Συζήτηση:Ηχορρύπανση

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ορισμός[επεξεργασία κώδικα]

Ηχορύπανση ονομάζουμε τον θόρυβο που προκαλεί ρύπανση.. Αυτός είναι ο ορισμός της ηχορύπανσης;;; --Ttzavarasσυζήτηση 18:25, 14 Ιουνίου 2011 (UTC)

Ο ορισμός διορθώθηκε από ανώνυμο χρήστη, γι' αυτό βγάζω το κουτάκι της ανακρίβειας. Atlantia 07:51, 16 Ιουνίου 2011 (UTC)

Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Το κομμάτι με τις επιπτώσεις στην υγεία αφαιρέθηκε, καθώς πρόκειται για copy-paste από τον ιστότοπο vita.gr, κάτι που αποτελεί σαφή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Το περιεχόμενο θα πρέπει να επανέλθει ως προσωπικό κείμενο, πάντα με παραπομπές προς ανεξάρτητες πηγές αναγνωρισμένου κύρους. Ευχαριστώ, Atlantia 07:58, 16 Ιουνίου 2011 (UTC)

Ορθογραφία[επεξεργασία κώδικα]

Η Ηχορύπανση γράφεται με ένα ρ! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.246.245.35 (συζήτησησυνεισφορά) .

Νεκροί εξωτερικοί σύνδεσμοι[επεξεργασία κώδικα]

Παράθεμα Μάνου Χατζιδάκι[επεξεργασία κώδικα]

Και σχετικά με το εντελώς άσχετο, από τη συζήτηση για τις κατηγορίες, λήμμα της ηχορύπανσης: Sotkil, μήπως να το διαγράψουμε τελείως; Θα αισθανθείς καλύτερα; — Dionysusσυζήτηση 15:06, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Μήπως καλύτερα να το εμπλουτίσουμε και με λίγο Μαρινέτι από το Μανιφέστο του Φουτουρισμού;

Then the silence increased. As we listened to the last faint prayer of the old canal and the crumbling of the bones of the moribund palaces with their green growth of beard, suddenly the hungry automobiles roared beneath our windows.

"Come, my friends!" I said. "Let us go! At last Mythology and the mystic cult of the ideal have been left behind. We are going to be present at the birth of the centaur and we shall soon see the first angels fly! We must break down the gates of life to test the bolts and the padlocks! Let us go! Here is they very first sunrise on earth! Nothing equals the splendor of its red sword which strikes for the first time in our millennial darkness."

...

A racing automobile with its bonnet adorned with great tubes like serpents with explosive breath ... a roaring motor car which seems to run on machine-gun fire, is more beautiful than the Victory of Samothrace

P.a.a (συζήτηση) 17:00, 5 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
P.a.a, αν κατάλαβα λοιπόν καλά: Να σεβαστεί το θύμα το δικαίωμα του θύτη στον Θόρυβο και όχι ο θύτης το δικαίωμα του θύματος στην Ησυχία. Αυτό μας λες;
Θα δοξολογήσουμε τον πόλεμο –τη μόνη υγιεινή του κόσμου–, τον μιλιταρισμό, τον πατριωτισμό, την χειρονομία των αγγελιαφόρων της ελευθερίας που σπέρνουν τον όλεθρο, τις ωραίες ιδέες που γι’αυτές αξίζει κανείς να πεθάνει, και την περιφρόνηση για τη γυναίκα.
Θα καταστρέψουμε τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, τις ακαδημίες όλων των ειδών, θα πολεμήσουμε την ηθικοκρατία, τον φεμινισμό, κάθε ευκαιριακή ή χρησιμοθηρική δειλία.
Ο Μαρινέτι νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα στο λήμμα για την Ατομική βόμβα. — Dionysusσυζήτηση 09:51, 6 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Τα παραθέματα δεν "νομιμοποιούνται" όταν είναι διδακτικά (προσοχή, κίνδυνος POV) αλλά όταν παρουσιάζουν συνάφεια με το λήμμα στο οποίο περιλαμβάνονται. Η απλή συσχέτιση δεν είναι αρκετή, έστω κι αν ο κάποιος που εκφράζει την αγανάκτησή του για την ηχορύπανση είναι ο Χατζιδάκις. Και παρότι ανέφερα τον Μαρινέτι με πειραχτική διάθεση, στην πραγματικότητα η δική του θέση είναι περισσότερο συναφής με το λήμμα της ηχορύπανσης μιας και εντάσσεται σε μια επεξεργασμένη ιδεολογική στάση. Το ότι η συγκεκριμένη είναι πρόδρομος του φασισμού δεν την κάθιστα άκυρη ή ακατάλληλη. Αντίθετα, αν και πρωτότυπη έρευνα, θα βοηθούσε στην κατανόηση της οσφρητικής απόλαυσης ενός χρυσαυγίτη βουλευτή από την εισπνοή καυσαερίου στις στρατιωτικές παρελάσεις (κατεξοχήν και επί τούτω ηχορυπαντική δραστηριότητα).
Γενικά και εντελώς πεζά, τα παραθέματα και οι εικόνες δεν είναι για διακόσμηση. Αν δεν εξυπηρετούν λειτουργικά το λήμμα, μάλλον είναι καταχρηστική η παρουσία τους P.a.a (συζήτηση) 11:27, 6 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Δεν καταλαβαίνω: Τα συναισθήματα ενός θύματος της ηχορύπανσης είναι... «διακοσμητικά»; Και δεν παρουσιάζουν συνάφεια με το λήμμα; Όχι. Πολύ θα διαφωνήσω. — Dionysusσυζήτηση 11:43, 6 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Η ηχορύπανση αφορά ρομπότ; — Dionysusσυζήτηση 11:45, 6 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Τα λήμματα (πρέπει να) γράφονται με πεζό, επιστημονικά αποδεκτό κείμενο. Όχι με ποιηματάκια και παραθέματα. Τα τελευταία συνήθως έχουν θέση στο εγχείρημα των Βικιφθεγμάτων. Εννοείται ότι τα αφαίρεσα από το λήμμα. -- Spiros790 (συζήτηση) 09:16, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις, αλλά τα παραθέματα δεν απαγορεύονται: Βικιπαίδεια:Οδηγός μορφοποίησης λημμάτων#Παραθέματα. Συνεπώς, επαναφέρω το παράθεμα του Μάνου Χατζιδάκι. — Dionysusσυζήτηση 12:54, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Τα παραθέματα επιτρέπονται -και πάλι με φειδώ- όταν εξυπηρετούν λειτουργικά το λήμμα (αυτό το πεζό και επιστημονικά αποδεκτό κείμενο που λέγαμε...) Στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Καμία σχέση για να γίνω πιο σαφής. -- Spiros790 (συζήτηση) 13:09, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
«αυτό το πεζό και επιστημονικά αποδεκτό κείμενο που λέγαμε...», πού ακριβώς αναφέρεται; Σε ποια οδηγία της Βικιπαίδειας; Σε ρωτώ για να δω αν απαγορεύει η ίδια οδηγία ρητά και τη συγκινησιακή χρήση της γλώσσας.
Spiros790, αν δεν κάνω λάθος, διότι πολύ έχω βασανιστεί από την ηχορύπανση, είμαι αντικειμενικός - ουδέτερος - αμερόληπτος. Εσύ είσαι; — Dionysusσυζήτηση 13:44, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
1) "Αυτό το πεζό και επιστημονικά αποδεκτό κείμενο που λέγαμε" δεν χρειάζεται να το δεις πουθενά γραμμένο, εγκυκλοπαίδεια γράφουμε. 2) Κάνεις λάθος. -- Spiros790 (συζήτηση) 13:49, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Προσοχή, περάσαμε το όριο των τριών επαναφορών και δεν είναι καλό να φτάνουμε στην τιμωρία για να σταματάμε. Υπάρχει τρόπος να μπαίνουν τέτοια στοιχεία στο λήμμα, χρειάζεται όμως διαφορετική προσέγγιση (βάσει πηγών πάντα). ManosHacker 13:54, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

"ένας χρήστης δεν μπορεί να επαναφέρει μία σελίδα σε προηγούμενη έκδοσή της, περισσότερο από τρεις φορές στη διάρκεια 24 ωρών", συνεπώς στην τέταρτη καίγεσαι, παμ παρακάτω... -- Spiros790 (συζήτηση) 14:28, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Πχ θα μπορούσε να μπει ενότητα με την τέχνη που ασχολείται με την ηχορύπανση με γλυπτική, ., ζωγραφική., αρχιτεκτονική (αν και το τελευταίο είναι πρακτική αντιμετώπιση μέσω της τέχνης), αν είχαμε αντίστοιχο ελεύθερο περιεχόμενο διαθέσιμο. Από τα αποσπάσματα - αντίδραση του Χατζιδάκι ίσως θα μπορούσε να γίνει επιλογή ενός για καλλωπιστικούς λόγους, να χρησιμοποιηθεί με περαιτέρω περικοπή και να συνδεθεί με πηγή για τη μη αυστηρότητα της νομοθεσίας παλαιότερα. Κάπως έτσι γίνεται ανεκτό στο λήμμα, πάντως όπως μπήκαν τα αποσπάσματα κι εμένα με δυσκόλευαν να τα δεχτώ. ManosHacker 18:25, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Τα αποσπάσματα που περιγράφουν τα συναισθήματα του τάδε όσον αφορά το Χ ζήτημα είναι για τα Βικιφθέγματα. Τώρα αν θα υπάρχει κάποιο στο λήμμα "για λόγους καλλωπισμού του" ή όχι αυτό είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα. Το μείζον είναι να γίνει κατανοητό 1) ότι τέτοιου είδους παραθέσεις είναι out of context και δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν (ούτε καν να συμπληρώνουν) το πεζό κείμενο 2) ότι τα συναισθήματα κάποιου είναι υποκειμενικό ζήτημα, όπως τελείως υποκειμενική είναι και η επιλογή της παράθεσης των συναισθημάτων του Α και όχι του Β. -- Spiros790 (συζήτηση) 18:40, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Αυτό ήταν πράγματι το νόημα του «περαιτέρω περικοπή». ManosHacker 19:02, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Συνεπώς, στο λήμμα Βιασμός δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε παραθέματα από σχετικές εμπειρίες θυμάτων, διότι τα συναισθήματα είναι υποκειμενικά. Και βέβαια... «out of context». Αυτό ισχυρίζεσαι Spiros790; — Dionysusσυζήτηση 19:12, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
ναι βεβαίως και ΔΕΝ θα βάλεις τέτοια παραθέματα ειδικά όσον αφορά τον βιασμό. Ξέρεις, μας διαβάζουν και μικρά παιδιά... -- Spiros790 (συζήτηση) 19:14, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Δεν έχει καμία δουλειά το συναίσθημα στα λήμματα, Dionysus. Και ο εκβιασμός του μας βγάζει από τα όρια. ManosHacker 19:42, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Η δεύτερη, εξίσου ενδιαφέρουσα, αντίδραση προήλθε από τον πατέρα μιας επτάχρονης (τότε) παιδίσκης, ο οποίος έφριττε στην ιδέα ότι το παιδί θα μπορούσε να πάρει από το κομοδίνο, δίπλα στη συζυγική κλίνη, τον ΜΑ και να τον διαβάσει. Του απαντήσαμε –χωρίς να μπούμε στη σημειολογία «κρεβατοκάμαρα-μπαμπάς-μαμά-κομοδίνο-ΜΑ»– πως σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να είναι πολύ υπερήφανος που το κοριτσάκι του διάβαζε και κατανοούσε την πολύτροπη γλώσσα του ΜΑ!

Νόμιζα πως η Βικιπαίδεια είναι για ενήλικους. Είναι για μικρά παιδιά τελικά; Αν ισχύει αυτό πολλά πράγματα είναι λάθος. Δεν το νομίζω πάντως, γιατί μία εγκυκλοπαίδεια δεν μπορεί να είναι και για μικρά παιδιά και για ενήλικους. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Να υποθέσω πάντως πως αυτά τα μικρά παιδιά που διαβάζουν τη Βικιπαίδεια, δεν διαβάζουν εφημερίδες, δεν βλέπουν τηλεόραση και δεν σερφάρουν στο διαδίκτυο. Αλλιώς θα έχουν σοβαρό πρόβλημα τα μικρά παιδιά.
Οι υποκατηγορίες και οι σελίδες της Κατηγορία:Εγκλήματα είναι ok για τα μικρά παιδιά; Το λήμμα, π.χ., Ομαδικός βιασμός στο Δελχί 2012 είναι εντάξει αρκεί να μην έχει παραθέματα;
Spiros790, μήπως να κουνήσεις λίγο το κεφάλι σου μπας και ξυπνήσεις; — Dionysusσυζήτηση 15:13, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Και, τέλος πάντων, τι θέλουμε για τα μικρά παιδιά; Να καταλάβουν πως «η ηχορρύπανση έρχεται δεύτερη (μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση) στην κατάταξη των περιβαλλοντικών κινδύνων για την υγεία» ή ακριβώς το αντίθετο: να τους πάρουμε μία καλή μηχανή με μία τεράστια εξάτμιση όταν μεγαλώσουν να κάνουν κι αυτά, σαν μεγάλα παιδιά πλέον, θόρυβο; Αυτό το τελευταίο δεν θέλουμε μάλλον; Το ξαναρώτησα: Μήπως να το διαγράψουμε τελείως το λήμμα; Αφού δεν μας αφορά.
«Κατά τις εκτιμήσεις της ΠΟΥ, στη Δυτική Ευρώπη χάνονται κάθε χρόνο συνολικά 1.000.000 υγιή έτη προσδόκιμης ζωής από κυκλοφοριακούς θορύβους.» Θα το καταλάβουν αυτό τα μικρά παιδιά; — Dionysusσυζήτηση 15:13, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Spiros790, υποθέτω πως και στο λήμμα AIDS απαγορεύονται παραθέματα από σχετικές εμπειρίες ασθενών, διότι τα συναισθήματα είναι υποκειμενικά. Και βέβαια... «out of context». Και βέβαια, όπως γράφει ο ManosHacker, δεν πρέπει να εκβιάσουμε και το συναίσθημα. Και βέβαια μας διαβάζουν και μικρά παιδιά... Σωστά; Ναι. Α, ξέχασα και το POV. — Dionysusσυζήτηση 15:13, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
ManosHacker, το ψέμα δεν έχει δουλειά στα λήμματα, όχι το συναίσθημα. Και τα παραθέματα δεν είναι μόνο συναίσθημα.
Μία εγκυκλοπαίδεια προσφέρει γνώση, δηλαδή αλήθεια. Σε αυτή την αλήθεια δεν συμπεριλαμβάνονται τα συναισθήματα των ανθρώπων; Είναι μία εγκυκλοπαίδεια δίχως συναισθήματα; Αυτό από μόνο του είναι ψέμα, δηλαδή μη γνώση. — Dionysusσυζήτηση 15:13, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Αλλιώς θα έχουμε ολοένα λιγότερα αρσενικά αγόρια και θηλυκά κορίτσια, ολοένα λιγότερους Σικελιανούς και περισσότερους Καρυωτάκηδες, ολοένα λιγότερους επιβήτορες και περισσότερους ευνούχους, ολοένα λιγότερους ελευθέρους και θετικούς ψυχισμούς και περισσότερους αρνητικούς και διαλυτικούς, ολοένα περισσότερους κριτικούς και λιγότερους ποιητάς, ολοένα πιο μεγάλη και πιο καταστροφική διαφοροποίηση σώματος και ψυχής, ολοένα περισσότερους ναρκισσευομένους ανθρώπους, πατρίδες, κοινωνίες και έθνη, ολοένα περισσότερους αλγολαγνικούς πονοκαπήλους, ολοένα περισσότερες ανθρωποκτονίες και αυτοκτονίες.

Dionysusσυζήτηση 15:13, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
16 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε στην Καισαριανή μαθήματα, με την έναρξη του σχολικού έτους, και είσαι ευπρόσδεκτος να συζητήσουμε από κοντά, μέσα στην ομάδα. ManosHacker 15:28, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)


Διόνυσε οι ανήλικοι έχουν συνήθως πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης η Βικιπαίδεια έρχεται συστηματικά πρώτη. Όσον αφορά το τι και πως αναπαράγουν τα ΜΜΕ δεν νομίζω πως έχω ή είχα ποτέ έλεγχο... Ούτε ελέγχω με κάποιο τρόπο το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας... ποιος σου είπε Διόνυσε ότι είμαι σύμφωνος με την ενδελεχή περιγραφή εγκληματικών πράξεων, γενοκτονιών κλπ εδώ μέσα? Λοιπόν κοίτα να δεις για την υπομονή μου δεν φημίζομαι και στην περίπτωση της μνημειώδους ανικανότητάς σου να καταλάβεις τι στο καλό είναι και τι δεν είναι μια εγκυκλοπαίδεια έχω κάνει ήδη υπεραρκετή υπομονή. -- Spiros790 (συζήτηση) 15:33, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό που έγραψες. Θα ήθελες λοιπόν να ελέγχεις τα ΜΜΕ, τη Βικιπαίδεια και ό,τι άλλο δεν σου αρέσει ή δε σε βρίσκει σύμφωνο; Ή δεν θεωρείς σωστό; Θα ήθελες λοιπόν να ελέγχεις εφημερίδες, τηλεόραση, διαδίκτυο;
Είσαι υπέρ της λογοκρισίας και κατά της ελευθερίας του λόγου;
Κι εγώ έχω κάνει «υπεραρκετή υπομονή» για πάρα πολλά πράγματα.
Μήπως θες πριν από κάθε τι που γράφω να σου στέλνω ένα αντίτυπο για να το ελέγξεις;
Μήπως να μου πεις, αφού είσαι τόσο καλός άνθρωπος, και πώς θα ζήσω τη ζωή μου; Μήπως τελικά να μου πεις και τι θα σκέφτομαι; Μήπως τελικά να μου πεις και τι θα αισθάνομαι; Τίποτ' άλλο;
Εσύ τα ξέρεις όλα. Έτσι δεν είναι;
Εάν δεν είσαι βαλτός, πρόσεχε πολύ με αυτά που γράφεις, γιατί δεν είναι σωστά.
Αυτό που νομίζεις ότι είναι μία εγκυκλοπαίδεια είναι παραμύθι για παιδιά και όχι εγκυκλοπαίδεια.
Spiros790, ότι είσαι δούλος το γνωρίζεις; Δεν το γνωρίζεις. Και ξέρεις γιατί δεν το γνωρίζεις; Γιατί δεν το γράφει η εγκυκλοπαίδεια. Και θα έπρεπε να το γνωρίζεις.
Διαφορετικό θέμα: Ότι το πολίτευμα της Ελλάδας (Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία) δεν είναι δημοκρατία το γνωρίζεις; Δεν το γνωρίζεις. Και ξέρεις γιατί δεν το γνωρίζεις; Γιατί δεν το γράφει η εγκυκλοπαίδεια. Και θα έπρεπε να το γνωρίζεις.
Spiros790, το όνομά σου το γνωρίζεις; Δεν το γνωρίζεις. Και ξέρεις γιατί δεν το γνωρίζεις; Γιατί δεν γνωρίζεις τίποτα.
Τι λέγαμε για τα παιδιά;
Τρόμος και αθλιότητα. — Dionysusσυζήτηση 03:45, 10 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Διόνυσε μας έχεις πεθάνει άνθρωπε μου. Βεβαίως και είσαι ελεύθερος να συνεχίζεις να εκστομίζεις ό,τι σου κατεβαίνει. Μην ανησυχείς, σιγά μην κάτσω να ασχολούμαι με τον οχετό σου κάθε λίγο. Αυτό θα ήταν σκέτος μαζοχισμός! Πάντως ότι δεν τα ελέγχω τα ΜΜΕ, πράγμα μάλλον προφανές εδώ που τα λέμε, σημαίνει απλούστατα ότι δεν μπορείς να μου πετάς τι κάνουν και τι δεν κάνουν ως αντεπιχείρημα... Εσύ ήρθες εδώ στην Αγορά να πεις την γνώμη σου και να "ζητήσεις την βοήθεια της κοινότητας". Μάλλον δεν σ αρέσει και πολύ ο αντίλογος μεγάλε μου δημοκράτη. Ούτε να τον κατανοήσεις δεν μπορείς καλά καλά. Καλήμερα. -- Spiros790 (συζήτηση) 05:33, 10 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Έχεις δίκιο. Πολλά από αυτά που έγραψα ήταν υπερβολικά. Κι εγώ παιδί της εποχής μου είμαι. Καλημέρα. — Dionysusσυζήτηση 11:35, 10 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Εντάξει μην αγχώνεσαι δεν τρέχει τίποτα. Και το γεγονός πως αναγνωρίζεις ότι ξέφυγες σε τιμά. -- Spiros790 (συζήτηση) 14:30, 10 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)


Αγαπητέ Μάνε νιώθω τρομερή απογοήτευση. Πιο POV και εκτός θέματος πεθαίνεις. Τι είναι αυτά που λες; (δυστυχώς πάλι το ίδιο λάθος κάνεις, ξέρεις εσύ) Sotkil (συζήτηση) 19:36, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)

Παρντόν; ManosHacker 19:42, 7 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)
Sotkil, και P.a.a πολύ παραπάνω, και Spiros790, για να υπάρχει θέμα POV, πρέπει να έχουμε δύο αντικρουόμενες πλευρές. Αυτό στην περίπτωση της ηχορύπανσης δεν συμβαίνει. Υπάρχει κάποιος που απολαμβάνει ως θύμα την ηχορύπανση; Νομίζω πως όχι. Σε όλους δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.
Τα συναισθήματα δεν είναι μόνο υποκειμενικά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις διατρέχονται από μία αντικειμενικότητα.
Όσον αφορά τώρα τα συναισθήματα εκείνων που προκαλούν την ηχορύπανση, προφανώς και είναι άλλο τελείως ζήτημα. Εκεί πιθανόν να υπάρχει θέμα POV, γιατί είναι πολλές οι υποπεριπτώσεις. — Dionysusσυζήτηση 16:00, 8 Σεπτεμβρίου 2015 (UTC)