Συζήτηση:Πόρος (νησί)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Επιχείρηση Αττική Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Αττική», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης των θεμάτων που αφορούν την Αττική από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


μετακίνηση[επεξεργασία κώδικα]

Μια χαρά είναι, κατά τη γνώμη μου, ο τίτλος "Πόρος (νησί)". Οταν λέω "πόρος" μου έρχεται στο μυαλό ο πόρος του δέρματος και, δευτερευόντως, το πέρασμα σε ποτάμι. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Dipa1965 (συζήτησησυνεισφορά) .

Εφόσον μία λέξη έχει πολλαπλές χρήσεις τότε κρατάει τον τίτλο η χρήση με την μεγαλύτερη βαρύτητα (εφόσον υπάρχει). Η βαρύτητα φαίνεται ξεκάθαρα από τους συνδέσμους. Στην περίπτωση του Πόρου είναι 400:1 (Πόρος εναντίον όλων των υπολοίπων). Αυτό ακολουθείται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις π.χ. Ευρώπη, Ελλάδα, Αθήνα, Ηράκλειο, Όλυμπος κλπ. Αν δεν το εφαρμόζουμε αυτό τότε κάθε λήμμα της βικιπαίδειας πρέπει να γίνει σελίδα αποσαφήνισης, αφού όλες σχεδόν οι λέξεις έχουν παραπάνω από μία χρήσεις; --Costas78 21:54, 19 Ιουλίου 2011 (UTC)

Επιπλέον το Πόρος (νησί) δεν είναι κατάλληλο αφού υπάρχει και δεύτερο νησί με το όνομα Πόρος. --Costas78 21:56, 19 Ιουλίου 2011 (UTC)

Τότε να πάει στο Πόρος Τροιζηνίας. --Ttzavarasσυζήτηση 07:13, 20 Ιουλίου 2011 (UTC)

Ας σημειωθεί ότι περίπου 130 σύνδεσμοι δεν είναι πραγματικοί (άμεσοι) σύνδεσμοι προς το άρθρο για το νησί αλλά εμφανίζονται ως τέτοιοι επειδή το άρθρο περιλαμβάνεται στα πρότυπα {{Περιφέρεια Αττικής}} και {{Νησιά Αργοσαρωνικού}}. --geraki Talk 07:24, 20 Ιουλίου 2011 (UTC)

Ο πόρος με την έννοια του διαμέσου περάσματος στον οποίο παραπέμπει το όνομα του Πόρου, όπως είπε σωστά ο ΜάνοςΧακερ, δεν βλέπω να έχει προοπτικές για απόκτηση εγκυκλοπαιδικού άρθρου. Δεν βλέπω να έχουν τοποθετηθεί κόκκινοι σύνδεσμοι στην σχετική σελίδα αποσαφήνιση (Πόρος (αποσαφήνιση)). Μάλλον για βικιλεξικό είναι κάτι τέτοιο. Από τις υπόλοιπες εγκυκλοπαιδικές χρήσεις το νησί του Σαρωνικού είναι η κύρια χρήση και πρέπει να μετακινηθεί πίσω στο Πόρος. Αν υπάρξει εγκυκλοπαιδικό άρθρο για την σχετική έννοια τότε θα συμφωνήσω οτί αυτό θα πρέπει να γίνει η κύρια χρήση αφού τα υπόλοιπα ονόματα ουσιαστικά παραπέμπουν εκεί --Costas78 20:19, 23 Ιουλίου 2011 (UTC)

Σχόλιο 19-11-2016[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

Παραπέμπετε σε λάθος ιστότοπο ως δήθεν επίσημο ιστότοπο του Δήμου Πόρου. Το σωστό είναι το www.poros.gr. Το www.poros.com.gr δεν έχει καμία σχέση με τον Δήμο. Αναφορά: Γιάννης Δημητριάδης, Δήμαρχος Πόρου 79.131.205.243 15:10, 19 Νοεμβρίου 2016 (UTC)