Συζήτηση:Τραμ Αθήνας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Για το πρότυπο των γραμμών χρησιμοποίησα λευκό χρώμα (φαίνεται στο κουτί πληροφοριών της στάσης, όπως στην πρώτη εφαρμογή του στο λήμμα για τη στάση Νέου Κόσμου). Θεώρησα ότι θα ήταν ένα αποδεκτό χρώμα, αφού ήδη χρησιμοποιείται το μαύρο στο πρότυπο για τις σιδηροδρομικές γραμμές (βλέπε π.χ. το λήμμα για τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας). Δεν μπορώ όμως να πω ότι με ενθουσιάζει το οπτικό αποτέλεσμα. Θα παρακαλούσα τους χρήστες και διαχειριστές να μου προτείνουν κάποιες αισθητικώς αποδεκτές λύσεις. Όμως, πρέπει ν' αποφευχθούν χρώματα που χρησιμοποιούνται σε γραμμές μετρό, οπότε η δεύτερη επιλογή μου για ανοιχτό πράσινο μάλλον δεν μπορεί να σταθεί. Προς το παρόν παραμένω στο λευκό (θέλω να το χρησιμοποιήσω γενικά για οποιοδήποτε δίκτυο τραμ δε χρησιμοποιεί χρωματικούς κωδικούς για τις γραμμές του, όπως κάνω και για τις σιδηροδρομικές γραμμές· οι γραμμές του μετρό έχουν γενικά χαρακτηριστικό χρώμα, οπότε εκεί διατηρώ άλλη προσέγγιση, π.χ. στο λήμμα για τον σταθμό Ομονοίας). --Matesi1976 07:37, 23 Αυγούστου 2006 (UTC)


Εγώ θα προτιμούσα το ανοιχτό πράσινο (ανοιχτό λαδί), καθώς αυτό χρησιμοποιεί η Τραμ Α.Ε. στο σήμα και στις στάσεις της. Το ίδιο χρώμα χρησιμοποιείται και στους χάρτες του Ο.Α.Σ.Α. [1] [2]. Το χρώμα στο χάρτη της Αττικό Μετρό [3] είναι... άχρωμο. Βέβαια στο site της Τραμ Α.Ε. [4] υπάρχουν 3 διαφορετικά χρώματα για τις 3 διαδρομές, ωστόσο κι εγώ συμφωνώ ότι 1 χρώμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Για τον προαστιακό: Η Προαστιακός Α.Ε., τόσο στους χάρτες [5] όσο και στους σταθμούς, χρησιμοποιεί το κίτρινο (κακώς· είναι συνδεδεμένο με τα τρόλεϊ) για τη γραμμή Αεροδρομίου και το γαλάζιο για τη γραμμή Κορίνθου. Ωστόσο άσε προς το παρόν το μαύρο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις επεκτάσεις (Πειραιάς, Χαλκίδα κτλ.) ή τη συγχώνευση με την ΤΡΑΙΝ.Ο.Σ.Ε. --Αναστάσιος 07:12, 24 Αυγούστου 2006 (UTC)


Η λέξη τραμ δεν ειναι Ελληνική στα ελληνικά λέγετε Τροχιόδρομος και πιστευω ότι πρέπει να αλάξη η ονομασία του άρθρου.--Tonyλέγε 18:19, 11 Μαρτίου 2007 (UTC)


Η Τραμ Α.Ε. ανακοίνωσε επικαιροποιημένα σχέδια επεκτάσεων, κυρίως προς το κέντρο της Αθήνας. Πλεόν, θεωρώ ότι το διάγραμμα που απεικονίζει όλο το δίκτυο θα καταστεί δυσνόητο και άκομψο, με την προσθήκη και αυτών των επεκτάσεων. Έτσι, θα το αναδιαμορφώσω σε τρία χωριστά διαγράμματα, ένα για κάθε διαδρομή του τραμ, ενώ οι επεκτάσεις θα αποκτήσουν χωριστά διαγράμματα. Αυτό θα χρειαστεί λίγες ημέρες, οπότε παρακαλώ για μη επεμβάσεις στο διάγραμμα μέχρι την οριστικοποίηση της νέας κατάστασης. Όπως πάντα, οποιεσδήποτε παρατηρήσεις δεκτές. --Matesi1976 09:32, 13 Οκτωβρίου 2010 (UTC)

Ανακρίβειες[επεξεργασία κώδικα]

  • Mariosalice

Θέλω να προσθέσω στοιχεία στην ιστορία από διάφορες πηγές ώστε το κείμενο να εμπλουτισθεί και να αφαιρεθούν κάποιες ανακρίβειες ή άσχετα στοιχεία που δεν τεκμηριώνονται, ενώ αντίθετα θίγουν πολιτικό ιστορικό πρόσωπο (τον Κ. Καραμανλή) κατά τη γνώμη μου άδικα. Επίσης, αναφέρεται ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τρίτσης, που αν και είχε όραμα να γεμίσει η Αθήνα τραμ, εν τούτοις κανένα σχέδιο του δεν υλοποιήθηκε. Αυτά που γράφετε είναι ιστορικές ανακρίβειες ικανές να προκαλέσουν ένταση, δεν συνάδουν με τις αρχές της Βικιπαιδείας και πρέπει να διορθωθούν.

Για τις αλλαγές που θέλω να κάνω δείτε στο ιστορικό. Αναιρείτε το κείμενο μου χωρίς λόγο, αφού αναλαμβάνω την ευθύνη ενυπόγραφα σε περίπτωση που ζητηθούν πνευματικά δικαιώματα για τις προσθήκες μου. Εν τούτοις, αν και κάποια τμήματα εξ ανάγκης αποτελούν αντιγραφή, δεν υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα, αφού υπάρχουν σε πάρα πολλά σημαία στο διαδίκτυο και στο σύνολο το κείμενο είναι πρωτότυπο. Κάνετε κακή ερμηνεία του νόμου για πνευματικά δικαιώματα κατά τη γνώμη μου.

Mariosalice 14:47, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Καλησπέρα. Δε νομίζω ότι ο άλλος χρήστης έχει πρόβλημα με πνευματικά δικαιώματα, αλλά με το κείμενο γενικά. Θα σου τα πει και ο ίδιος. Στο μεταξύ, παρακαλώ να σημειώσεις ότι και οι δυο έχετε κάνει από 3 αναστροφές, συνεπώς αν προχωρήσετε σε 4η θα πρέπει να φραγείτε. Συνεπώς είναι καλύτερη λύση η επιστροφή αύριο. --Focal Point 15:18, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Σαν τακτική: Δεδομένου ότι βρέθηκε αντίρρηση άλλου χρήστη, ας προχωρήσεις σε αλλαγές μια προς μια. Άσε να γυρίσει ο Alaniaris (ή να τις δει άλλος χρήστης) ώστε να βρίσκεται μια διατύπωση που να ικανοποιεί όλους, ή τουλάχιστο να είναι αποδεκτή. Αν και αυτό δε γίνεται, τότε προχωράμε στο κάπως χειρότερο "οι μεν (οι περισσότεροι) λένε μαύρο.... αλλά οι δε (άλλοι τόσοι) λένε άσπρο και οι περιθωριακοί λένε ουρανί" που είναι και αυτό μια λύση. Στο μεταξύ θα κάνω κι εγώ μια δυο αλλαγές ίσως.--Focal Point 15:23, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)


"Η.Ε.Μ. εξαναγκάσθηκε βίαια": Τι της έκαναν, την έδειραν;--Focal Point 15:31, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

"Λαίλαπα" ... δε μαζεύεται έτσι εύκολα το άρθρο. Βάζω POV μέχρι να το στρώσει κανείς.--Focal Point 15:34, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Καλησπέρα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις ανακρίβειες του άρθρου. Αυτό που διαπίστωσα όμως και αναίρεσα τις επεξεργασίες του χρήστη (ως εγγεγραμμένου και ως IP) είναι ότι χρησιμοποιούνται κείμενα από τη σελίδα του ΗΛΠΑΠ (http://www.athens-trolley.gr/index.aspx) (για κάποιο λόγο δεν μου εμφανίζει τη σελίδα με την ιστορία αλλά φαίνεται στο google, [6], [7]), αυτή τη σελίδα, τη σελίδα της ΤΡΑΜ ΑΕ (http://www.tramsa.gr/index.cfm?page_id=191) και γενικά μια σειρά σελίδων (μία βόλτα στο google και θα καταλάβετε). Επί της ουσίας εγώ δεν έχω καμία απολύτως αντίρρηση με τις όποιες αλλαγές του περιεχομένου, είναι ένα θέμα άλλωστε που δεν κατέχω. Η αντίρρησή μου είναι η χρήση του συγκεκριμένου copyrighted υλικού μέσα στο άρθρο. Τώρα αν παρερμηνεύω τον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα...Φόκαλ βγάλε τη χαντζάρα και κόβε, με τάισαν καλά τώρα στις γιορτές και είμαι έτοιμος για θυσία! SFriendly.svg --Alaniaris 17:56, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

_____________

  • Mariosalice

Δεν τίθεται θέμα copyright από τη στιγμή που δεν είναι εμπορικές σελίδες, τα στοιχεία είναι ιστορικά και το σύνολο του κειμένου δεν έχει καμιά σχέση με καμιά από τις σελίδες που αναφέρθηκαν. Παραθέτω το κείμενο όπως το έχω διαμορφώσει και εμπλουτίσει για κρίση.

--Mariosalice 20:15, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Επειδή τίθεται θέμα copyright (αντιγραφή από άλλη ιστοσελίδα) και επειδή οι σελίδες συζήτησης είναι ανιχνεύσιμες από τις μηχανές αναζήτησης αφίρεσα το κείμενο σου. Σε παρακαλώ μην το ξαναεπαναφέρεις. Εφόσον σε ενδιαφέρει τόσο το θέμα βασίσου στα όσα αντιγράφεις και γράψε κάτι δικό σου. ΄Η αν δεν έχεις τη δυνατότητα (κάτι απόλυτως θεμιτό) άσε κάποιον άλλλον να το κάνει όταν και όποτε το επιθυμήσει.--MARKELLOSΧρόνια πολλά 20:24, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

  • Mariosalice

Το έγραψα το κείμενο με δικά μου λόγια. Μπορώ να το υποβάλλω σήμερα ή πρέπει να περιμένω να πάει 12 η ώρα? Και με βάσει ποια ώρα? Ελλάδος ή UTC? --Mariosalice 21:47, 3 Ιανουαρίου 2009 (UTC)

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [8]. --Gerakibot 14:48, 26 Αυγούστου 2009 (UTC)

Μεταφορά[επεξεργασία κώδικα]

Μεταφορά από το άρθρο, λόγω διαφωνίας Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 13:19, 29 Απριλίου 2011 (UTC):

Στις 29/3/2011 η εταιρεία ΤΡΑΜ Αθηνών ανακοίνωσε συσσωρευμένες ζημιές ότι ανέρχονταν σε 202,09 εκατ. ευρώ[1]. Για το 2010 οι ζημιές ήταν 43 εκατομμύρια ευρώ και τα χρέή της χαρακτηρίζονται ως μαμούθ αφού μόνο οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις είναι ύψους 137,20 εκατ. ευρώ[2].