Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση:Σωκράτης

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτή είναι η σελίδα συζήτησης για τη βελτίωση του λήμματος «Σωκράτης».
Άστέρι προβεβλημένου λήμματος
Άστέρι προβεβλημένου λήμματος
Αυτό το λήμμα έχει αναγνωρισθεί ως προβεβλημένο λήμμα βάσει των κριτηρίων των λημμάτων υποψήφιων προς προβολή.
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
A Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα τάξης Α κατά την κλίμακα ποιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Αρχαία Ελλάδα Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αρχαία Ελλάδα», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
A Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Α κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με Ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Βιογραφία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Βιογραφία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
A Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Α κατά την κλίμακα ποιότητας.
Ύψιστης Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με ύψιστη σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

@Avacalop Αγαπητέ/ή, γιατί κάνατε αυτές τις προσθήκες σε Προβεβλημένο Λήμμα, άνευ πρότερης συζήτησης; Γνωρίζατε, σίγουρα, ότι αποτελεί κακή πρακτική κάτι τέτοιο, και το πράξατε και στο Μαρία Κάλλας, γίνονται δύο... Σας παρακαλώ, εξηγήστε το σκεπτικό σας.
Αν μη τι άλλο, σεβαστείτε τον μόχθο μου για να είναι ομοιόμορφες οι πηγές όπως ορίζει ο κανονισμός για τα Προβεβλημένα... Εν προκειμένω οι πηγές που παραθέσατε δίνονται χύμα, χωρίς προσοχή στο επώνυμο, όνομα, τίτλο, ημερομηνία, εκδότης, κλπ, και όλα αυτά σε λίστα που έχει ήδη αλφαβητική σειρά.
Μην αμελήσετε να προσαρμόσετε τις πηγές και τις παραπομπές —που πρέπει να δοθούν με πρότυπο sfn— στην υπάρχουσα λίστα.
Να προσθέσω ότι και εδώ τα κείμενα που συμβάλατε, δυστυχώς, είναι πλήρη σφαλμάτων μορφολογικών και, κυρίως, τυπογραφικών, π.χ. «πρψτοπαρουσίασε», ή ανωφερή εισαγωγικά σε εναλλαγή με πλαγιογραφή για τους τίτλους καλλιτεχνικών έργων κλπ... Αυτά όλα πρέπει να διορθωθούν και το χρέος βαραίνει εσάς L'OrfeoSon io 08:09, 15 Ιουνίου 2024 (UTC)[απάντηση]

Όταν παρεμβαίνουμε σε ένα προβεβλημένο λήμμα, αυτό πρέπει να γίνεται τηρώντας ορισμένους κανόνες, οι οποίοι είναι γραπτοί και δεσμευτικοί, όχι διακοσμητικοί.
Εγώ συνεισέφερα 200 ώρες το ελάχιστο για αυτό το λήμμα, και δεν θα το αφήσω να εξοκείλει. Μου κάνει εντύπωση που ούτε ένας φιλοτιμήθηκε να δει τι προσθέσατε ακριβώς —λες και είναι δοκιμαστικός σωλήνας το λήμμα και προσθέτουμε ό,τι ταιριάζει γενικώς και αορίστως, αφήνοντας όποιον εργάστηκε περισσότερο για αυτό να κοπιάσει για να αφαιρέσει τα περιττά κλπ.
Όπως θα διαπιστώσετε ανατρέχοντας στο ιστορικό, έχω προσπελάσει τις πηγές του λήμματος στον σχετικό κατάλογο με ένα ορισμένο ύφος, τις παραπομπές ομοίως κλπ κλπ. Περαιτέρω, το λήμμα υπέστη αλλεπάλληλες διαδικασίες κρίσεως ώστε να καταλήξουμε στην αυτή συναποφασισμένη έκδοση.

Οι προσθήκες που κάνατε είναι θεωρητικά χρήσιμες (ως έναν βαθμό), αλλά πρακτικά είναι προβληματικές, και αυτό γιατί έγιναν χωρίς να φροντίσετε να έχουν οι πηγές και οι παραπομπές την ίδια ακριβώς μορφή με τις υπόλοιπες, ενώ πράξατε και σωρεία γλωσσικών και υφολογικών σφαλμάτων, που, όπως, προανέφερα, οφείλετε —εσείς και μόνον εσείς— να διορθώσετε, εφόσον τελικά θέλετε να συμπεριληφθούν στο λήμμα.

Περαιτέρω, αγνοήσατε πλήρως το εξής απλό γεγονός: Ο Σωκράτης αναφέρθηκε έως τώρα χιλιάδες, μυριάδες, πιθανώς εκατοντάδες χιλιάδες φορών σε όλην την ανθρώπινη τέχνη και κουλτούρα. Αναμένετε να καταγράψουμε στη λίστα κάθε τετριμμένο παράδειγμα εμφάνισης του Σωκράτη σε κινηματογραφική ταινία π.χ.; Και αν ναι, τότε γιατί να μην βάλουμε και κάποια αναφορά που του γίνεται στο Μπόλιγουντ, που το παρακολουθούν 1,6+ δισεκατομμύρια άνθρωποι, ή στο Κινεζικό σινεμά, κλπ;
Το πρόβλημα είναι και πάλι το ίδιο με τις προσθήκες στο λήμμα Κάλλας. Αφενός κάνατε πλημμελή παράθεση των πληροφοριών, αφετέρου το πράξατε εκτός ύφους του λήμματος, τρίτον, αν τελικά προστεθεί, μια τέτοια λίστα δεν μπορεί να είναι εξαντλητική, άρα θα πρέπει να περιλαμβάνει απλώς ορισμένα πραγματικά παγκοσμίου φήμης παραδείγματα.

Συνεπώς:
Βρείτε από το ιστορικό του λήμματος τις προσθήκες σας, δουλέψτε τες σε πρόχειρο ώστε να πληρούνται οι ως άνωθι εκπεφρασμένες προϋποθέσεις —που απορρέουν από τον κανονισμό λειτουργίας του εγχειρήματος, όχι από τη βουλή μου— έπειτα συζητήστε εδώ τι το εκτενές και καθοριστικό για τη μορφή του σκοπεύετε να προσθέσετε σε αυτό το ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ λήμμα, και τα συζητάμε ξανά τότε.
Υ.Γ. Να σεβόμαστε τον μόχθο του άλλου. Μετά τη διαμόρφωση ενός προβεβλημένου λήμματος, οι όποιες αλλαγές πρέπει να είναι ουσιαστικές και σύμφωνες με τον κανονισμό προβολής του. L'OrfeoSon io 19:04, 18 Ιουνίου 2024 (UTC)[απάντηση]