Συζήτηση χρήστη:Ρουθραμιώτης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήρθες!


(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Ρουθραμιώτης, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Signature button beta.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια!  Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 17:13, 21 Μαΐου 2011 (UTC)

Για ποιο λόγο διαγράφεις υπάρχον άρθρο και δεν το εμπλουτίζεις;--The Elder 16:37, 23 Μαΐου 2011 (UTC)

Αγαπητέ Nataly8/ Μαχητή της Φωτιάς, ευχαριστώ πάρα πολύ για το καλωσόρισμα! Αν κι έχω ρίξει μια ματιά στους συνδέσμους, δεν τα ξέρω λεπτομερώς- μόνο τα πολύ βασικά. Θα φροντίσω κάποια στιγμή να τα ξανοιτάξω. Ρουθραμιώτης 22:19, 23 Μαΐου 2011 (UTC)

Καλησπέρα. Μια παρέμβαση στα περί Κυπρίων/Ελληνοκυπρίων/Ελλήνων Κυπρίων κλπ: Η Βικιπαίδεια δεν προσπαθεί αν αναδείξει τη "σωστή" ορολογία ή αυτή που έχει τις ιστορικότερες βασεις. Στην παραγματικότητα, όπως και με την ουσία των άρθρων, προσπαθεί (ή, τουλάχιστον, πρέπει προσπαθεί) να καταγράψει την επικρατούσα άποψη και τις ισχυρές "μειοψηφικές" απόψεις. Ο όρος Ελληνοκύπριοι μπορεί να είναι σχετικά πρόσφατος νεολογισμός, ωστόσο είναι τόσο εξαιρετικά διαδεδομένος που κάθε προσπάθεια να αντικατασταθεί κινεί υποψίες για pov. Γενικά προτιμώ βελτιώσεις επί της ουσίας (πχ σοβαρές πηγές) παρά εμπλοκή σε συχνά ανούσιες διαμάχες για ένα όνομα. Καλή συνέχεια!— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dipa1965 (συζήτησησυνεισφορά) .

Για τέτοιου τύπου ανακατευθύνσεις (που δεν οφείλονται σε λάθη ή προφανείς ανακρίβειες) ναι, πρέπει να υπάρχει έγκριση της κοινότητας. Κατά τα άλλα με κάλυψε ήδη ο ανώνυμος πιο πάνω. --Ttzavarasσυζήτηση 07:29, 27 Μαΐου 2011 (UTC)

Υπήρξε συναίνεση από την κοινότητα και έγινε ξανά ανακατεύθυνση; Νομίζω πιο πάνω ήμουν σαφής. --Ttzavarasσυζήτηση 22:31, 27 Μαΐου 2011 (UTC)

Μην αλλάξεις τον Καστριότι ξανά έχουν γίνει ένα σωρό συζητήσεις για το θέμα παρακαλώ--The Elder 22:35, 27 Μαΐου 2011 (UTC)

Το αν σε καλύπτει ή όχι η δική μου απάντηση δεν μετράει. Αυτό που μετράει είναι η πολιτική του εγχειρήματος. --Ttzavarasσυζήτηση 22:46, 27 Μαΐου 2011 (UTC)

Έλληνες Κύπριοι ή Ελληνοκύπριοι[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Βασικά μπορώ να πω ότι και το Έλληνες Κύπριοι και το Ελληνοκύπριοι έχουν το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο. Για αυτό αποφάσισα να δω τις πηγές. Δεν κατάφερα να βρω τον Μπαμπινιώτη, αλλά η δεύτερη πηγή του Έλληνες Κύπριοι τους αναφέρει Ελληνοκύπριοι. Εδώ στη Κύπρο δεν λέγονται Έλληνες Κύπριοι, αλλά Ελληνοκύπριοι. Ελπίζω να βοήθησα. Τα δύο άρθρα απλά μπορούν να συγχωνευθούν. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 12:06, 28 Μαΐου 2011 (UTC)

Αν το θέμα είναι ή δεν είναι υπό διαπραγμάτευση να το γράφεις στα μπλογκ σου και όχι στη Βικιπαίδεια. Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις την πολιτική του εγχειρήματος πριν ξαναγράψεις παρόμοια φράση. Αν δε σου αρέσουν οι κανόνες του αγωνίσου να τους αλλάξεις, αλλά όσο ισχύουν θα τους σέβεσαι. Και για να γίνω σαφέστερος: "Αν δεν θέλετε το κείμενό σας να υποστεί τροποποιήσεις τότε μην το καταχωρείτε εδώ" (Πολιτική της Βικιπαίδεια). --Ttzavarasσυζήτηση 17:24, 28 Μαΐου 2011 (UTC)

Τελικά κατάλαβα καλά; Εννοούσες ότι υπάρχουν δύο άρθρα με άλλο τίτλο και ίδιο περιεχόμενο; Σε τέτοιες περιπτώσεις δε διαγράφουμε το περιεχόμενο του ενός και ανακατευθύνουμε προς το άλλο, ζητούμε από διαχειριστές να κάνουν συγχώνευση των δύο άρθρων. --Ttzavarasσυζήτηση 21:30, 28 Μαΐου 2011 (UTC)

Τελευταία προειδοποίηση από εμένα. μην αλλάξεις ξανά το κείμενο--The Elder 13:02, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

Όταν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς έχει προηγηθεί, παρακαλώ να μη κάνεις λόγο για "προηγούμενη συζήτηση" και δη "χωρίς" αυτήν. Φυσικά ως νεότερος χρήστης δεν μπορείς να το γνωρίζεις, αλλά έχουν γραφεί πολλά για το συγκεκριμένο λήμμα, τα οποία αγνοείς. Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στη σελίδα συζήτησης του άρθρου. --Ttzavarasσυζήτηση 13:17, 5 Ιουνίου 2011 (UTC)

Αντιρρήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα.

  • Δεν είναι καλή πρακτική να γίνονται πολλές αμφισβητούμενες αλλαγές ταυτόχρονα. Κάποιοι διορθωτές δεν έχουν την υπομονή να διορθώνουν μόνο αυτά που τους ενοχλούν και προχωρούν σε συνολική αναίρεση.
  • Το Ισκεντέρ-μπέης ξανασκέψου το. Μπορεί να φαίνεται "προφανές" αλλά καμμιά φορά οι τρανταχτές ανακρίβειες από κάτι τέτοια προφανή ξεκινούν να διαδίδονται. Βρες αξιόπιστη πηγή
  • Γενικά ό,τι βάζεις στήριξέ το σε αξιόπιστες πηγές, όχι στη Wikipedia. Καμμία Wikipedia δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθούν οι αξιόπιστες πηγές της.
  • Ο Καλογερόπουλος είναι του γνωστικού αντικειμένου (αρχαιολόγος με μεταπτυχιακό και συγγραφικό έργο, όχι ιστορικός βέβαια αλλά είναι συναφείς οι χώροι) και γι αυτό αν διαφωνεί ψάξτο λίγο
  • Δυστυχώς δεν είναι πάντα εποικοδομητικός ο τρόπος που αντιδρούμε εδώ στη Βικιπαίδεια αλλά δεν χρειάζεται να ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Μερικοί, στους οποίους συγκαταλέγομαι, είναι αρκετά οξύθυμοι αλλά υπάρχει και η σημαντική διαφορά ηλικίας και προπάντων εμπειρίας. Καλό θα ήταν να μη την παραβλέπεις.
  • Όταν οι αλλαγές σου συναντούν ομαδικές αντιρρήσεις, καλύτερα να αναρωτηθείς μήπως οι δικές σου απόψεις είναι που έχουν ανεπαρκή βάση. Δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αλλά ποιός ξέρει; Ένα από τα ωφελήματα της ενασχόλησης με τη ΒΠ είναι αυτή η διαρκής πιθανότητα να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας σε κάποιο θέμα.
  • Η μεταγραφή των ξενικών ονομάτων είναι πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση από την αίσθηση του προφανούς που αναδίδουν τα παραδείγματα που αναφέρεις και γι αυτό δεν δίνω συνέχεια εκεί που το θέτεις ως θέμα. Ενδεικτικά μόνο, αναρωτήσου αν λέμε ακόμη Σακεσπήρος, Ουολτερσκώτος, Τύχων ο Βράχιος, Έδεσσα (Ούρφα), Άμιδα (Ντιγιαρμπεκίρ), Τρίκκη (Τρίκαλα), Θήρα, Αθήναι κ.α. Ούτε έλεγαν "Αδριανούπολη" το Εντιρνέ, την εποχή του Σκεντέρμπεη. Προσωπικά , βέβαια, δεν θα με πείραζε το "Γεώργιος Καστριώτης" αντί του "Γκέρκι Καστριώτη" αλλά θα το συζητούσα εκτενώς με τους διαφωνούντες αντί να εμπλακώ σε διορθωπόλεμο

Δεν μάντεψες σωστά. Δεν ανήκω στο (δήθεν) ασθενές φύλο (ούτε και στο τρίτο). Καλή συνέχεια!--Dipa1965 21:32, 8 Ιουνίου 2011 (UTC)

Γκρίζες Ζώνες[επεξεργασία κώδικα]

Γειάσου Ρουθραμιώτη. Προσπαθώ εδώ και καιρό να δημιουργήσω χάρτη με τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες, όμως πότε δεν μπορείς να'σαι σίγουρος. Εφόσον ενδιαφέρεσαι με το θέμα, θα ήθελα κάποιες απόψεις στο θέμα. Οπότε καλύτερα ενεργοποίησε το μεϊλ σου στη βίκι, για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα και άμεσα. Καλές βουτιές.Alexikoua 21:20, 14 Αυγούστου 2011 (UTC)

Όχι ακριβώς, με την ενεργοποίηση του, σου στέλνουν άλλοι χρήστες μνμ στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχεις δηλώσει. Ή διαφορά είναι, εκτός ότι δεν μπορούν να δουν το μνμ τρίτοι, ανταλάσσεις αρχεία χωρίς να τα φορτώνεις στη βικι, με όλη τη βαβούρα που συνεπάγεται. Για την ενεργοποίηση πας 'οι προτιμήσεις μου' και 'Πληροφορίες χρήστη' (γράφεις το εμαιλ στο αντίστοιχο κουτάκι). Μόλις το κάνεις στείλε μνμ εδώ.Alexikoua 20:20, 15 Αυγούστου 2011 (UTC)