Συζήτηση:Μπέτυ Μπαζιάνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.

Γιατί μη εγκυκλοπαιδικό; Είστε με τα καλά σας;

Και η λίστα συνεχίζεται.... Ανδρέας Κρυστάλλης (συζήτηση) 00:51, 9 Μαΐου 2015 (UTC)

Διαφωνώ με τη διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Από πού και ως πού δεν είναι εγκυκλοπαιδικό το λήμμα; Είναι σύζυγος πρωθυπουργού και δημόσιο πρόσωπο, και το άρθρο αποδίδεται με παραπομπές από έγκυρες πηγές. Σίγουρα θέλει επέκταση, αλλά όχι διαγραφή. Διαφωνώ και δεν λέει κανείς και λόγο αυτής της απόφασης... --JonurΠες μου! 12:37, 18 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Προσωπικά στοιχεία[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει μια επιμονή από κάποιους στη λέξη «σύντροφος» αντί «σύζυγος». Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι νομικά δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός. Εδώ είναι ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν αναγράφεται πουθενά η λέξη «σύντροφος». Ο όποιος διαχωρισμός προέρχεται καθαρά από δημοσιογράφους με προφανή διάθεση να υποβιβάσουν τη σημασία του συμφώνου έναντι των παραδοσιακών μορφών γάμου. Νομικά όμως όλες οι μορφές γάμου (συμπεριλαμβανομένου σε αυτές και του συμφώνου) είναι ισάξιες. Οι διαφορές τους είναι στον τρόπο σύναψης και λύσης τους, όχι στα δικαιώματα (ατομικά, κληρονομικά, εργασιακά κλπ) που παρέχουν. Το δε Σύνταγμα, επειδή κάποιος το επικαλέστηκε και αυτό, προστατεύει το δικαίωμα στο γάμο, χωρίς να ορίζει τη διαδικασία με την οποία τελείται.

Η Βικιπαίδεια δεν είναι ούτε εφημερίδα ούτε κουτσομπολίστικο δελτίο ειδήσεων. Σκοπός της είναι να αναφέρει γεγονότα όχι να κάνει κριτική. Ο καθιερωμένος όρος νομικά είναι «σύζυγος» και αυτόν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και κανέναν άλλον γιατί αλλιώς είναι σαν να προσπαθούμε να κριτικάρουμε ή και να χλευάσουμε με το γάντι την προσωπική επιλογή του άλλου.

Επίσης, στη Βικιπαίδεια τα προσωπικά στοιχεία σε όλες τις βιογραφίες πάνε πάντα στα τέλος, ως ήσσονος σημασίας. Αντίθετα, στην εισαγωγή αναφέρονται τα βασικά στοιχεία ενός προσώπου, αυτά που το χαρακτηρίζουν. Σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται κάποιος από τον τρόπο με τον οποίον επέλεξε να παντρευτεί.

--Protnet (συζήτηση) 13:26, 13 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο 10-4-2018[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: έγινε

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙς 26/08/1974.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Αναφορά: ΑΝΑΤΟΛΙΤΟΥ ΒΑΣΩ 94.66.57.84 19:59, 10 Απριλίου 2018 (UTC)

Αναφέρεται στο λήμμα, αλλαγή αναφοράς σε "έγινε". Wolfymoza (συζήτηση) 09:51, 11 Μαΐου 2018 (UTC)