Δρ. Στίβεν Στρέιντζ και Δρ. Ανώτατος Στρέιντζ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ως Κριστίν Πάλμερ, Μπενεντίκτ Γουόνγκ ως Γουόνγκ, Τίλντα Σουίντον ως η Αρχαία, Ίκε Αμάντι ως Ο'Μπενγκ και Λέσλι Μπιμπ ως Κριστίν Έβερχαρτ 
5 "What If... Zombies?!" Bryan AndrewsMatthew Chauncey8 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Χανκ Πιμ βρίσκει τη σύζυγό του, Τζάνετ βαν Ντάιν, στο Κβαντικό Βασίλειο, αλλά εκείνη έχει μολυνθεί από έναν ιό και μολύνει και τον ίδιο και εξαιτίας αυτού, επιστρέφοντας στη Γη, προκαλούν μια αποκάλυψη με ζόμπι. Δύο εβδομάδες αργότερα, μία ομάδα επιζώντων—οι Μπρους Μπάνερ, Χόουπ βαν Ντάιν, Πίτερ Πάρκερ, Μπάκι Μπαρνς, Οκόγιε, Σάρον Κάρτερ, Χάπι Χόγκαν και Κερτ—μαθαίνουν πως υπάρχει μία πιθανή θεραπεία στο Καμπ Λεχάι. Στην πορεία χάνουν τους Χόγκαν, Κάρτερ και Χόουπ από επιθέσεις των ζόμπι, αλλά στο Καμπ συναντούν τον Vision. Η Πέτρα της Νόησης που διαθέτει μπορεί να αντιστρέψει τον ιό και ο Vision έχει καταφέρει να θεραπεύσει το κεφάλι του Σκοτ Λανγκ, το οποίο διατηρείται ζωντανό μέσα σε μία γυάλα. Ωστόσο, δεν μπορεί να θεραπεύσει τη Γουάντα καθώς έχει ανοσία στη θεραπεία, και αντί αυτού την ταΐζει με κομμάτια από το σώμα του Τ'Τσάλα. Η Γουάντα απελευθερώνεται και σκοτώνει τους Κερτ, Οκόγιε και Μπαρνς, ενώ ο Vision αυτοκτονεί για να δώσει την Πέτρα της Νόησης στον Πάρκερ. Ο Μπάνερ μεταμορφώνεται σε Hulk και θυσιάζεται στη μάχη με τη Γουάντα, δίνοντας χρόνο στους υπόλοιπους να διαφύγουν και να κατευθυνθούν προς τη Γουακάντα, όπου σκοπεύουν να μεταδώσουν την ενέργεια της Πέτρας σε όλο τον κόσμο. Εκεί, αναμένει ο Θάνος ως ζόμπι έχοντας στην κατοχή του ένα σχεδόν ολοκληρωμένο Γάντι της Αιωνιότητας.


Καστ: Μαρκ Ράφαλο ως Μπρους Μπάνερ/Hulk, Τσάντγουικ Μπόουσμαν ως Τ'Τσάλα/Μαύρος Πάνθηρας, Πολ Μπέτανι ως Vision, Σεμπάστιαν Σταν ως Μπάκι Μπαρνς, Εβάντζελιν Λίλι ως Χόουπ βαν Ντάιν/Σφήκα, Πολ Ραντ ως Σκοτ Λανγκ/Ant-Man, Τζον Φαβρό ως Χάρολντ «Χάπι» Χόγκαν/Ζόμπι Χάπι, Ντανάι Γκουρίρα ως Οκόγιε, Έμιλι ΒανΚαμπ ως Σάρον Κάρτερ, Ντέιβιντ Ντασμάλτσον ως Κερτ, Χάντσον Τεμς ως Πίτερ Πάρκερ/Spider-Man και Τομ Βον-Λόουλορ ως Ίμπονι Μα 
6 "What If... Killmonger Rescued Tony Stark?" Bryan AndrewsMatthew Chauncey15 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Αφγανιστάν, ο Τόνι δέχεται επίθεση από τα Δέκα Δακτυλίδια αλλά διασώζεται από τον Έρικ «Killmonger» Στίβενς. Οι δυο τους, επιστρέφουν στις Επιχειρήσεις Stark όπου ο Killmonger αποκαλύπτει την εμπλοκή του Ομπαντάια Στέιν στην επίθεση κι έπειτα βοηθάει τον Τόνι να δημιουργήσει έναν στρατό με ανθρωποειδή μαχητικά ντρόουνς με τη χρήση βιμπρανίου. Καθώς το βιμπράνιο που διαθέτουν δεν αρκεί, ο Τόνι κανονίζει να συναντησεί ο Τζέιμς Ρόουντς τον παράνομο έμπορο όπλων, Οδυσσέα Κλο, για να το αγοράσει. Με εντολή του Killmonger, ο Κλο έχει διαρρεύσει ήδη τη συναλλαγή στη Γουακάντα, έτσι ώστε να δελεάσουν τον Τ'Τσάλα να εμφανιστεί. Ο Killmonger σκοτώνει τον Τ'Τσάλα και τον Ρόουντς και το σκηνοθετεί έτσι ώστε να μοιαζει πως έχουν σκοτωθεί μετξύ τους. Ωστόσο, ο Τόνι μαθαίνει την αλήθεια και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον Killmonger, ο οποίος όμως τον σκοτώνει και το κάνει να μοιάζει σαν να δέχθηκε επίθεση από πολεμιστές της Γουακάντα. Έπειτα, ο Killmonger σκοτώνει και τον Κλο και επανενώνεται με τους συγγενείς του στη Γουακάντα. Ο Θαδδαίος Ρος στέλνει τον στρατό από ντρόουνς να επιτεθεί στη Γουακάντα, αλλά ο Killmonger βοηθάει στην εξουδετέρωσή του με αποτέλεσμα να τον κάνουν τον νέο Μαύρο Πάνθηρα. Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν μία νέα επίθεση στη Γουακάντα, η αδελφή του Τ'Τσάλα, Σούρι, επισκέπτεται την Πέπερ Ποτς, η οποία ήδη υποψιάζεται πως ο Killmonger βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του Τόνι και των άλλων, και της προτείνει να συμμαχήσουν για να αποκαλύψουν την αλήθεια.


Καστ: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ως Ν'Τζαντάκα/Έρικ «Killmonger» Στίβενς, Τζον Φαβρό ως Χάπι Χόγκαν, Τσάντγουικ Μπόουσμαν ως Τ'Τσάλα/Μαύρος Πάνθηρας, Άντζελα Μπάσετ ως Ραμόντα, Ντανάι Γκουρίρα ως Οκόγιε, Άντι Σέρκις ως Οδυσσέας Κλο, Ντον Τσιντλ ως Τζέιμς «Ρόουντι» Ρόουντς, Πολ Μπέτανι ως J.A.R.V.I.S., Τζον Κάνι ως Τ'Τσάκα, Λέσλι Μπιμπ ως Κριστίν Έβερχαρτ και Μικ Γουίνγκερτ ως Τόνι Σταρκ 
7 "What If... Thor Were an Only Child?" Bryan AndrewsA. C. Bradley22 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά τη νίκη του απέναντι στους Παγογίγαντες, ο Όντιν βρίσκει ένα εγκαταλελλειμένο βρέφος, τον Λόκι, το οποίο κι επιστρέφει στον Λάφι. Αιώνες αργότερα, ο μοναχογιός του Όντιν, Θορ, έχει γίνει ένας ταραχώδης νεαρός πρίγκιπας που αγαπάει πολύ τα πάρτι. Καθώς ο Όντιν πέφτει σε ύπνο και η Φρίγκα ταξιδεύει μακριά, ο Θορ βρίσκει την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Γη και να διοργανώσει ένα τεράστιο πάρτι με εξωγήινους από όλο το σύμπαν. Η άφιξή του προσελκύει το ενδιαφέρον των Τζέιν Φόστερ και Ντάρσι Λιούις, οι οποίες εν τέλη συμμετέχουν στο πάρτι. Ενώ ο Θορ και η Τζέιν έρχονται κοντά, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., Μαρία Χιλ, καλεί την Κάρολ Ντάνβερς για να σταματήσει το πάρτι του Θορ καθώς οι πράξεις του προκαλούν καταστροφή στον πλανήτη. Η Ντάνβερς δεν μπορεί να τον νικήσει χωρίς να χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμή της κι έτσι οι Λιούις και Χιλ προτείνουν να μεταφέρει τη μάχη σε μία μη κατοικημένη περιοχή, ενώ η Φόστερ καταφέρνει να επικοινωνήσει με τη Φρίγκα με τη βοήθεια του Χέιμνταλ. Η Χιλ είναι έτοιμη να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στον Θορ αλλά δεν το κάνει όταν βλέπει πως η Φρίγκα επικοινωνεί μαζί του λέγοντάς του πως έρχεται στη Γη να τον τσεκάρει. Έτσι, ο Θορ με τη βοήθεια όλων όσων συμμετείχαν στο πάρτι καθαρίζουν το χάος το οποίο προκάλεσαν πριν φτάσει η Φρίγκα. Αργότερα, ο Θορ ζητάει από τη Φόστερ να βγουν ραντεβού, αλλά διακόπτονται από έναν στρατό από ντρόουνς με αρχηγό τον Ultron, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο σώμα του Vision και έχει στην κατοχή του και τις έξι Πέτρες της Αιωνιότητας.


Καστ: Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ, Νάταλι Πόρτμαν ως Τζέιν Φόστερ, Τομ Χίντλστον ως Λόκι, Κατ Ντένινγκς ως Ντάρσι Λιούις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Νικ Φιούρι, Τζεφ Γκόλντμπλουμ ως Grandmaster, Κόμπι Σμόλντερς ως Μαρία Χιλ, Κλαρκ Γκρεγκ ως Φιλ Κόλσον, Φρανκ Γκρίλο ως Μπροκ Ράμλοου, Τάικα Γουαϊτίτι ως Κοργκ, Κάρεν Γκίλαν ως Νέμπιουλα, Τζέιμι Αλεξάντερ ως Σιφ, Σεθ Γκριν ως Χάουαρντ η Πάπια, Αλεξάντρα Ντάνιελς ως Κάρολ Ντάνβερς/Captain Marvel και Ρέιτσελ Χάους ως Τόπαζ 
8 "What If... Ultron Won?" Bryan AndrewsMatthew Chauncey29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ultron, έχοντας πάρει την Πέτρα της Νόησης και το από βιμπράνιο σώμα του Vision, έχει νικήσει τους Εκδικητές και εξαπέλυσε μία παγκόσμια πυρηνική επίθεση, σκοτώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας. Όταν ο Θάνος εμφανίζεται στη Γη για να συμπληρώσει το Γάντι της Αιωνιότητας, ο Ultron τον σκοτώνει, παίρνει τις πέντε Πέτρες της Αιωνιότητας και χρησιμοποιώντας τες, δημιουργεί έναν τεράστιο στρατό από ντρόουνς και εξαλείφει σχεδόν κάθε μορφή ζωής στο σύμπαν του. Μόνος πια χωρίς αποστολή, ακούει τον Παρατηρητή και ανακαλύπτει την ύπαρξη του πολυσύμπαντος με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον Παρατηρητή στο πολυσυμπαντικό παρατηρητήριό του. Στο μεταξύ, ο Κλιντ Μπάρτον και η Νατάσα Ρόμανοφ έχουν επιζήσει των επιθέσεων του Ultron και βρίσκουν ένα αντίγραφο του εγκεφάλου του Άρνιμ Ζόλα στη Σιβηρία. Τον μεταφορτώνουν σε ένα από τα ντρόουνς σε μία προσπάθεια να διεισδύσουν στο μυαλό του Ultron για να τον καταστρέψουν, αλλά αποτυγχάνουν καθώς ο Ultron δεν βρίσκεται πια στο δικό τους σύμπαν. Ο Μπάρτον θυσιάζεται για να μπορέσει η Ρόμανοφ να δραπετεύσει με τον Ζόλα, ενώ ο Ultron παλεύει με τον Παρατηρητή σε διάφορα σύμπαντα και τον νικάει, με αποτέλεσμα ο Παρατηρητής να το σκάσει προς το κατεστραμμένο σύμπαν του Ανώτατου Στρέιντζ. Εκεί, ζητάει τη βοήθειά του καθώς ο Ultron σχεδιάζει να κατακτήσει το πολυσύμπαν.


Καστ: Τζέρεμι Ρένερ ως Κλιντ Μπάρτον/Hawkeye, Λέικ Μπελ ως Νατάσα Ρόμανοφ/Black Widow, Τόμπι Τζόουνς ως Άρνιμ Ζόλα, Ρος Μάρκουαντ ως Ultron και Σέντρις, Τζος Κίτον ως Στιβ Ρότζερς/Captain America, Μικ Γουίνγκερτ ως Τόνι Σταρκ/Iron Man, Αλεξάντρα Ντάνιελς ως Κάρολ Ντάνβερς/Captain Marvel και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Δρ. Ανώτατος Στρέιντζ 
9 "What If... the Watcher Broke His Oath?" Bryan AndrewsA. C. Bradley6 Οκτωβρίου 2021

Ο Παρατηρητής στρατολογεί τις μεταβλητές των Ανώτατου Στρέιντζ, Κάπτεν Κάρτερ, Star-Lord Τ'Τσάλα, «Πάρτι» Θορ, Killmonger Μαύρο Πάνθηρα και Γκαμόρρας που σκότωσε τον Θάνος[α] από τα αντίστοιχα σύμπαντα που βρισκόταν ο καθένας και τους ονομάζει «Φύλακες του Πολυσύμπαντος», για να πολεμήσουν τον Ultron. Οδηγούν τον Ultron σε ένα σύμπαν χωρίς ζωή όπου ο Στρέιντζ καλεί ορδές ζόμπι να του επιτεθούν, αλλά ο Ultron καταφέρνει να τα νικήσει. Φτάνοντας στο σύμπαν που δημιουργήθηκε ο Ultron, οι Φύλακες συναντούν τη Νατάσα Ρόμανοφ, η οποία μπαίνει στην ομάδα. Με τη βοήθεια της Κάρτερ, η Ρόμανοφ ρίχνει στον Ultron το βέλος που περιέχει τον εγκέφαλο του Άρνιμ Ζόλα. Ο Ζόλα καταστρέφει τον Ultron από μέσα και παίρνει τον έλεγχο του σώματός του, ενώ ο Killmonger προδίδει τους Φύλακες και προσπαθεί να πάρει τις Πέτρες της Αιωνιότητας που είχε ο Ultron. Καθώς ο Ζόλα και ο Killmonger μάχονται για το ποιος θα πάρει τις Πέτρες, ο Στρέιντζ και ο Παρατηρητής τους παγιδεύουν σε μία μικροσκοπική διάσταση η οποία βρίσκεται σε χρονικό βρόγχο, την οποία ο Στρέιντζ συμφωνεί να προσέχει ώστε να μην δραπετεύσουν. Ο Παρατηρητής επιστρέφει τον κάθε φύλακα στο αντίστοιχο δικό του σύμπαν, αλλά η Ρόμανοφ αρνείται να επιστρέψει στο δικό της. Έτσι, την πηγαίνει σε ένα σύμπαν όπου οι Εκδικητές έχουν δολοφονηθεί[β] και βοηθάει να νικήσουν τον Λόκι. Στη σκηνή μετά τους τίτλους τέλους, η Κάρτερ και η Ρόμανοφ από εκείνο το σύμπαν, ανακαλύπτουν τη στολή Hydra Stomper, μέσα στην οποία βρίσκεται κάποιος.


Καστ: Χέιλι Άτγουελ ως Πέγκι Κάρτερ/Κάπτεν Κάρτερ, Λέικ Μπελ ως Νατάσα Ρόμανοφ/Black Widow, Φρανκ Γκρίλο ως Μπροκ Ράμλοου, Ζορζ Σαν-Πιέρ ως Ζορζ Μπατρόκ, Τσάντγουικ Μπόουσμαν ως Star-Lord Τ'Τσάλα, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν ως Ν'Τζαντάκα/Έρικ «Killmonger» Στίβενς, Κρις Χέμσγουορθ ως Θορ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Δρ. Ανώτατος Στρέιντζ, Τόμπι Τζόουνς ως Άρνιμ Ζόλα, Τομ Χίντλστον ως Λόκι, Κερτ Ράσελ ως Ίγκο, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Νικ Φιούρι και Μικ Γουίνγκερτ ως Τόνι Σταρκ/Iron Man 
  1. Το επεισόδιο με τη μεταβλητή της Γκαμόρα ήταν σχεδιασμένο να προβληθεί κατά τον πρώτο κύκλο της σειράς, αλλά η παραγωγή του καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του COVID-19 κι έτσι μεταφέρθηκε στον δεύτερο κύκλο[19]
  2. Αυτό είναι το σύμπαν που παρουσιάζεται στο επεισόδιο «What If... the World Lost Its Mightiest Heroes?».

Hawkeye[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

39-60

Νο
επεισοδίου
Τίτλος Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
1 "Never Meet Your Heroes" Rhys ThomasJonathan Igla24 Νοεμβρίου 2021
Το 2012, κατά τη διάρκεια της μάχης της Νέας Υόρκης,[α] η νεαρή Κέιτ Μπίσοπ βλέπει τον Κλιντ Μπάρτον να μάχεται εναντίον των Τσιτάουρι, κάτι το οποίο την εμπνέει να γίνει κι αυτή ηρωίδα σαν αυτόν, αφού ακούσια της έσωσε τη ζωή. Στο παρόν, είναι μέρες Χριστουγέννων και ο Μπάρτον περνά χρόνο με τα τρία του παιδιά στη Νέα Υόρκη. Στο μεταξύ, η Μπίσοπ πηγαίνει σε ένα γκαλά φιλανθρωπικής δημοπρασίας μαζί με τη μητέρα της, Έλενορ, όπου μαθαίνει πως η Έλενορ έχει αρραβωνιαστεί με τον Τζακ Ντουκέν. Στον υπόγειο χώρο του γκαλά, η Μπίσοπ ανακαλύπτει πως λαμβάνει χώρα μία άλλη κρυφή δημοπρασία, όπου δημοπρατούνται αντικείμενα που αποκτήθηκαν παράνομα από τα ερείπια του στρατηγείου των Εκδικητών.[β] Στη δημοπρασία αυτή συμμετέχει και ο Ντουκέν μαζί με τον θείο του, Αρμάντ ΙΙΙ. Η δημοπρασία διακόπτεται από τη μαφιόζικη ομάδα Φόρμες, η οποία ψάχνει ένα ρολόι που βρίσκεται ανάμεσα στα αντικείμενα της δημοπρασίας. Καθώς ο Ντουκέν κλέβει το σπαθί που χρησιμοποιούσε ο Μπάρτον ως Ρόνιν, η Μπίσοπ βρίσκει τη στολή του Ρόνιν και φορώντας την, τα βάζει με τα μέλη της μαφίας. Στη συνέχεια, αφού σώζει έναν αδέσποτο σκύλο (τον οποίο αργότερα ονομάζει «Λάκι»), επιστρέφει με αυτόν στο διαμέρισμά της και έπειτα φεύγει για να ερευνήσει τον Αρμάντ, τον οποίο όμως βρίσκει δολοφονημένο στο σπίτι του. Φεύγοντας από εκεί, την εντοπίζουν οι Φόρμες αλλά ο Μπάρτον, ο οποίος έχει δει στις ειδήσεις την επιστροφή του «Ρόνιν», την εντοπίζει και τη σώζει. 
2 "Hide and Seek" Rhys ThomasElisa Climent24 Νοεμβρίου 2021
Η Μπίσοπ πηγαίνει τον Μπάρτον στο διαμέρισμά της, αλλά δέχονται επίθεση από τις Φόρμες και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το μέρος, αφήνοντας πίσω τη στολή του Ρόνιν. Αφού φτάνουν στο διαμέρισμα της θείας της Μπίσοπ, η οποία απουσιάζει, ο Μπάρτον αφήνει εκεί την Μπίσοπ όπου θα είναι ασφαλής και επιστρέφει στο ξενοδοχείο του για να ετοιμάσει τα παιδιά του και να τα στείλει πίσω στο σπίτι, υποσχόμενος πως θα επιστρέψει κι εκείνος μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων για να γιορτάσουν όλοι μαζί. Έπειτα, συνοδεύει την Μπίσοπ στη δουλειά και φεύγει για να πάρει πίσω τη στολή του Ρόνιν από έναν πυροσβέστη, τον Γκριλς, ο οποίος λαμβάνει μέρος σε μία εκδήλωση με ζωντανό παιχνίδι ρόλων (LARP) και πήρε τη στολή από το φλεγόμενο σπίτι της Μπίσοπ. Αργότερα, η Μπίσοπ προσπαθεί μάταια να πείσει την Έλενορ για την εμπλοκή του Ντουκέν στον θάνατο του Αρμάντ. Αφού προκαλεί τον Ντουκέν σε μονομαχία ξιφασκίας για να αποδείξει αυτά που λέει, στη συνέχεια προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Μπάρτον μη γνωρίζοντας πως εκείνος σχεδίασε να πιαστεί αιχμάλωτος από τις Φόρμες. Τον εντοπίζει μέσω του κινητού του και στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει, καταλήγει κι εκείνη αιχμάλωτη. Η συμμορία ενημερώνει το αφεντικό της, Μάγια Λόπεζ, για το τι συνέβη και πως «έχουν και τους δύο». 
3 "Echoes" Bert & BertieKatie Mathewson & Tanner Bean1 Δεκεμβρίου 2021
Η Λόπεζ ανακρίνει τον Μπάρτον και την Μπίσοπ σχετικά με τον Ρόνιν, ο οποίος είχε σκοτώσει τον πατέρα της πριν κάποια χρόνια. Ο Μπάρτον καταφέρνει να λυθεί και τα βάζει με τις Φόρμες, αλλά κατά τη μάχη η Λόπεζ του σπάει το ακουστικό που τον βοηθάει να ακούει. Αφού ελευθερώνει και την Μπίσοπ, οι δυο τους το σκάνε με ένα αμάξι που βρίσκουν έξω από το κτίριο και χρησιμοποιώντας τα ειδικά βέλη του Μπάρτον εναντίον των αντρών των Φορμών που τους καταδιώκουν. Αργότερα, φτιάχνουν και το ακουστικό του Μπάρτον. Καθώς οι Φόρμες μετακομίζουν σε άλλο μέρος, ο δεύτερος στην ιεραρχία, Κάζι, συμβουλεύει τη Λόπεζ να μην συνεχίσει αυτό που κάνει για να μην βρεθεί μπλεγμένη με τον «θείο» της. Η Μπίσοπ, αποφασισμένη να μάθει περισσότερα για τις Φόρμες και τον Ντουκέν, πείθει τον Μπάρτον να διεισδύσουν στο σπίτι της Έλενορ για να χρησιμοποιήσουν τον εταιρικό της λογαριαμό και να μπουν στη βάση δεδομένων για εγκληματίες που διαθέτει η εταιρία σεκιούριτι. Ωστόσο, μόλις μαθαίνει κάτι για τον Κάζι, το σύστημα ασφαλείας την πετάει έξω απο το πρόγραμμα πριν προλάβει να ψάξει για τον Ντουκέν, ενώ ο Μπάρτον έρχεται αντιμέτωπος με τον Ντουκέν, ο οποίος τον απειλεί με το σπαθί του Ρόνιν. 
4 "Partners, Am I Right?" Bert & BertieErin Cancino & Heather Quinn8 Δεκεμβρίου 2021
Η κατάσταση στο σπίτι εξομαλύνεται όταν η Έλενορ και ο Ντουκέν αναγνωρίζουν τον Μπάρτον ως έναν από τους Εκδικητές. Καθώς αποχωρεί, παίρνει κρυφά μαζί του το σπαθί του Ρόνιν, ενώ η Έλενορ του ζητάει να κρατήσει την Μπίσοπ έξω από την έρευνά του. Στη συνέχεια, η Έλενορ επικοινωνεί με ένα άγνωστο πρόσωπο για να το ενημερώσει. Με τη βοήθεια της γυναίκας του, Λόρα, ο Μπάρτον ανακαλύπτει πως ο Ντουκέν είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sloan LTD, μίας εταιρίας βιτρίνα που ξεπλένει χρήματα των Φορμών, ενώ η Μπίσοπ καταλαβαίνει πως Μπάρτον και Ρόνιν είναι το ίδιο πρόσωπο. Ο Μπάρτον ζητάει από τον Κάζι να πείσει την Λόπεζ να δώσει τέλος στη βεντέτα που έχει με τον Ρόνιν, ενώ η Μπίσοπ στρατολογεί κάποια άτομα από την LARP ομάδα να τη βοηθήσουν να ανακτήσει τα ειδικά βέλη του Μπάρτον. Μετέπειτα, η Λόρα ενημερώνει τον Μπάρτον πως το ρολόι που έκλεψαν οι άντρες των Φορμών εκπέμπει σήμα από ένα διαμέρισμα. Ο Μπάρτον και η Μπίσοπ πάνε εκεί για να το ανακτήσουν, ανακαλύπτοντας πως το διαμέρισμα ανήκει στη Λόπεζ, η οποία κρατάει σημειώσεις για την οικογένεια του Μπάρτον. Η Λόπεζ επιτίθεται στην Μπίσοπ μέσα στο διαμέρισμα, ενώ ο Μπάρτον δέχεται επίθεση από έναν μασκοφόρο. Ακολουθεί συμπλοκή των τεσσάρων μαχητών με την Μπίσοπ να τραυματίζει την Λόπεζ αναγκάζοντάς την να υποχωρήσει, ενώ ο Μπάρτον αφαιρεί τη μάσκα του άγνωστου επιδρομέα αποκαλύπτοντας πως πρόκειται για τη Γελένα Μπελόβα, η οποία με τη σειρά της εγκαταλείπει τη σκηνή. Ο Μπάρτον, βλέποντας πως πλέον στην υπόθεση εμπλέκεται μία Black Widow, αποφασίζει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο την Μπίσοπ και σπάει τη συνεργασία τους. 
5 "Ronin" Bert & BertieJenna Noel Frazier15 Δεκεμβρίου 2021
Το 2018, η Μπελόβα μαζί με μία άλλη Black Widow, τη Σόνια, συναντούν μία τρίτη Widow, την Άνα, για να τη βοηθήσουν να απελευθερωθεί από τον έλεγχο του δημιουργού των Widows. Ωστόσο, καθώς βρίσκονται στο σπίτι της, η Μπελόβα γίνεται ένα από τα θύματα του Αφανισμού και «επιστρέφει» μετά από πέντε χρόνια. Στο παρόν, η Μπίσοπ λέει στην Έλενορ για την εταιρία βιτρίνα που έχει ο Ντουκέν, κάτι που την οδηγεί να καλέσει την αστυνομία και εκείνος να συλληφθεί. Η Μπίσοπ επιστρέφει στο διαμέρισμά της όπου βρίσκει την Μπελόβα να την περιμένει και η οποία της αποκαλύπτει την αποστολή της να σκοτώσει τον Μπάρτον.[γ] Στο μεταξύ, αφού αναρρώνει για λίγο στο διαμέρισμα του Γκριλς, ο Μπάρτον φοράει τη στολή του Ρόνιν και κανονίζει να συναντήσει τη Λόπεζ στο σημείο όπου σκότωσε τον πατέρα της, με τους δυο τους να έρχονται σε σύγκρουση. Κατά τη μάχη, βγάζει τη μάσκα του και προσπαθεί να την πείσει να σταματήσει τη βεντέτα και να αφήσει την οικογένειά του ήσυχη. Της αποκαλύπτει επίσης πως τότε ενεργούσε σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε από έναν πληροφοριοδότη που εργαζόταν για το αφεντικό της, το οποίο ήθελε τον πατέρα της νεκρό. Η Λόπεζ δεν τον πιστεύει και του επιτίθεται, αλλά η Μπίσοπ φτάνει στο σημείο και βοηθάει τον Μπάρτον να ξεφύγει. Σκεφτόμενη όλα όσα έμαθε, η Λόπεζ αρχίζει να υποψιάζεται τον Κάζι ο οποίος απουσίαζε από τη συνάντηση το βράδυ που σκοτώθηκε ο πατέρας της, στην οποία θα έπρεπε να βρίσκεται ως υπαρχηγός. Την επόμενη μέρα, η Μπελόβα στέλνει μήνυμα στην Μπίσοπ αποκαλύπτοντάς της πως αυτή που την προσέλαβε για να σκοτώσει τον Μπάρτον είναι η Έλενορ και πως η Έλενορ δουλεύει για τον «θείο» της Λόπεζ, τον οποίο ο Μπάρτον αναγνωρίζει ως τον Kingpin. 
6 "So This Is Christmas?" Rhys ThomasJonathan Igla & Elisa Climent22 Δεκεμβρίου 2021
Καθώς η Έλενορ συναντιέται με τον Kingpin για να σταματήσει τη συνεργασία τους, ο Μπάρτον και η Μπίσοπ βλέπουν ένα βίντεο της συνάντησης από το οποίο μαθαίνουν πως η Έλενορ σκότωσε τον Αρμάντ και παγίδευσε τον Ντουκέν. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπάρτον και η Μπίσοπ πηγαίνουν στο πάρτι της Έλενορ, όπου η Μπίσοπ έρχεται αντιμέτωπη με τη μητέρα της και μαθαίνει πως ο πατέρας της χρωστούσε χρήματα στον Kingpin, για αυτό η Έλενορ δούλευε για εκείνον. Με διαταγή του Kingpin, ο Κάζι επιχειρεί να σκοτώσει την Έλενορ αλλά αλλάζει στόχο όταν εντοπίζει τον Μπάρτον. Ο Μπάρτον ζητάει από τον Γκιλς και τα άλλα μέλη της LARP, οι οποίοι βρίσκονται υπό κάλυψη στο πάρτι, να εκκενώσουν το κτίριο και στη συνέχεια συναντά την Μπίσοπ με την οποία τα βάζουν με τους άντρες των Φορμών. Αφού η Λόπεζ βγάζει από τη μέση τον Κάζι, η Μπίσοπ πάει να βρει την Έλενορ, ενώ ο Μπάρτον έρχεται αντιμέτωπος με την Μπελόβα. Η Μπελόβα απαιτεί να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο της Νατάσα. Καθώς παλεύουν, ο Μπάρτον της υπενθυμίζει τη φιλία που είχε με τη Νατάσα και της εξηγεί πως ήταν επιλογή της να θυσιαστεί για να σώσει τον κόσμο.[β] Η Μπελόβα αποφασίζει να μην τον σκοτώσει και φεύγει. Ο Kingpin επιχειρεί να σταματήσει την Έλενορ από το να διαφύγει, αλλά η Μπίσοπ καταφτάνει στο σημείο και τα βάζει μαζί του, καταφέρνοντας να τον νικήσει με τη χρήση των βελών που έφτιαξε με τον Μπάρτον. Έπειτα, η Έλενορ συλλαμβάνεται για τη δολοφονία του Αρμάντ, ενώ ο Kingpin το σκάει. Πέφτει πάνω στη Λόπεζ και λίγο μετά, ακούγεται ένας πυροβολισμός. Την επόμενη μέρα, ο Μπάρτον επιστρέφει στην οικογένειά του μαζί με την Μπίσοπ και τον Λάκι, επιστρέφει το ρολόι στη Λόρα και καίει τη στολή του Ρόνιν. 
  1. Όπως απεικονίζεται στην ταινία Οι Εκδικητές (2012)
  2. 2,0 2,1 Όπως απεικονίζεται στην ταινία Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019)
  3. Όπως απεικονίζεται στην ταινία Black Widow (2021)

Moon Knight[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

43-52

Νο
επεισοδίου
Τίτλος Σκηνοθέτης Συγγραφέας Α' Προβολή
1 "The Goldfish Problem" Mohamed DiabJeremy Slater30 Μαρτίου 2022
Ο Στίβεν Γκραντ εργάζεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, όπου ελπίζει πως κάποια μέρα θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που έχει για την Αρχαία Αίγυπτο και θα γίνει ξεναγός. Ένα βράδυ που πηγαίνει για ύπνο, ξυπνάει στις Αυστριακές Άλπεις και γίνεται μάρτυρας της συνάντησης μίας αίρεσης με ηγέτη τον Άρθουρ Χάρροου, ο οποίος απαιτεί να του δώσει ο Γκραντ έναν χρυσό σκαραβαίο, τον οποίο όμως δεν γνωρίζει πως έχει στην κατοχή του. Καθώς επιχειρεί να το σκάσει, παθαίνει αρκετά μπλακ-άουτ και ακούει μία μυστηριώδη φωνή, πριν ξυπνήσει τελικά πίσω στο σπίτι του και συνειδητοποιήσει πως έχουν περάσει δύο μέρες από τότε που πήγε για ύπνο. Βρίσκει κρυμμένα στο διαμέρισμά του μία κάρτα-κλειδί και ένα τηλέφωνο, στο οποίο τον καλεί μία γυναίκα με το όνομα Λέιλα και η οποία τον αποκαλεί Μαρκ. Την επόμενη μέρα στη δουλειά, ο Γκραντ έρχεται αντιμέτωπος με τον Χάρροου, ο οποίος του αποκαλύπτει πως είναι υπηρέτης της Αιγύπτιας θεάς Άμμιτ. Ο Γκραντ καταφέρνει να ξεφύγει, αλλά αναγκάζεται το βράδυ να παραμείνει στη δουλειά για να αναπληρώσει τον χρόνο που έλειπε. Ο Χάρροου καλεί ένα τσακάλι για να επιτεθεί στον Γκραντ, αλλά το «είδωλο» του Γκραντ στον καθρέφτη του ζητάει να τον αφήσει να πάρει τον έλεγχο του σώματός τους. Ο Γκραντ το δέχεται και έτσι μεταμορφώνεται σε έναν πολεμιστή με μανδύα, ο οποίος σκοτώνει το τσακάλι. 
2 "Summon the Suit" Aaron Moorhead & Justin BensonMichael Kastelein6 Απριλίου 2022
Ο Γκραντ κατηγορείται για τις καταστροφές που προκάλεσε το τσακάλι στο μουσείο, καθώς μόνο εκείνος φαίνεται στις κάμερες ασφαλείας, και χάνει τη δουλειά του. Χρησιμοποιεί την κάρτα-κλειδί που βρήκε για να ανοίξει έναν χώρο αποθήκευσης, όπου βρίσκει τον σκαραβαίο. Εκεί, μιλάει με το «είδωλό» του το οποίο αποτελεί μία άλλη ταυτότητα στο σώμα του Γκραντ και η οποία του συστήνεται ως ο Αμερικανός μισθοφόρος Μαρκ Σπέκτορ, ο οποίος αποτελεί το τρέχων άβαταρ του Αιγύπτιου θεού του φεγγαριού, Χονσού. Ο Γκραντ έρχεται αντιμέτωπος με τη Λέιλα, τη σύζυγο του Σπέκτορ, η οποία αγνοεί την ύπαρξη του Γκραντ. Οι δυο τους συλλαμβάνονται από δύο αστυνομικούς οι οποίοι δουλεύουν για τον Χάρροου. Ο Χάρροου αποκαλύπτει πως ήταν το προηγούμενο άβαταρ του Χονσού, μέχρι που εκείνος επέλεξε να ακολουθήσει την Άμμιτ. Εξηγεί πως θέλει να χρησιμοποιήσει τον σκαραβαίο για να εντοπίσει τον τάφο της Άμμιτ και να την αναστήσει, έτσι ώστε να μπορέσει να καθαρίσει την ανθρωπότητα από το κακό με το να εξαφανίσει όσους διέπραξαν ή πρόκειται να διαπράξουν στο μέλλον κάτι κακό. Η Λέιλα διασώζει τον Γκραντ, αλλά ο Χάρροου καλεί και πάλι ένα τσακάλι για να τους κυνηγήσει. Ο Γκραντ καταφέρνει να καλέσει τη στολή από μόνος του και πολεμά με το τσακάλι χωρίς επιτυχία, επιτρέποντας έτσι για ακόμη μία φορά στον Σπέκτορ να πάρει τον έλεγχο. Ο Σπέκτορ σκοτώνει το τσακάλι αλλά χάνει τον σκαραβαίο, τον οποίο βρίσκει ο Χάρροου. Ο Χονσού απειλεί να διεκδικήσει τη Λέιλα ως το επόμενο άβατάρ του αν ο Σπέκτορ δεν καταφέρει να σταματήσει τον Χάρροου. 
3 "The Friendly Type" Mohamed DiabBeau DeMayo and Peter Cameron & Sabir Pirzada13 Απριλίου 2022
Ο Χάρροου και οι ακόλουθοί του χρησιμοποιούν τον σκαραβαίο και εντοπίζουν τον τάφο της Άμμιτ στην έρημο. Στο Κάιρο, ο Σπέκτορ και ο Γκραντ παθαίνουν και οι δύο μπλακ-άουτς καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν τον Χάρροου. Αφού αποτυγχάνουν να βρουν πληροφορίες, ο Χονσού αποφασίζει να καλέσει το συμβούλιο των άλλων Αιγύπτιων θεών και των άβατάρ τους για να τους προειδοποιήσει για τα σχέδια του Χάρροου, αλλά ο Χάρροου καταφέρνει να αντικρούσει τις κατηγορίες. Το άβαταρ του θεού Άθωρ, η Γιατζίλ, πιστεύει και θέλει να βοηθήσει τον Σπέκτορ και του λέει να βρει τη σαρκοφάγο του Σενφού, ο οποίος γνώριζε την τοποθεσία του τάφου της Άμμιτ. Η Λέιλα βρίσκει τον Σπέκτορ και τον πηγαίνει στον Άντον Μόγκαρτ, έναν γνωστό της ο οποίος έχει στην κατοχή του τη σαρκοφάγο. Ο Χάρροου, όμως, καταφτάνει και την καταστρέφει, αναγκάζοντας τον Σπέκτορ, τον Γκραντ και τη Λέιλα να τα βάλουν με τους άντρες του Μόγκαρτ και στη συνέχεια να το σκάσουν στην έρημο. Ο Γκραντ συναρμολογεί κάποια από τα κομμάτια της σαρκοφάγου σχηματίζοντας έναν χάρτη με αστερισμούς, αλλά οι συγκεκριμένοι αστερισμοί χρονολογούνται δύο χιλιάδες χρόνια και δεν αντιστοιχούν στον ουρανό του παρόντος. Ο Χονσού χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να επιστρέψει για λίγο τον νυχτερινό ουρανό στη σωστή βραδιά, επιτρέποντας στον Γκραντ και τη Λέιλα να εντοπίσουν τον τάφο της Άμμιτ. Ωστόσο, οι πράξεις του Χονσού οδηγούν τους άλλους θεούς να τον παγιδεύσουν μέσα σε ένα ουσάμπτι, αφήνοντας το σώμα των Γκραντ και Σπέκτορ χωρίς δυνάμεις. 
4 "The Tomb" Justin Benson & Aaron MoorheadAlex Meenehan and Peter Cameron & Sabir Pirzada20 Απριλίου 2022
Ο Γκραντ και η Λέιλα βρίσκουν στον τάφο της Άμμιτ έναν εγκαταλελειμμένο χώρο κατασκήνωσης, ο οποίος είναι ένας λαβύρινθος στο σχήμα του Ματιού του Ώρου. Εκεί, ανακαλύπτουν πως κάποιοι από τους άντρες του Χάρροου έχουν δολοφονηθεί από απέθαντους Αιγύπτιους ιερείς, οι οποίοι επιτίθενται και τους ίδιους. Στην προσπάθεια να γλιτώσουν, χωρίζονται, και στη συνέχεια η Λέιλα καταφέρνει να νικήσει τους ιερείς αλλά έρχεται αντιμέτωπη με τον Χάρροου, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Σπέκτορ ήταν ένας από τους μισθοφόρους που σκότωσαν τον αρχαιολόγο πατέρα της, Αμπντάλα Ελ-Φούλι. Στο μεταξύ, ο Γκραντ βρίσκει τον τάφο και ανακαλύπτει πως το τελευταίο άβαταρ της Άμμιτ ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, μέσα από το σώμα του οποίου ανακτά το ουσάμπτι της Άμμιτ. Η Λέιλα θυμωμένη έρχεται αντιμέτωπη με τον Σπέκτορ, ο οποίος της αποκαλύπτει πως ο σύντροφός του ήταν αυτός που σκότωσε τον πατέρα της και πυροβόλησε και τον ίδιο, πριν ο Χονσού τον πάρει ως άβαταρ. Ο Χάρροου καταφτάνει και πυροβολεί τον Σπέκτορ, ο οποίος ξυπνάει αργότερα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Αφού το σκάει από τον Χάρροου, ο οποίος εμφανίζεται ως γιατρός στο νοσοκομείο, βρίσκει τον Γκραντ παγιδευμένο σε μία σαρκοφάγο, σε ξεχωριστό σώμα. Βλέπουν και μία δεύτερη σαρκοφάγο με κάποιον μέσα, αλλά μία θηλυκιά φιγούρα με κεφάλι ιπποπόταμου, πριν την ανοίξουν, τους χαιρετάει. 
5 "Asylum" Mohamed DiabRebecca Kirsch and Matthew Orton27 Απριλίου 2022
Η γυναίκα με το κεφάλι ιπποπόταμου είναι η Αιγύπτια θεά Ταουρέτ, η οποία εξηγεί πως ο Σπέκτορ και ο Γκραντ είναι νεκροί και πως το «ψυχιατρικό νοσοκομείο» είναι ένα καράβι που οδεύει προς τον Ντουάτ, τον κάτω κόσμο των Αιγυπτίων. Ζυγίζει τις καρδιές τους στον Ζυγό της Δικαιοσύνης για να καθορίσει αν μπορούν να εισέλθουν στο Πεδίο των Καλαμώνων, αλλά οι καρδιές δεν μπορούν να ισορροπήσουν εξαιτίας κρυμμένων αναμνήσεων, τις οποίες προτείνει πως πρέπει να εξερευνήσουν μαζί οι δύο άντρες. Ο Γκραντ βλέπει μία ανάμνηση με τον μικρότερο αδελφό του Σπέκτορ, Ράνταλ, ο οποίος πνίγεται, και με τη μητέρα τους να κατηγορεί τον Σπέκτορ για αυτό. Ο Σπέκτορ δείχνει στον Γκραντ το πώς έγινε το άβαταρ του Χονσού κατά τη διάρκεια μίας αποστολής με τον σύντροφό του, Μπούσμαν, ο οποίος δολοφόνησε τον πατέρα της Λέιλα. Ο Σπέκτορ και ο Γκραντ πείθουν την Ταουρέτ να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στον κόσμο των ζωντανών έτσι ώστε να σταματήσουν τον Χάρροου, κι εκείνη στρίβει το καράβι προς τις Πύλες του Όσιρις. Ο Σπέκτορ απρόθυμα εξηγεί πως δημιούργησε τον Γκραντ εις γνώσιν του, ως αποτέλεσμα της κακοποίησης που λάμβανε από τη μητέρα τους. Οι δυο τους συμφιλιώνονται, αλλά ο Ζυγός δεν καταφέρνει να ισορροπήσει με αποτέλεσμα να τους επιτεθούν εχθρικά πνεύματα, τραβώντας τον Γκραντ μέσα στον Ντουάτ, όπου μετατρέπεται σε άμμο. Έπειτα, ο Ζυγός ισορροπεί και ο Σπέκτορ μεταφέρεται στο Πεδίο των Καλαμώνων. 
6 "Gods and Monsters" Mohamed DiabΙστορία από: Danielle Iman & Jeremy Slater
Γραμμένο από: Jeremy Slater and Peter Cameron & Sabir Pirzada
4 Μαΐου 2022
Ο Χάρροου απελευθερώνει την Άμμιτ και σκοτώνει τα άβαταρ των άλλων Αιγύπτιων θεών, ενώ η Λέιλα βρίσκει το ουσάμπτι του Χονσού και τον απελευθερώνει. Ο Σπέκτορ αρνείται να μείνει στο Πεδίο των Καλαμώνων και επιστρέφει στον Ντουάτ για να σώσει τον Γκραντ. Με τη βοήθεια της Ταουρέτ, καταφέρνουν να το σκάσουν μέσω των Πυλών του Όσιρις και ξυπνάνε στο σώμα τους. Ο Χονσού επανασυνδέεται μαζί τους και επαναφέρει τις δυνάμεις τους. Η Λέιλα ανακαλύπτει πως η Άμμιτ μπορεί να φυλακιστεί και πάλι αν υπάρχουν αρκετά άβαταρ και έτσι, συμφωνεί να γίνει το προσωπινό άβαταρ της Ταουρέτ. Ενώνει τις δυνάμεις της με τους Σπέκτορ, Γκραντ και Χονσού, και όλοι μαζί πολεμούν τον Χάρροου και την Άμμιτ. Ο Χάρροου καταφέρνει να νικήσει τον Σπέκτορ και τον Γκραντ αλλά, παθαίνουν ένα μπλακ-άουτ, κατά τη διάρκεια του οποίου με κάποιο τρόπο, εξουδετερώνουν τον Χάρροου. Ο Σπέκτορ και η Λέιλα φυλακίζουν την Άμμιτ μέσα στο θνητό σώμα του Χάρροου και ο Χονσού ζητάει από τον Σπέκτορ να τους σκοτώσει. Ο Σπέκτορ αρνείται να το κάνει και ζητάει από τον Χονσού να απελευθερώσει εκείνον και τον Γκραντ από τις υπηρεσίες του, όπως τους είχε υποσχεθεί. Μετά την απελευθέρωση, οι δυο τους βρίσκονται στο «νοσοκομείο», όπου αρνούνται την επεξήγηση που τους δίνεται εκεί για το τι είναι αλήθεια και τι όχι και επιλέγουν να συνεχίσουν τη νέα τους ζωή μαζί ως ήρωες, επιστρέφοντας σπίτι. Σε μία σκηνή μετά τους τίτλους τέλους, ο Χάρροου δολοφονείται από τον Τζέικ Λόκλι, την τρίτη προσωπικότητα του Σπέκτορ, η οποία εξακολουθεί να υπηρετεί τον Χονσού. 

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Sullivan, James (26 Σεπτεμβρίου 2016). «In every episode of 'Luke Cage,' a tribute to Gang Starr». The Boston Globe. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Σεπτεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουλίου 2019. 
  2. Rivera, Joshua (3 Οκτωβρίου 2016). «Why the Creator of Luke Cage Wanted to Make a "Hip-Hop Western"». GQ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουλίου 2019. 
  3. Milzoff, Rebecca (25 Οκτωβρίου 2016). «Raphael Saadiq Explains How Writing for 'Luke Cage' Was a Dark Dream Come True». Billboard.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  4. 4,0 4,1 Pruner, Aaron (7 Οκτωβρίου 2016). «Every important 'Luke Cage' musical moment: From Raphael Saadiq to Sharon Jones». Screener. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 Gassman, Ian (3 Νοεμβρίου 2016). «7 Awesome Musician Cameos from Luke Cage, Season 1». Paste. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  6. Cecchini, Mike (1 Οκτωβρίου 2016). «Luke Cage: Complete Marvel Comics Easter Eggs and Reference Guide – Luke Cage Episode 3: Who's Gonna Take the Weight?». Den of Geek. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019. 
  7. Cecchini, Mike (1 Οκτωβρίου 2016). «Luke Cage: Complete Marvel Comics Easter Eggs and Reference Guide – Luke Cage Episode 9: DWYCK». Den of Geek. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2019. 
  8. Gracie, Bianca (7 Μαρτίου 2018). «Luke Cage Season 2 Episodes Are Named After Pete Rock & CL Smooth Songs». Complex. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 28 Μαρτίου 2018. Ανακτήθηκε στις 10 Αυγούστου 2019. 
  9. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (13 Ιουνίου 2018). «Don't miss Joi (@tennesseeslimkitty) at #HarlemsParadise June 22. Poster by @oregon_pizza». Instagram. Ανακτήθηκε στις 13 Αυγούστου 2019. 
  10. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (15 Ιουνίου 2018). «Get lost in the bright lights of #HarlemsParadise with @garyclarkjr. Performing June 22. Poster by @roogomes». Instagram. Ανακτήθηκε στις 13 Αυγούστου 2019. 
  11. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (20 Ιουνίου 2018). «You're going to be singing this song again. @esperanzaspalding is one of the best artists out there today». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  12. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (16 Ιουνίου 2018). «Talk about talent. @_theycallmekingfish is one to watch. See him take over the #HarlemsParadise stage on June 22. Poster by @theartfulfro». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  13. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (17 Ιουνίου 2018). «@realghostfacekillah's back attacking villains with @adrianyounge. Their performance is not to be missed. Poster by @theywalkamongus». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  14. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (17 Ιουνίου 2018). «Consider yourself lucky if you get to feel the groove of @stephenmarley's music live in person. 06.22.18, only at #HarlemsParadise. Poster by @jijennings70». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  15. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (18 Ιουνίου 2018). «You gotta get behind this. @therealfaithevans returns to #HarlemsParadise with the one and only @therealkiss on 6.22.18! Poster by @jermainecdickerson». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  16. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (19 Ιουνίου 2018). «"Jack of Spades." "Love's Gonna Get'cha." The iconic @teacha_krsone performs at #HarlemsParadise this Friday. Poster by @naturel». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  17. Marvel's Luke Cage [@marvelslukecage] (21 Ιουνίου 2018). «A paradise fit for a king. Earlier this week, the one and only Rakim hit the #HarlemsParadise stage to perform a new original song. See him do it again June 22. Poster by @illestration». Instagram. Ανακτήθηκε στις 14 Αυγούστου 2019. 
  18. Dinh, Christine (14 Ιουλίου 2021). «Loki: Deconstructing He Who Remains' Life's Work at the Citadel at the End of Time». Marvel.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουλίου 2021. Ανακτήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2022. 
  19. Vary, Adam B. (6 Οκτωβρίου 2021). «Inside Marvel's 'What If…?' Finale, Season 2 Plans and the T'Challa Spinoff That Never Was». Variety. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Οκτωβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 28 Απριλίου 2022.