Συζήτηση:Silent Hill (βιντεοπαιχνίδι)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Video-Game-Controller-Icon-IDV-green.svg Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιντεοπαχνίδια», μιας συνεργατικής προσπάθειας για τη βελτίωση και την κάλυψη λημμάτων που αφορούν τα βιντεοπαιχνίδια, στη Βικιπαίδεια. Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
Λήμμα τάξης Έναρξη Έναρξη Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης έναρξη κατά την κλίμακα ποιότητας.
Μεσαία Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με μεσαία σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

Ημερομηνίες κυκλοφορίας[επεξεργασία κώδικα]

Απλός χωρίς παρεξήγηση πρέπει να σας δώσω μια συμβουλή στην ημερομηνία του κουτιού πληροφοριών. Η αλλαγές που δημιουργήσατε είναι:

Ημ/νία κυκλοφορίας: 31 Ιανουαρίου 1999, 24 Φεβρουαρίου 1999 και 4 Μαρτίου 1999

Δεν βγάζουν νόημα για την κυκλοφορία του γιατί δεν θα καταλάβουν σε ποια Ήπειρο κυκλοφόρησε που πρέπει να γραφτεί για παράδειγμα. (Βόρεια Αμερική: 31 Ιανουαρίου 1999, Ευρώπη: 24 Φεβρουαρίου 1999, και Ιαπωνία: 4 Μαρτίου 1999, έτσι είναι το σωστό. --Yioma234 (συζήτηση) 11:56, 18 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Εγω μεχρι τωρα δεν ξερω πως γινεται αυτο στα wikidata. Αν εσυ ξερεις, εχεις το ελευθερο να το διορθωσεις _DaftRose (συζήτηση) 16:39, 18 Ιανουαρίου 2017 (UTC)
 Έγινε Γίνεται με την προσθήκη προσδιοριστή στις ημερομηνίες.--Texniths (συζήτηση) 18:15, 18 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστούμε Τεχνίτη! ;) --Yioma234 (συζήτηση) 18:18, 18 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Ευχαριστώ Τεχνίτη! Ήταν εύκολο τελικά, θα το κρατήσω _DaftRose (συζήτηση) 23:44, 18 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

"Υποδοχή"[επεξεργασία κώδικα]

Έρχεται δηλαδή όποιος θέλει και πετάει στο google translator ο,τι θέλει και το ανεβάζει στην βικιπαίδεια χαλώντας ένα μεστό λήμμα...

Η παράγραφος "υποδοχή" είναι απαράδεκτη. Εκτός τόπου και χρόνου συντακτικά και νοηματικά. Αν δεν ξέρετε αγγλικα ΜΗΝ κανετε μεταφράσεις. Μην χαλάτε λήμματα άλλων χρηστών.

Έλεος. MoogPRODIGY (συζήτηση) 00:11, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή τη στιγμή διορθώνω τη συγκεκριμένη ενότητα _DaftRose (συζήτηση) 00:13, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


"Η αποδοχή του παιχνιδιού Silent Hill είναι μια από της λίστες με τα καλύτερα παιχνίδια του PlayStation όλων των εποχών που η IGN το 2000 αναφέρθηκε ως το 14ο καλύτερο παιχνίδι του PlayStation,[24] ενώ ένα άρθρο του 2005 από το GameSpy αναφέρουν λεπτομερώς"


Τι είναι αυτό δηλαδή; Τώρα αυτός θέλει να αποκαλείται "μεταφραστής";


"Kατά τη χρήση τον 3D του παιχνιδιού, οι έλεγχοι και οι δύσκολες περιοχές, ευέλικτα έγιναν μια άσκηση απογοήτευσης"


Συνεχίζουμε:


"Ο Billy τονίζει επίσης τον ήχο σχολιάζοντας ότι ο ήχος και η μουσική "θα σας βγάλει στην άκρη"


Πάμε:


"βρέθηκαν κακές κριτικές από τους κριτές που συνοδεύεται από παύσεις ανάμεσα στις γραμμές που εξυπηρετούνται για να χαλάσει την ατμόσφαιρα"


Δυστυχώς έτσι (και χειρότερα) συνεχίζει όλη η παράγραφος. Βασικα είναι ΟΛΟ για πέταμα. Εμ δεν ξέρεις γρι αγγλικα και κανεις την κουταμαρα να ""μεταφράσεις" μεσω ιντερνετ, εμ το ανεβάζεις σε ιστοσελίδα κύρους...δεν έχεις ΕΣΤΩ την περιέργεια να δεις το κείμενο αν βγάζει νόημα;;!!
Εδώ είναι Wikipedia καλοί μου φίλοι. Είναι εγκυκλοπαίδεια. Είναι ντροπή τέτοια πράγματα να γράφονται και να μην σβήνονται απευθείας. MoogPRODIGY (συζήτηση) 00:23, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

MoogPRODIGY οι εν λόγω "συνεισφορές" έχουν αφαιρεθεί πλέον... Άμα, ωστόσο, δεις πως ανάλογο περιεχόμενο προστίθεται, τότε μην διστάσεις να προχωρήσεις σε αφαίρεση από μόνος σου, κανείς δεν θα σε εμποδίσει, ειδικά άμα υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος γι'αυτή την αφαίρεση... Εναλλακτικά δες και τα Βικιπαίδεια:Μη διστάζετε και Βικιπαίδεια:Αγνοήστε όλους τους κανόνες τα οποία θεωρώ πως μπορούν να σε βοηθήσουν να προσπεράσεις το στάδιο που περιγράφεις παραπάνω ("Εδώ είναι Wikipedia καλοί μου φίλοι. Είναι εγκυκλοπαίδεια. Είναι ντροπή τέτοια πράγματα να γράφονται και να μην σβήνονται απευθείας.") και να προχωρήσεις στο επόμενο, δηλαδή αυτό των πρωτοβουλιών και του "βλέπω ένα πρόβλημα, το αντιμετωπίζω άμεσα και δραστικά"... Καλή συνέχεια... ;) --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:49, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Έχεις δίκιο και σε ευχαριστώ για την άμεση παρέμβαση! Ασχολούμαι ελάχιστα με την wikipedia (προς το παρόν) και δεν έχω μπει στο "τρυπάκι" του να σβήνω. Όμως με συγκεκριμένα άτομα πρέπει να αρχίσω να διαγράφω και όποιον πάρει ο χάρος. Δηλαδή έκανε λογαριασμό στην βικιπαίδεια απλά για να ανεβάζει τα στατιστικά του και τις (και καλά) "συνεισφορές". H παράγραφός του μου έβγαλε καλόγερο στο μάτι. MoogPRODIGY (συζήτηση) 01:03, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Όταν τελειόσετε το δράμα με τα παράπονα για μένα να μου πείτε γιατί είδη τα παρατάω. Δεν το έκανα για κακό όμως, προσπαθούσα να βοηθήσω. --Yioma234 (συζήτηση) 08:17, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Όλα τα πράγματα διορθώνονται χωρίς να χάνουμε την ψυχραιμία μας και να προσβάλλουμε καλόπιστους χρήστες. Αλλαγές, διορθώσεις και αφαιρέσεις μπορούν να γίνονται χωρίς εκφράσεις του τύπου «Αν δεν ξέρετε αγγλικα ΜΗΝ κανετε μεταφράσεις. Μην χαλάτε λήμματα άλλων χρηστών.» ή να λέμε συνεισφρές εντός εισαγωγικών για να υποτιμήσουμε άλλους χρήστες. Ο Yioma234 δεν είναι ούτε βάνδαλος ούτε άχρηστος. Όπου κάνει λάθος μπορεί να του το υποδείξουμε και να τον βοηθίσουμε με ευγενικό τρόπο. —Ah3kal (συζήτηση) 10:12, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


Αυτό που κάνεις αγαπητέ Yioma234 δεν είναι βοήθεια. Είναι ανήθικο και αντίθετο σε κάθε έννοια της "βοήθειας" και του τρόπου που λειτουργεί μια εγκυκλοπαίδεια. Πρέπει να στα πει κάποιος γιατί από ότι βλέπω κανείς δεν ενδιαφέρεται που καταστρέφεις λήμματα αλλά και δημιουργείς δικά σου τα οποία ούτε εκείνα βγάζουν νόημα. Μακάρι να εννοούσα απλώς τα ορθογραφικά που κάνεις ή τα γένη που μπερδεύεις.. Δεν έχει καν νόημα ό,τι γράφεις. Πετάς αγγλικό κείμενο στο google translate, κάνεις copy paste και νομίζεις πως καθάρισες... έτσι;
Δεν κάνεις ΚΑΝ τον ελάχιστο κόπο να διαβάσεις την αρλούμπα που έκανες paste να δεις ΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΟΗΜΑ.

Έχεις και το θράσος να ειρωνεύεσαι λέγοντας για "δράματα".

Αν δεν ξέρεις αγγλικά να μην ""μεταφράζεις"". Στην βικιπαίδεια είσαι, όχι στο προσωπικό σου μπλογκ. Κάνε ένα μπλογκ να ""γράφεις"" ό,τι άκυρο θέλεις. Μην ξεφτιλίζεις την νοημοσύνη των αναγνωστών και των χρηστών εδώ όμως, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Φίλε Ah3kal, έχεις κάτσει να διαβάσεις τι γράφει; Η μόνη βοήθεια και υπόδειξη που μπορώ να του δώσω είναι αυτή. Να του πω να μην χρησιμοποιεί google translate αφού δεν γνωρίζει καν αγγλικά. Αλλά αντί να βάλει κάτω το κεφάλι και να διαγράψει όλες αυτές τις ασυναρτησίες που έχει κάνει copy-paste έχει το θράσος να ειρωνεύεται και να λέει πως είναι μεταφραστής υψηλής ποιότητας.
Σύνελθε Yioma234 και άρχισε να γράφεις ελληνικό κείμενο (όχι πως εκεί γράφεις έστω μία πρόταση σωστή αλλά είναι κάπως καλύτερα) ή απλά σταμάτα να γράφεις. Το copy-paste ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΗΘΙΚΟ, πόσο δε μάλλον όταν δεν βγάζει καθόλου νόημα και το κάνεις ξεκάθαρα για να αναβάζεις τα στατιστικά σου λες και θα κληρώσουμε κάνα αμάξι στο τέλος του χρόνου ξέρω γω...

Αυτά που γράφεις μπαίνει και τα διαβάζει κόσμος!! Δες τι γράφεις!! Είμαι βέβαιος πως δεν το έχεις κάνει ποτέ!! Δες τι γράφεις. Είναι άσχετες ασυναρτησίες παντού. Μας διαβάζει κόσμος. Είναι ντροπή να μπαίνουν και να διαβάζουν κείμενα λες και τα έγραψε αυτόματο Bot από τα lidl.

Σύνελθε σε παρακαλώ και κόψε τις ειρωνείες. MoogPRODIGY (συζήτηση) 11:40, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Εάν ήσουνα στην αρχή ευγενικός δεν θα είχα ειρωνευτεί, και για την μετάφραση να μην κάνω αντιγραφή επικόλληση και να μην κάνω το προφίλ μου μπλοκ, ούτε να γράφω ασυναρτησίες, είναι κατανοητό, και τα υπόλοιπα που έχω διαβάσει που έγραψες είναι κατανοητά, τέλος. --Yioma234 (συζήτηση) 11:49, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)


Εγώ ό,τι είχα να γράψω το έγραψα. Μπορείτε όσοι νομίζετε πως υπερβάλω να διαβάσετε τα λήμματα του, τις συνεισφορές του αλλά και την επική του (με όλη την σημασία) συζήτηση με τον Texniths για το κάστρο του Τακέσι να σας φύγει κάθε απορία:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7:%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%9A%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A4%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%83%CE%B9

Αν θεωρείτε κάποιοι ως βοήθεια και συνεισφορά τέτοιες πρακτικές τότε τι να πω... Καλή καρδιά. MoogPRODIGY (συζήτηση) 12:00, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Εντάξει αυτό το θέμα έχει τελειώσει μην συνεχίζεται άλλο, σταμάτα να προβάλλεις τα λάθη που έχω κάνει στα λήμματα, εάν είναι έτσι να λέω και εγώ κοιτάξτε μαλώνουμε για να συμφωνήσουν έτσι θα μιλάμε;, εντάξει το καταλάβαμε σε λίγο θα σβήσω τις επεξεργασίες ότι έχω γράψει με το google translate εάν δεν βγάζει νόημα και κάνε τα εσύ αφού λες ότι δεν ξέρω αγγλικά. --Yioma234 (συζήτηση) 12:09, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Yioma, καταλαβαίνω οτι θελεις να συνεισφέρεις και να κάνεις τα δικά σου λήμματα, αλλά αν δεν γνωρίζεις μία γλώσσα δεν μπορεις να γινεις κατανοητος. Εγω για παραδειγμα μπορει να θελω να κανω λημματα στα ισπανικα, που μου αρεσουν. Αλλα αν το κάνω με την αυτόματη μετάφραση, το κείμενο θα είναι απλά λέξεις μεταφρασμένες, όχι κείμενο με ροή και λογική. Δεν ειναι σωστο να γράφουμε με αυτοματη μεταφραση, διοτι αυτη δεν βγαζει νοημα μετά. Μεταφράζουμε κάτι, και μετά το διαβάζουμε από την αρχή μέχρι το τέλος, για να δούμε αν βγάζει νόημα. Επιπλέον, δεν ανταγωνιζόμαστε για το ποιος θα κάνει τα πιο πολλά λήμματα, ο καθένας γράφει όποτε θέλει, για ό,τι του αρέσει. Οπως και να εχει, το θεμα εληξε όντως, απλα ηθελα να πω τη γνωμη μου πάνω στο θέμα _DaftRose (συζήτηση) 12:32, 20 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Για θέματα λημμάτων μετάφρασης της ξένης γλώσσας (Αγγλικά) και άλλες πληροφορίες (ισχύ και σε αυτό το λήμμα)[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, και συγνώμη που ξαναμπαίνω εδώ, απλά έχω 2 απορίες που ισχύ σε κάθε λήμμα, η πρώτη είναι εάν σπουδάζετε μια ξένη γλώσσα πηγαίνετε σε φροντιστήριο και μαθαίνετε την συγκεκριμένη γλώσσα ή την μαθαίνετε από το ίντερνετ; (ενώ υπάρχουν σελίδες που έχουν λέξεις βασικές και άλλες)

Και οι δεύτερη είναι ότι εάν ένα παιχνίδι φτιάχτηκε από 2 εταιρίες μπορώ να βάλω δημιουργήθηκε από την τάδε και κυκλοφόρησε από την τάδε εταιρία; γιατί δεν καταλαβαίνω όταν την κυκλοφορεί μια άλλη εταιρία αλλά κανονικά η πρώτη εταιρία που το έφτιαξε έπρεπε και να το κυκλοφορήσει η ίδια. (όποιος ξέρει να μου απαντήσει). --Yioma234 (συζήτηση) 21:03, 22 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

1) Η πλειοψηφία των αγγλομαθών γνωρίζουν τη γλώσσα πηγαίνοντας σε φροντιστήριο ή μέσα από τα media...

2) Ένα παιχνίδι μπορεί να δημιουργηθεί από μία εταιρεία και να εκδοθεί είτε από μία άλλη, είτε από την ίδια που ανέλαβε την ανάπτυξη. _DaftRose (συζήτηση) 22:07, 22 Ιανουαρίου 2017 (UTC)