Συζήτηση:Κωστής Χατζηδάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ουδετερότητα[επεξεργασία κώδικα]

Όλο σχεδόν το λήμμα φαίνεται σαν να είναι γραμμένο από τον image maker του Χατζηδάκη. 2A02:2149:823C:8900:21E:8CFF:FE29:407C 13:12, 14 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)

Ναι, σαν να πλήρωσε κάποιον ΔΑΠίτη/ΟΝΝΕΔίτη να του το γράψει, θα έλεγε κανείς... Εξάλλου, βρομάει λιγάκι η περίπτωση του χρήστη που το έχει επεκτείνει τόσο πολύ, καθότι οι μοναδικές του συνεισφορές, αφορούν αυτό εδώ το λήμμα. Θα προσπαθήσω να επανέλθω. — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 21:03, 13 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Να με συγχωρήσετε, όμως διαφωνώ! Αυτό το λήμμα είναι, όπως θα έπρεπε να είναι όλα τα λήμματα των βουλευτών. Τα περισσότερα λήμματα δεν έχουν πληροφορίες για το βουλευτικό τους έργο, και επαναλαμβάνουν στην ουσία ότι αναφέρεται στα wikidata. Αυτό το λήμμα - επιτέλους- προχωρεί παραπέρα. Υπάρχουν κάποιες μεροληπτικές αναφορές που μπορούν να διαγραφούν αλλά κατά τα άλλα το λήμμα είναι σωστά τεκμηριωμένο, και δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει πρόβλημα. Ούτε γιατί μπήκε η σήμανση περί ουδετερότητας. Με λίγη επιμέλεια, μπορεί να γίνει πολύ καλό λήμμα. (Dor-astra (συζήτηση) 16:44, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC))

Καταρχάς, χαίρομαι που θέλεις η Βικιπαίδεια να προχωρεί παραπέρα! Θα με βρεις δίπλα σου και όχι απέναντί σου. Αλλά να με συγχωρείς πολύ... άλλο το να αναφέρει το έργο του κι αλλό να το εκθειάζει... Έχει μεγάλη διαφορά η μία πληροφορία από την άλλη. Και ο Λιονέλ Μέσι κάνει παπάδες στο γήπεδο, αλλά δεν θα το αναφέρουμε κιόλας, θα ήταν τελείως εκτός του ύφους μας. Το αν υπάρξουν εκατοντάδες πηγές, όπου να τον αναφέρουν έναν από τους καλύτερους του κόσμου στο είδος του, ναι, θα το αναφέρουμε, αλλά όχι με τύμπανια και κύμβαλα... Η προβληματική ενότητα κατά 50% εκθειάζει (με αισχρό σχεδόν τρόπο), και οι πηγές είναι από βιογραφίες του ίδιου του πολιτικού π.χ. από το European Parliament. E, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν βλέπεις κάποιο πρόβλημα σε αυτό...!!! — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 21:45, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Τις φράσεις και τις εκφράσεις που κάνουν το λήμμα pov μπορούμε να τις αφαιρέσουμε πανεύκολα. Όπως και όσες πηγές δεν καταγράφουν το έργο του. Όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι λεπτομερέστατο λήμμα - έτσι όπως θα έπρεπε να είναι όλα τα λήμματα των βουλευτών -. Επίσης, αν έχει κίνητρα προσωπικά ή πληρώνεται, εμάς δεν μας νοιάζει. Αν το λήμμα πληροί τις προϋποθέσεις της Βικιπαιδεία, είμαστε εντάξει. Επίσης, η σήμανση περί ουδετερότητας δεν νομίζω ότι ταιριάζει σε όλο το λήμμα αλλά σε μερικές ενότητες. Θα το επεξεργαστώ όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου. (Dor-astra (συζήτηση) 00:56, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)_
Ναι τις αφαιρούμε, όντως, εύκολα, απλά στην προκειμένη περίπτωση όχι και τόσο γιατί μεγάλο (το περισσότερο δηλαδή) μέρος του λήμματος έχει τέτοιες. Ίσως χαθεί το νόημα κλπ, και δεν ξέρω τι εικόνα θα έχει στο τέλος (Ίσως αυτός ο προβληματισμός μου με οδήγησε να προτείνω την ολική διαγραφή της ενότητας, την οποία παύω να υποστηρίζω, αφού οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι υπάρχει σωτηρία! Και ίσως να ήμουν λάθος εξαρχής και να το είδα συναισθηματικά, όπως είπε και ο Focal, σε άλλη συζήτηση. Κι όταν λέω συναισθηματικά, εννοώ ότι ένιωσα απογοήτευση. Δεν είναι, ως γνωστός, καλός σύμβουλος αυτή). Σχετικά με τα κίνητρα και τις πληρωμές, Dor-astra, θα συμπλρησώσω: και μας νοιάζει και δεν μας νοιάζει... Μα πιο πολύ μας νοιάζει... (Δεν θα μας νοιάξει, αν η Χ πληρωμένη συνεισφορά είναι τεκμηριωμένη και αμερόληπτη, όποτε και δεν θα την καταλάβουμε. Οπότε, δεν μας νοιάζει όταν δεν την καταλαβαίνουμε. Από άγνοια δηλαδή δεν μας νοιάζει και όχι συνειδητά) Νομίζω όμως αυτές είναι πρακτικές που εμείς σαν εθελοντική Κοινότητα θα πρέπει να ξεκόψουμε τελείως. Καλύτερα να έχουμε 50 λήμματα σε άσχημη κατάσταση παρά αυτά να έχουν γραφτεί από πληρωμένους συντάκτες. Έπειτα, δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει, λέει σοφά ο λαός. Έτσι κι εδώ, οποίοι γράφουν υπό αυτές συνθήκες σίγουρα θα δημιουργούν ένα προβληματικό αποτέλεσμα, το οποίο εμείς θα πρέπει να το διορθώσουμε... Όλο αυτό ίσως είναι μία πιο προσωπική άποψή, αλλά σε γενικές γραμμές, δεν νομίζω κανείς από την Κοινότητα να θέλει συντάκτες πληρωμένους ή με περίεργα κίνητρα... — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 11:30, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)
Δεν έχεις άδικο, όντως όταν δεν το καταλαβαίνουμε δεν μας νοιάζει...όταν το καταλαβαίνουμε όμως σαφώς είναι πρόβλημα. Pavlos1988 Έχω ξεκινήσει και εγώ μια επεξεργασία της προβληματικής ενότητας (νομίζω ότι πρέπει να βγει η σήμανση για όλο το λήμμα) και κολλάω και εγώ βέβαια, γιατί δεν ξέρω και πολλά, ειδικά όσον αφορά την Ευρωβουλή, κυρίως γιατί οι πομπώδεις φράσεις συνήθως περιέχουν λίγη ουσία. (Dor-astra (συζήτηση) 16:40, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC))

Συμφωνώ πως το λήμμα θέλει επιμέλεια λόγω της φύσης των προσθηκών συγκεκριμένου χρήστη, ωστόσο ας πούμε στον ίδιο και ένα «εύγε» για το γεγονός πως προσέθεσε στο λήμμα το περιστατικό του ξυλοδαρμού του Χατζηδάκη στο Σύνταγμα, σχεδόν μια δεκαετία μετά το συμβάν. Pavlos1988 (συζήτηση) 22:38, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC


Ε, γιατί να μην το γράψει; Δεν ήταν δα και κάτι αρνητικό στην πολιτική σταδιοδρομία του Χατζηδάκη... Εξάλλου, πολλοί τον θυμούνται για αυτό, όσοι τέλος πάντων, δεν ασχολούνται συχνά με την πολιτική. Δεν ανέφερα εξάλλου ότι έχει παραλείψει πράγματα, απλά τα όσα έχει προσθέσει εκθειάζουν (μαεστρικά και πολιτικά) τον Χατζηδάκη. Βέβαια, ενδιαφέρουσα είναι και η χρονική στιγμή που αποφάσισε ο χρήστης να επεκτείνει το εν λόγω λήμμα... Απρίλιος του 2019... ήτοι ελάχιστες εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές του ίδιου έτους... Τότε κιόλας ήταν και οι παρθενικές του συνεισφορές (τουλάχιστον με αυτό το όνομα χρήστη, δεν ξέρω αν ασχολούνταν με άλλο πιο πριν)... — ΖῷονΠολιτικόν(παρακαλῶ...) 23:36, 17 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Να προσθέσω ότι είναι γνωστός για ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας κι αυτό δεν φαίνεται πουθενά στο λήμμα. Με άλλα λόγια εκθειάζεται ως έργο η φιλελεύθερη λαίλαπα την οποία υπηρετεί ως "πολιτικός" ο Χατζηδάκης. Γνωστά πράγματα παλαιόθεν. Επίσης και εδώ είναι η "αισχρότητα" του εκθειασμού, σε πολλές από τις υποτιθέμενες πηγές πουθενά δεν αναφέρεται το όνομά του ή ότι η όποια ποιοτική βελτίωση είναι εργο του. Θα τα δούμε σιγά-σιγά. --Kalogeropoulos (συζήτηση) 00:47, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Έχω ξεκινήσει μια προσπάθεια επιμέλειας, ωστόσο πρέπει να ομολογήσω πως το λήμμα «απλώνεται» σε πολλά θέματα για τα οποία γνωρίζω ελάχιστα. Στα πιο φρέσκα απουσιάζουν αναφορές για το Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και τη ΔΕΗ. Pavlos1988 (συζήτηση) 12:45, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Αυτή η σύνοψη επεξεργασίας μου φαίνεται λίγο ύποπτη λόγω του περιεχομένου της. NikosLikomitros (συζήτηση) 11:00, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Βλέπω 18 από τις 103 παραπομπές προέρχονται από βιβλίο που έχει γράψει ο ίδιος. --C Messier 16:57, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)

Ναι υπάρχει σαφές πρόβλημα αυτοαναφορών και σύνδεσης άσχετων πηγών με το έργο του βιογραφούμενου--Kalogeropoulos (συζήτηση) 17:06, 18 Οκτωβρίου 2020 (UTC)