Συζήτηση κατηγορίας:Πολιτικοί από το Λάος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κι όμως το "δόκιμο" είναι Λαοτινοί, βλ. Κατάλογος εθνικών ονομάτων - Badseed απάντηση 21:31, 14 Μαΐου 2007 (UTC)

Κάτι σαν «αλλοτινός» μου έκανε! Προτείνεις να μεταφερθεί δηλαδή; Εγώ θα πρότεινα να παραμείνει εδώ, να μη γινόμαστε ακραίοι γλωσσοπλάστες. Να παραμείνει κατά το πρότυπο των Βανουατινών, των Ελσαλβαδορινών και των Σιεραλεονέζων SFriendly.svg--Κωστής 21:42, 14 Μαΐου 2007 (UTC)

Δεν ξέρω τι θα γίνει, πάντως καλό θα είναι να συμφωνηθεί γενικά πως το πάμε για να υπάρχει μια ομοιομορφία, διότι βλέπω και τους Λεττονέζους - Badseed απάντηση 21:52, 14 Μαΐου 2007 (UTC)

Σωμφωνω οτι πρέπει να υπάρχη μια ομοιομορφία --✻tony esopi λέγε 21:55, 14 Μαΐου 2007 (UTC)

Ειδικά για το Λάος υπάρχει ο «Λαοτινός», για τους άλλους δεν ξέρω.--Αρχίδαμοςμίλα μου 22:00, 14 Μαΐου 2007 (UTC)

Αν δείτε στην Κατηγορία:Πολιτικοί ανά χώρα υπάρχει απόλυτη ομοιομορφία, στο στυλ εθνικό επίθετο+πολιτικοί. Εκτός από τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει εθνικό επίθετο ή θεωρείται τραβηγμένο. Αν θεωρείτε το «Λαοτινοί» δόκιμο, ας μεταφερθεί (δε νομίζω πάντως ότι αν ρωτήσετε κάποιον ποιοί είναι οι Λαοτινοί, ότι θα του πάνε οι κάτοικοι του Λάος στο μυαλό με τη μία...). Πιο πρόσφορο για μεταφορά είναι το Κατηγορία:Πολιτικοί της Μάλτας στο Κατηγορία:Μαλτέζοι πολιτικοί.--Κωστής 22:19, 14 Μαΐου 2007 (UTC)

Νομίζω ότι και λόγω θέματος, είναι προτιμότεροι οι τίτλοι Πολιτικοί της ΧΧΧ χώρας. Διαφορετικά μπορεί να υπάρχει σύγχυση για το αν το επίθετο αφορά την εθνικότητα/ιθαγένεια ή την υπηκοότητα και τόπο πολιτικής δράσης. Παράδειγμα: Τους Κουρδικής καταγωγής πολιτικούς στην Τουρκία θα τους έχουμε στην κατηγορία Τούρκοι πολιτικοί; Για έναν Σκωτσέζο εθικιστή πολιτικό μπορεί να είναι προσβολή το να συμπεριλαμβάνεται σε κατηγορία Βρετανοί πολιτικοί όπως επίσης και για έναν Κορσικανό βουλευτή (στο γαλλικό κοινοβούλιο φυσικά) θα τον κατατάσαμε στο Κορσικανοί πολιτικοί ή Γάλλοι πολιτικοί; Οι ελληνοκύπριοι πολιτικοί θα είναι στην κατηγορία Έλληνες πολιτικοί ή Κύπριοι πολιτικοί; Και αν μιλάμε για την δεύτερη, δεν θα περιλάμβανε και τους τουρκοκύπριους; Ο Μάικ Δουκάκης είναι Έλληνας ή Αμερικανός πολιτικός; Αυτό που μας αφορά είναι η χώρα στην οποία έχει πολιτική δράση ο πολιτικός συνεπώς ορθότερα είναι Πολιτικοί της Ελλάδας, Πολιτικοί του Λάος, Πολιτικοί της Γαλλίας. — Geraki ΣΜ - 2007-05-15T 11:31Z.

Δεν είναι λάθος το σκεπτικό σου. Πλην όμως: