Συζήτηση:Κάρολος Δαρβίνος/Υποψήφιο προς προβολή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Κάρολος Δαρβίνος[επεξεργασία κώδικα]

Η συζήτηση τελείωσε, το αποτέλεσμα ήταν: Δεν έγινε προβεβλημένο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:04, 24 Ιουλίου 2018 (UTC). Παρακαλώ μην επεξεργαστείτε τη σελίδα.

Με μεγάλη μου χαρά προτείνω το λήμμα του Κάρολου Δαρβίνου, ενός ανθρώπου που τάραξε συθέμελα την ιστορία της επιστήμης και διαμόρφωσε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας. Το λήμμα είναι πλήρες, καλογραμμένο, συνεκτικό, ουδέτερο και σταθερό. Το κυριότερο για μένα, είναι ότι δημιουργήθηκε και επιμελήθηκε από μεγάλο αριθμό χρηστών, αρα αποτελεί ένα συλλογικό έργο - έτσι πρέπει να είναι η ΒΠ. Προσωπικά, δεν έχω προσθέσει ούτε τόνο στο λήμμα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:23, 1 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο Υπάρχει έλλειψη παραπομπών σε αρκετές παραγράφους του λήμματος. Ως εκ τούτου, στην παρούσα του μορφή δεν μπορεί να γίνει προβεβλημένο.--Texniths (συζήτηση) 11:26, 1 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Ωχ! εχεις δικαιο, πως δεν το πρόσεξα! Δωσε μου λίγο χρόνο να δω τι μπορώ να κάνω. Ευχαριστώ! Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:27, 1 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)

Σχόλιο Υπέρ Κατά την προσωπική μου άποψη (και γνωρίζω τις πολιτικές της Βικιπαίδειας με τις οποίες κάποτε δεν συμφωνώ) αυτό το ζήτημα με τις παραπομπές έχει τραβηχτεί αρκετά σε σημείο που να έχουμε χάσει την ουσία. Δηλ. αν ένα καλογραμμένο λήμμα δεν έχει παραπομπές σε ΚΑΘΕ παράγραφο και μάλιστα σε ΚΑΘΕ πρόταση τότε δεν είναι κατάλληλο. Πρώτο η πρακτική αυτή δυσκολεύει αφάνταστα τον συγγραφέα και δεύτερο το λήμμα καταντά αντιγραφή από τις παρπαπομπές. Αυτά δεν σημαίνουν ότι εκεί που υπάρχει λόγος π.χ. αναφορά σε κάτι που είναι δύσκολη η επιβεβαίωση του, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αναφορές. --ank (συζήτηση) 09:03, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Σχόλιο Δίνω ένα παράδειγμα για αποφυγήν αχρείαστων συζητήσεων: Κάπου στο λήμμα υπάρχει η πρόταση: "Στο Λονδίνο ο Δαρβίνος έμεινε με τον προοδευτικό αδερφό του Έρασμο και συνάντησε σε δείπνα σοφούς που πίστευαν ότι ο Θεός όρισε τη ζωή εκ των προτέρων με φυσικούς νόμους αντί για εκ των υστέρων και εκ θαύματος δημιουργίες." Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτή η πρόταση δεν ευσταθεί άρα χρειάζεται και αναφορά. Κατά την άποψη μου αυτό είναι αστείο και αμφισβητείται πλέον το ιστορικό περιβάλλον της εποχής. --ank (συζήτηση) 09:10, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Σχόλιο-Ανακοίνωση: Μεταφέρθηκαν παραπομπές από το αγγλικό κείμενο. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 11:52, 6 Μαρτίου 2018 (UTC)